19.09.10
18:30
Здравейте .. Висока съм 175 и тежа 68 кг и съм на 16 години.. Преди спортувах много,но напоследък се залежах и сега реших да вляза в форма отново .. Въпросите са ми : Л-карнитина ще ми навреди ли по някакъв начин след като съм още тийнейджърка? А ще ми помогне ли да сваля излишните килограми като тренирам здраво със правилният хранителен режим? А и също ми предложете подходящ хранителен режим за да го съчетая с л-карнитина за по успешни резултати :) Благодаря предварително :)
19.09.10
19:06
казано от Iw на 19.09.10, 18:30:
Здравейте .. Висока съм 175 и тежа 68 кг и съм на 16 години.. Преди спортувах много,но напоследък се залежах и сега реших да вляза в форма отново .. Въпросите са ми : Л-карнитина ще ми навреди ли по някакъв начин след като съм още тийнейджърка? А ще ми помогне ли да сваля излишните килограми като тренирам здраво със правилният хранителен режим? А и също ми предложете подходящ хранителен режим за да го съчетая с л-карнитина за по успешни резултати :) Благодаря предварително :)
Първо направи режима на ниво тогава мисли за карнитин :)
19.09.10
20:39
Тренирай здраво, бъди по-активна през деня и спазвай добър хранителен режим ( РБД ) и отрицателен ккал. баланс. Нямаш нужда от Л-карнитин.
Модерация: нарушена точка 1.0 от условията за ползване.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 20.09.10 05:58.
казано от Crazy_With_Razor на 19.09.10, 20:39:
Тренирай здраво, бъди по-активна през деня и спазвай добър хранителен режим ( РБД ) и отрицателен ккал. баланс. Нямаш нужда от Л-карнитин.
А ако реша да вземам л-карнитин ще ми навреди ли ?
Не, ако го предозираш може да имарастройство или главоболие.
Мнението беше редактирано от Riko на 22.09.10 13:32.
казано от Rikoo на 22.09.10, 13:32:
Не, ако го предозираш може да имарастройство или главоболие.
Е то няма да го предозирам .. ще го взимам както е написано на опаковката :)
23.09.10
01:10
казано от Iw на 22.09.10, 13:26:
Ако го пиеш (дозираш) както трябва едва ли ще ти навреди, но просто е безсмислено да го приемаш. ;)
казано от Crazy_With_Razor на 23.09.10, 01:10:
казано от Iw на 22.09.10, 13:26:
Ако го пиеш (дозираш) както трябва едва ли ще ти навреди, но просто е безсмислено да го приемаш. ;)
защо да е безсмислено?
Дози от сорта на 2 пъти по 2грама и е желателно да са преди кардио и преди силова, иначе е прахосване на пари.
п.с. и без диета/режим също е прахосване.
Мнението беше редактирано от emzo на 23.09.10 07:40.
23.09.10
09:49
казано от Iw на 23.09.10, 04:41:
защо да е безсмислено?
Ами това си е малко лично мнение/разбиране. За мен лично всичко що е л-карнитин/фат бърнър и т.н. помощни средства не са нищо повече от прахосване на пари. Като теглиш чертата 2/3 от тия са си чисто плацебо. Като почнеш да ги взимаш си мислиш, че постигнатия ефект е от тях, но реално не е така. Не случайно на всички опаковки пише да се съчетават с диета + спорт. No shit Scherlock. То и сладолед ако го съчетаваш с диета + спорт ще отслабнеш. Качественото отслабване е макс 3кг. на месец, не ме интересува кой какво казва. Достатъчно малко е за да не ти предизвика здравословни проблеми и е достатъчно много за да не трябва да отслабваш цяла година примерно ( освен ако не е някакъв тежък случай де ). Колко си мислиш, че ще помогне л-карнитниа? +1 кг. отгоре? Макс. Сори, но предпочитам +2 седмици диета + спорт вместо да си давам парите за глупости. Да не говорим, че на твойте години ти все още растеш и наистина нямаш нужда от подобни хран. добавки. Лека диета ( РБД ) + по-активен живот + спорт е напълно достатъчно.