karfi4ka тренира - интервали он холд

Прескочи до:

23.11.16
13:13

Честит рожден ден, Игличе! Да си все така здрава, борбена, успешна и бъди щастлива!

23.11.16
13:31

Честит Рожден Ден, Игличе (F)
Здраве, усмивки, прекрасни, незабравими моменти с любимите (nlove5)
Весел празник (cake)

23.11.16
18:22

Честит рожден ден! Пожелавам преди всичко здраве, много любов, щастие и спорт ;) (F)(sun)

23.11.16
18:38

Честит рожден ден и от мен!
Много здраве, радости, да те слушат домашните любимци, само сладки дни, като бонбони “Херцог”, щастие и поводи да се усмихваш! (sun)

23.11.16
20:31

Честито РД. Да си много здрава и силна и да постигнеш всичките си мечти, колкото и да са луди. Наздраве!

23.11.16
22:46

Честит рожден ден! (F)

25.11.16
09:42

24.11.2016г.

Храна:
- половин тънка голяма пица, бира;
- парче черешов сладкиш;
- пилешка наденичка, пълнозърнести спагети с доматен сос;

25.11.2016г.

Храна:
- ;

Тренировка No 4:
През 10 секунди:
- 10х2 х мъртва тяга@50кг;
- 10х2 х лежанка@33кг;
- 20х2 х руски суинг@24кг пудовка.

27.11.16
17:13

казано от karfi4ka на 18.11.16, 09:37:

От два дни е пак на градина, разбира се за всички е ясно, че това няма да продължи твърде дълго :D

ммм, да... Сумарно 7 работни дни. В петък го взех от градина с леко блеснали очи, но по пътя към Борово, изведнъж оклюма, започна да се гуши в мен, да мрънка, очите му помътняха, клепачите паднаха и докато се приберем, беше вдигнаш 38.9.  Разсъблякох го хубаво и падна до 38.2-3. Погушка се в мен и по едно време падна докъм 37.8, оживи се, игра си, легна. Към 12 вдигна около 38,5, спеше много неспокойно и му дадох един Нурофен. На другия ден поддържаше до 38.1-2, легна си с 38.1, не му дадох Нурофен, а през нощта тя сама си падна. Сега има само сопол, днес не е вдигал температура, яде, дивее. Още в петъка си му дадох пак вълшебната отвара плюс малко мед със сода + витамин Ц. Днес и две ихалации с физ. разтвор. Утре няма да го пусна на градина.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 27.11.16 17:17.

27.11.16
17:16

26.11.2016г.

Храна:
- кафе;
- вафла;
- спагети с бекон на фурна;
- домашна пица с шунка, кашкавал и доматен сос, Монстър, червено вино;

27.11.2016г.

Храна:
- кафе;
- домашна баница със сирене;

Добавки:
-;

Тренировка No5:
През 10 секунди:
- 10х2 х преден клек @25кг;
- 10х2 х набиране с успореде хват;
- 10х2 х раменна преса с успореден хват@2х9кг;

28.11.16
09:11

28.11.2016г.

Храна:
- кафе;

Тренировка № 6:
През 10 секунди:
- 10х2 х трап бар тяга@50кг;
- 10х2 х лежанка@33кг;
- 20х2 х руски суинг@24кг пудовка;

На тягата опипвах почвата, защото не бях правила от години трап бар, иначе не ми беше толкова тежко. Хубава тренировка.

30.11.16
09:44

29.11.2016г.

Храна:
- кафе;
- омлет с кашкавал, морков, месни пръчки (от Лидъл);
- кифла с мармалад;
- райска ябълка;
- телешко с ориз и моркови в агнешки бульон;

30.11.2016г.

Храна:
- кафе;
- ;

Тренировка № 7:
През 10 секунди:

- 10х2 х преден клек@28кг;
- 10х2 х набиране с успореден хват;
- 10х2 х раменна преса с успореден хват@2 х 9кг;

Пфффф! Много доволна от клека днес!!! Не знам отстрани как е изглеждал, Десо твърди, че е било много добре, но аз го усетих изключително добре. Само на едно повторение допуснах да ме натисне и лактите паднаха напред, съответно и аз се наведох. Но е много важно да отбележа, че за седма тренировка (четърта с клек) след немалка почивка, съм на тежест, с която (трябва да си прегледам дневника, но мисля, че беше така) едва се преборвах в момента, в който бях доста напреднала по програмата (лятото). При това почивката ми е точно 10 секунди, защото взимам щангата преди да изтекат. Въобще - супер доволна от клека днес! За сметка на набиранията...клекът просто ме цеди и след петата двойка набиранията ми стават половинки, но ще се адаптирам. Днес тренировката ми отне 13 минути, много експедитивно, без помотване и разтакаване. Така ще трябва да е, защото ще тренирам преди работа.

А от утре, след 2 години и 3 месеца почивка, съм на работа. Изпитвам смесени чувства.

Маме и Даме в снега (inlove)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.11.16 09:56.

02.12.16
10:58

01.12.2016г.

Храна:
- кафе;
- ориз със зеленчуци, пилешко карначе;
- две парчета фъч (шоколадов и сметнаов);
- райска ябълка, банан;
- пица;

Първият работен ден премина добре. Цял ден се борих с една преписка за неоказано съдействие, да си имам късмета :D

02.12.2016г.

Храна:
- кафе;

Тренировка № 8:
През 10 секунди:
- 10х2 х лежанка@33кг;

Боли ме вратът, защото в сряда Десо ме хвърли на дивана, паднах по лице, носът ми се запречи, главата се наведе напред и вратът ми каза “хряс”. Надявам се да не ме е оасакатил за цял живот, но ме боли.

Днес се справихме супер с тайминга - Десо заведе Даме на градина, а аз директно отидох в залата, успях да стигна навреме на работа.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 05.12.16 11:08.

02.12.16
14:12

казано от karfi4ka на 02.12.16, 10:58:

защото в сряда Десо ме хвърли на дивана, паднах по лице, носът ми се запречи,

Добре де,що така бързате...нечии родители ли щяха да си дойдат??? :D

02.12.16
15:40

Бихме се с джедайски меч и бастун от въргало, и аз го прободох в корема, и той не можа да преживее, че го победих!

02.12.16
19:34

Леле..малии ,егати и предварителните игри?!!!Мечове  и бастуни???  :D
Шса убийти би дица!

03.12.16
22:34

Вчера, след работния ден, нали не съм свикнала да седя цял ден в работна поза на коНФютър, гърбът ми беше смазан, чак се панирах, че вЕрно ми има нещо. Вечерта Десо ме намаза с Алгезан, през нощта спахме при Дамето, че нещо много се буди напоследък, а ние сме от мързеливите родители, гледаме да си пазим съня, та спахме при него, ама, за да не го приспивам, направо го взех при нас след поредното събуждане с крещене “Мамо, мамо”. Та, и с кучето в леглото, съм спала на средата на дивана, където се съединяват двете му части, Дамян продължи да се буди и да вика, гушкайки ме, и на финала съм спала на пресекулки, гърбът и вратът ми бяха ооооооооооще по-зле. На сутринта бях ядосана, защото планът ми да тренирам пропадна и ме болеше, и трудно мърдах без болка. Влязох в банята, не знам дали беше правилно решение, но се натоплих, после Десо ме намаза обилно с магнезиево олио и определено ме облекчи, сега обхватът на движение е далеч по-голям.

Вечерта бяхме на коледно парти. Оставихме Даме на купона с баба и дядо, а ние се прибрахме, защото утре ще имаме гости. Освен това трябва да украсим къщата и да изненадаме Даме, ще напълним и коледния календар - платнена звезда с джобове за всеки ден (малко се забавихме, ама на 5ти ще вземе подаръците и за предишните 4 дни). За съжаление не бяхме много креативни и в календара ще има доста шоколадови неща, но пък са минатюрни.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 03.12.16 22:36.

04.12.16
22:10

03.12.2016г.

Храна:
- кашкавал с домашна лютеница, шоколадови дядоколедовци;
- сандвич от пълнозърнест хляб, сивнско филе и кашкавал;
- кафе, кола + капи вишна (Колето ме научи!);
- прасковен сладкиш;
- пълнозърнести брускети с божествена смес, чието съдържание не ми стана ясно, но имаше риба и чесън, червено вино от касис;

04.12.2016г.

Храна:
- кафе;
- кашкавал с лютеница;
- “Херцог”, “Херцог за Даме”, кафе;
- пуешко, орзи със зеленчуци, домашна пица;

Тренировка № 9:
През 10 секунди:

- 10х2 х преден клек@30кг;

Мисля, че скоро трябва да отида при шефа да види как кляка, защото тия 30кг ги станах през десет секунди твърде поносимо (в смисъл, че успях да довърша десетата, червата ми бяха тръгнали да излизат през устата :D) - или техниката ми куца, или съм заякнала вместо да се разпльокам :D Днес и набиранията бяха по-добре, но все пак след петото все още са половинчати. Раменната преса в 8-ми, 9-ти и 10-ти подход е с пуш, ‘шот мно’о ми тежеше.

Следобеда имахме много яко гости, и дори имаше подаръци! (inlove) Скотчето, Санчи и Гипса са се погрижили за моя наранен от Десо врат! <3 Ще ходя на масаж! А БАци и Роско ми подариха тази прелест:

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 05.12.16 11:08.

05.12.16
11:12

05.12.2016г.

Храна:
- кафе;
- домашна пица, пуешко;

Тренировка № 10:
През 10 секунди:

- 10х2 х лежанка@33кг;
- 10х2 х руски суинг@24кг пудовка;

07.12.16
10:01

06.12.2016г.

Храна:
- някакви сладки пръчки, щолен, кафе;
- две пилешки пържоли;
- пържена царевица;
- ципура + лаврак, толстолоб с булгур, салата, две чаши червено вино от касис;

07.12.2016г.

Храна:
- един бонбон “Мерси” с марципан, кафе;
- толстолоб с булгур;
- пилешко, паста с риба тон, варени яйца, кисели краставички и много малко майонеза за слепване, чаша червено вино от касис;

Тренировка № 11:
През 10 секунди:

- 10/11х2 х преден клек@30кг;

По време на седмия или шестия подход една дама в залата дойде до рак стойката, очевдино искайки д ами каже нещо. Това ме разсея. Като свърших съответния подход, тя ме пита дали си слагам колан на корема, за да си пазя кръста. В десетте секунди, които имам, за да се подготвя за следващия подход успях само да кажа “не, не”. Допускам, че съм била малко груба, надявам се да не ми се сърди. Обаче всичко това ме разконцентрира и забравих шести или седми подход беше, затова направих още един, та допускам, че може да са били 11 сумарно. Набиранията бяха като да са били 11 подходите на клека, защото още в петия подход бях на път да крашна. Много силен клек, но набиранията слабо. За сметка на това силна беше раменната преса.

Ох, толкова е яко да се тренира преди работа. Жив и здрав да е Сашо с тая схема  - хем тренираш преди работа, хем се размазваш, хем не ти отнема време, хем не ставаш хиляда часа по-рано, за да се вместиш и да не закъснееш за работа. Хем ставаш машина, по-як от баци дори :D или поне наравно с баци, щото баци също тренира по Сашова схема :D :D :D

Даме е с ларингит от понеделник, не е сериозно, но не е на градина.

На работа доста безмислени нерви. Ама съм в адаптационен период, с това трениране и работата, се чувствам много уморена вечер. Снощи нашите бяха у нас за Никулден, закъсняхме с лягането, чак в 11 легнахме, и съответно днес,  имах еретичната мисъл да поспя, вместо да тренирам, но ако бях пропуснала тренировката, щях да пуклясам. Днес ме чака ВАС (puke)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 09.12.16 21:48.

09.12.16
09:44

08.12.2016г.

Храна:
- кафе;
- паста с риба тон, варени чйца, кисели краставички;
- сандвич от пълнозърнест хляб, шунка, маслинова паста, варено яйце, кашкавал;

09.12.2016г.

Храна:
- кафе;
- пилешка пържола от бут, снежанка, бобена салата, два бонбона “Мерси”;
- сандвич от пълнозърнест хляб с маслинова паста, сушени домати, гауда, пражка шунка и варени яйца;

Тренировка № 12:
През 10 секунди:

- 10х2 х трапбар тяга@55кг;
- 10х2 х лежанка@35кг;

Силна тренировка. Първо пробвах 60кг на трапбара, обаче прецених, че е рано за тази тежест. 55 са ми леки, но не съм готова и за 60.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 09.12.16 21:48.

10.12.16
20:07

10.12.2016г.

Храна:
- сандвич от пълнозърнест хляб, маслинова паста, сушени домати, гауда, варено яйце;
- същото;
- райска ябълка, вафла;
- мица от свинско, домашна лютеница, маслинова паста, чушки, яйце;

Писах в дневника на Боби, ама като стигнах да си постна коментара, се оказа, че ми е паднала връзката и не можах да възстановя написаното. Но исках да отбележа, че (не, че тройките широка тяга със 125кг на Боби, могат да се сравнят с моите двойки конвенционална тяга с раменен хват с 50-60кг, или че може избщо да се сравнява тренирането на БОби (притежаващо качеството системност, което липсва при мен, за да могат да се правят аналогии някакви, де, но...) при тягата аз също бягам от десетте секунди, в смисъл - пускам и хващам пак на около осмата секунда, за да мога, евенуално за две секунди да се нагался, но това не се случва, докато се наглася и дръпна, съм далеч (но нямам идея колко) от десетте секунди. Имах този проблем с клека, сега за да клекна не ми отнема толкова време за нагласяне, и тук хващам на около седмата секунда, за да имам 2-3 да се наглася, но става вече доста по-бързо и си мисля, че съм, ако не точно на 10 секунди от пускане на щангата до ново клякане, то поне съм близичко.

10.12.16
20:18

Иги, ти си шампион с тия 8+5 секунди. :) При мен подмотването стига до 7 минути за 10 серии (не засичам отделните паузи, защото докато пусна и спра таймера, са минали 20 секунди). Ако приемем, че една 3-ка на лека тяга не може да отнема повече от 20 секунди от хващане до пускане, това оставя към 22 секунди пауза на серия. Плюс минус 2-3. 10 са добро пожелание.

10.12.16
20:35

Аз не спирам таймера изобщо, пускам и пак се нагласям, преди да са станали десет секунди, но не знам колко губя от хващането до самото клякане/дърпане.  Знам, че цялата тяга ми отнема около 4 минути, математиката ми е слаба, но явно губя време от хващането до дърпането, защото аз все пак правя двойки и то с тежест за петица, и ако направим изчисление, може и д аоткрием колко време губя. На стойката за клек се задържам може би около 3,5 - 4 минути, утре сепциално ще го засека. При мен понякога се получава едно леко замотаване между тягата и лежанката, защото често се налага да чакам някой да свърши, ако не съм успяла да рпедупредя предвартелно. При такава ситуация цялата тренировка ми отнема до 14 минути (тая с тягата). Интересното е, че лятото не падах под 15 минути. Сега тренировката с клека я взимам за 12 минути (тогава спирам таймера). Изобщо след последната пауза, тоя протокол го поемам доста по-задоволително, червата ми са в устата, както казах някъде нагоре, но определено ми харесва тенденцията. Далеч съм , според мен от идеята, но се движа в добра, според моето мнение, посока, не знам, Сашо ще каже...скоро :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.12.16 20:36.

10.12.16
20:38

Между другото, аз съм буквояд по природа и това отброяване на секунди стимулира ужасно тази ужасна черта. По едно време, лятото, това (буквоядството ми да са 10 секунди, ни повече, ни по-малко) беше започнало да ме напряга (понеже не ставаше, еле па при тягата, там губех поне по 15 секунди от пускане до хващане, а какво остава до дърпане.

10.12.16
20:59

Явно по различен начин си определяме тежестите. За мен с тежест за осмица десет тройки през точно десет секунди са напълно невъзможни На лега едва правя грубо през 20 секунди с тежест за 15-18 повторения, а това ми е най-силното движение. На силовото гребане с дъмбел след тягата ми приченява с 50 кг, при положение, че правех петици с 82 в нормален протокол. Като цяло ми се струва, че адаптацията към тези интервали е строго индивидуална и зависи както от съотношението на “бързи” и “бавни” влакна, така и от количеството митохондрии в мускулната тъкан, а също така от възрастта, пола и общите физически размери. Въпроси много, отговори няма. :)
Във всеки случай ми се отразява да тренирам (почти) така и се радвам да съм част от експеримента. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.12.16 21:00.

10.12.16
21:19

Тежестта ми е за петица в повечето движения, ама съм я определила грубо,щото не съм се тествала. Сега, аз имах и проблеми с клека като техника, така, че може би чисто физически мога да клекна/стана и повече, но не и без да разваля техниката, а тя е нещо, с което наистина не правя и не искам да рпавя компромис. Изключение относно “тежестта” правят набиранията, които в момена са без тежест и ми вадят душата след клека, но при тях за една серия мога да направя, пак без тежест, естествено, 8+ повторения, но след клека се гърча след петия подход.

МИсля, че все пак сметките ми някъде бягат, защото, ако аз правя един подход двойки преден клек с 30кг за 20 секунди (а аз мисля, че ми отнема повече, де, ще засека утре), то тогава за три минути и половина бавене на стойката излиза, че почивките ми са по-дълги, а аз наистина хващам щангата на осмата-седмата секунда от пускането.

Причерняване винаги има :D Аз, лятото, когато бях стигнала до двойки с 60 кила, по време на тягата нищо не виждах, постоянни ми беше причерняло и то докат’ мине, те изтекат десетте секунди. ПОнеже винаги тренирам на гладно, едно момче в залата ми викаше да близна малко захар и си спомням, че тогава му казах, че няма да го направя па к’вото ще да стане, а на акъла си викам: “Боби каза, че дори близване предизвиква инсулинов отговор!” :D :D :D

И мен мнгоо ме кефи, както горе бях писала, натоварва ме много повече от прилично, импонира ми времетраенето, далеч е от гнусотията на кросфит комплекс, вписва се идеално в ежедневнието ми. Да видим, сега съм обещала да не мрънкям и три месеца да натискам стриктно :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.12.16 21:20.

10.12.16
21:22

При мен единиците през 10 сек...хм-всичко е различно за различните движения.На тягата и клека, ако правя тройка ще успея с единиците.
На лега ми е необходима петица...За раменната,там пък е...мъката-поне петица.Обръщането пък е двойка...???

10.12.16
21:34

Както казах, участваме в експеримент с доста неясни (поне за мен) параметри. Надявам се да помогнем те да бъдат уточнени. :)

казано от karfi4ka на 10.12.16, 21:19:

ПОнеже винаги тренирам на гладно, едно момче в залата ми викаше да близна малко захар и си спомням, че тогава му казах, че няма да го направя па к’вото ще да стане, а на акъла си викам: “Боби каза, че дори близване предизвиква инсулинов отговор!” :D :D :D

Това хем е така, хем не е непременно лошо. Инсулинът е сложен хормон. Най-общо казано е анаболен. Въпросът е там, че анаболните му свойства не важат само за мастната тъкан, но и за мускулната. Въпросът е на време (тайминг, ако си позволя да използвам чуждица). Когато предизвикаш инсулинов отговор по време на тренировка, изграждаш и мускул, не само мас. Целта е да го направиш, без да поемеш присъщите на простите въглехидрати калории. Имаше някъде много интересно проучване за ефекта от жабуркане и изплюване на воден разтвор на захар по време на тренировка. Резултатите бяха много интересни и положителни като цяло, но не ме карай да търся източници точно сега. :)

10.12.16
21:37

Аз с раменната имам проблем като при набиранията - с 2х9кг мога да направя за една серия 8+повторения 100%. Обаче! Първите 4 подхода са много силни, чак ми се иска или да взема 10-те кила, или да правя тройки, но направя ли го - след четвъртия подход следва пълен краш. Затова държа на по-леката тежест, но знам, че с нея (вярно, след шестия подход вече с усилие) ще довърша всичките десет подхода без да се налага да правя нерегламентирани почивки или да се кривя, или да правя глупости. При суинговете пък е още по-зле, но тук проблемът, както съм писала в доста постове, е, че 24кг са ми леки за двойки, леки са ми и за тройки, но с 32кг суингвам като последния човек, та аз съм 50 кила :D :D :D :D :D НА лежанката, честно казано, съм направила лек компромис, заради травмата в рамото. Почти сигурна съм, че тежестта, с която работя, в момента 35кг, е за повече от петица, но съм приела, че е за петица. Може би просто трябва в някакъв момент да си изтествам максовете, ама аз как обичам да правя максове....

Колкото до секундите, 100% имам точно десет секунди, понякога и по-малко, защото, както казах, ми е леко, а няма средна тежест, при суинговете и раменната преса. Стриктно 10 секунди имам при лежанката и набиранията - 10 секунди от приключване на второто повторение на единия подход до първото повторение в следвашия подход - т.е. 10 с пускането и нагласянето. И вече при клека и тягата - гледам да хвана преди десетата секунда (нещата се получават много добре при трапбара), но губя време за самото нагласяне, обаче не знам какво е.

Ще го видим. Само да ми се случат нещата да съм стриктна.

П.п. Боби, писали сме едновременно. Ама въобще не те карам, ако видиш що неща съм наредила за четене, все не им идва ред, та сега за жабуренето няма да мога да прочета, ще го карам на гладно.

Но може да кажете какво мислите за кафето след този тип тренировка.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.12.16 21:49.

11.12.16
11:10

Mного хубаво сте го описали, хора, макар все още да пишете, че не знаете целта на експеримента( ?!? :) )
Разбирам донякъдече тези тренировки целят да подобрят показателите ви за сила, бързина, експлозивност,издръжливост, с една дума да повишите КПД то и да извършвате повече работа за по-малко време. И Боби, и Карфичка тренират вече доста време по тази схема, достатъчно да се види резултат. Карфичка гледам значително повиши тежестите си от миналата година и започна новия цикъл тренировки от там откъдето спря предишния почти без адаптация.
Но мен ме интересува друго- освен подобряване на функционалността и удобството на кратките тренировки в ежедневието, как се отразява на външния вид и % мускулна маса и мазнини в сравнение със стандартна бодибилдинг тренировка, която сте правили предишни години?

11.12.16
12:40

Кобре, не мога да ти отговарям сега, че Десо иска да ме води на сладкарница :D :D :D и бързам. А отговорът на въпроса ти, ако искаш нещо повече от “Супер”, изисква повече време. Не мисля, че засега мога да съм критерий, тъй като имах някои дълги прекъсвания и не мисля, че се събрал достатъчно дълъг период на системно трениране по тази схема, който да даде някакви данни. Засега. Аз и не знаех, че експериментираме :D Отделно, аз не мога да правя някакви заключениа за външен вид, защото нека не збравяме, че имам бременност, раждане, възстановяване, 40 дневната програма, с която претеренирах, дълъг период на нетрениране, после десетте хиляди суинга, и след това започнах да тренирам по тази схема. Трудно е да правя сравнение между тази програма и десетте хиляди суинга, или между нея и 40дневната, защото и самият ми външен вид е бил на различни етапи. Но един бегъл погледн назад из дневника ми, може да изясни нещата. Мисля, че Боби може да е по-добър критерий. Но иначе след първия полу цикъл, бях доста доволна от резултата. Някъде си бях поствала снимка (аз все пак съм омъжена жена, не мога да поствам голи снимки под път и над път :D :D :D ) И нека не забравяме, че от по-голямо значение за външния вид е яденето, върху което аз не се старая много, много :D Така че....как се е отразила схемата ан външния вид не може да се каже едностранно, без да се вземе предвид манджата.
А сега по-важното:

11.12.2016г.

Храна:
- кафе;
- още едно кафе, мини шоколадов тарт, мини шоколадова тулумбичка - на припек!
- просо с телешко и лук;
- сандвич от пълнозърнест хляб, варено яйце, маслинова паста, сушени домати, луканка “Старият месар”, кашкавал;

Тренировка № 13:
През 10 секунди:

- 10х2 х преден клек@30кг;

Днес моят спотър и съпруг или съпруг и спотър...ми помогна като засичаше времената. Според неговите изчисления нещата стоят така:
- десетте подхода клек отнеха 3 минути и 40 секунди;
- взимам щангата на осмата секунда от оставянето й;
- от взимането на щангата до същинското клякане ми отнема межу 3 и 5 секунди;
- от началото на първия клек до оставянето на щангата, с оставянето включително, отнема между 8 и 10 секунди;

Направихме изчисления само за клека, защото другите две упражнения са по-лесни за контрол. Явно съм се понапънала, знаейки,ч е засичаме време, защото тренировката ми днес отне точно 10 минути и 30 секунди, което е с цяла минута по-малко от предишните такива тренировки. Краката ми трепереха, както винаги, след клека :D :D :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 11.12.16 19:14.

12.12.16
11:23

12.12.2016г.

Храна:
- кафе, чай;
- хляб от овесени трици (овесени трици, яйца, сирене);
- сандвич от пълнозърнест хляб, маслинова паста, кашкавал, луканка, варено яйце, сушен домат;
- мица от свинско с маслинова паста, лютеница, чушка, кашкавал, яйце;

Тренировка № 14:
През 10 секунди:

- 10х2 х мъртва тяга@53kg;
- 10х2 х лежанка@35кг;

Каквото и да правя, тази тренировка ми отнема с 2 минути повече от другата. Днес тягата ми разказа играта (защото мерихме :D) и съответно лежанката ме измъчи (приятно измъчване). Важното е, че засякохме тягата:
- хващам лоста на 8-ма/9-та секунда от пускането;
- отнема ми 2/3/4 секунди до същинското дърпане;
- една двойка от началото на същинското дърпане, до пускане на щангата ми отнема 8-9 секунди;

Всички 10 подхода тяга отнеха 3 минути и 30 секунди.

13.12.16
14:28

13.12.2016г.

Храна:
- кафе, райска ябълка;
- бял и червен ориз с телешко и агнешко;
- кафе;
- варено яйце, чери домати, чушка, маслинова паста, сушен домат;
- нахутени кюфтета, наденица, моркови;

От известно време констатирам лично разочарование от активно водените женски дневници във форума. На пръстите на едната ми ръка се броят дневниците, които са ми наистина интересни и не чета, защото трябва да ги чета. Може да се каже, че са много повече мъжките дневници, които следя с интерес. (sweat) Отбелязвам си го, не предполага дискутиране.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.12.16 14:33.

14.12.16
09:18

14.12.2016г.

Храна:
- кафе;
- хумус, наденичка;
- сандвич с маслинова паста, сушен домат, хумус, чушка, моркови;
- не съм измислила още;

Тренировка № 15:
През 10 секунди:

- 11х2 х преден клек@30кг;

Тренировката беше много хубава.

Продължителност на клека - 3 минути и 50 секунди, но имам 11 подхода, за всеки случай, че нещо загубих бройката. Клекът беше добре, даже много. Отчитам няколко повторения, в които, по мой стар маниер, краката изпуснаха и си вдигнах много рано задника, та се получи моето привеждане. Отчитам и че АТГ клек води, на този етап, до привеждане. СЪс сигурност клякам до под паралела, но твърде много надолу не е добре, не, че не си го знам това...

Набиранията - след петия подход - половинки, с бавно пускане. Ще се адаптирам някой ден, и клекът няма да ми изяжда силите :D Може след петия подход занапред, за известно време, да пускам по 15 секунди, да видим как ще е. Но много, много уморена съм след клека.

За раменната преса силите се връщат. Много съм доволна от нея днес, макар деветия и десетия подход да бяха пуш.

Дамчи ощи е ларингитен и докрая на седмицата е въдворен у дома, т.е. без детска градина. Обмислям да пробваме изцяло хомеопатично лечение/поддържане на организма. Приемам мнения, понеже подобно решение е много трудно.

Кобре, май скоро няма да мога да анализирам как ми се е отразила програмата на мазнините и мускулите :D Слагам няколко снимки, случайни, от лятото, когато активно си тренирах по програмата :D Не са много меродавани, щото са случайни, не съм позирала, не съм се стягала или заставала в поза. Между другото за 15 тренировки към момента също се чувствам и изглеждам чудесно :D На работа нещо споменах за ядене и един колега ме пита дали ще отлслабвам. А аз му казах, че нямам никакво намерение, защото си изглеждам чудесно :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 14.12.16 11:19.

14.12.16
09:56

Изглеждаш  много добре, балансирана, плътна и с много хубави прасци :)
Аз питам, защото смятам, че целта на която и да е програма е да покачи активното тегло и (евентуално) да намали мазнините. Наистина преди беше в период на сваляне на килограми след раждането, на кърмене и връщане в тренировъчен режим. Та си правя извод , че програмата бързо ти е върнала тонуса на мускулатурата и те поддържа в много добра  кондиция. Интервалните тренировки са ми непознати и не пасват на мързеливата ми натура, но изглеждат брутално натоварващи. Може би ще изкарам половин трен и ще хвърля топа :)

14.12.16
10:45

Не, тази програма няма нищо общо с връщането на тонуса. Тренирам по нея от някъде февруари, март тази  година, не мога да съм точна, че трябва да прегледам дневника назад. Мисълта ми беше, че ми е трудно да сравнявам с програмите от преди нея, защото тях съм ги прилагала в специфичен период по отношение на мускулната маса и мазнините. По тази програма започнах след като 5 месеца не тренирах (щото не ми се тренираше) след като бях правила 40 дневната с трениране вскеи Божи ден. След тези 5 месеца пък правих 10 000 суинга. Твоят въпрос беше как се отразява тази програма в сравнение с други. Мога да сравнявам с 2х5-2х3-4х1, по схема пак на Сашо, или с 5х5, или с кросфит периода, но в момента не мога, защото нямам ясни спомени. А сравнението с програмите, за които имам ясен спомен, не е меродавно, заради периода, в който съм работила по тях.

Нека изкарам, живот и здраве, три месеца без прекъсване и ще видим :)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 14.12.16 11:36.

16.12.16
15:37

15.12.2016г.

Храна (скандална, което мислех, че ще се отрази на днешната тяга, но не..):
- мъфин с маслини;
- две вафли “Мура”;
- пица, вино;

16.12.2016г.

Храна:
- разни луканки, гауда, сурови ядки, стафиди, хлебче с чесън и гауда;

Тренировка № 16:
През 10 секунди:

- 10х2 х трапбар тяга@55кг;
- 10х2 х лежанка@33кг;
- 17х2 х руски суинг@32кг;

Така. Днес, с красивия ми, умен и силен спотър, засякохме и трапбар тягата, но грубо 0 цялото нещо ми отне 3 минути и 20 секунди, така че положението е като при другата тяга. Разликата е, че тръгвах да хващам на седмата секунда, но ми отнемаше повече нагласянето, та с нагалсянето около 12 секунди идва. Намалих тежестта на лежанката, за да вдигна скоростта на изпълнение, според указанията на шефа. Престраших се за 32ката. Височината е до гърдите, има елементи на залитане, но трябва да свикна с тая тежест. Направих 17 подхода, защото просто, както каза Боби, ми спря токът.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.12.16 16:38.

17.12.16
08:08

И така:

17.12.16
10:53

казано от karfi4ka на 17.12.16, 08:08:

И така:

Ей, най-после един моден избор на Деско, който да го накара да изглежда по-добре :D

17.12.16
18:51

Е, благодаря ти, Вито, много си мил... :D Предплагам това е комплимент към опашката ми :D

17.12.2016г.

Храна:
- мандарини, кафе, няколко супер яки бисквити с разни разнообразни зърна;
- пълнозърнест хляб, кашкавал, риба тон, масло;
- кроасан с нуга (купен от Ада, а.к.а. Лидъл :D );
- мандарини;
- шунка, кашкавал, сушени домати, чери домати, пълнозърнест хляб;

Не споменавам, но няма тренировка, след която да не ме удари мускулна треска. Днес е наред трапецът, изобщо цялата задна верига :D

Държа да се оплача, че съм придобила убийствена толерантност към кафето/коефина и по никакъв начин никое кафе, каквото и д абило кафе, изпито където и да е, не ми влияе и това ме прави много тъжна, защото обичам да ме разтресе :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 17.12.16 18:58.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1