Храни богати на Въглеводороди ?

18.09.10
21:05

Здравейте. Някой има ли представа кой храни са богати на въглеводороди ? ако може да ми изброите най често срещаните в ежедневието или пък ако има някъде табличка която ги показва ще е най добре :)

18.09.10
21:33

Добре , знам е тази таблица но къде пише за въглеводородите ?

Извинявам се за тъпия въпрос но да не би Въглехидрати и Вълглеводороди да са едно и също :O ?

Мнението беше редактирано от Manigga на 18.09.10 21:36.

KY

18.09.10
23:34

Не сте ли учили в 10клас по химия какво са вьглеводороди - съединения на въглерода с водорода - метан, етан, пропан, бутан, етин (ацетилен), бензен, нафтален и т.н. Въглехидратите са нещо съвсем друго, въпреки че някой го свеждат до това,че емпиричната формула на някои от тях е Сn(Н20)n -т.е въглерод и вода. От гледище на храненето едното няма съществена връзка с другото.
Не виждам смисъл в този въпрос “Кои храни са богати на въглеводороди”. За какво ти трябва тази информация. Въглеводородите НЕ са вещества, които да са основни в храненето и метаболизма на човека. Предполагам, че в храните има следи или нищожни количества някои от тях.
Освен ти да не си наясно и да си си превел “carbohydrates” = “въглехидрати” неправилно.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 18.09.10 23:51.

ВН

19.09.10
08:00

Manigga, това което търсите са въглехидратите. Те са показани в таблицата, която Ви бе предложена по-горе.

Поздрави!

19.09.10
09:36

Ами вижте сега имам един проблем за който не искам да разказвам.. та докторите ми казаха да избягвам храни богати на животински мазнини и въглеводороди :O та от там и така зададох въпроса понеже на мен ми се стори малко странно как така богати на въглеводороди.
Май наистина ще приема че са имали предвид въглехидрати.

VA

19.09.10
09:38

Да избягваш въглехидрати и мазнини?
И какво ще ядеш само зеленчуци и плодове ли

19.09.10
10:10

Тъпичко е да :( но пък не става дума за пълна забрана а просто да не прекалявам

19.09.10
10:23

То понеже плодовете не са бъкани с въглехидрати, нали? ;)
Смени си лекаря.

Мнението беше редактирано от Петко К на 19.09.10 10:23.

VA

19.09.10
11:24

ще кажеш ли какъв е бил проблема ти и може да получиш информация ;)

19.09.10
13:07

Е аз не съм тръгнал да го изпълнявам понеже ще умра от глад сигурно :D .... както и да е няма да си развалям хранителния режим  и да търся под вола теле...

Vask0 , няма да споделя понеже си е така малко лично.. а и не търся отговор на този проблем.. само въглеводориде ме интересуваха :>

KY

20.09.10
09:59

казано от Владимир Недков на 19.09.10, 08:00:

Manigga, това което търсите са въглехидратите. Те са показани в таблицата, която Ви бе предложена по-горе.

Като се има предвид, че въпроса е “Храни богати....” Владо вече ти е отговорил. Просто не си наясно с терминологията.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 20.09.10 10:05.

20.09.10
13:59

Никак даже не мие  ясна терминологията и приемам въглехидратите за отговор на въпроса :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1