karfi4ka тренира - интервали он холд

Прескочи до:

28.04.14
11:28

Като че ли всичко се случва в точния момент и вероятно когато станеш съдия, условията ще те удовлетворяват повече от сега :) Кой знае как ще се развие годината... Успех!

28.04.14
11:30

Надявам се да ме поканите, предполага, че ще е в семеен и бизнес кръг, все пак аз учавствам дейно в доходите на мъжа ти :D

28.04.14
11:36

казано от cocobutt на 28.04.14, 11:28:

Като че ли всичко се случва в точния момент и вероятно когато станеш съдия, условията ще те удовлетворяват повече от сега :) Кой знае как ще се развие годината... Успех!

Абсолютно! Факт е, че ако се беше случило сега, всичко занапред щеше да е решено и нямаше д аима за какво да се притеснявам. Но когато е писано, тогава. А иначе, вече имам стаж и за конкурсите за първоначално назначаване, така, че да, не се знае как ще се развие годината. Ти си взимай поуки от сега ;)

Блажек, истинската сватба ще е догодина, не искам да съм Балончо, а искам да съм принцеса!!! Сега само ще сключим сдлеката в присъствието на двама свидетели и семейството. Но за истинската сватба - ще помисля, не е за изпускане шансът да се запознаеш със Станимир, все пак!

28.04.14
11:36

Поздравления за оценките. Наистина! И то не толкова заради цифричките, а колкото заради усилията, амбицията и “неотказването”....особено предвид обстоятелствата ;)

казано от karfi4ka на 28.04.14, 11:00:

...... Между писмения и устния се размазах, само учене...

С риск да ти наруша мотивацията или да внеса разколебаване, само искам да ти кажа, че преди 8-9 години, когато ходех на такива конкурси, няколко от колегите ми полудяха от учене и напрежение. Ама буквално. Появиха им се тикове, промени им се начина на говорене, а някои добиха онзи особен налудничав поглед, който те кара да се чудиш дали това е същият човек, който си познавал в последните Х години...
Та искам да ти кажа - take it easy ;)

28.04.14
11:40

Много ми е трудно да го правя, да не ги взимам навътре. Някой неща ги преживявам твърде навътре и съм се зарекла, че ще свърша в лудница. Но освен усилията за учене, ще се постарая по този проблем и се надявам, че ще усетя границата и когато ми вреди, ще спра. Трябва да се каже, че баща ми откача само щом се споменат тия изпити. Повтаря, че не ме бил направил и отгледал здрава и права, за да ме гледа как откачам :D Тези изпити са ябълката на раздора вкъщи :D

28.04.14
11:41

Даже мисля, че Станимир трябва да ми е кавалер на вашата сватба или поне да сме на една маса :D

Мнението беше редактирано от Блажка на 28.04.14 11:42.

Леко бременеене и здраво бебче на термин.Просто не се сдържах да не ти пиша,като видя някое момиче бременно ми става едно такова миличко.Видях,че си избрала Майчин дом,ще ти кажа само две неща защо аз НЕ го избрах :) Първо,защото е адски натоварено от към раждания,второ - защото не ти дават бебето да стои при теб.Най-важното е ти да си спокойна и сигурна в акушерката :) И това,че тренираш е ГОЛЯМ,ГОЛЯМ плюс за раждането :) Аз родих сина си буквално за 5 мин. без нито един шев,а той се роди 4.240 :) Възстановяването след това също е много по-бързо от нормалното :)

28.04.14
12:43

Благодаря, благодаря :) Знам за това, че не си стои бебенцето при теб, но съм си ибрала Майчин дом, защото леля ми е акушерка там, лежала съм два пъти там и просто там се чувствам сигурна. По другия въпрос - притеснява ме, че не забременях в най-добрата си възможноа форма, а сега все още не пипам нищо да тренирам и вече всички мускули са изчезнали ;( понеже три месеца не съм тренирала, даже вече са повече :) Но се надявам като цяло спортуването да ми даде плюс и всичко да е наред.

28.04.14
13:29

Игличке, надявам се знаеш, че всичко отрицателно във Вселената е с начало “Десо” :))
Вероятно този момент е пъклен негов план. Още помня, като ти правих невинни комплименти, че изглеждаш много добре в Power Gym-a, как той ме гледаше на кръв :))))

28.04.14
13:35

Абе уплаши се, че ще го мина с набиранията и предприе действия, за да ме изкара от играта, знам го аз :D

28.04.14
14:12

Поздравления за оценките, справила си се страхотно! До сега май само на тези конкурси не съм се явявала.:D Минават ми разни мисли през главата, макар че като гледам, за какво иде реч в система, честно, вече не знам дали си заслужават толкова желаните от много хора съдийски и прокурорски позиции.  Щом имаш стаж за първоначално назначаване, това определено е по-добрата опция от младши.....поне ще имаш някаква сигурност относно това къде ще работиш след конкурса. :) Аз също имам необходимия стаж, но бидейки известно време разследващ орган...:D, натрупах доста впечатления от работата на прокурори и съдии и не съм особено очарована. Естествено, всичко е въпрос на личен избор и аз искрено ти желая успех, защото знам, какви усилия ще ти коства преследването на мечтата. :) (F)

Мнението беше редактирано от Hey Hey на 28.04.14 14:13.

28.04.14
14:20

Аз просто искам да съм далеч от София. Сливен беше прекрасен вариант. НО нищо. За съжаление също знам за какво става въпрос, имам неприятни наблюдения върху работата на съдиите. Прокуро не искам изобщо да ставам. Освен, за да набарам разпростарнителите на “Сириуз/с Д” и мъчителите на животни. Иначе предпочитам, преди да си кажа “Не се занимавай, няма смисъл!”, да успея, да не ми хареса и да си кажа “Оо, не ме кефи, махам се, чао, момчета”. Преди това “Системата е подкупна”, “Работат е много, парите малко”. “Системата ще те глътне или изхвърли” и “Пълно е с некадърници” ги взимам предвид, имам го на ум, но не му се поддавам, иначе ... :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.04.14 14:22.

28.04.14
15:18

казано от karfi4ka на 28.04.14, 11:00:

казано от James Hinks на 31.10.13, 17:09:

Айде честито, пък догодина - младши съдия :)(y)

Мня, следващият път! (sun) Или по-следващият, или когато стане! (sun) Решена съм да се боря със системата, докато имам сили! И нека никой не мисли, че това е безотговорност към малкото човече, напротив, И отговорността към него ме амбицира. А и в интврвюто си бях казала, че след десет години се виждам с черна тога и две деца, едното е на път, остават другото и тогата :D Пропуснала съм един компонент - женена за съдия/прокурор! Но това е един друг въпрос!

Ем пожеланието си седи и за догодина тогава :)
Сега прибавяме и тези отдолу - децата и мъжа прокурор/съдия и така... :)

28.04.14
15:24

казано от James Hinks на 28.04.14, 15:18:

.. и мъжа прокурор/съдия и така... :)

Ама да не си помисли някой, че това е самоцел. То това има конкретна персонална насоченост. :D

28.04.14
15:57

Ооо, в никакъв случай не казвам тези неща...не че за съжаление повечето на са верни.:D Факт, има много кадърни съдии и прокурори, как оцеляват на фона на цялата простотия си знаят само те. А аз знам, че може някои места да са предварително заети, но има и такива, които не са. Този предразсъдък съм го изпитала на гърба си, когато преди три години спечелих място в такава институция, в която и до ден днешен се смята, че се влиза само с “връзки”. Баща ми от лекар го бяха набедили в Генерал и именно щото бил Генерал аз съм спечелила позицията. :D Лично за себе си имам едно чувство на погнуса като цяло от държавната работа, а и правото нещо взе да ми омръзва... :D Ама няма да философствам сега... :) Във всеки случай си права, човек докато не опита, няма как да знае дали нещо е за него. :)

Мнението беше редактирано от Hey Hey на 28.04.14 15:59.

28.04.14
15:59

казано от karfi4ka на 28.04.14, 15:24:

Ама да не си помисли някой, че това е самоцел. То това има конкретна персонална насоченост. :D

То един вид е самоцел, но на конкретна личност, не твоя :D
Един вид семейно състезание отново, но този път с професионална насоченост :) Да видим ще има ли реванш за дето го би на набирания или ще го отвееш пак ;)

28.04.14
19:34

казано от James Hinks на 28.04.14, 15:59:

казано от karfi4ka на 28.04.14, 15:24:

То един вид е самоцел, но на конкретна личност, не твоя :D
Един вид семейно състезание отново, но този път с професионална насоченост :) Да видим ще има ли реванш за дето го би на набирания или ще го отвееш пак ;)

За съжаление или мое щастие, че съм си намерила такъв умен съпруг, с неговите 5,63 на казуса и 6,00 на устния, ме отвя този път, но за огромно...огромно..огромно съжаление точно 2 стотни не му стигнаха на душицата...27 е в класирането, като тези 5 преди него имат същия бал... ;(

28.04.14
19:38

казано от Hey Hey на 28.04.14, 15:57:

Лично за себе си имам едно чувство на погнуса като цяло от държавната работа, а и правото нещо взе да ми омръзва... :D Ама няма да философствам сега... :) Във всеки случай си права, човек докато не опита, няма как да знае дали нещо е за него. :)

Уф...и мен тая погнуса ме е погнала, но за момента е само на ниво държавна администрация. Абе не мога да скрия, че ми е мечта да бъда съдия, но това, което най-много винаги съм искала да правя е да преподавам. Правото го обожавам, втора природа ми е, но юридическата работа поради естеството на всички системи, виж тя на моменти ме отвращава на моменти, които напоследък зачестиха. НО! Борбата продължава! А тук, в този дневник, философстването е позволено, даже е желано ;)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.04.14 19:38.

28.04.14
19:59

Нормално е да ти е мечта :) Това е най-сладката работа в България :)) Майка ми за 8 години като съдия успя да осигури образование на брат ми в Англия, а след това и 4-стаен апартамент там :)

28.04.14
23:37

Явно вижданията ни за “нормална мечта” се базират на коренно различни критерии обаче. Не съм човек, чиято мечта за професия се базира на количество изкарани пари, респективно възможности за осигуряване на еди какво си, виждам в съдийската професия не пари, жалко за теб, ако не разбираш това. Защо е нормално да ми е мечта да съм съдия, а не програмист, например? ‘Щото имам приятели и познати програмисти, да ти кажа, нормално е в България да искаш да си програмист. Отделно - да си съдия в България....айде няма да коментираме финансовата част, искаш ли? И нека НЕ наричаме нещата с истинските им имена. Най-сладката работа? Явно не си минавал през Софийския районен съд да видиш какво се върши там и да разбереш колко съдии от женски пол са с дузина спонтанни аборти. А ако си, отново жалко за теб, че имаш подобно виждане. Може и да е сладка, ама не тая и такава каквато аз я искам, ако ми хващаш мисълта.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.04.14 23:57.

29.04.14
21:06

Много искам и тук да споделя как употребяваме Семейния кодекс в нашето семейство:

12.05.14
12:26

Хоп, хоп.

Шкембакът расте..и не само той :D Вече с удоволствие ям месо, намалила съм до минимум тестото, на което се уповавах през месеците на гадене. Сладко не ми се яде хич, даже вчера не ядох сладолед в Конфети, а ядох моркови...иииии мъфините на Атомче. Атомчето беше направила от онези невероятно прекрасни черно бели мъфини с портокалови корички и рошков, това бяха райски хапки, уникално вкусни. Атомче, ти си прекрасна!!! Благодаря ти :* После бяхме да тестваме един турски ресторант, където ядохме невероятна салата Чобан, наподобяваша нашата шопска, но сиренето е на кубчета, ама специфичното беше, че имаше една невероятна подправка, която ми напомни салатата, която съм яла някога, в пети клас, когато бях в Сирия. Имаше и нааааааааааай-невроятния хумус на света, по-вкусен никога не бях яла, ох..ох..ох. Поръчах си и турски хляб, но от него изядох едно парченце, колкото да опитам. Имаше и сух таратор с моркови, еллелеле, каква вкусотия, ииииии едно пюре-кьополу от патладжани, уникално. После хапнахме агнешко...и накрая едва се довлякохме до вкъщи. Храната отново е удоволствие. Иначе си позволявам тестено само за закуска, предимно немски хляб, но разнообразявам с домашен кроасан с кашкавал. Пия много фреш от портокал и работя по въпроса с водата, от която все още ми се гади, особено ако няма лимонче в нея.

Та така, вече се чувствам добре, да чукна на дърво, надявам се, че сега предстоят хубавите дни на бременността. Бебенцето вече помръдва, не рита, но усещам гъделичкане от плуването му, много приятно чувство. Надявам се и се моля всичко да е наред занапред. Другата седмица би трябвало да видим пола, иначе съм на някаква изследване, ама не знам какво, защото само изпълнявам каквото ми кажат, за да не се ангажирам и да се плаша. Въпросът с тренирането е доста усложнен, защото имам контракции от време на време и откровено казано се страхувам от зор да не надебелея, да направя беля и, не дай Боже, да не мога да си го простя после. Вървенето до скоро не ми беше приятно, защото след половин километър започваха контракции и не смеех много да се размотавам. Сега май се чувстам по-добре. Имам си вече 8кг пудовка, Стели ми е казала, че мога да правя сумо тяга и суингчета, така, че, като вляза в петия месец, мисля да се заема по малко и полека. Четох някъде, че не бива да си опъвам ръцете нагоре, така, че миналата през ума ми мисъл за поне негативни набирания е изключена. Имам и дъмбелче, та ще се изживявам като плажен билдър, защото ръцете ми вече започват сериозно да остават без мускули и да се заглаждат и отпускат, и това не ми харесва.

Тааа, така. Не водя дневника редовно, защото досега се чувствах отвратително и всичко беше хаотично и гадно, и нямаше какво да се отбелязва. :D

Другата седмица трябва да си готови халките, тааака се вълнувам, а уж съм юрист :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.05.14 12:28.

15.05.14
21:28

15.05.2014г.

Храна:

домашен короасан със сирене;
зелева салата, домати и краставици, пилешка пържола;
половин домашен кроасан със сирене;
домати, краставици, сирене, кашкавал, варени яйца, филе Елена;
фреш портокал + ябълка и морков;
цитронада;
вода с лимон;

В нашата Дирекция юристите изплувахме от блатото. При досегашната ни г-жа Директор, инженер по образование, в нейно и на двамата Началник отдели отсъствие, заместваше и беше Директор, някой друг колега, естествено инженер. Новият ни Директор е юрист и днес, утре и в събота АЗ съм Зам. Директор “Инспекция по труда Софийска област” :D Голямо щастие, издигаме се, имат ни доверие :D :D :D 3 дни - 3 дни - кой ти ги дава :D Тъй де, надявах се само да не стане злополука тия дни, ама пусти късмет :D :D :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.05.14 21:29.

18.05.14
09:56

16.05.2014г.

Храна:

половин домашен кроасан със сирене;
половин пилешка пържола, домати, краставици, зеле;
пет шоколадови бонбона, вафла борец;
фреш от портокал, ябълка и морков;
зелена салата със синьо сирене, домат, краставица, ядки;
150гр. готови талиателе Аматричана;

17.05.2014г.

Храна:

домашен кроасан с кашкавал, фреш от портокал;
две малки топки сладолед;
домат, краставица, прошуто, кашкавал;
зелена салата с риба тон, домат и царевица (с рибата вече не сме в дипломатични отношения, поне за момента);

Днес влизам в петия месец, равносметката дотук - 4 месеца - +5кг, не вървят на добре нещата :D НО си връщам всички, казани по повод лигавщините и контрола върху храната на бременните, думи назад :D

18.05.14
09:59

5 кг за 4 месеца е супер,какво се депресираш :) Още повече като знаеш,че  80% от това е бебе,околоплодни води,нарастване на матката,кръв и т.н. трябва да си спокойна:)

Мнението беше редактирано от Juls на 18.05.14 10:00.

19.05.14
18:15

А, така си говоря, не се депресирам хич, единствено ме притеснява, че ще трябва труд за връщане на мускулната маса :D Ама бебето да е наред, майка му ще се оправи със сланината :D

18.05.2014г.

Храна:

домати, кашкавал, прошуто;
фреш портокал;
домати, сирене;
ябълка;
домати, краставици, сирене, кашкавал, половин свинска пържола;
вода с лимон;

19.05.2014г.

Храна:

фреш грейпфрут, домашен кроасан с кашкавал;
пилешка супа;
500гр. череши :D (наааааааай-сетнееее!!!);
домати, краставици, кашкавал, филе Елена;
оооще чОреши;

Вчера с Десо като се прибирахме с такси, попаднахме на много интересен шофьор, който говореше по телефона докато караше, което преглътнах, караше с висока скорост, което също преглътнах, засече един с мерцедес, който му изсвири, което също преглътнах, но когато, точно пред входа на Централните софийски гробища започнаха да се състезават, вече избухнах! (fubar)
Днес, докато чаках на светофара, едно момче ме блъсна, но каза, че момичето с него било виновно и, че била ненормална, а аз .... избухнах и казах, че наистина не е нормална. А тя така обидено ми каза, че, видиш ли, той ме бил настъпил, а не тя. Цялата работа не беше в настъпването, а това, че той ме блъсна с всичка сила, явно лигавейки се с нея, в резултат на което аз се стреснах и сърцето ми щеше да изскочи през устата, не, че щяха да ме смачкат физически, по-скоро се очертаваше обратното да стане. (headbang)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 19.05.14 22:16.

21.05.14
18:39

20.05.2014г.

Храна:

Домашен кроасан с масло;
фреш грейпфрут;
един шоколадов бонбон;
тортила със зеле, краставица, маслини, домат, пилешко и телешко;
сирене;

21.05.2014г.

Храна:

варен геврек;
салата домат, броколи, сирене Фета с песто и зехтин;
марулена салата с пилешки филенца;

В нашето семейство ще ставаме 3:1 в полза на мъжкия пол, като броим и кучето, явно Десо ще излезе майстор :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 21.05.14 18:41.

22.05.14
20:15

22.05.2014г.

Храна:

тортила с домат, краставица, кашкавал, чедър, шпек, пилешко филе (говорим за по един резен);
салата морков, зеле, синьо сирене, краставица;
две шайби сушен ананас, десетина стафиди;
домат, сирене, шпек;
диня.

23.05.14
21:36

23.05.2014г.

Храна:

сирене по шопски, таратор;
шайба сушен ананас;
домат, краставица, чушка със сирене и червен пипер;
фот спо;
йаба сушен ананас;
домат, сирене;
череши;

Храната не е много като количество, само е доста често, защото често огладнявам, но се наяждам от една плюнка храна.

Преди две седмици съм имала ацетон в урината, което констатираха в сряда, като си занесох изследванията, които направих преди две седмици. И се разпищяха, и ми се накараха, че не пия вода, че ще увредя плода, а на мене ми се повръща от водата и пия фрешове и много малко вода с лимон. Ама откакто се уплаших, лоча яко вода с лимон, без да прекалявам, че и това не било хубаво.

Днес пак ходих много и накрая взе да ме боцка шкембакът. НО си купих роооокляяяяяяя, в която не изглеждам ужаснооооо, а даже съм симпатична :D Срещнах една колежка, която не ме беше виждала някъде от два месеца, може би малко повече, каза, че ми се е закръглило лицето :D М, да, кога съм била аз 55 кила - в пубертета сигурно :D А много интересно, значи, ако, както е в повечето случаи, бебето тежи в осмия месец към 900гр - 1 кило, а после се ражда 3,500 кила средно, това значи, чеееее нараства с егааа ти скоростта, с такава скорост явно ще порасне и шкембенцето. Тука просто си разсъждавам, някой да не помисли, че се оплаквам. Всъщност малко ми е мъчно, че не съм в перфектна форма, намирам си разнииииии ... неща по краката ... по паласките...., ноооо въпреки това, някак си, може би си го въобразявам за собствено успокоение, като си погледна нарастналото шкембе и ми става някак си хубаво, такова щастливо и вълнуващо. Но има някои неща, които ме притесняват, май трябва да се преместя в бг-мама :D Одеве в метрото имаше едно лигаво около 2,5-3 годишно момиченце. Много симпатично и хубаво, но ужасно лигаво, крещеше, и накрая му бутнаха биберон в устата. Детето със сигурност имаше зъби, говореше отчетливо и ясно, малко странно ми се стори на тази възраст да му бутнат биберон, за да млъкне. Та се зачудих как ще успеем да си възпитаме детето да кротува в метрото? И изобщо да се държи прилично? Бг-мама ме зове :D

24.05.14
21:18

24.05.2014г.

Храна:

кашкавал, сирене, домат;
домат, краставица, сирене, 4 малки панирани кашкавалчета, 3 парчета пилешки хапки в корнфлейкс, сладолед;
салата риба тон, царевица, печени чушки, лук;
диня;

Бяхме на бал и пораздрусахме малко шкембенцето с няколко не много натоварващи хорца, едни “Люляци” с Десо и един валс с тате :D

26.05.14
08:27

25.05.2014г.

Храна:

домати, краставици, кашкавал, катък, пастърма;
4 панирани хапки кашкавал и сирене, половин пилешко Бутче;
сладолед;
сирене, домати;

Пак бал и точно 10 години от моя :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 26.05.14 09:02.

26.05.14
08:35

казано от karfi4ka на 26.05.14, 08:27:

25.05.2014г.

Храна:

половин пилешко путче;

:D :D :D :D :D :D :D

26.05.14
09:02

казано от Juls на 26.05.14, 08:35:

казано от karfi4ka на 26.05.14, 08:27:

25.05.2014г.

Храна:

половин пилешко путче;

:D :D :D :D :D :D :D

добре, дее :Д

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 26.05.14 09:02.

26.05.14
21:40

26.05.2014г.

Храна:

МиМс;
пилешко шишче, зелева салата, череши, пана кота;
зелена салата, катък, зелева салата;
пилешко шишче, зелева салата, домат, сирене;
диня.

27.05.14
20:50

27.05.2014г.

Храна:

пилешко шишче, домат, сирене, фреш диня;
домат, краставица, маслини;
пилешки хапки в корнфлейкс;
череши;

Закрихме баловете, догодина - пак :D

Пак контракции и пак но шпа, и пак гадене респективно :(

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 27.05.14 20:52.

29.05.14
17:12

28.05.2014г.

Храна:

пилешка пържола на скара, карфиол;
шопска салата, шоколадов бонбон;
спагети Песто, бачо бианко;
череши;

29.05.2014г.

Храна:

чери домати с босилек, две варени яйца, кубче сирене със зехтин и босилек;
пилешка супа;
вафла, хрупанки (не бях яла хрупанки от училище и така мис е приядоха!);
домати, сирене, пилешко филе;
диня.

29.05.14
19:06

Иглицева, какво е ХРУПАНКИ?? :D

Атомче, не си яла ХРУПАНКИ??????? :O

29.05.14
19:34

казано от Atom на 29.05.14, 19:06:

Иглицева, какво е ХРУПАНКИ?? :D

Атомчек, едно такова зърнено, със съмнително съдържание, много го ядяхме в училище и винаги ужасно съм го обичала. Изхвърлих пакетчето, иначе щях да му видя съдържанието, понеже като ги купих, умишлено не го погледнах :D Намерих две снимки:

29.05.14
19:49

Ама на етикета Хрупанки ли пише: черно на бяло? Сега ми се доядоха, а даже не знам на какво имат вкус :Д
Аз си спомням, че в училище ядяхме оризови ядки... пак са хрупкави (inlove)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1