15.09.10
11:11
Още през миналата година (2009) се заговори по форумите, че Кевин Леврони пуска своя предтренировъчна формула. Докато следях блога му и невероятната му трансформация доста се нахъсах, а и любопитството ми се събуди: ако наистина професионален билдър реши да си направи свой предтренировъчен продукт, какво би сложил вътре? Преди месец най-после получих възможност да пробвам The Levrone Formula и по-долу ще се опитам да предам впечатленията си.
Относно съдържанието. Това, което наистина се набива на очи, когато погледнем етикета, е отсъствието на патентована смес, зад която да се крие причината за какво точно потребителя си дава парите. Няма и изкуствени овкусители и оцветители. Във Формулата има Аргинин Алфакетоглутарат (5г.), цитрулин малат, Peak АТФ (Динатриев Аденозин Трифосфат), NADH (никотинамид аденин динуклеотид-хидрид), L-тирозин, екстракт от йерба мат, магнезии, меден аспартат и ниацин (вит. B3).
На сайта си (http://www.levroneformula.com) Кевин обяснява защо се е спрял на тези съставки, което аз намирам за доста полезно от чисто потребителска гледна точка. Ще се спра набързо на функционалността на съставките:
Аргинин Алфакетоглутарат и цитрулин малат: Познатата ни от редица други азотни бустери комбинация от аргинин и цитрулин присъства и тук, при това в цели 5 грама за аргинина и 3 за цитрулина, което си доста. Причината е добре известна - азотният оксид се синтезира от аргинин, отпуска кръвоносните съдове (т.е. разширява ги), така се повишава обема на кръвта, която преминава за единица време през тях, и така получаваме усещането за напомпване докато натоварваме мускулите. Доста е съмнително доколко това води до качване на мускулна маса или изменения в активното тегло, но за сметка на това е доста приятно, а и може да доведе до промяна в силовите показатели при подходяща тренировка. Цитрулина също се използва от тялото за да произвежда аргинин и има вероятност да подобрява аеробното производство на енергия по време на тренировка (според проведено изследване - за подробности виж. http://bjsm.bmj.com/content/36/4/282.abstract )
Peak ATP е патентована формула в която има Аденозин Трифосфат АТФ, която повишава циркулацията на АТФ в клетките. АТФ си синтезира в клетката при различни метаболитни пътища като гликолиза, цикъл на Кребс, дихателна верига и други. Всички биохимични реакции в организма се извършват с участие на ензим или ензимни комплекси и енергия, която се предоставя от връзките на АТФ. АТФ е универсалният енергиен акумулатор в живите клетки. Като съставка на азотен бустер ни е познат от Plasma Jet на Гаспари Нутришън, който според мен си беше един нелош продукт.
NADH (никотинамид аденин динуклеотид-хидрид) – това е коензим, който участва в окислително-редукционните процеси в организма. Слага се за подобряване на настроението, често го ползват в лекарства за лечение на синдрома на хроничната умора, има и тестове с горе-долу положителни резултати върху пациенти болни от Алцхаймер (смята се че забавя дегенерационните процеси). Кевин Леврони се спира на тази съставка заради положителното й влияние върху допамина (при превръщане на тирозин в допамин), и оттам върху настроението, фокуса и концентрацията по време на тренировка.
Л-тирозина също е прекурсор на стимулиращи невротрансмитери като епинефрин, норепинефрин, допамин, т.е. полезна добавка при силен стрес. Леврони твърди, тирозина му помага да остане с правилната нагласа за тежки тренировки.
Йерба мат си е стимулатор, подобен на кофеина, ако не и форма на кофеина. Който се интересува повече, може да погледна статията на Владимир Недков (http://www.bb-team.org/articles/3291/#axzz0zacdndul). Дава освежаване като от кафето, но без рязкото усещане, когато стимулацията върху нервната система спре; смята се че помага и за отпускането на гладката мускулатура.
Магнезия действа релаксиращо и предпазва сърцето от хипоксия и исхемия; действа благоприятно за намаляване чувството на пренапрегнатост, поддържа цялостно телесната активност. Медта е част от много важни ензими в тялото. Комбинацията според Леврони му дава по-добро възстановяване, намалява ефекта на млечната киселина и дориму дава сила да изпомпа още едно-две повторения.
Ниацина помага за оросяването с кръв и дава осезаемо затопляне.
Продукта има два вкуса - Full Blown Berry и Lemon Liftoff. Аз пробвах berry-то. Първото ми впечатление беше, че можеха повече да се постараят за вкуса – идва малко брашнян и се чувства отсъствието на подсладители (както е при NO Explode и някои други бустери); но това от друга страна го прави подходящ за хора на диета, които следят нивата на инсулина си.
На етикета пише, че една доза се разтваря в приблизително 200-250 мл. вода, така и направих – получава се нещо като домашна лимонада с ягодов цвят, има добра разтворимост и не се налага да се ползва шейкър – и лъжица върши работа. Разтвори се напълно, без да остават по-големи частици. Вкуса както казах не е нещо особено, но не е лош.
След около десет-дванайсет минути започнах да чувствам ефекта на ниацина – обля ме лека топлина, дори леко се зачервих (в първоначалната версия на продукта ниацина е бил повече, но много хора са се оплакали от силно зачервяване и сърбежи и в този си вариант Формулата има само 30 милиграма ниацин, но е достатъчен за да се почувства). Усещах се готов за залата, та речено-сторено. Направих една стегната, средноинтензивна тренировка. Въпреки че не бях ял от сутринта и се чувствах малко отпаднал, тренировката се получи добре, като на първото движение дори се изненадах от прилива на сила. Не се уморих, нито дори се задъхах. Умората в зоната около ставите беше по-малка от обикновено, и мисля че можех да пусна още една-две серии. Чисто физически не смятам че ме е ударила някаква кой-знае каква енергия, още повече че не бях и ял, но настроението ми беше много добре, фокусът върху тренировката – също, съответно успях да държа почивките къси и приключих под обичайното време. Получих и доста ясно изразено напомпване, каквото от доста време не бях получавал – явно толерантността ми към предишния му бустър е била твърде сила и съм спрял да го усещам. Странното е че напомпването се запази за около 2-3 часа след тренировката.
В друга тренировка пробвах Формулата с HIIT, Табата и други по-екстремни подходи и мисля че ефекта е доста осезаем. Засега съм много доволен от Формулата, защото продължавам да чувствам същите ефекти, дори след като почти приключвам с кутията, т.е. не съм достигнал пресищане. Пробвах и една ¾ доза преди тренировка и ¼ по време на тренировката и ефекта е интересен – препоръчвам го на тези които се канят да пробват продукта.
Като заключение - аз съм си фен на Кевин Леврони и най-вероятно така или иначе щях да пробвам Формулата, но смятам че съм доволен от резултата и възнамерявам да си взема поне още една кутия.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 15.09.10 18:04.
15.09.10
11:22
Малко скъпичък са го пуснали Double Biceps, надявам се да го внесе и някой друг и цената ще падне на нормалната ~80 лева, иначе продуктът определено е интересен и ще се пробва като свърша поредната кутия jack3d.
Иначе ревюто е на ниво, обичайно за теб :) 10/10
15.09.10
11:35
Преместих темата. Тъкмо се чудех кога ще е следващото ревю. Благодаря, както минаги ревюто е №1. Четох определено с голям интерес.
15.09.10
15:01
Браво страхотно ревю
Бих искал да направиш и едно такова на Purus Muscle Marinade
Като цяло доста интересен продукт и доста интересна фирма....
Цената на продукта в БГ обезсмисля покупката му. Намерих го на цени от 100 до 114 лв. За тези пари може да се закупят 2 или 3 бройки от доста качествени и доказали се буустери. Иначе съставките и липсата на “пълнеж” наистина прави продукта много добър, но не и за родния пазар :)
15.09.10
18:47
казано от Камен Каменов на 15.09.10, 11:22:
Малко скъпичък са го пуснали Double Biceps, надявам се да го внесе и някой друг и цената ще падне на нормалната ~80 лева, иначе продуктът определено е интересен и ще се пробва като свърша поредната кутия jack3d.
Здравей !
Невъзможно е да се формира крайна цена за продукта от 80 лева дори и при най добро желание.
Разбира се при условие,че си официален представител и дистрибутор,правиш легален внос и си плащаш като пич 15% транспорт върху стойността на пратката, 13.8% акциз тъй като продукта се внася от САЩ,митнически такси и освобождаване на пратката и още 20% ДДС върху стойността на всичко описано до момента.
Единственият начин да се постигне тази цена е да свалим дистрибуторската отстъпка и да продаваме директно на цени на едро както прави в САЩ bodybuilding.com ,но предполагам сам се досещаш ,че по този начин ние трябва да работим само с крайни клиенти и нито един магазин за хранителни добавки или фитнес няма да зарежда и предлага нашите добавки,просто защото няма да има и стотинка печалба.
15.09.10
20:54
Момчета, благодаря за добрите думи. Надявам се да ви е било полезно ревюто.
казано от caihundrel на 15.09.10, 15:01:
Браво страхотно ревю
Бих искал да направиш и едно такова на Purus Muscle Marinade
Като цяло доста интересен продукт и доста интересна фирма....
Колебая се малко-това е доста силен продукт, няма да се учудя дори ако се окаже че е и най-силният предтренировъчен продукт на пазара. Според слуховете изглежда като нещо за професионални спортисти...наистина фирмата е много интересна и съм любопитен. Ако направя по-тежка програма, така че да си струва, ще го пробвам, вероятно октомври (ако някой не ме изправари дотогава разбира се :))
15.09.10
20:54
Супер е ревюто. Четох до с голям интерес. Браво :)
15.09.10
22:41
казано от Ipman на 15.09.10, 18:47:
казано от Камен Каменов на 15.09.10, 11:22:
Здравей !
Невъзможно е да се формира крайна цена за продукта от 80 лева дори и при най добро желание.
Разбира се при условие,че си официален представител и дистрибутор,правиш легален внос и си плащаш като пич 15% транспорт върху стойността на пратката, 13.8% акциз тъй като продукта се внася от САЩ,митнически такси и освобождаване на пратката и още 20% ДДС върху стойността на всичко описано до момента.
Единственият начин да се постигне тази цена е да свалим дистрибуторската отстъпка и да продаваме директно на цени на едро както прави в САЩ bodybuilding.com ,но предполагам сам се досещаш ,че по този начин ние трябва да работим само с крайни клиенти и нито един магазин за хранителни добавки или фитнес няма да зарежда и предлага нашите добавки,просто защото няма да има и стотинка печалба.
Разбирам какво имаш предвид, цената на продукта наистина е по-висока от jack3d например. Все пак съм много впечатлен от начина, по който е направил съдържанието на продукта и определено ще го тествам, но реално не виждам как може да ме впечатли до толкова повече от jack3d, че да давам 110лв - 24дози срещу 77лв - 45дози, айде нека са 30, че се стига и до 2 лъжички =)
16.09.10
08:20
Ревюто наистина е много добро.Всичко написано се покрива с моите впечатления от Леврон Формула въпреки че аз ползвам първоначалната версия нямам оплаквания но това си е индивидуално разбира се..Не знам какво толкоз се впечатляват от jack3d но само мога да кажа че ако някои пробва Muscle Marinade на Purus ще разбере че досега тренировките му с jack 3d са били като да си играе на слънчеви зайчета.Сигурен съм че някои пак ще каже че е скъп но няма как да евтин като държавата те кара да платиш куп неща за да внасяш легално добавки..
17.09.10
12:26
казано от Borislav Muhtarov на 16.09.10, 08:20:
Ревюто наистина е много добро.Всичко написано се покрива с моите впечатления от Леврон Формула въпреки че аз ползвам първоначалната версия нямам оплаквания но това си е индивидуално разбира се..Не знам какво толкоз се впечатляват от jack3d но само мога да кажа че ако някои пробва Muscle Marinade на Purus ще разбере че досега тренировките му с jack 3d са били като да си играе на слънчеви зайчета.Сигурен съм че някои пак ще каже че е скъп но няма как да евтин като държавата те кара да платиш куп неща за да внасяш легално добавки..
Здравейте !
На желаещите да опитат Muscle Marinade на Purus ,заповядайте в неделя 19.9.2010 на Републиканското Първенство по Културизъм в София !
Ще има щанд на Purus Labs и Levrone Formula на който ще се дават мостри на Muscle Marinade .
Благодаря ви !
Мнението беше редактирано от Ipman на 17.09.10 12:35.
17.09.10
12:34
Само за да подкрепя думите на Борислав ще кажа че аз изчетох всичко което има във нета като ревю-та на Масъл Маринеид и отзивите са повече от бомбастични...Фрази от рода Ненормално напомпване и Наи-добрият предтренировъчен продукт са наи- често срещаните. Стигнало се е до там че няколко конкурентни фирми начело с VPX обвинява Пурус че в продукта има вкарани нелегални стимуланти като така те обясняват особено добрият ефект на на Масъл Маринеид , което разбира се не е така ......
17.09.10
12:51
казано от caihundrel на 17.09.10, 12:34:
...Фрази от рода Ненормално напомпване и Наи-добрият предтренировъчен продукт са наи- често срещаните. Стигнало се е до там че няколко конкурентни фирми начело с VPX обвинява Пурус че в продукта има вкарани нелегални стимуланти като така те обясняват особено добрият ефект на на Масъл Маринеид , което разбира се не е така ......
еми явно ще взема да се прежаля и ще го пробвам. Борислав що не пусне една тема и да сподели впечатления, според мен интерес има достатъчно?
17.09.10
13:20
Борислав маи е пробвал първоначалната версия на продукта
тук имаме няколко приятели които са пробвали продукта и всички са честно казано изумени от ефекта му
17.09.10
14:00
И за да не съм голословен
http://www.supplementreviews.com/purus-labs/muscle-marinade/1
17.09.10
14:40
Като заключение - аз съм си фен на Кевин Леврони и най-вероятно така или иначе щях да пробвам Формулата, но смятам че съм доволен от резултата и възнамерявам да си взема поне още една кутия.
Това означава ли че си пробвал продукта защото малко се объркахме тука:
еми явно ще взема да се прежаля и ще го пробвам. Борислав що не пусне една тема и да сподели впечатления, според мен интерес има достатъчно?
???????????
17.09.10
14:42
Така става като четеш по диагонал:)
17.09.10
14:48
казано от BODYBUILDING101 на 17.09.10, 14:40:
???????????
Объркването идва от това че с caihundrel говорим за Мускулната Марината на фирмата Пурус Лабс. Аз затова казвам Борислав да пусне отделна тема...
17.09.10
16:31
Когато започнах да тренирам не бях чувал за стероиди.След години решавайки да се състезавам пробвах без тях и разбрах че не става.Бих казал и знам,че съм прав,че и само с тях не става виждайки много момчета които наблягат само на това с пълни шепи.......уви не става.Тук в София където има повече информация за разлика от родният ми град все повече чувам за добавки които се доближават до ефекта и чувството което дават стероидите.Честно да ви кажа не вярвам в това......Ето и какво се случи обаче с моето мислене.Принципно съм много чувствителен към предтренировъчните продукти и почти не ги ползвам стигам само до тестването им когато се появят нови на пазара.Тренирайки вечер след 20.00 ако ползвам някакъв такъв продукт после броя звездите до късно.Като занимаващ се с добавки обаче не ми е в стила да продавам нещо което не мога да споделя за ефекта от него или да омотам някой който после да се почувства излъган....нещо неприятно което съм изпитал на гърба си....Когато се появи Muscle Marinade ,съдейки от форумите не в България си казах „едва ли ........какво пък толкоз да е”.....Пристигайки в България веднага взех и си разтворих една доза от Маринадата с вкус на пунш в 250мл вода. Разби се идеално с една вилица.На вкус е добра, но аз не съм капризен така че на някой може да не му хареса много.Минаха15мин. започнаха да ме бодат пръстите на ръцете и да ми минават тръпки.Започнах да нямам търпение за тренировка.Почти не можех да си намеря място.Стигайки в залата вече ме лазиха мравки по главата.....а концентрацията ми беше много добра имайки предвид, че тонуса по това време на деня ми е много занижен.Сънливостта която се проявява направо се бе изпарила.Мога да кажа само едно ,направих тренировка която не съм правил никога досега.Толкова бях нахъсан ,съсредоточен, а и енергията за тренировка.. изумих се откъде се появи.На всичкото отгоре накрая направих и едно кардио което правя невинаги след тренировка.Сега просто не ми се слизаше от пътеката.Другото което забелязах е че друг път не съм се изпотявал така обилно както сега.Завърших една невероятна тренировка а бях свеж и имах сили за още.Прибрах се и си мислех, че ще броя звездите и няма да мога да спя защото се чувствах още свеж.Само че си легнах и заспах както винаги без проблеми.След този ден и след разбира се тази тренировка се породи мисъл в главата ми, че скоро наистина ще се появи продукт който да даде този ефект и чувство което дават стероидите.Това е мисъл която не ми е влизала в главата а само е преминавала покрай нея преди.Продуктите на Purus Labs и по специално Маринадата ми промениха това мислене.Сега ползвам Маринадата дори и половин доза ми е достатъчна за една пълноценна и концентрирана тренировка.Мисля скоро да пробвам смесване на половин доза с половин доза Леврон формула.
Засега обаче ще продължа на Маринадата, за да видя до кога усета ще е толкова силен колкото и първият път.И най-важното е, че неспрях само с пробването както обикновено, ами ми и хареса и се чувствам добре с Muscle Marinade.
17.09.10
17:33
http://www.powergym-bg.com/index.php?option=com_phocagallery&view=cooliris3dwall&Itemid=23
две първи места на републикански първенства
шампион на Балканите по културизьм в категория до 80кг за 2007година
мисля че Борислав е човек на които можеда се има доверие що се отнася до фитнес и добавки:)
казано от Borislav Muhtarov на 17.09.10, 16:31:
Прибрах се и си мислех, че ще броя звездите и няма да мога да спя защото се чувствах още свеж.Само че си легнах и заспах както винаги без проблеми.
Аз бих си го купил само заради това, защото също ми се налага да тренирам вечер. Но с тези 380мг кафеин и 2-amino-4-methylhexane(от geranium) се съмнявам, че няма да повлияе на заспиването.
След една доза от “формулата” мога да споделя почти същото като solomon kane - добър фокус в тренировката,наистина кратки почивки и липса на умора.Мога да направя сравнение с Jack3d и напомпването не е толкова силно както при него,голямата еуфория понякога преливаща към нервност също я няма - явно поради липсата на 1,3-Dimethylamylamine.
Вкуса е нещо като ягода - не се вписва в стандартните за “вкусно”,но не е лош.
Определено добра тренировка се получи,но като че ли очаквах доста повече при положение,че една кутия има 20 дози и струва почти 120 лв.Другия път мисля да пробвам с една и половина-две лъжички.Ако имате възможност да си го позволите си заслужава,но не и нещо необичайно :) Ако ми се отдаде шанс в скоро време ще се насоча към Маринадата да видим там как е положението.
Мнението беше редактирано от mantodeus на 07.11.10 21:05.