02.09.10
10:10
Здравейте.
От 2 дена нещо става с корема ми: червата къркорят доста и често отделям газове. Спазвам диета и от тези два дена почнах да пия и Dren.Възможно ли е да е от него? Не мисля, че е от храненето, защото не се чувствам гладен. За самия режим може да погледнете в дневника ми. Не ми пречи, че ми къркори стомаха или че отделям газове, но сега се случва да излизам често и когато сме в затворено помещение това къркорене се чува и става доста неприятно. От какво може да е.
ПП. Такова къркорене ме мъчеше преди 2 години, но като минах на протеинова диета и отмина. Също така бях спрял и газираното, но сега не съм пил газирано и се получава.
ПП2: Пуснах тема и тук, защото дневникът ми не е от най-посещаваните, а ми е належащо да разбера от какво е.
Темата беше редактирана от Георги Попов на 02.09.10 10:28.
02.09.10
20:30
Резките промени в ежедневието (ранно/късно ставане, дълъг превоз в кола/автобус, нещо специфично в диетата) са основните причини. Аз също преди около 2 години имах подобни проблеми, но знаех от какво са - трябваше да ставам сутрин в 6:30-7 което ми даваше къркорене, газове и подутост. Espumisan и тия панкреатичните ензими не вършат особено голяма работа, поне при мен. Вземи някаква рутина да правиш в храненето, дискотеките и т.н. Сега се сетих даже, че най-много газове имам като ида на някой клуб или дискотека и към 2-3 направо, ако не пусна някоя гаобица на дансинга ще ми изхвръкне пъпа ;D . Знам че е гадно да имаш къркорене и да си в асансьор, с момиче, в тиха стая и пр. но до тук само толкова мога да ти кажа. Ако искаш по кардинални наставления, трябва да вникнеш малко в спецификата на ситуацията ти и да дадеш по-подробни обяснения, като дали пръдните са с висок или нисък тембър, колко октави, кресчендо/ декресчендо, а може би и дали ухаят. Азотни ли са, метанови ли са, сероводородни ли са (последните миришат на стари яйца, а вторите на кисело зеле, за първите не се сещам баш ся) Айде успех и с най-добри чувства ;Р