karfi4ka тренира - интервали он холд

Прескочи до:

12.06.16
21:02

Последните няколко дни храната ми включва повечко сладолед и по-често тук-таме боклучки. Петък и събота не тренирах, за сметка на това компенсирах днес. Вчера се разходихме до Фестивала на здравето, където опукахме две парчета от великолепните торти на Веселкаи Павла (Rawly) (inlove) А днес ходихме до ИКЕА да купим на Даме маса и столчета и, естествено, някой друг боклучляк за мое лично удоволствие.

12.06.206г.

Храна:
- вегетариански кюфтета, марокански кус-кус с нахут и зеленчуци, домашна лимонада;
- чипс;
- пъстрва със зеленчуци;

Добавки:
- кофеин, цинк, Ц;

Тренировка № 42:
Без почивка между упражненията, 10 секунди - между подходите:
- 10х2 х мъртва тяга@50кг;
- 10х2 х лежанка@35кг;
- 20х2 х руски суинг@24кг;

Тягата - много некомфортна и нестабилна днес. Едва в осмия подход почувствах, че всичко е  наред, преди това плахо, тежко, неприятно. Като изпълнение - беше добре, но се чувствах ненамясто някак. Иначе не ми тежеше.
Лежанката - нищо за отбелязване.
Суинговете - взех 24-ката, защото все пак имам немалко дни нетрениране и да не се изхвърлям.

След тренировката - 5х1 набиране на въже - кааак се плъзгааа, особено при връщането. Дали от самото въже, дали от това, че хватът ми не държи достатъчно, не знам, ама беше яко. Поиграх си още с въжето - правих онова, дето не знам как се казва, представлява вълнички с въжето с две ръце, с редуване на ръцете, беше много яко. Аз не знаех как се прави правилно, но едно момче в залата ми даде указания, много мило от негова страна! И се получи доста готино.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.17 23:31.

13.06.16
15:10

13.06.2016г.

Храна:
- 1/4 купешка баничка;

Добавки:

- цинк, Ц, тинктури + хексоралетен;

Тренировка:

- няма;

Имам ужасяваща мускулна треска от вчерашната тренировка по цялата задна верига. Повтарям - ужасяваща.

Пообиколих София, Борово - Хладилника - Надежда, с 15кг на гърба, от които 12кг живо тегло. Треската се влоши :D Обаче пък ми е най-бързият начин за придвижване пред всички колички и триколки! Да живее самарът - една от най-добрите ни инвестиции!

Мислех, че съм се измъкнала от лапите на някакъв вирус, обаче лекото дразнене в гърлото от предните два дни снощи се превърна в подута сливица и едвам-едвам преглъщах цяла нощ (как не съм се удавила в слюнката си, вероятно просто не съм веган! :D). Содата с мед явно не ми помага, затова се предадох пред хексорелетена и го набарах.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.06.16 16:01.

14.06.16
12:02

14.06.2016г.

Храна:
- свинско кюфте, домат, кашкавал;
- череши;
- ягоди;
- свински шиш, кашкавал, пъдпъдъчи яйца, овче сирене, ябълка;
- халва! тип “Катеричка”

Добавки:
- Ц, цинк, кофеин, БЦАА;

Тренировка № 43:
Без почивка между упражненията, 10 секунди почивка между подходите:
- 10х2 х гоблет клек@17,5кг дъмбел;
- 10х2 х набиране с успореден хват@2,5кг;
- 10х2 х раменна преса с дъмбели с успореден хват@2х9кг;

Около 12 минути (!) - доста бързо нацъках, не знам как се случи :D

Нямам нищо специално да отбележа за отделните движения.

Първи ден МЦ (30 дни).

От днес ще ходя със сестра ми на репетиции на едното място, където води, и през юли и август ще я замествам като един виден преподавател по български народни хора :D

Редакция: вчера Вероника ни беше на гости и ни направи някакви невероятни бонбони, за които все още мисля! Уникат! Лош баци (inlove)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.17 23:31.

15.06.16
13:20

15.06.206г.

Храна:
- ущипци, червена чушка, банан;
- сурова торта с орех, пъпеш и други неща, камбуча, кафе;
- от оная подла халва тип “Катеричка”;
- дюнер;

Добавки:
- кофеин, цинк, Ц, БЦАА;

Тренировка № 44:
- 10х2 х лежанка@35кг;
- 16х2 х руски суинг@32кг;

Около 16 минути - след тягата тярбваше да изчакам около минута да дойде спотърът (който ми пазИ по-добре от Десо!), а след лежанката трябваше да се наглася, та отне още една минута.

Нищо за отбелязване, освен, че ми тежеше. Техниката ми на тягата е сравнително добра, не мога да разбера мускулната треска на кръста, смисъл, надявам се, че е мускулна треска. А суинговете с 32ката закачаха мускулната треска и не ми беше съвсем спокойно да си суингвам, та затова само 16 подхода. Още си ме влачи надолу пудовката, но средно положение няма как да има, така че трябва да се адаптирам, като това трябва да стане внимателно и кадърно.

Разтягах хубаво днес след тренировката.

——————————————————————————————————————————————————————————————

“Направи добро, изяж лайно!”, така стоят нещата. Сеир и внимание да има. :x

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.17 23:32.

16.06.16
12:48

16.06.2016г.

Храна:
- халва! тип “Катеричка”

Добавки:
- Ц, цинк, кофеин, БЦАА;

Тренировка № 45:
Без почивка между упражненията, 10 секунди почивка между подходите:
- 10х2 х преден клек@25кг;
- 10х2 х раменна преса с дъмбели с успореден хват@2х9кг;

След тренировката добавям:
- 8х1 х набиране на въже;
- 3х15 скунди л-сит на стойки за лицеви опори;
- доста разтягане;

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.17 23:32.

16.06.16
14:30

Щях да я направя двуразова тренировката, обаче не знаех, че ще се появи моментът и изядох халвата, заедно с три нектарини, така че отпадна, а щеше да се получи парфе, защото Дамян заспа на стола за хранене, докато го бях оставила да си яде сам кюфтетата и ми се освободиха набързо един час приспиване + час и половина спане.

Нагледно:

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.06.16 14:31.

17.06.16
13:58

17.06.206г.

Храна:
- ущипци, червена чушка;

Добавки:
- кофеин, цинк, Ц;

Тренировка № 46:
- 10х2 х лежанка@35кг;
- 20х2 х руски суинг@32кг;

Около 13 минути.

Днес мога да кажа вече чудесна тренировка. Гадната мускулна треска вече я няма, обаче!, последните дни нещо се заседях на компютъра повече и това естествено оказа влияние и на кръста ми, та съчетанието от това и мускулната треска още не е отзвучало. Иначе тягата беше прилична, вече не се чувствам толквоа дървена като предишните две тренировки с тяга. Лежанката също причлино, не се силих с 38, не знам защо не се напънах, вероятно заради четъртата тренировка поред реших да не се изхвърлям баш сега. А суинговете днес бяха особено силни, тук-таме дори бяха тройки, защото много приятно успявах да си засиля пудовката без да ме влачи, разбира се, тук-таме ме влачеше и не ми беше кеф.

След тренировката - стабилна разтяжка.

Два дни почивка предстоят.

За чисто моя информация - в момента тежа 47кг. Трябва тия дни да си измеря мерките. Дано не ме размързи.

Винаги съм завиждала, благородно разбира се, на жените, които почти не си усещат месечния цикъл, чисто като болка и дискомфорт. А ето, че вече съм една от тях (sun) Този месец дори не се чувствах “всмукана” :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.17 23:33.

20.06.16
12:51

18 и 19.06.2016г.

Храна:
- топъл хляб, оризови макарони, палачинка с боровинково сладко, пилешки сърчица, шопска салата, кафе, торта, таратор, кашкавал на плоча, пъстърва, фъстъци, цаца;

ДОбавки:
-;

Тренировка:

-;

Божествен уикенд. Бяхме в Елещница (по пътя към Рилския манастир) в бунгалата на Български пощи. Петък тръгнахме около 21:00, та по пътя бях на нокти - мразя да пътувам по тъмно с кола. Забравих памперсите на Даме и нямаше откъде  да купим. След като последната надежда умря (една бензиностанция в Кочерниово), тъкмо се шегувахме, че ще спираме по къщите, когато видяхме една количка на улицата. Баща ми отби и...ни услужиха с 3 памперса :D

В събота имах известно изнервяне, защото вместо да се разхождаме сред природата, станахме късно, тръгнахме късно посока Благоевград, центърът му беше затворен, въртяхме се по плочките, дет си ги имаме и в София и се изнервих от жегата и мотаенето. Но след като се махнахме от града, всичко се оправи. Цял следобед на тревата пред бунгалото, после разходка до Рилския манастир, който за щастие беше обезлюден (whew) И после пак лежане по тревите, топкане в ледената река и такива ми ти работи.

Взела съм решение - ще трябва да се запиша на опреснителен шофьорски курс (имам книжка, но ен съм шофирала твърде отдавна), Десо няма желание да шофира, а си имаме кола, която си седи така. А ни е проблем това, че не шофираме и двамата 9но и двамата имаме книжки :D). Та ще трябва да се запиша на опреснителен курс, и да започна полека-лека да шофирам, защото постоянно сме зависими от нашите или от сестра ми и зет ми що се отнася до пътувания. Не сме свободни да си правим кавкото ние искаме. Страх ме е, а ма по-ме е страх да се возя.

20.06.16
12:58

20.06.2016г.

Храна:
- банан;
- нектарини, череши;
- пилешко вурстче, авокадо;
- бяло фрапе без захар;
- некатарина;
- кисело мляко с протеин и банан;

Добавки:

- Ц, кофеин;

Тренировка № 47:

Без почивка между упражненията, 10 секунди между подходите:
- 10х2 х гоблет клек@20кг дъмбел;
- 10х2 х раменна преса с успореден хват@2х10кг дъмбел;

Разтягане след тренировка - доволно, можеше и още, но ставаше късно и Даме ме чакаше за излизане.

Времетраене на самата тренировка - 13 минути, разтягане още десетина, загрявка + стандартното мотане преди почване - още десетина.

Много съм доволна от тренировката - нацъках доста бързо, сила имаше доста, уморих се порядъчно. Клекът ми беше доста комфортен с 20кг. Набиранията понатежаха чак след осмия подход, а на раменната преса взех по 10кг, но ми трябваше помощ, за да не пушвам. Тежеше си раменната преса, но, ако не се престраша на по-голямата тежест, няма да мина на нея, а ще си цикля на по-малката. Защото то се получава, че 9кг са ми супер леки, а с 10 не мога да изкарам всички подходи. Ама това и друг път съм си го обяснявала, когато сменях от 8 на 9 :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.17 23:33.

20.06.16
21:56

За днес добавям, в изключително приятна компания, на площадката в Северния парк:

50 набирания на халки в серии, както следва:
- 6х7;
- 1х5;
- 1х3;

А послдното трябваше да е 1х8, обаче на площадката имаше една бременна жена с малко момче, което искаше да се качи на лоста и тя сама го качи, но не можеше да го държи повече и аз се пуснах от халките, за да го държа аз, но то се отказа, а аз се върнах да си довърша.

21.06.16
11:13

21.06.2016г.

Храна:
- мица от свинско с лук, зелена чушка, маслини и яйца;
- череши, ягоди, малини;
- бонбони “Херцог”;
- мица;
- сладолед на клекчка от Лидъл;
- още бонбони “Херцог”;

Добавки:
- кофеин, цинк, Ц;

Тренировка № 48:
- 10х2 х лежанка@38кг;
- 16х3 х руски суинг@32кг;

Около 15 минути.

Така. Слаб стречинг след тренировка, защото бързах. Това ще даде отражение на клека утре :( |-)

Леко ме придърпва на разни места нещо подобно на мускулна треска от халките снощи, но нищо особено.

Тягата беше много приятна, но между някои подходи почивката ми беше повече от 10, но по-малко от 20 скеунди, защото...дрънках.
Лежанката я напънах, но ми тежеше и последните два подхода повторенията бяха не само половинчати, но и с помощ. Но все трябваше да сложа следващата тежест, за да се адаптирам и да не цикля. Причините и обяснението са като при раменната преса от вчера.
Суинговете бяха много добре, много добре усещах пудовката, добре я залюлявах, затова са тройки, а затова пък са 16 подхода.

Запазвам си евентуално възможността за още една тренировка, ако даме заспи по-рано и ме хванат лудите.

Днес с Десо имаме годишнина (inlove)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.17 23:34.

22.06.16
11:10

22.06.2016г.

Храна:
- ущипци, бели череши ;

Добавки:

- Ц, кофеин;

Тренировка № 49:

- 10х2 х преден клек@28кг;
- 10х2 х набиране с успореден хват@3,75кг;
- 10х2 х пуш преса с успореден хват@2х10кг дъмбел;

Разтягане след тренировка - доволно, ама пак имам мускулна треска на еректорите (dull).

Времетраене на самата тренировка - 15 минути.

Хубава тренировка. Качих клека, тежеше ми, естествено. Сложих още 1,25кг на набиранията - усеща се, че не съм за 5кг, в смисъл, че с 5кг няма да изкарам всички подходи, в смисъл - ще ги изкарам, но по-рано от седмия подход ще станат не абсолютно пълни. Но с тази тежест общо взето до петия или шестия подход, бяха повече от отлични, с много сила, с много въздух, после лека-полека понатежаха, имам може би едно или две повторения, при които не можах да си стигна не само догоре, но и едва стигнах средата. Ама нали не обичам да се изсилвам, като усетих, че ще започна да се гърча само и само да стигна догоре - спрях. Абе, с две думи, много съм доволна от набиранията, качената тежест може да изглежда скандално смешна, но се усеща. Раменната преса си стана пуш от втория подход, защото просто страшно ми тежеше и не виждах смисъл да се напъвам и да съм крива, за сметка на това се получи приятна пуш преса.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.17 23:34.

23.06.16
09:34

23.06.2016г.

Храна:
- овесени ядки с овче кисело мляко, мед и ягоди;

Добавки:
- кофеин, Ц;

Тренировка № 50:
- 10х2 х лежанка@38кг;
- 15х3 х руски суинг@32кг;

Около 15 минути.

Стречинг - 0 (нула). Трябваше д апотеглям, за да взема Даме от хладилника, за да се върнем в Надежда за една много важна среща!

Относно тренировката - тягата излетя. Както се притеснявах, че ме опъват еректорите и се съмнявах, че четвърти ден поред трениране е добра идея, така влязох в залата, направих стандартния динамичен стречинг, загрях с 3 сериЙ, нацъках тягата. Само в деветеия и десетия подход изведнъж стана супер тежко, дали загубих концетрация, респективно ритъм, не знам какво стана, но първите 8 подхода бяха вълшебни - сила, въздух, лекота, а последните два... На лежанката Десо твърди, че не се концентрирам и затова ми тежи. Тежеше ми, ама малко се притесних от това, че сложихме два диска от по 10кила :D За нормалните хора това няма значение, но за психично болните, като мен, да :D Досега си се лигавех с 5+2,5+1,25/2,5, ама като сложи Десо десетака и се притесних :D Всичко в кръга на шегата, естествено :D Суинговете за тройки, защото всеки първи беше нисък и слаб, повече от 15 нямаше как да изкарам, защото пудовката ме влачеше и усетих, че подлагам с кръста и просто си казах “Стига!” :D

Не мога да не отбележа снощната особено приятна мини-уини севернипаркска среща на по разходка със скорост 1км в час и бира или 2….или 1/2 :D Данко беше предаден на леля си преди срещата, а на мен не ми се ставаше от пейко-масата в парка, за изключително напрегнатия ми и изнервен от “Пишка ли ти се?”, “Да идем ли до тоалетната?”, “Искаш ли да пишкаш?” ден, това беше невероятно зареждаща вечер. Благодаря ви, приятели!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.17 23:35.

25.06.16
14:55

24.06.2016г.

Храна:
- сладолед;
- веган крекери;
- салата - печени чушки, снежанка, патладжани, краставици, домат, сирене;
- някакво божествено свинско, с много интересна форма, наистина не знам от коя част напрасето беше, но беше греховно вкусно;
- торта тип “Шоколадов линд”;
- 100-150мл домашна 30 годишна сливова;

Добавки:

-;

Тренировка:
- почвика, но имаше много танци;

Бяхме на сватба, но не нашата (о, чудо :D), а на мой съученик от първи клас, беше мноооого забавно!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 25.06.16 15:27.

25.06.16
15:14

25.06.2016г.

Храна:
- 1/2 гигантски кроасан с шоколад;
- 1/2 милинка;
- сладолед без боклуци;
-

Добавки:

- Ц, кофеин;

Тренировка № 51:

- 10х2 х гоблет клек@20кг дъмбел;
- 10х2 х набиране с успореден хват@5кг;
- 10х2 х пуш преса с успореден хват@2х10кг дъмбел;

Разтягане след тренировка - нула;
Времетраене на самата тренировка - 15 минути.

За клека нямам какво да кажа, клек като клек. За пресата обяснението защо е пуш е като това от предната клек-тренировка. За набиранията се полакомих да сложа 5кг - както и очаквах до четвъртия подход много добре, после качеството (височината) започна да спада, като натиснах в десетия и десетия подход и там нещата също с еполучиха приемливо (не отлично). Не мога да определя дали в момента съм за 5кг. Следващата таква тренировка ще бъде пак с 5кг, за да видя дали не е било от лошото ми настроение :D

Храната ми днес е потресаваща :x

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.17 23:35.

26.06.16
01:06

За тази вечер добавям една Кървава Мери. Причлично слабо приготвена. Утре ми е свободният ден от дете, мъж и куче. Очаква се да тренирам и да се шляя. Утре мисля да е последният ден на неподходяща за лятото храна. Дали ще стане - ще видим.

Ей така сме си някои по сватбите, дори да не са нашите :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 26.06.16 01:13.

26.06.16
22:12

26.06.2016г.

Храна:
- бяло фрапе без захар в Мементо (sun) (sun) (sun) (най-сетне!!!);
- 15см съб с черен хляб с овесени ядки с телешко и зеленчуци;
- веган сладолед от Роули;
- сладолед в Конфети;
- 1/2 гирос XL;

Добавки:
- Ц, кофеин;

Тренировка № 52:
Без почивка между сериите, 10 секунди между похдодите:
- 10х2 х мъртва тяга@53кг;
- 10х2 х лежанка@38кг;
- 15х3 х руски суинг@32кг;

Разтягане.

Ходене - 18км!!!

Тренировката беше много хубава. На тягат сложих още 2,5кг, не усетих кой знае каква разлика с 50-те (50,5). Лежанката - много доволна! Страшен спотър имах, много чиста, много сигурна, напълно стриктна. Суинговете ми тежат в последно време и не мога да докарам безопасно до 20 подхода.

Вървенето адски много, но ми беше приятно - навън беше топло, но духаше много приятен вятър. Днес ми беше свободният ден - след тренировката отидох да си купя едни чашки за късо кафе (както го обичам) - снощи, около 21:30, с Колето, отивайки към гиросите (за да яде той, аз бях пас вчера!), минахме покрай едно магазинче, на витрината на което видях тази прелест и му казах, че утре първата ми работа ще е да дойда да ги купя. Речено - сторено! После заседнах в Мементото на НДК, където около 2 часа лингах едно бяло фрапе, на сенчица, на ветрец, с изопнати на съседния стол крачета (за мое съжаление, всички хора, с които бих искала да споделя това свободно фрапе или тренираха, или си взимаха детето от Боровец, или гледаха нашето собствено, или не са в България, та затова сама, но не се оплаквам от това самотно фрапе, хич даже, просто щеше да е оооооще по-приятно, ако някой от тези хора беше там, но.. и така беше супер!). После молирах за малко. После с част от тия от скобите - Роулирахме, Конфетирахме и накрая Гиросирахме. Един повече от прекрасен ден!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.17 23:36.

27.06.16
16:51

27.06.2016г.

Храна:
- наденички, чери домати, краставици;

Добавки:
- Ц, кафе;

Тренировка № 53:
- 10х2 х лежанка@38кг;
- 10х3 х руски суинг@32кг;

Разтягане.

Хубава тренировка. Отидох с намерението да не се раздавам много, защото изначално планирах да ида и следобед със Санчето и Гипса. Обачеее тягата ми беше толкова приятна и лежанката също...и така се напънах, че не остана сила за суинговете :D Та колкото да не е без хич направих десет тройки, но лоши.

Тренировка 54:
Без почивка между клека и набиранията, около минута между набиранията и раменната преса, 10 секунди между повторенията при клека и раменната преса, около 15, дори на места и по 20 секунди при набиранията:
- 10х2 х преден клек@28кг;
- 10х2 х набиране с успореден хват@5кг;
- 10х2 х раменна преса с успореден хват@2х9кг;

Разтягане, изправяне в стойка на глава (3-4 пъти), л-сит от стойки за лицеви опори, колелце от коляно (10).

Бях уморена, втората тренировка беше тотална грешка (не стига, че е втора за деня, ами и пак е четвърта подред без почивка). Клекът всъщност беше доста силен, в смисъл, че имаше сила, доволна съм от него. Но набиранията бяха доста зле - адски ми тежеше още в първия подход, още тогава усетих, че ще са добри до горе до четъртия-петия подход и после ще стане по-зле. На места ми трябваше помощ от краката, на места едва докарах до 90градуса (мисля две такива повторения имаше). Дискът някак си застава гадно и ми се клати, и ми пречи, и ми мести центъра, и въобще не съм доволна. Е, първите 4 подхода все пак бяха отлични. Но пък беше забавно със Санчето и Гипса. Е, след като свърших  стреировката си, де, при мен с тия почивки социалния елемент в залата е ... затова се размотавам преди и след тренировка, за да компенсирам :D

На фона на цялата тая некомфортност, единственото положително е, че нямам никакъв проблем контролирано, без засилване, да се изправя в стойка на глава и да се върна обратно :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.17 23:36.

28.06.16
10:38

От няколко дни съм се замерила, та днес най-накрая се измерих, мерките ми не са мръднали съществено (но и аз не целя това :D)

Имам:

Тегло - 47-8кг;
Гръден кош - 86 см;
Талия - 59 см;
Ханш - 87 см;
Лява мишница - 27,5 см;
Дясна мишница - 27 см;
Ляво бедро 51,5 см;
Дясно бедро - 52 см;

Както и подозирах - мускулна треска на бедрата и задника от хубавия клек вчера и на гърба от измъчените набирания :D

Подходящо беше да имам снимка за този пост, ама снимка - йок :D Ще се снимам в залата утре и ще си я прибавя, че вкъщи в момента няма нормална светлина.

Днес наистина почивам, макар да ми се искаше да ида до залата да поклякам малко, вдъхнових се от вчерашния хубав клек. Между другото, не е лошо да отбележа, че винаги предният клек ми е бил неприятен, а откакто Сашо ми даде да клякам преден вместо катастрофалния ми заден, го чувствам много по-своя вода. Килата, естествено, са малко, но ме кефи, така да се каже.

И стойките на глава - много ме кефеха, защо спрях да се занимавам с това, не знам, но продължавам :D

П.п. Сетих се защо спрях - забременях :D Всъщност вчера ми бяха първите стойки на глава от времето преди да забременея и съм удивена колко добре се справих с изправянето!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.06.16 10:49.

29.06.16
20:13

29.06.2016г.

Храна:
- вафла “Хармоника”;
- суджук, яйца със сирене, краставица;

Добавки:
- ;

Тренировка № 55:
- 10х2 х лежанка@38кг;
- 20х2 х руски суинг@32кг;

Около 13 минути.

Разтягане, изправяне и спускане в и от стойка на глава (7-8 пъти), л-сит от стойки за лицеви опори, колелце от коляно (5х10).

Много хубава тренировка. Много доволно разтягане и там нещата дето си правя след тренировка. Бях планирала да си направя контрастните душове в залата, но тъкмо бях приключила, когато Десо ми се обади, че е с тремпература и трябва да измислим какво ще правим с вчера ваксинирания Даме. Та се изтрелях от залата и после полетях с детето на гръб към Борово. Тъпа работа. Нищо. Надявам се нито Даме да е прихванал от баща си, нито баща му да е с нещо по-сериозно е от резултата на ледена бира и студен вятър цяла вечер в парка.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.17 23:37.

30.06.16
10:30

казано от karfi4ka на 28.06.16, 10:38:

И стойките на глава - много ме кефеха, защо спрях да се занимавам с това, не знам, но продължавам :D

П.п. Сетих се защо спрях - забременях :D Всъщност вчера ми бяха първите стойки на глава от времето преди да забременея и съм удивена колко добре се справих с изправянето!

При положение че няма конкретни лекарски забрани, обръщането с главата надолу е едно от най- ползотворните неща за бременната жена още от началото на бременността, почти до термина.

30.06.16
10:45

Марги, сигурно си права, но да не излезе бебето от непредвидено място? :D :D :D

казано от ME4O_TURIST на 30.06.16, 10:45:

Предполагам, че вероятността да излезе от там е равна на вероятността да се забременее от там :D

30.06.16
10:50

казано от Alexander Krastev на 30.06.16, 10:47:

казано от ME4O_TURIST на 30.06.16, 10:45:

Предполагам, че вероятността да излезе от там е равна на вероятността да се забременее от там :D

Koeто далеч не означава, че опитите трябва да спират :D
Извинявам се за OFF-a , но ми стана смешно.

30.06.16
14:21

30.06.2016г.

Храна:
- фреш от портокал;
- бъркани яйца със сирене, кашкавал, домашна лютеница;

Добавки:
-;

Тренировка № 56:
Без почивка между упражненията, 10-15 секунди между подходите:
- 10х2 х преден клек@30кг;
- 10х2 х набиране с подхват@4кг;
- 10х2 х раменна преса с успореден хват@2х9кг дъмбел;

Около 15 минути самата тренировка.

След нея, още около 15 минути, разтягане, колелце от коляно (3х10), крънчове (3х20), без стойки на глава днес (за съжаление), че просто трябваше да тръгваме.

Много добра тренировка на Раковски, Раковски си е Раковски, там тренировките са просто различни. Беше ми ден за гоблет клек, но изкушението да клякам с лостовете на Раковски беше твърде голямо и си кляках преден клек. Набиранията не бяха класни, защото се набирах на тънък лост, а аз много мразя, с подхват (поради липса на място за успореден), та след петия подход вече стана не много приятно, но пък се напъвах доста. Дори се изпотих!!! Раменната преса беше много хубава, доволна съм.

Даме беше с мен в залата, държа се мъжки и геройски ме изчака да свърша спокойно тренировката си.

П.п. Момчета, идея нямам за какво говорите. Не знам какви са тия бебета, излизания на бебета и т.н., дето ги обсъждате, но си говорете, не ми пречите :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.17 23:37.

30.06.16
16:16

Стоеше ли кротък на едно място, докато тренираше? Доста съм критичен към хората, които си водят малките деца във фитнес залата, в която тренирам. Не ми пречи присъствието на дребосъците, просто това не е едно от най-безопасните места за тях :)

30.06.16
16:53

Децата се научават да се пазят.
Миа е доста често в залата с нас (само свободни тежести се ползват).
В началото викахме доста по нея, но вече супер умело си заобикаля всички трениращи; изчаква и т.н.
Мисля, че трябва да се има повече доверие на децата....

Мнението беше редактирано от Limka на 30.06.16 16:54.

30.06.16
17:08

казано от ME4O_TURIST на 30.06.16, 16:16:

Стоеше ли кротък на едно място, докато тренираше? Доста съм критичен към хората, които си водят малките деца във фитнес залата, в която тренирам. Не ми пречи присъствието на дребосъците, просто това не е едно от най-безопасните места за тях :)

Седеще си в количката и ме наблюдаваше, мен и другите трима трениращи ;)

Винаги сме водили детето си с нас в залата, откакто беше бебе. Не сме допуснали да пречи никому. Откакто е твърде подвижен, за да седи в количката, както като беше бебе, не го водим, защото към момента не можем да упражняваме достатъчен контрол, че хем да е с нас, хем да не пречи за трениращите, хем да е безопасно за него, хем и ние да тренираме нормално. В момента идва с нас, когато единият не тренира, за по-нататък, когато още малко започне да разбира, за да не пречи на хората в залата (затова и сега го водим, когато е възможно да осигурим описаното по-горе, за да се учи да не печи, щото. ако не го водим, няма как да се научи, нали..), възнамеряваме да го взимаме с нас. Доколкото ние сме трениращи хора и тренирането е част от нашия живот, поведението в тази част от живота е също предмет на възпитанието, което прилагаме :DПодкрепям Лимка относно безопасността. Единственото, което ме притеснява, е това да не пречи на трениращите, защото в крайна сметка, не е детска площадка и не малко хора са дошли и да си отпочинат от собствените си деца :D

Мен повече ме тормози това да седи на едно място, както стана днес. Но днес просто имах избор или да НЕ тренирам, или да го взема с мен. Е, избрах да тренирам. А той беше така добър търпеливо да ме изчака :)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.06.16 17:32.

30.06.16
19:13

Моя го водя от 6 месечен в залата, естествено когато няма как да го оставя. Сега вече е доста див и трудно става тренировка с него, но пък се е научил да седи на треньорския стол и да гледа или да се занимава нещо с най-леките тежести - гледа какво правят другите и повтаря, понякога отива и на чувала. Като цяло е неудобно с дете, защото изисква повишено внимание, особено в залата като нашата, в която мястото е недостатъчно и 6-7-10 човека правят силова, но пък за децата е добър пример и им е интересно.

30.06.16
19:25

Нашата голямата щерка я влачим по залите от бебе. Лятото играеше навън, зимата гледаше телевизия при какичките на рецепцията. :)
При добро желание всичко може.

05.07.16
19:13

Така. Отбелязвам:

За 01.07.2016г.

Храна - не помня;

ДОбавки - никакви;

Тренировка № 57 - 2/3 супер, последната 1/3 не се състоя, защото нямаше ръкавици и магнезии, а ръцете ми бяха, о, чудо, потни. Въпреки това повече от читава тяга - 10х2@55кг, 10 секунди почивка между подходите, а след това и много читава лежанка - 10х2@40кг, пак с по 10 секунди почивка.

От събота насам сме в Сливен и не съм тренирала, защото си почивах за някой друг макс, но поради фал в организацията, денят остава поредният почивен...в особено приятна компания х 2. + 4 часа път сумарно - Сливен - Пловдив и обратно.

До момента съм проходила 14 км, но тепърва отиваме на разходки.

Вече два дни подред кормувам. Не мога да се похваля с добри резултати, но все така имам желание и ми доставя удоволствие. Ето защо ще положа максимални усилия и надявам се докато се върна на работа да имам приемливи умения за шофиране сама (да не се разбира като “надявам се да стана добър шофьор”, защото е ясно,ч е не това имам предвид).

От друга страна днес съм пас от шофирането, защото първо много се уморих от пътя, а пък, ако идем да кормуваме, няма д аможем да идем с Десо на разходка из града, защото пак ще завали.

В петък с Даме се прибираме в София за рождения ден на Нико, а Десо остава още малко в Сливен, което означава, че ми предстоят няколко (7) дни сама с Даме и кучето, което ще рече, че може би няма да успявам да направя читави тренировки в зала. Ето защо за следващите няколко (10) дни ще премина към лостаджийски тренировки, по схема, която Гипсчето прилага и ми предложи да пробвам. След като Десо се върне, се връщам към старата схема, а евентуално ще вмъкна лостовете. След това планирам Пловдив за максове, стига шефът да е на линия за това.

И накрая - вече имаме снимки от сватбата, слагам си една-две-шест :D, за да си ги има в дневника. Че са много големи и сега нямам възможност да ги намалявам. Ще си качвам и в следващите постове по няколко :D Отново мога да кажа, че сватбата беше чудесно решение :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.17 23:38.

05.07.16
22:41

Финиширам незадоволително с 18км вървене. Исках да ударя 20, нооо Десо го мързеше :D Отбелязвам, че това е почти само чисто вървене, в Пловдив стартирах с Автогара юг - Стадион “Пловдив” (Гребната база), после от Гребната до Тримонциум, после още и още :D,  но вече по-дребни разстояния - Рилон центъра - “Даяна” на гърба на телевизията и радиото :D

A, храната - първо с Т.-то изядох едни божествени патешки сърца, хумус, ама, естествено, от консервиран нахут и един айрян; после няколко нездравословни бисквити + панирани пилешки хапки + овчарска салата.

А един симпатичен програмист ме черпи едно фрапе преди всичката храна :D :D :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 06.07.16 08:22.

10.07.16
22:54

казано от Boby_ на 10.07.16, 22:12:

Сега чакаме само и третият заговорник от “джанковата завера” да си признае.

Четвъртааа :D Отбелязвам - силно количество паркови джанки! Петият още не може да пише :D

Виждаш ли, Боби, виждаш ли, че не са на джибри!!!

10.07.16
23:14

казано от Вероника Налбатска на 10.07.16, 22:58:

Виждаш ли, Боби, виждаш ли, че не са на джибри!!!

Абе като ви гледам какви сте нахилени на снимката, не съм убеден.

При всички случаи обаче джанките са кисели - яжте си ги!

10.07.16
23:15

Ц, бяха полу, някои бяха по-кисели, други по-сладки, имаше за всекиго, дори имаше няколко сорта :D

11.07.16
21:38

Явно няма да ми се получи тренирането докато съм сама. Предните дни изобщо не протекоха по план, но така или иначе само в един от тях изобщо имах възможност да тренирам, която пропилях заради късно лягане и среднощно будуване в последствие. Днес отидохме с Даме на лостовете, но, за да тренирам, трябва да го държа вързан 30 минути, което е убийствено за него. Понябирах се малко 2-3 серии, да са се събрали около 25 набирания, не повече, и отидохме на пързалката и т.н.

Днес една идея по-добре с просеца на махане на памперс (стиска нощем, стиска докато спи денем, стиска докато пътува, знае кое къде се върши, стиска докато седи, но като му се приправи нещо, ме уведомява и го върши в гащите когато вече започнал да го прави). Откак махнах памперса (10 дни), категорично отказва да седне на гърнето, но днес на няколко пъти нямаше пазарлъци, освен това ме уведоми,ч е му се пишка преди да се изпишка, заведох го в тоалетната и там, без съпротива, седна на гърнето и си свърши работата. Може би има светлина в тунела. Упорита ще съм.

13.07.16
23:23

Нищо съществено за отбелязване. Утре ми е първата самостоятелна преподавателска репетиция и съм се попритеснила малко! НО ще се стягам.

Първи ден МЦ (30 дни).

П.п. От няколко дни ми се яде нещо и не мога да установя какво е то, търся, търся и не знам какво е. Днес, в 00:10, прозрях, че имам огромно количество сурово тиквено семе. И се сетих, че имам незахаросан мед. И така прозрях какво ми се яде...

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 14.07.16 00:11.

14.07.16
23:09

Храната ми е разпокъсна през деня, всъщност май само едно кисело мляко с половин доза протеин и малко пъпеш ядох. Цял ден си репетирах и се подготвях за репетицията. ПОследната мина приемливо, не и без засечки - а много ми е трудно, понеже нямам рутина, да обяснявам хоро на сухо, без музика. На няколко пъти трябваше да пусна музиката, и на неин фон да броя и обяснявам. Но е въпрос на рутина и навици. Един път реших, че си знаят и няма каквод а им обяснявам, ама те се помляха и се върнах, спрях музиката, обясних и тогава пуснах. Имах и едно избързване, където една от жените ми забави темпото. Но като цяло притеснено ми беше. ОСвен това доста се раздавах в играенето и забравях, че не е зле на моменти д амаркирам, защото трябва и да говоря и си губех въздуха. Ще свикна :) Вечерта с тате обърнахме по една мента за мен, джинче за него, и по една биричка за мама и Десо, за Данку - солети, но той предпочете да рита топка :D

Бек ту дъ бейсикс:

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 14.07.16 23:30.

16.07.16
18:03

Днешното ми хранене не е никак за този форум, но пък денят беше толкова благотворен за психичното ми здраве, че няма как дане се отбележи.

СУтринта Даме замина с даядо си на сватба в Пасарел и ние останахме ергенчета. Тръгнахме на разходка из квартала в това чудесно хладно време. Решихме да удължим разходката и стигнахме до “Рицка”, където ометохме по една торта и едно кафе. После продължихме разходката, напазарувахме и след като си оставихме покупките, отидохме към Севрния парк, който за наше огромно щастие беше обезлюден...а времето беше все така приятно и просто плачеше за по едно Столично. После продължихме разходката из непосещаваните от хора части на парка (Гипсе, в оная нашата част, от другата страна) и оттам уж към Билла-та за вафли “НАя”, обаче по пътя установихме, че в квартала има “Двете фукли”. И нямаше как да подминем това толкова симпатично проветриво място, така че и там прибрахме по една торта и по едно фрапе. За вечерта остават домашни сандвичи, зеленчуков чипс и някой филм, който не предполага да си размърдаш мозъчните клетки :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.07.16 18:29.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1