12.09.10
00:24
Добър вечер. Тренирам от 10 месеца, през ден (12 пъти месечно), без да съм имал по-дълга почивка от седмица. Правя тренировките си така:
ден 1: гръб и трицепс
ден 2: гърди и бицепс
ден 3: крака, рамена, трапец
Пих няколко вида протеин, кой - добър, кой - лош, но само при един имах видими резултати, и този един беше първия, който се хванах да пия. Това беше около 3,4 месец. Пих един вид аминокиселини - на БиоГейм някакви, около 3,4 и 5 месец. Проблема ми е следния: при спокойно положение, когато си пипна бицепсите, ги чувствам като обикновено месо, няма дори грам напрежение. Това се случва от 5-10 часа след тренировка за бицепс, до следващата тренировка за бицепс. Същото и при трапеца, както и гърдите. След тренировка, мускулите ми изглеждат добре, във формата в която трябва да са постоянно. За съжаление обаче, спадат много бързо. При приятели не е така. Запазват напрежението в мускула, формата и бързо трупат сила, дори без да пият протеини и аминокиселини.
Друг проблем е, че сила вече не ми се трупа, като стигнах до едно ниво и повече не мога да вдигам на каквото и да е. На какво се дължат проблемите ми ? Какво трябва да пия** ?
**Не приемам разни химии, не смятам и да започвам
12.09.10
07:03
Maлко ти е стажа !
12.09.10
07:31
еми като пиеш разни простотии.... спирай ги тея неща, от скоро тренраш. Да си на 20години да тръгнеш да тренраш с добавки.Въпрса ти не трябва да е какво да пия а какво да тренирам, ама все почесто се задава първия въпрос то затова е такова полужението с някой момчета
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 12.09.10 07:32.
12.09.10
10:23
Съгласен съм с Кристианчо... Малко ти е стажа ко си ги запукал тея добавки, за къде бързаш?
12.09.10
10:24
Съгласен съм с Кристианчо... Малко ти е стажа ко си ги запукал тея добавки, за къде бързаш?
Господи някой се съгласи с мен .... няма как да не го отбележа (sun)
Пиех ги за повече маса. Вмомента не съм пил активно от доста време. Кога предлагате да започна ? Иначе до 7 месец правех упражненията в пирамида - 3 серии, 1вата с най-малко кг - 10, 2рата със средно кг - 8, и 3тата със най-много кг - 6. От 3 месеца насам правя 3 серии х 10 от всичко.
Няма нищо общо колко ти е стажа и кога да използваш добавки,дори на един напълно начинаещ може да са му от полза,ако знае как да ги използва.
Иначе съм съгласен с Миро,стажа ти е малко.
Пиех ги за повече маса. Вмомента не съм пил активно от доста време. Кога предлагате да започна ? Иначе до 7 месец правех упражненията в пирамида - 3 серии, 1вата с най-малко кг - 10, 2рата със средно кг - 8, и 3тата със най-много кг - 6. От 3 месеца насам правя 3 серии х 10 от всичко.
Изпии ги и толкова това не са неща които ще направят нещо кои знае какво.Моито мнение е че наи голямиа ефект от тези добавки е загубата на пари.
12.09.10
11:18
Добър вечер. Тренирам от 10 месеца, през ден (12 пъти месечно), без да съм имал по-дълга почивка от седмица. Правя тренировките си така:
ден 1: гръб и трицепс
ден 2: гърди и бицепс
ден 3: крака, рамена, трапец
Пих няколко вида протеин, кой - добър, кой - лош, но само при един имах видими резултати, и този един беше първия, който се хванах да пия. Това беше около 3,4 месец. Пих един вид аминокиселини - на БиоГейм някакви, около 3,4 и 5 месец. Проблема ми е следния: при спокойно положение, когато си пипна бицепсите, ги чувствам като обикновено месо, няма дори грам напрежение. Това се случва от 5-10 часа след тренировка за бицепс, до следващата тренировка за бицепс. Същото и при трапеца, както и гърдите. След тренировка, мускулите ми изглеждат добре, във формата в която трябва да са постоянно. За съжаление обаче, спадат много бързо. При приятели не е така. Запазват напрежението в мускула, формата и бързо трупат сила, дори без да пият протеини и аминокиселини.
Друг проблем е, че сила вече не ми се трупа, като стигнах до едно ниво и повече не мога да вдигам на каквото и да е. На какво се дължат проблемите ми ? Какво трябва да пия** ?**Не приемам разни химии, не смятам и да започвам
Здравей,
Няколко неща от мен:
1. когато мускулите са отпуснати, те просто са... отпуснати. :) Ако има напрежение в мускул, който се опитваш да отпуснеш, значи нещо съвсем не е наред. Не зная какво значи ‘спадат много бързо’ и как е при приятелите ти, обаче ти препоръчвам въобще да не го мислиш това.
2. много често, когато хората се впуснат в някакво занимание, забравят да започнат от основите. А какви са основите в контекста на трениране, здраве и изглеждане добре?
- Трениране
- Хранене
- Почивка, сън, липса на стрес, душевен мир :)
Чак когато човек се погрижи основите му да са стабилни, може да надгражда. Та по-адекватни въпроси биха били ‘Как да тренирам, да се храня и да се възстановявам?’, а относно “Какво да пия?” - водата е добър вариант. :)
3. Това, че тренираш от редовно от 10 месеца е много хубаво. Ако обаче през всичките тези 10 месеца си тренирал по един и същи начин, е съвсем нормално да стигнеш до едно ниво и да си останеш там. За да се качиш на следващото е нужен нов подход.
:)
Няма нищо общо колко ти е стажа и кога да използваш добавки,дори на един напълно начинаещ може да са му от полза,ако знае как да ги използва.
Иначе съм съгласен с Миро,стажа ти е малко.
Не съм напълно съгласен :)
Като си оправи сплита, храненето, спането, водата, тогава идва ред на добавките, те затова се казват “Добавки”
Виж, ако говорим за протеин - ок, но в началото и той не е нужен сякаш.
В това няма спор! :)
Просо говорех за случай в който всичко друго е наред.
Като че ли от всичко, най-много ми липсва правилната почивка. Привикнах към дневен режим 14:00 - 03:00 часа и това си е, сега се надявам като почне училище нещата да послегнат в правилната посока. С храната имах проблеми през лятото, но те преминаха, със цената на 6 килограма от теглото ми. Иначе тренирам горе-долу едни и същи базови упражнения за тези 10 месеца, като съм сменил някои упражнения с по-тежки, а и килограмите с тях.