24.09.10
15:08
Здравейте колеги,
Ами имам един въпрос:
Кои Аминокиселини с разклонена верига (BCAA) да избера?
Целта ми е покачване на мускулна маса, а като конструкция съм ектоморф.Храня се добре и имам резултати но бих искал да си взема нещо което наистина е качествено.
Now Foods - BCAA на прах http://www.nowfoods.bg/Branched-Chain-Amino-Acids-Prah-340-gr.html
Optimum Nutrition - BCAA на прах silabg.com/bg/1695-OPTIMUM-NUTRITION-INSTANTIZED-BCAA-5000-Powder.html
По принцип съм ползвал Scivation Xtend, но бих искал да опитам продукт без овкусители.
Между другото висок съм 184 и тежа 78 кг.
Моля ако някой е употребявал изброените продукти да сподели с кой от тях се е възстановявал най-добре.
П.С. Не очаквам покачване на мускулната маса от изброените продукти, а подобрено възстановяване!
Темата беше редактирана от Светослав Илиев на 24.09.10 15:10.
24.09.10
15:09
Оптимум ест ^^
Чисто заради традиции, разлика в двата продукта няма да намериш.
Специално на оптимум съм го пил и вкусът не е за лигльовци, така че се подготви психически.
Мнението беше редактирано от Камен Каменов на 24.09.10 15:16.
24.09.10
15:11
Моля да не ми предлагате продукти на Сайтек! Конкретно за 2 те марки става въпрос...
Продукта ще ми бъде доставен от САЩ.
В смисъл ще ми излезе по-изгодно от колкото да го закупя от Бг.
Мнението беше редактирано от Светослав Илиев на 24.09.10 15:13.
24.09.10
15:16
@Камен Каменов последния продукт изглежда интересен...Мерси за предложението.
24.09.10
15:17
Ами само ще добавя, че съм пил и BCAA то и Етил Естера на Примафорс а от това по-гадно незнам...
24.09.10
16:34
Неовкусените BCAA по принцип са си “неприятни” на вкус, аз слагам дозата в протеиновия шейк и така по не се усеща :)
гледай количеството, ако цената е еднаква. неовкусените ВСАА са отвратителни на вкус и не вярвам някой да може да направи “менте”. ефект има ако към добро хранене добавиш 20-30гр. дневно
24.09.10
19:45
Мерси на всички за отговорите!
25.09.10
07:49
Има и на други доказали се марки БЦАА, които определено в съотношението цена-качество са номер едно - SCITEC и PRIMAFORCE.
25.09.10
07:55
Автора изрично е казал да не му се предлага сайтек, явно се е усетил.За мен примафорс също са средно качество и доказани е силно преувеличено.
Аз от BCAA на PRIMAFORCE имах 3 ранични в устната кухина. Всеки сам да си прецени.
казано от tonu на 25.09.10, 08:19:
Аз от BCAA на PRIMAFORCE имах 3 ранични в устната кухина. Всеки сам да си прецени.
сериозно ли о_0 , аз през цялото време докато го пих същото бцаа имах афти в устата, но не бях сигурен на 100 %, че е от тях...
ама каквото и да съм пробвал на PRIMAFORCE се е оказвало свръх долнопробно
казано от karlo на 25.09.10, 08:52:
казано от tonu на 25.09.10, 08:19:
сериозно ли о_0 , аз през цялото време докато го пих същото бцаа имах афти в устата, но не бях сигурен на 100 %, че е от тях...
ама каквото и да съм пробвал на PRIMAFORCE се е оказвало свръх долнопробно
Ми човек в този период пих и други добавки, но са на капсули и преди съм ги пил. Като креатин етил естер и т.н.
Сигурен съм, че го има и при други но просто не са наясно с нещата и си траят ...
25.09.10
16:15
@karlo, @tonu Ползвал съм Примафорс миналата есен за много кратък период и не останах доволен.Според мен Scivation Xtend е доста по-добър.(За пояснение: не го казвам с цел реклама!Нито пък съм търговец на добавки).
@Health Store Уважавам мнението на вносителите на добавки, но все пак нека да си кажат мнението потребителите.
пролетта изпих 0,5кг ВСАА и 0,5кг леуцин на примафорс за около 40 дена, но нямах никакви проблеми ... че и от ефекта съм доволен ... в момента съм на SCITEC ВСАА, но още не мога да дам мнение - от 5 дена ги пия и със сигурност са истински (поне има достатъчно леуцин вътре) :)
25.09.10
19:15
@FRANKO1 по форумите има много доволни от продуктите на Сайтек като цяло.Аз обаче искам да пробвам нещо по-добро :)
25.09.10
19:25
Определено ще бъдеш разочарован щом очакваш някакви адски осезаемите ефекти от БЦАА, че чак да направиш сравнение на кого е по-качествена суровината ^^
Мнението беше редактирано от Камен Каменов на 25.09.10 19:34.
25.09.10
19:31
Камене не става въпрос за по-осезаем ефект а за по-чиста суровина.Не спортувам и не взимам добавки от вчера та да очаквам някакъв забележим ефект.Искам добро възстановяване със качествени неща...е все пак не ултра скъпи :)
В началото на темата съм го написал “П.С. Не очаквам покачване на мускулната маса от изброените продукти, а подобрено възстановяване!”
Мнението беше редактирано от Светослав Илиев на 25.09.10 19:35.
25.09.10
19:35
Не виждам по-добър вариант от xtend в такъв случай Оо Usp Modern BCAA определено ще бъде най-доброто, но все пак не смятам да давам толкова пари за бцаа -.-
не знам какво имаше в анаболик бцаа-то на BPS (4:1:1), ама по-як ефект от хранителна добавка не съм усещал
пробвах няколко вида след това, в дози между 20-30 гр, нямаха никакъв ефект ,изпих 1 кг Пептопро също нищо особенно, по една доза от Волюмайз- боклук, ПИТ - слаба ракия ,Анимал Нитро - пълен смях.
единствено Интраболик ми хареса, но и пред него предпочитам ‘’вълшебната напитка с вкус на диня’‘
имам няква слаба надежда за ‘’Модерните бцаа’‘, да видим
Мнението беше редактирано от karlo на 25.09.10 21:31.
26.09.10
16:37
ПиТ е супер продукт не разбирам какво не му харесваш
и няма нищо общо с БЦАА-то което се обсъжда тука
26.09.10
16:52
Хмм май се оказва че Xtend-a е най-подходящ в съотношение цена/качество.
На usp labs бцаа-то наистина се очертава да е брутално и се препоръчва да се пие повреме на тренировка по 1 доза , а цялата опаковка има 35 дози за 35 тренировки си е МЕД , дано да е на добри цени у нас
казано от caihundrel на 26.09.10, 16:37:
ПиТ е супер продукт не разбирам какво не му харесваш
и няма нищо общо с БЦАА-то което се обсъжда тука
боклук е, няма да ти давам обяснения защо
аз лично бцаа изполвам изключително само по време на тренировка, затова при мене си е в една категория с интрасуплиментите
26.09.10
20:05
от мрънкало като тебе човек нищо не може да научи
така че не ти искам обясненията
От мен един глас за X-tend. От primaforce също съм доволен - ефекта е налице, вкусът се преодолява. ASN също съм пил и съм оставал с добри впечатления!
Камене, има осезателен ефект откъм възстановяване с ВСАА, особенно ако имаш база за сравняване “без”, “със”, “само с ВСАА”. само че са необходими съответните количества.
намислил съм (ама като се видя с излишни пари) да изкарам 2-3 месеца само на ВСАА по 40-50гр/ден без никакви други добавки (освен ензими и витамини) с цел качване на ММ и си мисля, че ще се получи
27.09.10
11:14
Аз съм решил да пусна тази есен един базов стак:
- Уей Изолат
- ВСАА
- Витамини ОН - Оптимен
- Глутамин най вероятно на Синтракс или на Нау
- Креатин Моно без зареждащ период.Установил съм че моното ми действа добре когато не го ползвам по стандартната схема със зареждащ период.
П.С. Реших да експериментирам този път със монохидрат понеже:
- Действа ми добре.Понасям го когато не е в големи дози.Ползвал съм до сега 2 креатинови матрици и искам да променя креатиновия продукт.
- Бих искал да повиша силата във базовите движения и възстановяването.
- Не искам да ползвам формули съдържащи Кофеин (доста съм чувствителен към него).
Мнението беше редактирано от Светослав Илиев на 27.09.10 13:14.