13.09.10
10:40
На 19 г, 178 см, 64 кг, и със сравнително натоварена програма (през ден (събота и неделя-почивка)). Според http://www.zdravoslovno.com/Calculators/Content_CalcCalories.html, са ми нужни около 1970 Кcal на ден. Ако е под това ниво е ясно, че организмът се нуждае от повече, но ако е над нивото какво става. Няма смисъл от тях, защото не мога да ги усвоя или друго? От какво количество б/м/в се нуждая при тези размери?
13.09.10
13:05
Ако е над нивото,качвач килограми.Иначе зависи,ако искаш да качваш килограми-около 130 протеин;250 въглехидрати;70-80 мазнини.
Иначе тия калории,които си дал са просто много малко за един мъж,а още повече трениращ.Според мен приемай поне 2400 калории.
А не знам за калориите така пишеше в сайта, но добре, значи повече трябва. Въпреки, че естествено няма много смисъл, тренирам усилено от доста време, но не обръщам внимание на храната. Имам предвид ям много, постоянно, през 2 часа, но каквото ми падне. Но от известно време ми се иска да започна и по-конкретна диета, че тия лайна дето тъпча постоянно от сорта на свински неща, и всички други работи едно, че не вдигат чиста маса, друго че не е много сигурно какво има в тях а не ми се умира. Знам какви храни да ям, но ми трябва съвет за количествата на б/в/м и kcal които трябва да приемам, че там не съм много ориентиран.
17.09.10
06:59
казано от upb на 13.09.10, 14:53:
А не знам за калориите така пишеше в сайта, но добре, значи повече трябва. ....Знам какви храни да ям, но ми трябва съвет за количествата на б/в/м и kcal които трябва да приемам, че там не съм много ориентиран.
Това са препоръчителни стойности, индивидуалните ти потребности може да са различни...като цяло обобщенията при храненето са безполезни - винаги трябва да си има пред вид частния случаи. Ако си тийнейджър, значи още растеш, т.е. имаш нужда от повече от всичко - мин 1 г. белтъчини на килограм тегло, и т.н. Източника на белтъчините зависи все пак както от твоите предпочитания, така и от бюджета. А калориите все пак е от значение да не са от солети и кола.