Каква заплата взимате/какви са месечните ви доходи?

Темата е заключена.
Прескочи до:
NE

24.09.10
21:28

Аз съм на 24 г. от София. Работя в сферата на маркетинга. Взимам 2800 лв на месец без да броим командировъчните до Австрия/Германия - налага ми се да работя и живея една седмица от всеки месец във Виена/Мюнхен.

Вие сте:

Темата беше редактирана от head_hunter на 26.09.10 19:03.

Олеле още една тема за боклука, само за днес са няколко.
Дам ние сме, но съм подписал декларация в която има клауза относно поверителност между мен и работодателя ми, той ми пази личните данни и доходи както е по закона за лични данни, а аз спазвам правилата за трудова дисциплина които е наложил кодекса на труда и колективния ми трудов договор.
Накратко казано, сори, но немога да ти кажа, странно е, че човек от твоя ранг не знае тези неща.

И аз щях да добавя същото - споделянето на кой какви доходи има не следва да е такава масова практика. В поне една от визираните по-горе страни е табу.

Що се отнася до професията - моята е пряко свързана със сайта, на който се намираме в момента. :)

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 24.09.10 21:51.

24.09.10
22:19

Аз работя най-лешперската работа в света, охранител съм, но мисля скоро време да изкарам курс за фитнес инструктори от C.O.R.F.I.T. или NAFA и да работя в тая сфера или нещо с хранителни добавки.

NE

25.09.10
10:03

Г-н Иван Шишманов,

Ясно ми е, че вие сте световноизвестен и, че работодателят Ви следи неотлъчно всяка запетайка, която напишете във форума. Говорим за хора, които под прикритието на анонимността в интернтет, могат свободно да споделят на колко се оценява техният труд, независимо от професионалното ниво, което да достигнали.

Правилата за конфиденциалност са ми добре познати, но както забелязвате не посочвам нито организация, нито имена. Единствено сектор.

Моля да го направите и вие.

25.09.10
10:16

Тоя ша да е някъв интернет рекетьор :D

NE

25.09.10
10:21

Аз определено не виждам какъв е проблемът тук и какво срамно има в това да споделите доходите си и сферата, в която работите? Това може да бъде единствено във ваша полза, тъй като винаги е полезно да сверите къде се намирате вие и къде вашите колеги и преки конкуренти.

Разберете, че в този живот е необходимо да проявите поне малко амбиция за развитие, напредък и себеактуализация, за да направите нещо истинско със себе си. Работете за толкова пари, за колкото смятате, че заслужавате и нито за стотинка по-малко!

Ако проблемът е, че се притеснявате да бъдете първите, които ще споделят - вече дадох личен пример в първото си мнение.

Ами .. вие сте.

П.П. Извинявам се, ако съм допуснал някакви грешки, пиша на прима виста.

25.09.10
11:01

Доста безполезна по мое мнение тема и конкретно за автора, който се опитва да дава съвети относно това кой за какво да работи колко да получава и т.н. ми се струва някакво самоизтъкване това или не мога да разбера какво. Меко казано странно е да ми обясняваш какви цели да преследвам и за какво да работя... Та сподели все пак каква е основната идея на твойта тема в този форум. Някакво супер яко маркетинг проучване? Ще ни продаваш нещо? Или просто се правиш на интересен...

Владимир Недков

25.09.10
11:39

Темата си е ОК, просто не се връзва много-много с концепцията на форумите и изданието. Нека постои, пък да видим колко хора ще откликнат. :)

Лятото, като работех и бях непълнолетен взимах 460 на месец :D

25.09.10
11:48

Аз съм президент на фирма за внос на сибирски мандарини. Печеля по 10000000лв на месец без да се броят безплатните купони за стола в Новодонецк.

Мнението беше редактирано от Mushmurok на 25.09.10 11:49.

NE

25.09.10
11:50

Факт е, че българинът посъвместно е комплексиран, наплашен, мачкан и неориентиран както от работодателя си, така и благодарение на собствените си действия (или по-скоро бездействия). Освен това е и мнителен към околните и ако някой се опита да му зададе нормален въпрос, винаги това бива интерпретирано като опит да му се открадне кокала изпод лапите. Платон е написъл един хубав Мит за пещерата, хвърлете му един поглед.

Няма нищо срамно, страшно или странно в това да работиш за сума, отговаряща на способностите ти. Квалифицирни специалисти или просто кадърни хора продължават да работят за обидно заплащане, само защото ги е страх да поискат актуализиране на заплатите си или допълнителни бонуси/привилегии. Не знам какъв е този ужас, който ви обзема..

Ако смятате, че парадирам или се изтъквам със заплатата си, то грешите. Работя за чужда фирма със седалище в София и определено колегите ми от същите отдели в Австрия/Германия взимат далеч повече от мен. Това е нещо, което аз също намирам за недопустимо и ще се стремя да променя. Хубаво е всеки да сподели своите цели, виждания и желание за развитие!

П.П. Сега забелязах, че е имало и по-подходящ раздел за публикуване на темата. Сметнах, че в раздел “Общи теми” се говори за неща извън спорта, но явно не е така. Ако преценят модераторите може да преместят темата.

25.09.10
11:50

Намирисва ми на някаква оферта или зле поднесено проучване.... :)

25.09.10
11:54

казано от Nevermind на 25.09.10, 10:21:

Разберете, че в този живот е необходимо да проявите поне малко амбиция за развитие, напредък и себеактуализация, за да направите нещо истинско със себе си. Работете за толкова пари, за колкото смятате, че заслужавате и нито за стотинка по-малко!

казано от Nevermind на 24.09.10, 21:28:

Аз съм на 24 г. от София.........Взимам 2800 лв на месец без да броим командировъчните до Австрия/Германия - налага ми се да работя и живея една седмица от всеки месец във Виена/Мюнхен.

Първо на първо, не си ти човекът, който ще съветва целия форум по отношение на амбиции и напредък. С твоя скромен житейски опит не ти подхожда и опитите ти будят само насмешка.

Второ на второ, не разбрах дали не ни приканваш всички заедно да напуснем работа и да се запишем на борсата? :D
Трето на трето, ако си решил да се самоизтъкваш, както се казва :”Объркал си рейса, пич!”
Ако пък не си, начинът на поднасяне на въпроса е ужасно дразнещ....абе в тия маркетингови дисциплини не ви ли учат как се прави...:D Не бих си направила труда да отговарям сериозно.

П.П. Кликнах и аз, да не излезе, че съм невъзпитана....

Мнението беше редактирано от Инис на 25.09.10 12:53.

NE

25.09.10
12:04

казано от Nevermind на 25.09.10, 11:50:

Ако смятате, че парадирам или се изтъквам със заплатата си, то грешите. Работя за чужда фирма със седалище в София и определено колегите ми от същите отдели в Австрия/Германия взимат далеч повече от мен. Това е нещо, което аз също намирам за недопустимо и ще се стремя да променя. Хубаво е всеки да сподели своите цели, виждания и желание за развитие!

Вече писах, че не се изтъквам, даже напротив. Не се гордея с моментно си положение, нито съм доволен от него и ще се стремя да променя това за свое собствено добро.

Наистина ли сме неспособни да проведем една нормална и смислена дискусия, без да се обвиняваме, обиждаме, съмняваме??

Защо се отхвърля една прекрасна възможност, да не би 148 стр. СПАМ тема да е по-конструктивната опция??

Мнението беше редактирано от Nevermind на 25.09.10 12:11.

25.09.10
12:10

Аз гласувах, но няма да казвам подробности ;) За моята позиция и за това, което правя реално, мисля, че взимам достатъчно, поне на фона на положението в страна. Разбира се, винаги може и по-добре, но засега нямам по-добра опция.

25.09.10
12:37

Аз не се заяждам нито съм мнителен по отношение на теб. Просто не ми хареса това, че поучаваш всички “посъвместно”. Това е друга супер яка черта на българина като ще си говорим за такива - да дава акъл там, където никой не го иска. Поученията ти според мен са не на място и прекалено плитки, за да отговарям сериозно и да откликвам на твоята “дискусия”.

25.09.10
12:47

Объркал си мястото, объркал си и начина по който си задаваш темата.
Болшинството от потребителите тук са ученици и НЕ работят. Друга по-малка част са студенти и рядко полагат висококвалифициран, съответно заплатен труд. Не виждам, какво търсиш с тази агит-кампания и тия превъзнесени обяснения. Имай предвид, че си само на 24 години, т.е. надали имаш повече от 2-3 години стаж. Какво си видял до този момент в богатата си трудова биография, само ти си знаеш.
Продължаваш да си в грешка, след като защитавайки темата си, отправяш критика към целия форум - неговите потребители и неговата политика.

И от всичкото това, все още не е ясно, какви са мотивите ти.
Също така, освен суха статистика в цифри, надали ще извлечеш нещо повече като информация. Въпросът  е...за какво ти е?

Само чистото заплащане, не е единственото нещо, което държи определен работник на работното му място.
В настоящия момент, исканията за актуализации на заплати и подобни, не са на мода.

*кликнах ти в анкетата, ако това ще ти даде успокоение. Ако не греша, преди време имаше анкета за доходите на потребителите и читателите на BB-team, която беше с подобна насоченост. Потърси я, може да ти е от полза за ...сверяването на часовника.

Мнението беше редактирано от 6th на 25.09.10 12:49.

NE

25.09.10
12:53

На мода е това, което си поискаме. Бонусите, привлиегиите и възможностите за развитие, които ви държат на една работа също не са за пренебрегване, даже напротив. И не искам да получа суха статистика, защото тя не ми е нужна, иска ми се да предизвикаме дискусия и ако може поне един човек да обърне внимание върху себе си и върху това, с което се занимава.

Работя от 1-ви курс студент в различни фирми. Трудовият ми стаж е 6 години. Заблуда е, че един студент трябва да чака да завърши, за да започне да гради своето бъдеще в професионален план, никой няма да ви чака да трупате тепърва опит..

П.П. Ще го кажа, макар че не смятах въобще за нужно: Резултатите от анкетата, мненията и каквото друго си искате в тази тема НЕ са ми нужни лично на мен, нито на моята фирма, или друга, за която ми е известно.

Мнението беше редактирано от Nevermind на 25.09.10 12:55.

25.09.10
13:10

Окей, но продължаваш да звучиш, като партиен секретар или сякаш се опитваш да ни продадеш нещо.  :)
За всичко си има неподходящо време и място.

Интересни първи постове за начало и включване във форум за спорт.  :)

NE

25.09.10
13:13

Всъщност това е първият ми пост във форума - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/47868/ :) Странно защо темата бе изтрита.. Както и да е, вярвам, че наред с всички простотии и спам има място и за подобна ползотворна дискусия. Все пак не всичко е спорт и бодибилдниг приятели, трябва да се развиваме всестранно!

Мнението беше редактирано от Nevermind на 25.09.10 13:14.

25.09.10
14:17

Пуснал си тема “Защо Иван Шишманов няма дневник” и се чудиш после защо ти е изтрита??
Сега пускаш втора безмислена тема и се чудиш защо хората те критикуват за нея...
Ами на мен лично темата ти ми изглежда като самохвалство и опит да поучаваш другите. Не казвам, че това ти е замисъла, но така ми изглежда. А както виждам май и не само на мен!

P.S. Според мен, темата е за триене!

25.09.10
14:24

Още една уникална тема. Към автора - не знам дали си решил просто да се похвалиш или да ни “обогатиш” с невероятните си разсъждения отностно нивото на възнагражденията в България, но при всички случаи си объркал сайта. Темата е за боклука.

Мнението беше редактирано от PullTheTrigger на 25.09.10 14:25.

NE

25.09.10
14:35

Добре, братя билдъри, нека продължим да бистрим броя килокалории в половин кофичка кисело мляко и кога се пие креатин. така животът е лесен и достъпен.

25.09.10
14:40

казано от Nevermind на 25.09.10, 14:35:

Добре, братя билдъри, нека продължим да бистрим броя килокалории в половин кофичка кисело мляко и кога се пие креатин. така животът е лесен и достъпен.


Nevermind, ти какво очакваш? Ако ти се ще да си чешеш езика на такива теми - направи си блог на социална тематика или влез в сайт с такава насоченост и пиши там. Или пиши в някои от дневниците на на дървените философи във форума, дето 90% е спам и си развивай там идеологиите - 100% някой ще ти се върже. Отделна тема не е нужна.

казано от Nevermind на 25.09.10, 10:21:

Разберете, че в този живот е необходимо да проявите поне малко амбиция за развитие, напредък и себеактуализация, за да направите нещо истинско със себе си. Работете за толкова пари, за колкото смятате, че заслужавате и нито за стотинка по-малко!
.

И незнам защо реши, че имаме нужда от твоите съвети за да се развиваме в живота. Мнението ти е едно голямо клише.

Мнението беше редактирано от PullTheTrigger на 25.09.10 14:46.

NE

25.09.10
14:53

А нима е нужна отделна тема за “Излезнаха ми пъпки на гъза, дали е защото ям жълтъци” или “Как да стана як” ? Колко може да пречи една толкова мъничка тема при това пусната в подходящия раздел?

Тези съвети не са мои и никога не съм претендирал за такова нещо. Това са житейски истини на далеч по-умни, по-успяли, по-мъдри и по-добри хора от мен и още милиони хора по света.

25.09.10
14:57

казано от Nevermind на 25.09.10, 14:53:

А нима е нужна отделна тема за “Излезнаха ми пъпки на гъза, дали е защото ям жълтъци” или “Как да стана як” ? Колко може да пречи една толкова мъничка тема при това пусната в подходящия раздел?

Твоята тема е точно толкова безполезна, и 2 пъти по дразнеща!

казано от Nevermind на 25.09.10, 14:53:

Тези съвети не са мои и никога не съм претендирал за такова нещо. Това са житейски истини на далеч по-умни, по-успяли, по-мъдри и по-добри хора от мен и още милиони хора по света.

Убедих се напълно, че си поредния дървен философ във форума и спирам да пиша в тази тема, за да не ти давам допълнително поле за изява, защото и без това си страшно “креативен”...

Мнението беше редактирано от PullTheTrigger на 25.09.10 15:10.

NE

25.09.10
15:06

казано от PullTheTrigger на 25.09.10, 14:57:

Твоята тема е точно толкова безполезна, и 2 пъти по дразнеща!.

Добре защо е толкова дразнеща за ТЕБ? защо се чувстваш застрашен, обиден, уплашен от една безобидна тема в някакъв форум? Засягат ли те лично нещата, които се обсъждат в темата, можеш ли да поразсъждаваш върху въпросите и нейната тематика спокойно и без да изпадаш в крайности?

Моля те отговори си сам на себе си на тези въпроси. Може да не пишеш в темата, просто си отговори сам заради себе си..

25.09.10
15:49

Аз лично се дразня на темите и коментарите ти, защото го играеш подстрекател :)
Не вярвам и да си се занимавал с нещо свързано с тематиката на сайта.
Не вярвам също така че работиш в еди ква си фирма с еди кви си доходи и си на 24.
Всъщност и да си - не ми дреме :)
Нито на някой друг от хората които пишат тук.


Върви си бодни една, пий една студена вода и се завръщай към реалния живот :) Ако наистина си такъв, какъвто се изкарваш не виждам и една логична причина да висиш цял ден в този форум и да пускаш провокативни постове, вместо да се опитваш да стигнеш заплатите на чуждестранните си колеги ;)

NE

25.09.10
15:51

Продължавате с негативното отношение,отрицанието, съмненията и какво ли още не. Все едно ви искам пари??

П.П. Днес е събота, почивен ден :)

Владимир Недков

25.09.10
15:55

Nevermind, предизвикваш го. Отрицанието, негативизма, нежеланието да ти бъде споделено. И аз съм изненадан, но е факт. И понеже обичаш да критикуваш, за да помагаш - ето връщаме жеста. Имаш неправилен подход към хората.

Ако продължиш в този стил, темата ти ще ти надживее акаунта.

25.09.10
15:57

казано от Nevermind на 25.09.10, 15:51:

П.П. Днес е събота, почивен ден :)

Ако разчиташ само на 8-5 работното време всеки ден, няма да ги стигнеш никога.

NE

25.09.10
16:00

Благодаря, че си толкова заинтересован за професионалното ми развитие, оценявам го :) А ти какво работиш, какви са ти целите (извън фитнес цели има и друг тип постижения, към които човек може да се стреми)?

25.09.10
16:03

Втори курс съм студент по медицина :)


Освен това се занимавам с дигитално рисуване.
Свиря и на барабани...но това са част от хобитата ми.

Явно доста добре се справяш за скоро завършил университет(предполагам) човек. Искрено ти завиждам и ти желая да се развиваш все повече, както желая това на всички други амбициозни и способни хора, а пък и за себе си го желая.

Моето мнение също е че такава тема няма място в този форум независимо дали е проучване или интерес на даден потребител. Не е това мястото да говорим за пари, конкуренция и стандарт на живот. Поздрави.

26.09.10
08:45

казано от Никола на 25.09.10, 16:03:

Втори курс съм студент по медицина :)


Освен това се занимавам с дигитално рисуване.
Свиря и на барабани...но това са част от хобитата ми.

Супер, че има барабанисти във форума, аз съм басист и отделно продавам фитнес уреди, хранителни добавки и т.н. Заплатата ми е на процент и всеки път е различна. Нямам фиксирано възнаграждение и когато нищо не правя съответно и нищо не получавам.

26.09.10
09:05

Лелее, какво направихте на човека, бре ? Задава нормален въпрос, не ви иска копие от данъчната декларация. Не било място за това, ами дайте само за аминокиселини да се говори във форума. Живи и здрави :)

26.09.10
09:15

Тъй като видях в анкетата, че започва от нула лева - това е, което в момента получавам аз :) Не работя, защото готвя държавните си изпити.

26.09.10
09:30

казано от Nevermind на 24.09.10, 21:28:

Аз съм на 24 г. от София. Работя в сферата на маркетинга. Взимам 2800 лв на месец без да броим командировъчните до Австрия/Германия - налага ми се да работя и живея една седмица от всеки месец във Виена/Мюнхен.

Вие сте:

Аз пък съм на 35 г. Изкарвам доста повече от теб, но съм си все така наемен работник (макар и на мениджърска позиция), какъвто бях преди десетина години. Като извадиш от всичко това ипотеки, разходи за деца, лизинги и разни други такива простотии, изводът се налага сам. Мога да те уверя, че колкото и да си амбициозен, колкото и да си квалифициран, колкото и здраво да бачкаш, от заплата няма да забогатееш. Ако наистина имаш амбиции по отношение на парите, отговорът лежи другаде - в бизнеса. Но от друга страна дребният бизнес оцелява трудно, за да започнеш, трябват пари и/или гръб (най-добре и двете). Ако не разполагаш с такива, ще си креташ с три бона заплата и ще чакаш следващото повишение или шанс да се преместиш в друга фирма на малко по-висока позиция, само за да установиш, че нещата са едни и същи навсякъде. Имаш и друга възможност - да емигрираш. Тогава ще установиш нещо съвсем различно - че нещата са... едни и същи навсякъде. Same shit everywhere.
Ако след десетина години още не мислиш като мен, ще дойда да ти стисна ръката, стига да съм жив и в състояние да го направя.

Защо казвам всичко това... Ами защото парите са само едно средство за постигане на други цели. Станат ли те цел в живота, значи нещо в ценностната ни система куца и то сериозно. Гледайте си здравето, семейството, приятелите, нещата, които ви доставят удоволствие. Другото е без съществено значение.

26.09.10
11:02

Аз работя в немска фирма с клон в София, юрисконсулт съм, за 500 лв. Учил съм 6 години за това. Не мога да си платя квартирата. И аз смятам, като останалите, че малко парадираш със заплатата си, защото знам за мениджъри в големи ИТ фирми, които не взимат толкова..

26.09.10
18:01

Взимам между 1200 и 1400 евро работя с един микрубус в куриерска фирма.Живея в Мадрид от 10 години.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1