02.09.10
11:32
Здравейте,нуждая се от малко помощ при избора на протеин и аминокиселини.Тренирам от година и полвина и чак сега реших да потърся някакви хранителни добавки,като ми казаха,че протеин+амино е добра комбинация.Ще ме извинявате ама съм мн бос в тая тема.Та ако може да ми препоръчате някой горе долу добър протеин и аминокиселини с разклонена верига.Също така бихте ли ми обяснили каква е разликата между обикновените аминокиселини и тези с разклонената верига и как да ги разпозная.Протеин до 100 лева амино до 50.Благодаря предварително на тези,които биха помогнали.Поздрави.
02.09.10
11:55
Здравей. Обикновените аминокиселини се получават грез разграждане на протеина до аминокиселини чрез ензими.
BCAA са наречени разклонени заради вида на клетъчната им структура. Ето ти статия за BCAA - http://www.fitnesblog.com/hranitelni-dobavki-i-fitnes-hrani/bcaa-aminokiselini-razklonena-veriga-105/ Накратко, по-добри са и имат по-анаболни функции от обикновените аминокиселини. Дозировката трябва да е поне 20 гр дневно за да усетиш истински ефект от BCAA.
Протеин - може да си намериш протеин изолат 2кг за 89 лв с подарък тениска.
Не забравяй, че храната е ключът към резултатите. Гледай да имаш 4-5 хранения дневно, в които да преобладава месото.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 02.09.10 11:59.
02.09.10
12:14
Благодаря за изчерпателният отговор.Храненето ми е добре и поради тази причина реших да се насоча към разни добавки.Би ли могъл да ми препоръчаш даден вид аминокиселини ако може на таблетки да са Бцаа и някаква марка протеин.Благодаря предварително.