21.09.10
11:21
Тук предлагам да порасаждаваме по темата като мисля че ще е полезно за по новите а защо не и за по напредналите.Ето един начин които работи.Увеличавате дните за почивка и в сьщото време се опитвате да увеличите и тежестите.Много често застоя идва от натрупана умора така че еднин от начините е повече почивка.Начини много за това е и темата ваш ред е ;)
21.09.10
12:03
1 - Правя си почивка от 3 седмици (играя не се сърди човече за време, когато съм поизнервен)
2 - Сменям изцяло начина на тренировка (време, програма, място през деня, тежести, и брой посешения в залата)
3 - Правя си анализ на храната и времето за почивка, като взимам мерки!
4 - Горните неща 100% при мен вършат работа.
Принципно застоят от около 2 години насам не ме вълнува. Зависи и какво разбираме под застой. В момента съм в застой откъм свалянето на киограми. Ако застоят е от гледна точка на качването на мускули има няколко варианта:
Никога не съм почивал (освен тази година на морето и когато съм болен), напротив мислил съм как да изляза от дупката и се е получавало горе-долу. Също така не съм сменял програмата си изцяло, а просто съм вклчючвал нови упражнения, замествайки други; вклювал съм дропсерии, суперсерии и т.н.
Ключът към изхода от дупката обаче е в храната! Това е нещото, което винаги е работило при мен, а вярвам и при всеки, който го вземе на сериозно.