karfi4ka тренира - интервали он холд

Прескочи до:

24.03.14
09:12

Честито! Лека бременност!(sun)

24.03.14
10:04

:D Усещам, че по някое време, ама не знам в кой месец ще има дълги постове с хранилка срещу мен най-вече :D
Шегувам се, много се радвам за вас, честито! :* Всичко ще е супер ;) Ще се държа прилично!

Мнението беше редактирано от Блажка на 24.03.14 10:05.

казано от Наталья Заболотная на 24.03.14, 10:04:

Ще се държа прилично!

Това и да го видя, няма да го повярвам ! :D

24.03.14
11:33

Стискам ти палци всичко да е ОК, да мине леко и спокойно и да сте живи и здрави всички ! :)

24.03.14
12:56

казано от maria на 23.03.14, 21:48:

Карфичко, няма нищо по-хубаво от това да вляза във форума и да видя подобна новина (аз Марги дебна). Пожелавам ти леко бременеене и на финала здраво бебче. Голямо щастие е!!! Аз родих в Майчин дом секцио, без да съм платила и стотинка. Казвам ти го като препоръка (не за секцио, а за раждане в МД).

Миме, там го планирам, само да стигна до този момент, живи и здрави. Майчин дом си е Майчин дом, нямам доверие на никой друг. Преди време една дама, във връзка с публикация на друга, че ще ражда в Майчин дом, беше постнала снимка с коментар “ето болницата, която аз избрах”, като снимката беше като на хотелска стая в 5 звезден хотел. Тогава казах, че по-важно е в болницата, в която разждаш, да има Неонатология, отколкото луксозни стаи. Та тъй, де, Майчин дом ще си е. Сааааамоооо, че е още много рано, даже опасните периоди не са минали.

Благодаря на всички за пожеланията (sun)

Колкото до пудовката...тя няма да е още дълго време по-голяма от мен :D Както каза Overlord :D

Колкото до Блажето, знаеш, че на общо основание си те нареждам като заслужаваш :D

Честито, много хубава новина и заглавие на дневника!!! Леко бременеене и всичко ще бъде наред!
В трети месец вече си имате готови органи, сега само ще растат. ;)

За тренировките- йога за бременни, около 5-6ти месец, само за тонус и много ходене доколкото е възможно. Това е като съвет от моята гинеколожка, от други мами и от инструкторки, но ти ще си се информираш най-добре. :)

24.03.14
13:57

казано от Малечка Палечка на 24.03.14, 13:42:

За тренировките- йога за бременни, около 5-6ти месец, само за тонус и много ходене доколкото е възможно. Това е като съвет от моята гинеколожка, от други мами и от инструкторки, но ти ще си се информираш най-добре. :)

В зависимост от това на каква физическа активност си свикнала, йогата за бременни може да се окаже....абсолютно бездействие. Истината е, че всичко е строго индивидуално. Никоя гинеколожка не би могла да предположи какво ще е добре за конкретната бременност. Може да ти каже какво тя счита за безопасно.

Наистина всичко е строго индивидуално и затова съм на мнение, че всеки трябва да се информира за себе си. Въпреки това, дори отстрани да изглежда лесно, с коремче и ритащо бебе може да си е цяло предизвикателство, а и има положителен ефект върху раждането заради по-голямото наблягане на упражненията за таз. По време на бременност като цяло силови тренировки не са препоръчителни (риск от контракции, болки), дори при напълно нормално протичаща бременност. Сигурна съм, че всеки най-добре може да си подреди приоритетите.

26.03.14
09:07

24.03.2014г.

Храна:

ябълка, фокача със сирене и домат, талиатели, лимонада, две топки сладолед;

Добавки:

Фолиева киселина, витамин В6, магнезий
+ утрогестан;

25.03.2014г.

Храна:

ябълка, геврек, бисквита, телешко, хумус, салата;

Добавки:

Фолиева киселина, витамин В6, магнезий
+ утрогестан;

26.03.14
20:13

26.03.2014г.

Храна:

ябълка, банан, две препечени филийки, кифла с локум (отбягвам я успешно от един месец, но днес тя беше току що изкарана и беше тооооооооооолкова красива със своите разрезчета отгоре, през които се виждаше червеният локум), тортила с пилешко, телешко и зеленчук;

ДОбавки:

Фолиева киселина, магнезий, витамин В6;
+ утрогестван - сутринта и вечерта;

Веднага щом това гадене поне намалее, ще наложа някакво вето на храната. Виждам, че е небалансирана, както и, че не спазвам изричната докторска забрана “никакво тестено”, но храненето ми е много трудно. Гади ми се на общо основание, не от конкретни храни, просто ми се гади и никоя храна не ми доставя удоволствие. Но ако не ям тестено, стомахът ми се качва в устата и си седи там “ол дъ тайм”, както е модерно да се казва. Виждам, че въглехидратите ми са много и знам, че това не е добре за нито един от нас двамата. Но за момента ям, каквото случайно ми се прияде, защото иначе не ми се яде и не ям. Надявам се, искрено, да не кача 296 кила и да ми трябват 296 години да се възстановя и върна във форма, не стига, че не изпълних плана си да забременея в топ форма :D Та, не съм поклонник на това, че трябва да ям всичко каквото ми се прияде, изобщо, когато е джънк разбира се. Но сега джънкът е в малко повече в менюто ми, но това врменнно съсътояние, понеже знам, че не искам да храня детето си с боклуци. Само малко да размине гаденето. Разбира се аз знам, че в момента е изключително важно какво си слагам в устата. И не смятам, ч ето така става: “сега ще поджънквам, после ще изчистим всичко”. Пределно ясно ми е, че джънкът трябва да е сведен до нула още сега. Но в някои моменти, когато хем не ми се яде, хем съм гладна и ми се гади, и ми се яде пица...просто хапвам пица, а да имам и едни два сникърса :D

26.03.14
20:19

казано от karfi4ka на 26.03.14, 20:13:

Гади ми се на общо основание

На това му викам аз професионално изкривен изказ :D

26.03.14
20:36

казано от Петър на 26.03.14, 20:19:

казано от karfi4ka на 26.03.14, 20:13:

Гади ми се на общо основание

На това му викам аз професионално изкривен изказ :D

Интересно как го разпозна, аз мислех, че така се казва :D Но сега като го чета....изкривен си е :D

26.03.14
20:44

Има всъщност една конкретна храна, от която ми се гади, това е риба. Причината - когато разбрахме, че съм бременна, Десо, този толкова мил бъдещ татко :D, ме задължи да пия едни пренатални витамини с фолиева киселина и рибено масло (даже като пиша, два се сдържам да не повърна). Като донесе опаковката, се оказа, че една капсула се е спукала вътре иииии се носи аааааадската воня на риба. От това нещо трябваше д апия по три капсули, които са големи, колкото нормално рибено масло. При всяка една - позви за повръщане, от който тялото ми се гърчеше, само при мисълта за тях - позив, докато ги взимам от хладилника - позив. Накрая съобщих, че не мога да си причинявам повече това и ги разкарах. Сега, като отварям халдилника и ги виждам...ужасно е. Снощи мама беше сготвила прекрасно изглеждаща сьомга....никакъв шанс.....вкусът и миризмата ме убиват. :D

28.03.14
21:43

Чеестито! Всичко да мине по мед и масло!
Ии... да е по - умно от таткото, поне два пъти (sweat)

29.03.14
21:43

Благодаря ти, Лю, ама недей така, че малко ще се притеснявам да съм майка на измислилия термоядрения синтез :D

27.03.2014г.

Храна:

препечени филийки със сирене, ябълки, банан, тортила с телешко и зеленчуци;

Добавки:

Фолиева киселина, магнезий, витамин В6 + но шпа и утрогестан;

28.03.2014г.

Храна:

препечени филийки със сирене, ябълки, фреш от ябълки, банан, кашкавал,две малки парченца баница, два бонбона, няколко сухара, спрайт;

Добавки:

29.03.2014г.

Храна:

препечена филийка безглутенов хляб, ябълки, банан, сандвич от пълнозърнест хляб със шунка и зеленчуци, газирана вода, пица;

Добавки:

02.04.14
21:33

ТръгнАхме по наклОнената плоскост :D Предстои време за размисъл :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.04.14 21:35.

03.04.14
13:46

Честито!
Лека бременност и всичко най!

06.04.14
21:25

6.04.2014г.

Храна:

Палачинки с домашно сладко от череши и кашкавал, ябълки, зелена салата с краставица, кисело мляко и пармезан, кисело мляко с ягоди, банан и овесени трици;

Добавки:

Фолиева киселина, магнезий, витамин В6;
но шпа;

Гаденето е все така гнусно, повърнах през нощта, защото идиота му си идиот си изпих но шпа-то на гладен стомах през нощта и после лазих на колене, за да стигна до паркета и да избегна килима, ама отде да знам, че за времето от 23:00 до 03:00 стомахът ми се е опразнил. Гони ме ужасно безсъние, ококорвам се в 03:00 - 03:30 и никакво заспиване. Вчера краката ми се намръзнаха по много интересен начин - бях в една аудитория, в която беше зверска жега и задух, но крайниците ми бяха студени. После ми се поду шкембето и ме понаболява и днес. Та при тия условия, сутринта като се надигнах и видях времето, реших да пропусна Джони-то. Надявам се бебенцето да е наред и да не съм му навредила, макар, че не зависеше от мен. И без това треска ме тресе всеки път като ме заболи нещо някъде около корема...

За три месеца съм качила 2 кила...започна се :D Което значи, че пудовката вече е по-лека от мен :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 06.04.14 21:33.

06.04.14
21:34

Незнайно защо и аз в първите 3 месеца качих към 2-3 кила, а уж казват че първите месеци не се качвало (wasntme) но здраве да е Карфиче :)
А за безсънието не знам, но през деня спи ли ти се много ? Щото аз заспивах права на работа, ужас...много ми се спеше, многооо :)

06.04.14
21:46

казано от Веселина Иванова на 06.04.14, 21:34:

Незнайно защо и аз в първите 3 месеца качих към 2-3 кила, а уж казват че първите месеци не се качвало (wasntme) но здраве да е Карфиче :)
А за безсънието не знам, но през деня спи ли ти се много ? Щото аз заспивах права на работа, ужас...много ми се спеше, многооо :)

Спеше ми се преди една седмица да кажем, откъртвах за по 4 часа, но тогава не ем мъчеше безсънието. Сега вчера в 16:00 бях мъртва и смао исках да се добера до легло, но не бях спала предната нощ след 03:30, а в 06:30 станах за изпит. Бях на ужасно затормозяващо и стресиращо преживяване 4 часа и бях пребита. Така, че за вчерашното приспиване си има обяснение. Напоследък през деня не е толкова зле.

Абе, Веси, развила съм отвращение към хапчета. Само като ми ги носи Десо, само като се сетя за тях, само като разказвам за тях, получавам позив за повръщане. Изобщо позивите ми са не от храна, а от миризми на хора и места, и мисли за места. Кажи ми моля те, луда ли съм?

06.04.14
22:12

Не, не си луда Карфи, бременна си :) Това са нормални неща според мен, имам предвид непоносимостта към миризми и други подобни. Толкова неща се и ще се променят в теб, така че...нормална си, споко ;)
Между другото аз пък нито веднъж не върнах ресто ( не повръщах имам предвид :D ) ама нито веднъж. Организъм, кво да прайш. Стискаш зъби и бременееш, точка по въпроса 8-)

07.04.14
20:58

07.04.2014г.

Храна:

овесени трици с кисело мляко, ягоди и банан, шоколадче Милка, сандвич с телешко и зеленчуци с черен хляб, ябълки, банан;

ДОбавки:

Фолиева киселина, витамин В6, магнезий;

Понеже Десо ме обвини, че се  хваля и това действотелно е така ще обясня - когато Джоко Росич почина, се разпространяваше една картинка с негови думи, според които неправилно хората си мисля, че няма добро, а напротив - пълно е с добро и добри хора, просто всички пишат и говорят само за лошото, и не обръщат внимание на доброто. Ето защо разказвам - сутринта припаднах в метрото от жегата и задуха. Всеки, който е колабирал, знае, че става за секунди, за секунди си губиш очите, ушите, краката, изобщо тялото и просто изчезваш. Първо няколко човека се спуснаха да ми помогнат, е, би било странно да ме оставят да падна, де, но все пак.. Но особено голямо впечатление ми направи една много мила жена - когато успяхме да се измъкнем от влака, Десо ме сложи на една пейка и тази жена, забързаната сутрин, изглеждаше толкова притеснена за мен, отиде купи ми вода, купи ми шоколад и дори не пожела Десо да й върне паричките. Не, че е кой знае какво...всъщнот, не, кой знае какво е, защото докато има такива хора, има надежда. И смятам, че за такива истории трябва да се говори. Да се говори не само за хората, които убиват щъркелите с камъни, а и за тези, които правят всичко възможно да ги спасят.

Така е, на фона на шофьорите, които в последно време са станали ужасни, хората в градския транспорт не са се увълчили напълно. И аз помня как преди доста време припаднах една сутрин в трамвая и усещането е ...странно. И добре,че имаше точно такива мили хора, които ме свестиха, направиха ми място и ми дадоха бисквитки. Абе хубаво е донякъде, когато се случват подобни неща, за да си припомним какво означава човещина. :)

07.04.14
21:52

Не се стягай толкова... радвай се на хубавите неща, които ви се случват - ще се справите:Р
И не се притеснявай, не си единствената женичка... това са нормални неща - и аз си припадам от време на време, ако видя кръв :D

Мнението беше редактирано от Lyubomir на 07.04.14 21:54.

08.04.14
09:01

Ааа, Лю, аз от припадъка не съм се стреснала. Аз съм с мега ниско кръвно и ми се случва, особено в пубертета. В другото беше въпросът :D А като заговори за кръв и припадъци...и женички... миналата година майката на Десо му взимаше кръв вкъщи и познай какво стана :D

09.04.14
08:49

08.04.2014г.

Храна:

овесени ядки с кисело мляко, ягоди и банан, сандвич с телешко и зеленчуци, фреш от портокал, малко телешко кюфтенце, малко руска салата;

Добавки:

Фолиева киселина, витамин В6;
но шпа;

Другата седмица съм на лекар и се надявам тогава вече да ми позволят да си потренирвам поне мъничко. Атомчето качва пудовките, аз ги свалям :D Ще трябва да се закупят 1-2 осмици, в случай, че ми позволят да правя нещо с тях. Мога да се похваля, че гаденето започва леко( да не казвам голяма дума, де) да разминава, вчера положението беше значително по-добро, проблем е само празният стомах, тогава ми става лошо, както и пиенето на добавките, мисълта за тях, а ако срещна някоя паднала капсула, както стана вчера, директно повръщам :D Какво нещо е главата!!!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 09.04.14 08:50.

09.04.14
09:04

Няма да избягат пудовките, не ги мисли сега. :)

09.04.14
09:13

Както казах на Колето, всички ще изкарат плочките и ще напомпат бицагите, и ще са във форма за морето, а аз дори няма да ходя на море :D

09.04.14
09:14

казано от karfi4ka на 09.04.14, 09:13:

Както казах на Колето, всички ще изкарат плочките и ще напомпат бицагите, и ще са във форма за морето, а аз дори няма да ходя на море :D

Ето, виж как се нареждат нещата. Защо са ти плочки и бицаги, щом няма да ходиш на море? :)

Аз ти казах нещо друго, лисицо! (sun)

Карфи, не забравяй, че имаме да правиме трампи...50ка за тавичка :D :D :D Трябва да се разберем, когато се чувстваш по-добре :P

09.04.14
09:41

казано от Херцог Трън на 09.04.14, 09:36:

Карфи, не забравяй, че имаме да правиме трампи...50ка за тавичка :D :D :D Трябва да се разберем, когато се чувстваш по-добре :P

Херцоже, обещанието си е обещание :D Аз затова още не съм те приканила за трампа, че са ми се насъбрали на главата гадене + 3 изпита в три последователни дни, и трите крайно безмислени, но пък защо да не изтезаваме тялото и ума си :D Веднага щом всичко това приключи и най-сетне съм свободна спокойно да си бременея, ще има обещаното за теб :D

10.04.14
17:22

09.04.2014г.

Храна:

овесени ядки с кисело мляко, банан и ягоди, няколко солети, сандвич с телешко и зеленчуци, 500мл. айрян, 500мл. фреш от ягоди и портокал, малко тоблеронче, малко руска салата, пилешко бяло месо;

Добавки:

смилих се над себе си, пожертвах бебето и ги пропуснах;

Не биваше да се хваля, че гаденето разминава, върна ми го тъпкано за хвалбата, едвам се завлякох до метрото, спирах през 5 метра :D

10.04.14
20:55

10.04.2014г.

Храна:

банан, ябълка, няколко солети, 400мл фреш от ябълка и круша, половин парче плодова пита, салата от чери домати краставица, черен домат (сууупер вкусен, за първи път ядох!), пилешко бутче;

ДОбавки:

фолиева киселина, витамин В6, магнезий;
но шпа.

15.04.14
11:38

Опа! Днес видяхме ел бебиньо, много е симпатичен :D Понеже не ми обърнаха монитора, а беше само към Десо и само той виждаше какво става, после го питах какво е правел ел бебиньо. Търдението беше, че избутвал въображаеми дъмбели от лежанка :D

15.04.14
14:38

казано от karfi4ka на 15.04.14, 11:38:

Днес видяхме ел бебиньо, много е симпатичен :D

Момченце ли е? Кога сте на Фетална морфология? Там вече е големия кеф не само за Десо ами и за теб ;).

Мнението беше редактирано от maria на 15.04.14 14:40.

15.04.14
16:08

О, не е момченце, или поне не знаем дали е, но така си го наричаме. :D Без да влагаме, че е момче. Днес ми взеха кръв за генетичен скрийнинг. Май има време за феталната. Не знам, малко съм объркана, защото не смея нищо никъде да чета, че само се стресирам и като ми кажат това трябва да направиш, аз го правя без да се задълбочавам. Така, че не мога да кажа кога, ще ме уведомят :D

15.04.14
16:31

Ти още от сега трябва да звъннеш на д-р Марков и да зи запишеш час за фетална морфология, че при него празно няма. Аз два месеца по-рано си записах час. Струва 100лв, а ако искате диск със снимки на бебчето - 110лв. Д-р Марков е голям пич, разглежда бебето отвсякъде, ще ви каже и пола :) . Може да вземете и роднини с вас да зяпат :) .

П.П. Д-р Марков е син на небезизвестната диетоложка проф.д-р Донка Байкова :D.

Мнението беше редактирано от maria на 15.04.14 16:34.

27.04.14
11:09

Доооброоо бебе, отпусна ми десет дена за учене и не ми причиняваше гадене. Но ученето свърши и ето ни отново там, където бяхме. Бльо-бльо-бльо (puke)

28.04.14
11:00

ГОДИШЕН ОБЗОР на онова, което вълнува карфицата в периода декември 2013г. април 2014г. - КАНДИДАТМЛАДШИМАГИСТРАТСКАТА КАМПАНИЯ (sun)

2012г.

казано от karfi4ka на 30.03.12, 20:44:

37 места, 5,63 на писмения,  4,80 на устния. Та макар и да не успях този път, знам, че с повечко усилия МОЖЕ да стане. Таааа сега - напред и нагоре. “Всички места са купени” и “Без връзки не става” - МИТОВЕ! Радвам се за двама човека, за които съм убедена, че разчитаха само и единствено на сивото вещество и успяха и са сред хората, които са спечелили без да са ничий човек!

2013г.

казано от karfi4ka на 22.04.13, 13:24:

26 мест - Приятели, тази година отново няма да стана съдия, за съжаление ;( Макар тази година да учих много повече от миналата, дадох повече от себе си...но... На писмения изкарах 5,38 . На устния имам 5,05 (

2014г.
Такам, 5,75 на писмения, 5,65 на устния. За съжаление обаче, местата са 21, а кандидатите 893, а пък гражданският казус беше лесен, за хора, които разбират от гражданско право, за разлика от наказателният, което вдига ужасно балът. И отново не успях. Започнах да уча в края на декември, всеки ден преди работа и при всяка възможност на работа се занимавах с това. В края на февруари започна да ми се гади, брутално, разбрах, че съм бременна, излязох в болнични, опитвах се да уча, но всеки, който е минал през това знае, че съсредоточаването е трудно. Та след като минах материала, спрях да се тормозя, и себе си, и бебето. НО изкрах 5,75 на казуса, което ми даде големи шансове...ако изкарам 6,00 на устния. Между писмения и устния се размазах, само учене и Кандъ кръш сага в почивките :D Та, изкарах 5,65. (ох, тук е мястото да отбележа, че междувременно се явих на един тест в МВнР, който беше ЕЛЕМЕНТАРЕН, а изкарах 3,50. Мразя тестове, толкова ти притъпяват мисленето, ама това е друга тема. Та след тоя тест, Кольо е свидетел, че щях да си изхвърля дипломата в кофата, толкова малоумна се чувствах. ДОбре, че в същия ден изкараха резултатите от писмения съдийски, та си върнах самочувствието.) Устният изпит мина невероятно, толкова ме беше страх, че ще изтегля въпрос, който не знам..Но късметът пак беше с мен и си изтеглих едни “Стадии на умишлена престъпна дейност” и “Особени искови производства” и си бях прекрасно щастлива. Имах някой неточности в отговорите на допълнителните въпроси, поради което оценките ми бяха 5,75, 5,75, 5,75, 5,50, 5,50. Прекрасна комисия, прекрасни хора, които не те смачкват, а те карат да опитваш пак и пак. За първа година, макар пак да не си спечелих място, се чувствам значително по-удовлетворена от представянето си. Моля се догодина бебенцето да ми дава по два часа на ден, за да почитам и баща му на бебенцето да го гледа, докато майка му учи.

Айде, до следващата година :D

П.П. Тази година балът ми е по-висок, отколкото на всичките ми близки колеги, които станаха съдии миналата и по-миналата година. Просто е мал шансът с местата :D

казано от James Hinks на 31.10.13, 17:09:

Айде честито, пък догодина - младши съдия :)(y)

Мня, следващият път! (sun) Или по-следващият, или когато стане! (sun) Решена съм да се боря със системата, докато имам сили! И нека никой не мисли, че това е безотговорност към малкото човече, напротив, И отговорността към него ме амбицира. А и в интврвюто си бях казала, че след десет години се виждам с черна тога и две деца, едното е на път, остават другото и тогата :D Пропуснала съм един компонент - женена за съдия/прокурор! Но това е един друг въпрос!

П.ПП. А сега е време да планираме “сватба”-та :D Че досега не беше на дневен ред, а остава ...месец и половина :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.04.14 11:14.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1