04.03.05
14:47
Тук Владо (image) от бб-тийм е написал статия за инстинктивният глад. Та въпроса ми е за вашето мнение. Смятате ли, че найстина съществува такъв инстинктивен глад?
Аз лично преди да хапна нещо освен, че пресмятам дали ми трябва точно в момента това и т.н. и инстинктивно избирам яденето. Общо взето много малко време съм спазвал хранителен режим. И от доста време решавам в движение какво и колко да ям. И така си постигам успехи и т.н. . Та според мен инстинквиното хранене не е измислица или мит. Това го споделям от личен опит, но нямам необходимите знания в сферата.
Споделям и инстинктивният метод на тренировка, но за всичко трябва мисъл.
по-здрави
Аз мисля, че ОГРОМЕН процент от хората нямат култура на хранене. На тях инстинкта им разва- “Ръгай здраво солети, бонбони+кроасанчета” Така че не може да се говори за инстинкти в това отношение.
Мисля, че е възможно такова нещо, но то се постига след време съзнателни “тренировки” на хранене. :)
Поздрави.
04.03.05
23:31
Ако имаш представа какво трябва да се яде и по колко - може.Аз например не спазвам точна диета но съм си внушил че след тренировка ми се яде ориз или пък,че след 18:00 часа ми се ядат само белтъчини без въглехидрати.
Мисля че такова нещо съществува, но че се развива като всяко друго умение с опит...не може някой който сега започва да се учи какво и колко трябва да яде да може ей така да определя от раз правилните храни и пропорции
Докато един човек който има опит с хранителни режими (били те строги или поне приблизителни) би се справил с тази задача
Въпрос на опит...и на информираност
П.С.: това е личното ми мнение, домързя ме да прочета статията...прегледах я и не е лоша, но аз лично тези неша ги знам (е, поне без детайлите)...но си нямам идея от къде :wink: