03.09.10
21:43
Здравейте,
Не съм сигурен дали е анаболна или анаболова , но днес чух за това нещо. Обясниха ми, че се сремиш да ядеш 2пъти повече протеини 6 дни от седмицата а в последния да ядеш яко бъглехидрати. Идеята била след като приемах по=по малко въглехидрати в 7мия ден да заредиш много и да се усвоят....
Не съм сигурен но ми е много интересно. Ако може някои да ми сподели нещо по въпроса ще съм много благодарен
Да, има нещо вярно, че трябва да се правят дни с ниски белтъчини и на следващия с високи има по- голям анаболен ефект.
Казва се Анаболна диета.
Анаболната диета е направена за увеличаване на мускулната маса и горене на мазнините. Диетата е създадена за да намали взимането на забранените добавки, като тази програма има същия ефект като тях. Трябва да се приемаат плодове в точно определено време. Анаболната диета е задължително с високи нива на белтъчини, много мазнини и цикли с въглехидрати. Загубата на мазнини принуждава тялото ни да използва мазнините като гориво за енергия, но като избягваме приемането на въглеходрати 5 дни. Ключов момент в анаболната диета е червеното месо. То е богато на холестерол и наситени мазнини, които повишават нивото ви на тестостерон, а той е хормонът, който помага за изграждането на мускулите. Както всички останали диети анаболната диета трябва да се комбинира с тренировки.
от понеделник до петък - протеини, въглехидрати и зеленчуци. Яжте червено месо, мазна риба, цели яйца, кашкавал, зехтин, спанак, броколи, зеле...
събота и неделя - яжте много въглехидрати. Спагети, ориз, хляб, картофи, овесени ядки, плодове... Намалете приема на протеини и мазнини.
Най-простото правило за изчисляване на калорийните ви нужди е теглото ви умножени по 18kcal, но има далеч по прецизни методи за изчисляване като този: 12 дни без никакви въглехидрати. Яжте протеини и мазнини само за 12 дни. Това принуждава тялото ви да използва мазнините за енергия. След тези 12 дни яжте въглехидрати както беше споменато горе - само два дни от седмицата. След това 5 дни без въглехидрати и после пак 2 дни въглехидрати.
Дните без въглехидрати. 40% протеини, 60% мазнини, 25 грама въглехидрати най-много. Въглехидратите могат да дойдат от плодове като зеленчуци, яйца, месо, но в никакъв случай овесени ядки, ориз или мляко.
Дните с въглехидрати. 15% протеини, 25% мазнини, 60% въглехидрати. В тези дни 60% от приетите калории трябва да дойдат от въглехидрати. Това ще зареди тялото ви. По принцип трябва да минат около 4 седмици за да се адаптирате към анаболната диета. Очаквайте малко проблеми със стомаха, малко кисело настроение и умора... но не се предавайте. Всичко това ще отшуми след като свикнете с анаболната диета.
Меню без въглехидрати:
Закуска. Цели яйца, бекон, спанак.
Късна закуска. Кашкавал или сирене.
Обяд. Месни продукти (кайма), броколи, зехтин.
Следобедна закуска. Шунка.
След тренировка. Суроватка, зехтин.
Вечеря. Скумрия, салата, зехтин, кашкавал.
Преди лягане. Синьо сирене, ленено семе, рибено масло.
Меню с въглехидрати:
Закуска. Овесени ядки, стафиди, мляко.
Късна закуска. Много плодове.
Обяд. Пилешки гърди, куиноа, спанак.
Следобедна закуска. Много плодове.
Вечеря. Пълнозърнести храни, доматен сос, пармезан.
Преди лягане. Сирене, ягоди или малини, ленено семе, рибено масло.
Много благодаря за изчерпателния отговор.
На 19 съм и се интересувам дали от отзи режим ще кача някаква ММ?
Каква диета бихте ми препоръчали, искам да отбележа, че имам много бърз метаболизъм, висок съм 190см и съм 80 кг.
казано от Попай на 05.09.10, 19:50:
Каква диета бихте ми препоръчали, искам да отбележа, че имам много бърз метаболизъм, висок съм 190см и съм 80 кг.
Не зависи само от храната ;) Наблягай на рибата, ориза, яйцата млякото и т.н. Трябва да тренираш стабилно За маса прави 4,6,8 повторения ;) за релеф се правят 10,12 повторения ;)
Мнението беше редактирано от MeGa_xXx на 06.03.11 12:03.
казано от MeGa_xXx на 08.09.10, 18:37:
казано от Попай на 05.09.10, 19:50:
Каква диета бихте ми препоръчали, искам да отбележа, че имам много бърз метаболизъм, висок съм 190см и съм 80 кг.ами то не зависи само от храната ;) Ами наблягай на рибата, ориза, яйцата млякото и т.н. И трябва да тренираш стабилно За маса прави 4,6,8 повторения ;) за релеф се правят 10,12 повторения ;)
Пълни глупости са това за релефа и масата. Релеф се прави с кардио и диета. Маса се прави на маса.
Мнението беше редактирано от Riko на 08.09.10 19:12.