karfi4ka тренира - интервали он холд

Прескочи до:

16.07.16
22:31

Кръвта вода не става (inlove)

П.п. Нова страничка тамън - да ни е жив и здрав, и свободен, и щастлив. И ние с него. Всичко, което има някакво значение за мен всъщност.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.07.16 22:44.

Изключително красиво дете!

17.07.16
22:01

Още един страхотен ден лентяйство. Но пък имаме 13км, също както и вчера. Днес гигантска среща със стари приятели и децата им, супер забавно, Даме всъщност е пето поколение “жарче” (ансамбълът на нашите се казва “ЖАр”, та срещата беше сбирка на стари танцьори и децата им, като поколенията вървят въответно: 1. Майка ми и баща ми; 2. Поколение с между 10 и 15 години по-малки от мама и тате хора; 3. Аз и сестра ми; 4. Децата на поколение 2 - с между 10 и 15 години по-малки от нас със сестра ми; 5. Даме). После с Десо се мотахме из София, направих една репетиция за репетицията във вторник, с баща ми, после “традицийка” с Мартин, Мария, Макси и Колето (Дамето остана при дядо си и баба си) и денят мина. От утре - диета :D :D :D Но най-вече - от утре трениране!

казано от karfi4ka на 17.07.16, 22:01:

От утре - диета :D :D :D

Брояч

<на диета съм>

: ON
6 дни без захар - 1 ден със захар: START
Брояч

<изпита вода>

: да се обмисли

казано от karfi4ka на 17.07.16, 22:01:

Но най-вече - от утре трениране!

МУСКУЛИ И МОЩ: Level 10 000

:D <3 :*

17.07.16
22:14

Ама ти ли ще ги броиш? Ако да - значи всеки ден ще ми отбелязваш, така ли? Добре, съгласна съм и за трите брояча :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 17.07.16 22:14.

Ако ме повишиш в такава длъжност, ще стана твоят брояч!
Но да не стана досадна? Да не ме намразиш?

Хайде... да не е всеки ден, но периодично да напомням? :D

17.07.16
23:04

Повишена си, с допълнително споразумение :D

18.07.16
14:14

18.07.2016г.

Храна:
- джанки;
- елдени макарони, мица, праскова;

Добавки:

-;

Тренировка:

Без почивка между упражненията, 10 скеунди между подходите:
- 10х3 х гоблет клек@17,5кг дъмбел;
- 3х3, 7х2 х набиране с упореден хват;
- 10х3 х раменна преса с успореден хват@2х9кг дъмбели;

Нямам коментар за тренировката. Тежеше ми. Не съм доволна, но не съм и изненадана, напълно нормално следствие на почивката. Нещо днес им се плашех на набиранията, имам чувството, че нещо криво се набирам и не ги напъвах въобще. Нищо.

След тренировката - разтягане, колелце и изправяне в стойка на глава.

Вода: 1л до момента, ще си я обновя, като я изпия :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 18.07.16 14:15.

18.07.16
21:57

Понеже нали сме на диета :D, се налага да правя домашни сладости :D

Много мразя да оформям бонбони, лепне ми по ръцете, изнервям се, че отива фира, която трябва да оближа от пръстите си, не обичам да си ближа пръстите. Затова реших вместо на бонбони, да направя сместа за бонбони “Херцог” на руло или салам, не знам кое е по-точно. Едно време мама правеше сладък салам от масло, бисквити и какао, така че по-скоро мяза на сладък салам, ама пък аз му викам руло, така че остава руло. Замислих се колко пари ми излиза удоволствието и с Десо сметнахме, че стойността на една доза руло е около 5,60лв, както следва:
- 1,5лв фурми (3лв е цялата кутийка, аз сложих половината - 250 г);
- 2,60лв 100 г сурово кашу;
- 0,40лв чиа (5,40лв за 100 г, аз слагам около 5 г);
- 1лв за разтворимо кафе (4 пакетчета по 2 г, всяко е по 0,25лв);
- около 10ст за кокосови стърготини (0,70лв пакетчето от 50г);

И понеже Даме яде каквото ние ядем, а не можем да му дадем от това руло заради кафето, пък не ми се занимаваше да отделям от сместа преди да сложа кафето, домързя ме, за него направих друго руло - руло “Херцог за Даме”, за което използвах по 1/4 от продуктите за нашето руло и замених кашуто с бадеми (ама от тях 50 г). Понеже бадемите ми бяха подарък от татко и не съм плащала нищо за тях, стойността на дамевото руло е...1лв (0,75лв фурми, 0,10 кокосови стърготини).  От него той ще има да яде 3-4 дни, а пък Рубара ми струва по 1,50 на ден, така че сме на далавера :D Скоро ще си купим нов апартамент при това положение :D

Сметките ми не са съвсем точни, че ме мързи, ама грубо :D

И двете рула пребивават във фризера. Вадим оттам и ядем.

Нали, ако няма снимка, значи не съществува и не се случва, та...ей на, снимчоци (тъмното, обвито в кокос, е руло “Херцог”, а светлото съответно руло “Херцог за Даме”), а на последната - какво прави Десо вчера, докато аз репетирах:

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 19.07.16 09:18.

19.07.16
11:59

19.07.2016г.

Храна:
- три много тънки резена руло “Херцог”;
- яйчени мъфини с чушка и домашно овче сирене (всъщност ние друго, освен домашно сирене, не ядем, така че няма да го отбелязвам повече), свинско карначе, домат, краставица;
- 3 тънки резенчета “Херцог”;
- кейк от яйца с червена и зелена чушка, моркови, магданоз и сирене, чеснов сос от кисело мляко, зехтин, сол и куркума;

Добавки:

-;

Тренировка:
Без почивка между упражненията, 10 секунди между подходите:
- 10х2 х преден клек@30кг;
- 10х2 х набиране с успореден хват;
- 10х2 х раменна преса с успореден хват@2х9кг дъмбели;

Нищо специално за отбелязване поотделно за упражненията. Тренировката като цяло беше много хубава, днес съм доволна, особено от клека. На набиранията пак плахо, плахо. Реших да повторя тренировката, защото днес нямаше да имам добър спотър за лежанката и да си запазя за утре възможността. Впоследствие се оказа, че има добър спотър, който ми отстъпи стойката за клек и почива по-дълго време, за да мога аз да си направя клека, обаче пък вече се бях анстроила за клек, а не за тяга и останах на клек.

След тренировката - изправяне в стойка на глава според инструкциите на Кино + колеца от коляно (3х10);

Вечерта - репетиция - ще преподавам граовка, така че ще се рипа яко :D и си заслужава да се отбележи като натоварване :)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 19.07.16 21:11.

20.07.16
14:43

20.07.2016г.

Храна:

- пъпеш;
- омлет от 2 пъдпъдъчи и 2 кокоши яйца със сирене, морков, бананов сладолед с лимон;
- мица със свинско, чушки, маслини, магданоз, яйца и малко сметана, хумус, салата айсберг, краставица, чушка, морков;

Добавки:
-;

Тренировка:
Без почивка между упражненията, 10-15 секудни между подходите (по 15 при тягата докато се наглася):
- 10х2 х мъртва тяга@53кг;
- 10х2 х лежанка@35,5кг;
- 10х3 х суинг@24кг;

След тренировката - разтягане, колелце от коляно (3х10), изправяне в и слизане от стойка на глава (х5) със задържане по 15-20 вдишвания и издишвания, контрастен душ (около 15 минути). Като цяло трябва да намеря начин да включа йога в движението си. Йогата си е йога, това е положението.

Обядвахме днес и се преместваме всички в стаята. С Десо си говорим помежду си дали да си направим сладолед или да го оставим за следобед. В този момент Даме излиза от стаята, отива в кухнята и започва да вика “мамо, мамо”, “тати, тати”, “Оо-о-о”. Отивам аз и заварвам: нашият отворил фризера и сочи чекмеджето, където стоят замразените банани. Вчера купих около 6 кила доста узрели банани, които нарязах и замразих. Докато вършех тази дейност, той седеше при мен и си взимаше по някое парче банан. Накрая, когато бях пакетирала всичко, той се опита да захапе едни пает през пакета. Аз му казах да го остави, защото тези банани сега ще ги сложим във фризера, ще ги замразим и ще си правим сладолед. Което той е запомнил доста добре и чувайки разговора ни...:D

21.07.16
15:41

21.07.2016г.

Храна:
- мица със свинско с плънка от чушки, маслини, сирене и яйце, моркови;
- руло “Херцог” - няколко тхнки резена;
- мица със свинско с плънка от чушки, маслини, сирене и яйце, салата айсберг с моркови, картофи на фурна, руло “Херцог”;

Добавки:
-;

Тренировка:
- 10х2 х преден клек@30кг;
- 10х2 х набиране с успореден хват@3кг;
- 10х2 х раменна преса с успореден хват@2х9кг дъмбели;

След тренировката - разтягане, изправяне в и слизане от стойка на глава х 5 със задържане за между 10 и 15 вдишвания и издишвания, колелце от коляно 3х10, контрастен душ - 10 минути;

Имам мускулна треска навсякъде и ми е много вдървено. На клека, при изправянето, лактите ми падаха напред, т.е. се навеждах. За сметка на клека днес набиранията бяха много добре - преди време Санчето ме подсети, че вместо колана за тежести с дискове, мога да ползвам като допълнителна тежест тежестите за крака, та днес приложих този метод. Останах много приятно изненадана от лекотата, с която се набирах. То не, че тежестта е кооой знае каква, но се усеща разлика от предната тренировка и още по-голяма такава от по-предната.

Снощи имахме гости и изпих две чаши бяло вино. Легнах си и доста късно. Довечера - репетиция. Все още се вработвам и съм неуверена, но ще се отпусна съвсем скоро, на ръба съм :D Хубавото е, че миналия път ми благодариха за хубавата репетиция. Дано днес да няма обратно движение в мнението.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 21.07.16 15:43.

Дръж се, тренер! (muscle) (sun)

22.07.16
14:24

казано от Кольо Пияндето на 21.07.16, 15:47:

Дръж се, тренер! (muscle) (sun)

Мисля, че занапред трябва да огранича възможността за мрънкане и желанието си да угодя на всички. Вчера си бях направила план за репетицията. Накрая поискаха да изиграем едно хоро, за което сестра ми ме беше инструктирала да играя само основната част, без допълненията. Добре, ама те поискаха да играем с допълненията. И аз, за да не се нацупят, реших да изиграя допълненията. Добре, обаче, като пуснах музиката, започнаха спорове кое как се играе и въпреки моето показно стана мешавица. Спрях музиката, казах, че пускам отначало и играем само основното. Но допуснах грешката да допускам претенции. А преди това пък аз обърках едни ръце (blush) И като цяло беше притеснително. НО! Беше хубава репетиция, изморих народа. А то има интерсни хора - пускам хоро, бавно им е, ама маркират и не се сещат, че ако не маркират, а си дадат малко повечко зор, дори нещо бавно (няма как да се смени темпото, темпото си е темпо) може да ги умори. А говоря за умора, защото тези хора идват, за да се движат танцувайки и търсят “фитнеса” в хората, затова и моята задача е, въпреки, че се разминава с моите виждания, че хорото и танците не са фитнес, да ги раздвижа подобаващо.

Бе ще станат нещата, но трябва време, определено, време, за да придобия самочувствие, сигурност и рутина.

22.07.16
14:50

22.07.2016г.

Храна:
- наденичка от кълцано месо, маслини, зелена чушка, две лъжици хумус (докато го правех, той просто толкова невероятно вкусен ми се получава, че силно се изкушавам да правя това, дето най-мразя - да облизвам купата на блендера :D та .... оставих з аоблизване около две лъжици :D ...супени...пълни :D), едно парче “Херцог за Даме” (сложих малко повече фурми тоя път и се получи по-меко от моите предпочитания, не може да се втвърди хубаво във фризера, но на вкус е невероятно);
- диня;
- тук ще има кафе и/или алкохолен коктейл;
- хумус, картофи на фурна с кимион, сминдух и морска сол, мица от свинско с маслини, сирене и зелена чушка;
- диня;

Добавки:
- витамин Ц (слагам си във водата вместо лимон :D);

Tренировка:
Без почивка между упражненията, 10-15 секунди между подходите (пак около 15 при тягата, нещо трудно си нагласям нервната система):
- 10х2 х мъртва тяга@53кг;
- 10х2 х лежанка@35,5кг;
- 20х3 х руски суинг@24кг пудовка;

След тренировката - малко, ама мнооооого символично разтягане + 1х15 toes-to-bar + контрастен душ 3 х 1мин:1мин (много си обичам Виво-то, меря всичко с него, дори душа :D);

Днес ходенето ми е много малко. Но последните дни, без днес, не падам под 13км.

Днес имам една мнооооого отлагана среща, отлагана поради стечение на обстоятелствата. Много се вълнувам! С дамата сме отгледани заедно и сме израсли заедно, но някъде пътищата ни се разделят. Родителите ни са (били) от една младежка компания в ансамбъла, т.е. всички са танцьори и оттам се познават, това всъщност са връстниците на нашите в ансамбъла, тяхното си поколение (после идват всички, които бях описала в преден пост, но едно е това, което придружава всички поколения докато идват и си отиват - майка ми и баща ми :D :D :D ). Тъй, де, много се вълнувам! Ще има коктейлче и сладки приказки. Всички занем, че има хора, това са предимно хора, с които си бил близък в детството си, с които като се видиш...сякаш не сте се виждали от вчера, с които няма граници. (sun) Отбелязвам си, обаче, как се възроди идеята за тази среща - преди няколко дни във фб ми излезе публикация, спомен на моя позната, на което беше отбелязано момче, с което имам следния казус: познавам го (условно, само съм се запознала с него) от едно скаутско джамборе преди адски много години, както и съм го виждала впоследствие на други скаутски лагери. От този момент, нито съм общувала с него, нито сме били рпиятели, дори не сме с епоздравявали на улицата. НО! Го виждам навсякъде, на най-невероятни места, в чужбина дори, извън София, на наистина-невероятни места. Освен това, се познава с хора, които помежду си намат нищо, ама нищо общо. Общото им съм аз :D). За пореден път изненадана, че е отбелязан на снимки на тази позната, цъкам на профила и...установявам, че е гадже на въпросното момиче, с което имам среща днес! Е, просто не можех да повярвам, просто не беше истина! Та, толкова бях изненадана от това съвпадение, че, естествено, не можах да се въздържа да кажа на момичето и.....така се уговорихме :D

Една снимка, детски спомен, в чест на днешния ден!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 22.07.16 15:34.

22.07.16
14:58

казано от karfi4ka на 22.07.16, 14:50:

Днес имам една мнооооого отлагана среща, отлагана поради стечение на обстоятелствата. Много се вълнувам! С дамата сме отгледани заедно и сме израсли заедно, но някъде пътищата ни се разделят. ... не можах да се въздържа да кажа на момичето и.....така се уговорихме :D

Хубави неща са това, много хубави! :)

казано от karfi4ka на 22.07.16, 14:24:

Мисля, че занапред трябва да огранича възможността за мрънкане и желанието си да угодя на всички...

Малко по-уверено и те така...
Това, че водиш заниманието, е отговорност от друг тип, не изискване да си напълно безгрешна. Трениращите се увличат, любопитно им е, амбицирани са и т.н. - все чудесни неща, определено. Те говорят добре и за теб самата, това също е сигурно. Тънкият момент е в разликата между това да си трениращ и да си треньор. Треньорът би следвало да определя кога, какво и как да бъде тренирано, а също дозира и натоварването. Няма нищо по-лесно от това да смажеш физически някой... другаде е изкуството - да го натоварваш така, че той да успява да възстановява, да усвоява нужното без да му става скучно лесно или непосилно трудно и да няма търпение за следващото занимание. Та тук стигаме до деликатният момент - до колко да се съобразяваш с тях. Уви, няма точна дефиниция, а двете крайности не са в твоя полза. Понякога си струва да ги сблъскаш с нещо, за което им е рано и не им е по силите... друг път е по-добре да кажеш “Не!”. Щом си застанала пред тях - ти си тази, която преценява и ако взаимното доверие е достатъчно, значи съвсем скоро ще напипате златното сечение по този въпрос. Ако има проблем с това доверие - не е фатално, но е по-добре да не водиш тези занимания повече и това е. Когато отказвам нещо, аз винаги се аргументирам пред тях - нека знаят, че не капризнича и не ме мързи, а имам нещо основателно предвид. Трениращите рядко могат да оценят адекватно това, че аз мисля и за това как те да излязат здрави от залата... това значи да мисля една идея пред тях в тренировката и да преценявам фактори, които за тях са незначителни в момента. Знам това със сигурност, защото чудесно помня времето, в което аз бях трениращ и гледната точка от там. Сега съм от другата страна на барикадата. Претенции и желания има (ако няма - значи нещата не са добре, да знаеш!), въпросът е ти да се ориентираш в тях и да ги направляваш така, че целият процес да е в тяхна полза. За някои неща следва да бъдеш непреклонна, за други не е лошо да пуснеш фандък. Аз, например, имам проблем с дъвките по време на тренировка... категорично не разрешавам, но част от хората са на мнение, че е напълно безопасно. Случва се, обаче, да опитваме неща, които не са за текущото ниво на трениращите... наистина рядко, само по изключение, вижда се ясно защо не одобрявам, но все пак - допускам подобни техни капризи.
И те така...

22.07.16
16:50

По отношение на изцеждането - аз съм напълно съгласна. Аз така добре бях структурирала репетицията, че тя да се движи като вълна - да порипат, да се раздадат, да отдъхнат и пак. Обаче има хора, които, понеже тук говоримза танци, за тях, ако темпото не е бързо, значи хорото не е натоварващо. Което изобщо не е така. Ще намеря средата. От друга страна - това са хората на сестра ми, тя има друг подход, тя е много строга, голям темерут. Аз съм по-различна, контактна съм, обсъждам, обяснявам се, общувам. Не, че тя не общува, напротив, просто го прави по друг начин. Но и тя преподава отдавна и има доста по-голяма ссигурност и може да прави каквото си иска. Аз съм неуверена, в себе си, нямам нужното самочувствие, за да бъда по-твърда. Отчитам го като свой недостатък на този етап. Но занапред, понеже планираме да продължа да участвам в процеса на преподаване, ще изгладя нещата. Притеснява ме това, че се случва да сгреша и по този начин олеквам в очите на тези, на които обяснявам. Примерно вчера с тия ръце, дето ми идват отвътре по един начин и не мога да ги наглася в музиката, беше доста сконфузна ситуация.

казано от karfi4ka на 22.07.16, 16:50:

Притеснява ме това, че се случва да сгреша и по този начин олеквам в очите на тези, на които обяснявам.

Ти що реши, че аз пращам 100 от 100 топки точно там, където съм казал? (giggle) Предимството ми е друго - мога да пратя 85+ топки към въпросната точка и знам точно каква полза има от това за трениращите. ;) Нормално е те да не усещат винаги полезността на някакъв елемент от тренировката, но това е свързано с успех за тях в един бъдещ момент (стига да ми се доверят). Нормално е и всички да са наясно, че ти също можеш да допуснеш грешка... просто това се случва несравнимо по-рядко от тях.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.07.16 17:11.

22.07.16
22:10

Добре,не се ли учи за “треньор” или както се казва там за народни танци,хореограф?Методика на преподаване и т.н?

22.07.16
23:20

казано от nervak на 22.07.16, 22:10:

Добре,не се ли учи за “треньор” или както се казва там за народни танци,хореограф?Методика на преподаване и т.н?

Сложно е :) И да, и не :) Учи се за хореограф (виж етимологията ;) ), но той не е преподавател, а нещо коренно различно. Особено що се касае до обработен-автентичен фолклор. Но...сложно е, сестра ми и баща ми са хореографи, дипломирани. Аз и майка ми сме тъпите парчета - само танцьори :D Ако държиш, ще вляза в подробности. Ако не ти е толкова важно, ще се въздържа :)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 22.07.16 23:23.

23.07.16
21:33

23.07.2016г.

Храна:
- какао с джинджифил и кокосово масло;
- 3 малки парчета домашна баница, курбан с много месо, домат, краставица;
- сладолед (1х сникърс, 1хтуикс), кола;
- пилешка кълцана наденичка, чаша бяло вино, хумус, чушка, морков, замразена от сряда торта (от гостито, тогава не ядох, нали съм на диета, запазих я за днес :D);

Добавки:

-;

Тренировка:
- почивка;

Вчера срещата ми мина БОЖЕСТВЕНО! Нямам думи да я опиша! Не съм усетила кога са минали 3 часа. Беша точно както си го представях - все едно не сме се виждали от вчера и никога не сме спирали да общуваме, без граници, без притеснения, без неудобство, леко, комфортно и лично. Почувствах се прекрасно, позитивно, уверено. Срещата донесе някои положителни странични, непланирани и непредполагани, последствия, но за тях напред, ако, дай, Боже, се случат.

Днес бяхме на събор в Самоков. Като цяло блъсканицата ме отвращава, но бяхме там по работа - местната телевизия искаше да направи интервю с дамата със златни ръце, която изработва някои допълнителни елементи към невестинското сукно на прабаба ми, с което исках да се венчая, но поради температурите това нямаше как да се случи, затова изменихме плана и го трансформирахме във фотосесия след сватбата на сестра ми. Успоредно с това искали да присъстват на интервюто и булката (т.е. аз), и поръчителят (т.е. баща ми), та поради тази причина отидохме на този събор. Въпреки блъсканицата, ние намерихме прекрасно място край реката, встрани от народа, на сенчица, на спокойствие. Облечени бяхме, естествено, според изискванията на събора, в традиционни носии. Като цяло изкарахме страшно приятен ден. Цопахме и в реката.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 23.07.16 21:43.

Страхотно настроение носите!
Благодаря, баци, че сподели с нас. :)

Със сигурност е бил жесток ден, пък и явно сте успели да се откъснете от блъсканицата. :)

Също така ще драсна нещо, което е свързано с новото ми назначение: първата седмица от “диетата” ти мина успешно (е, вярно е, че остава и неделя, но да кажа отрано, че нямаш право на повече джънк) - спази правилото за 6:1 (без захар:захар), възобнови тренировъчния процес.
Не виждам обаче да вписваш колко вода изпиваш, но за сметка на това мернах малко повече вино, отколкото една хранителна-полиция-твоя-вярна-приятелка би разрешила.

Като цяло те обичам много и се надявам хората, които ни четат... да разбират, че просто се забавляваме. Не сме (не съм) кукувици! :Д

23.07.16
21:55

Бац, ти си много мил брояч!!!

За виното ми е жал, защото го отворих вчера и изпих половин чашка, и или трябва д аго изхвърля, или да го допия. Понеже ми е жал...а и, защото малко се бях напрегнала/развълнувала, Десо ми набута половин чашка.

Водата е доста зле - едва докарвам 1,5л, ама с някви ужасни усилия, или трябва да се наливам насила, или не се сещам въобще. Водата, която пия всъщност е концентрирана в тренировката или в репетицията, иначе не ми се допива въобще.

В неделя няма да има джънк, тази седмица дори пасуваме от традицийката. Такъв е планът - 6:1, старая се. Честно казано, не полагам никакви усилия :D

23.07.16
23:40

От кой край са тези носии?
Имаше един период от детството,живеехме в Самоков...такива кърпи по  главите на мъжете нямаше по разните безкрайни празници.Помня щот и мен ме обличаха...да ме приобщават.Покрай този река що чушка-пръжка съм изял...
Наздраве...

Мнението беше редактирано от nervak на 23.07.16 23:42.

24.07.16
10:02

казано от nervak на 23.07.16, 23:40:

От кой край са тези носии?

Аз – Средна северна България, бръчникът ми е от района на Козлодуй, ризата ми е от плевенския регион, престилката е униврсална за Средна северна България, не знам с точност от точно кой край идва. Десо - чист тракиец, по негово лично желание, иначе му бяха подготвени бели путури със синьо поясче, за да е софийски шоп :D Но Десо е териториален, вътрешно-териториален, шовинист и отказа, извън брака ни, да има общо със Шоплука :D. Тате - самоквец, като изключим окичването на калпака, което не е характерно за региона. Принципно окичването на калпака е характерно за белия калпак, който пък е характерен за овчарите, окичват ги със зеленина, за да не ги гонят самодивите. Даме си е Даме – има само тракийско поясче, останалото няма регион.

Имаше един период от детството,живеехме в Самоков...такива кърпи по  главите на мъжете нямаше по разните безкрайни празници.

Относно кърпата – белият ашмак е част от облеклото на жената, т.е. за моята кърпа не си прав. Относно кърпите на мъжете – прав си по отношение на това, че няма как да си ги виждал на празници по главите на мъжете, защото кърпите са работни, ние просто преди събора бяхме на жътва :D :D :D Шегувам се, кърпите са работни и са характерни за цялата страна при работен процес, не е далеч от логиката защо. На празник, естествено, трудно можеш да видиш бяла кърпа на главата на мъж, но … в случая са слoжени, зa да пазят от слънцето и да събират потта. На Даме му сложи татко кърпа, защото калпакът от онзи ден му беше голям. А на Десо – защото е много секси с кърпата :D :D :D В кръга на шегата :D

Покрай този река що чушка-пръжка съм изял...

Прадядо ми и прабаба ми откъм татковия татко са от Калково, Самоковско. Аз пък “помня” съборите на Щъркелово гнездо, но ги помня само като събитие, не и в подробности. Имам само чувството, че съм била там и, че е било хубаво, но не и ясен спомен, само смътни откъслечни моментчета.

А ти откъде си по принцип?

Наздраве...

Наздраве! (beer)(d)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.07.16 10:11.

Мила

24.07.16
10:38

казано от karfi4ka на 23.07.16, 21:33:

23.07.2016г.

Храна:
- какао с джинджифил и кокосово масло;
- 3 малки парчета домашна баница, курбан с много месо, домат, краставица;
- сладолед (1х сникърс, 1хтуикс), кола;
- пилешка кълцана наденичка, чаша бяло вино, хумус, чушка, морков, замразена от сряда торта (от гостито, тогава не ядох, нали съм на диета, запазих я за днес :D);

Добавки:

-;

Тренировка:
- почивка;

Вчера срещата ми мина БОЖЕСТВЕНО! Нямам думи да я опиша! Не съм усетила кога са минали 3 часа. Беша точно както си го представях - все едно не сме се виждали от вчера и никога не сме спирали да общуваме, без граници, без притеснения, без неудобство, леко, комфортно и лично. Почувствах се прекрасно, позитивно, уверено. Срещата донесе някои положителни странични, непланирани и непредполагани, последствия, но за тях напред, ако, дай, Боже, се случат.

Днес бяхме на събор в Самоков. Като цяло блъсканицата ме отвращава, но бяхме там по работа - местната телевизия искаше да направи интервю с дамата със златни ръце, която изработва някои допълнителни елементи към невестинското сукно на прабаба ми, с което исках да се венчая, но поради температурите това нямаше как да се случи, затова изменихме плана и го трансформирахме във фотосесия след сватбата на сестра ми. Успоредно с това искали да присъстват на интервюто и булката (т.е. аз), и поръчителят (т.е. баща ми), та поради тази причина отидохме на този събор. Въпреки блъсканицата, ние намерихме прекрасно място край реката, встрани от народа, на сенчица, на спокойствие. Облечени бяхме, естествено, според изискванията на събора, в традиционни носии. Като цяло изкарахме страшно приятен ден. Цопахме и в реката.

Тези неща имат смисъл и вчера и днес и утре. Всичко останало е прах и пепел.

Супер сте, и аз имам носия, но тя си е типична за родопския край. С гордост съм я носила.

24.07.16
11:53

казано от Мила на 24.07.16, 10:38:

аз имам носия, но тя си е типична за родопския край.

Баща ми се интересува дълбоко от фолклора в измерението му “Облекло” (танците, естествено, не ги коментираме, те са напълно ясни), двамата с мама са колекционери (макар, че думата не е точна, защото звучи пошло, по-точно би било да се каже “събирачи” и “пазители”), това, което са събрали, спасили, предпазили в поселдните години, заема, както тате казва, вече заплашителни размери, поради липса на пространство, където да се съхранява. Всичко е започнало с въпросното невестинско сукно на прабаба ми, която, след дълги уговорки, нарушила традицията хората да се погребват с венчалните си дрехи (защото по тях ще се познаят на оня свят) и го оставила на татко, да го пази. От своя страна майка ми спасила същите дрехи, но на нейната баба, от Кула, Видинско. Така е поставено началото на “колекцията” (наистина не я харесвам тая дума). За всички е ясно, че, ако хронологията на живота следва своя закономерен ред, всичко това ще дойде при нас, със сестра ми, ще трябва ние да го пазим и продължаваме. (Под “трябва” нямам предвид “нешо, което не ми е приеятно, но се налага да върша”.) Много, ама много ще се радвам, да видя това, което имаш :)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.07.16 11:56.

24.07.16
18:16

24.07.2016г.

Храна:
- вода с вкус на кафе :D;
- нормално кафе, няколко соленки с кашкавал;
- свинско карначе, зеленча чушка, козе сирене;
- руло “Херцог”;
- цаца, бира, “Херцог”;

Добавки:
-;

Тренировка:

- почивка;

Днес исках да тренирам, но разумът надделя и почивах.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.07.16 22:48.

24.07.16
23:11

казано от karfi4ka на 24.07.16, 10:02:

[А ти откъде си по принцип?

Русия...Дубна съм роден.

24.07.16
23:39

казано от nervak на 24.07.16, 23:11:

казано от karfi4ka на 24.07.16, 10:02:

[А ти откъде си по принцип?

Русия...Дубна съм роден.

А тукашен корен имаш ли?

25.07.16
11:33

Напълни ми душата , Игличе :)

25.07.16
16:22

Благодаря, Миленка, радвам се да го чуя/прочета (sun)

25.07.2016г.

Храна:
- свинско, бадеми, червена чушка, пилешка наденичка, фурми, кафе;
- някакви бразилски ядкови сладки;
- три наденички, домат, сирене, 1/2 чаша бяло вино;

Добавки:
-;

Тренировка:

Без почивка между упражненията, 10-15 секунди между подходите (пак 15 за тягата):
- 10х2 х мъртва тяга@58кг;
- 10х2 х лежанка@38кг;
- 20х3 х руски суинг@24кг пудовка;

След тренировката нямах никакво време за разтягане и само се ролнах + 3 х 1мин:1мин контрастен душ;

Тренировката беше много силна. Тягата беше много силна, макар че имам един отказ - в осмия подход второто повторение. Не ми тежеше, но се уплаших, защото сложих с 5кг отгоре, уплаших се, защото са си +5кг, а ги сложих, защото на 53 го усетих много леко. Реших просто д апробвам, но и 58 ги усетих добре, реших,ч е това е моята тежест. Смело от моя страна и не в мой стил. Което доведе до лекия гипс в осмия подход. Лежанката беше абсолютно жестока! Суинговете - посредствени.

Утре ми предстои нещо важно и интересно, за което имам огромно желание, но от което ме е страх до блокаж и за което съм отвратително неуверена. Дали ще стане или не не е толкова важно, но е стъпка в определена посока. Благодаря на баци, Санчо, гипса, Бойко и Десо, които ми съдействат в стъпките вече втори ден :* Няма да е напразно, дори да не се случат сега нещата.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 26.07.16 08:18.

казано от karfi4ka на 25.07.16, 16:22:

- 20х30 х руски суинг@24кг пудовка;

Суинговете - посредствени.

кажи чесно :D

Утре ми предстои нещо важно и интересно, за което имам огромно желание, но от което ме е страх до блокаж и за което съм отвратително неуверена. Дали ще стане или не не е толкова важно, но е стъпка в определена посока. Благодаря на баци, Санчо, гипса, Бойко и Десо, които ми съдействат в стъпките вече втори ден :* Няма да е напразно, дори да не се случат сега нещата.

Ние те обичаме, с радост съдействаме и сме с теб! Говоря от името на всички, защото... you know… :D

25.07.16
22:38

казано от Вероника Налбатска на 25.07.16, 22:25:

- 20х30 х руски суинг@24кг пудовка;

кажи чесно :D

you know…3… :D

казано от Вероника Налбатска на 25.07.16, 22:25:

Ние те обичаме, с радост съдействаме и сме с теб! Говоря от името на всички, защото... you know… :D

you know, batsi :D

26.07.16
10:51

26.07.2016г.

Храна:
- сирене, две варени яйца, чушка, краставица;

Добавки:

-;

Тренировка:

- 10х2 х гоблет клек@20кг дъмбел;
- 10х2@3кг х набиране с упореден хват;
- 10х2 х раменна преса с успореден хват@2х10кг дъмбели с помощ;

След тренировката - 3х15 повдигане на крака от вис, мачкане, кратко разтягане, контрастен душ 3х1мин:1мин;

Експедитивно днес, че нямам време, имам 100 неща да свърша. Станах в 6:30, за да дойда до Надежда, че бях на Хладилника, за да тренира Десо, да тренирам и аз. И обратно, с Даме, към Хладилника. После - репетиция.

27.07.16
14:37

27.07.2016г.

Храна:
- мица от свинско със сирене и червени чушки, и яйца, салата от копф, червени и зелени чушки, моркови, няколко оризови и пшенични макарона със сирене;
- чушка със сирене и яйце на фурна, тиквички, домати и краставици, свинска пържола (адски суха) на фурна, няколко домашни пържени картофа (страшно вкусни!), 3 бонбона тофифи, една хапка торта (зет ми имаше рожден ден, не е безповодно), 1/2 чаша бяло вино;

Добавки:
-;

Тренировка:

Без почивка между упражненията, 10-15 секунди между подходите (пак 15 за тягата):
- 10х2 х мъртва тяга@58кг;
- 10х2 х лежанка@38кг;
- 15х3 х руски суинг@32кг пудовка ( (party) );

След тренировката ОТНОВО нямах никакво време за разтягане, така че само колкото да не е без хич (Тази тенденция не ми харесва, с неразтягането, но последните дни наистина имам много мъничко време, а губя много с вработването, не знам защо! Контрастните душове също ми изяждат 10 минути..., ама ми се отразяват супер и ен искам да ги жертвам.) и само се ролнах + 3 х 1мин:1мин контрастен душ;

Днес пък избухнах! 15х3 с 32-ката. Не бяха съвсем дотам, докъдето с 24ката, т.е. малко над нивото на очите, всъщност дори бяха малко преди нивото на гърдите, но трябва  отбележа чудесна работа с краката, т.е.максимума за краката, това, което съм отрязала от амплитудата е някак работа само с горната част. Оставих нивото на повдигане да е там, докъдето имам стабилен контрол върху пудовката. Много добре се получи, страшно съм доволна, имах сила за тройки! А бях тръгнала за 10х2! Супер.

Тягата беше много по-добре от миналия път дори (а миналия път беше супер), този път нямах отказ, имах някои малко по-гадни повторения - около четвърти, пети и шести подход. В тези подходи тазът избързваше и кръстът имаше повече роля, отколкото би следвало. В седмия подход успях да се стабилизирам и да натисна с краката. Имах някои проблеми с дишането - задържах твърде много въздух, вместо да го употребявам. НО, въпреки всички тези забележки, получи се чудесна тяга. И най важното - сложих на лоста две двайски (inlove)

За лежанката - много силна, в някои от подходите лактите ми леко бягаха настрани, но коригирах. В някои повторения не смъквах плътно до гърдите, но мисля, че амплитудата беше повече от достатъчна. Отбелязвам, че в миналия отчет относно лежанката съм си приписала едни 3 кила, дето ги нямаше. Т.е. днес за първи път от след 10те дни в Сливен, в които не тренирах, сложих 38кг (с две десетки на лоста (inlove)). Доволна!

Вчера отбелязвам изклинчване от диетата с две вафли Ная. Бях ужасно прегладняла, уморена и изнервена и откровено се изкуших, защото, ако не бяхме минали през Била на прибиране, щях да удържа глада до  вкъщи и да ям нормална храна (не, че не ядох и нея). Все таки, не е проблем, просто вмятам, за да се знае, че баци следи, да не ме обвини в лъжа :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.07.16 13:09.

28.07.16
13:07

28.07.2016г.

Храна:
- шоколадов бонбон (шефът на залата имаше рд);
- мица, краставица, чушка, морков;

Добавки:
-;

Тренировка:
- 10х2 х преден клек@32,5г;
- 10х2 х набиране с успореден хват@3кг;
- 10х2 х пуш преса с успореден хват@2х10кг дъмбели;

След тренировката - много малко разтягане (Десо е сам в магазина, отново нямаще секунда време в +), контрастен душ - 10 минути;

Много хубав клек, усещах леко привеждане, но с всяко повторение се стараех да работя по въпроса. При набиранията имах проблем след седмия подход - опитвах се да кривя кръста, несъзнателно затова не се напъвах да стига догоре, а само докъдето техниката ми е безупречна. На раменната преса много ми тежеше, затова пушвах, иначе просто трябваше изобщо д ане я правя.

Довечера - репетиция.

28.07.16
16:19

(sun)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1