karfi4ka тренира - интервали он холд

Прескочи до:

08.01.17
08:43

казано от karfi4ka на 06.01.17, 12:37:

казано от Zozo на 06.01.17, 12:18:

Направо сте добре дошли :) Само казвате и пристигате. Имаме директен полет с Rayan. Денят вече започна да нараства, температурите малко паднаха, ама не е драма. Сутринта пих кафе на балкона на -19 (sun)

Зо, това предложение, ако бъде отправено сериозно, ти гарантирам, че ще бъде прието :D Меденият месец го отлагаме от 2014та :D

Аз по-сериозно от това няма как да го кажа :) Заповядайте - имаме сгъваемо легло и надуваем матрак. Само за банята ще правим график, че е една :D

Мнението беше редактирано от Zozo на 08.01.17 08:44.

08.01.17
12:50

казано от Zozo на 08.01.17, 08:43:

Заповядайте - имаме сгъваемо легло и надуваем матрак. Само за банята ще правим график, че е една :D

Уточнено е вече :D (sun)

08.01.17
12:59

07.01.2017г.

Храна:
- оризовки, яйца на очи в масло, ама обърнати и с изпечен жълтък, суджук, пилешко,  моркови;
- 4 мини вафлички “Локер”;
- пълнозърнесто хлебче (от Била, колкое  пълнозърнесто и колко е хлебче, само то си знае, но..), домашна пастърма, прошуто, синьо сирене, камамбер, моркови;
- 3-4 чаени лъжици сладолед, Камбуча;

Трябваше да ми е тренировъчен ден. Но цялата седмица Дамянчи се буди по няколко пъти нощем и заспива много трудно, стоя дълго време будна, по няколко пъти. Петък срещу събота беше пик просто - по едно време спях на земята, незнайно защо. Така или иначе - бях крайно недоспала и крайно неспособна да тренирам. Студът в тази му форма, когато небето е ясно и няма виелици, ми харесва много. Абе колкото и студено да е, ако няма вятър, се чувства далеч по-щастлива от по време на кошмарна жега. А и това мрънкьосване, че е  твърде студено, е малко дразнещо - еми зима е, студено е, студено трябва да е. Това не пречи и аз да мрънкям, че студът ми пречи да се загрея бързо и да започна почти веднага да тренирам след влизане в залата :D

Колкото до извеждането на децата навън - вчера сестра ми и зет изведоха Даме, по мое настояване. Зет ми после вика: “Не трябваше, грешка беше, много е студено.” Еми не знам. Вкъщи държим температура около 20 градуса, не знма къде е границата между риска и адаптацията.

08.01.17
13:05

08.01.2017г.

Храна:
- хлебче, броколи и карфиол а пара, маслинова паста, синьо сирене, варено яйце, пражка шунка;
- зелен чай, един ред Ритер шпорт с лешници;

Тренировка № 4:
През десет секунди:

- 10х2 х преден клек@33кг;
- 10х2 х набиране с успореден хват;
- 10х2 х раменна преса с успореден хват@2х9кг;

Отделно:

2х10 х упражнение 1;
3х10 х колелце от коляно;
4х20@5кг х руски туист;
коригиращите упражнения;

Признавам, че след петия подход на клека ... имаше малко викане. НЕ знам, ама ме смачка. НО! Спазих времето! Учудващо, въпреки това, набиранията не бяха чак толкова спиращи тока, колкото обикновено (не, че не спираха тока, спираха го по-малко :D :D :D).

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 08.01.17 13:37.

09.01.17
13:09

09.01.2017г.

Храна:
- кафе;
- тортила със сушени домати, пражка шунка, синьо сирене, яйце, маслинова паста;

Тренировка № 5:
През десет секунди:

- 10х2 х мъртва тяга @53кг;
- 10х2 х лежанка@35кг;
- 20х2 х руски суинг@32кг пудовка;

Отделно:
3х30 х руски туист@5кг;

Планът беше: Отивам на работа, тръгвам си на обед, отивам да тренирам, събирам си багажа, отивам в Борово (където е болният Даме), в 03:00 през нощта идват да ме вземат и заминаваме за Несебър. Обаче....взехме решение, с оглед обстановката, да тръгнем днес. Та отидох на работа, събрах си документацията, прибрах се вкъщи, тренирах за 10 минути (!!!!!!!), събрах си багаж и тръгваме.

Та тренировката много експедитивна. Тягата я нацъках, буквално, за около 2:50!!! Не знам как се случи, но имах много сила, много въздух, изобщо беше много комфортно. Лежанката беше добре, знае се, че тази тежест и е малко лекичка, но по-голямата ще изчака малко. Суинговете ми спряха тока, но беше приемливо. Много съм доволна. Сега само да идем и да се върнем до и от морето живи и здрави.

“Мъчи” ме мускулна треска от вчерашната тренировка. Е как нямаше тренировка, след която да нямам мускулна треска.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 09.01.17 13:20.

10.01.17
14:58

10.01.2017г.

Храна:
- две препечени филийки бял хляб, намазани със сирене и жълтъците на две варени яйца, един белтък, маслини, зелен чай;
- тортила със синьо сирене, прошуто и сушен домат, стафиди;
- вафла “Анна”, капучино;
- 4 мандарини;
- оризовки, катък с чушки, авокадо;

Тренировка № 6:
През десет секунди:

- 10х2 х преден клек@30кг;
- 10х2 х набиране с раменен надхват;
- 10х2 х военна преса@20кг;

Отделно:
3х20 х руски туст@10кг;

Беше ми нетренировъчен ден, обачеееее се изкуших! Делото ни мина перфектно - прекратиха го :D Направихме супер яка разходка до морето и до стария град, щеше да ни издуха по моста, но отсамната страна на брега беше същинска прелест! Боже, колко обичам морето зимата! Съвсем, както казах вече, не изпитвам същите чувства към него през лятото. Сега е така красиво всичко! И празно! е се преместя в Несебър! :D :D :D Та след тая прекрасна разходка, намръзнала по приятен начин, като се прибрах и установих, че в залата има свободни тежести, просто не можах да устоя.

Тренировката е с намалени тежести на клека, защото лостът е 20кг, а дискове нямаше по 1,25, а само по 2,5, та оставих на 30. Клекът го нацъках супер бързо, много съм доволна. За съжаление нямаше успореден хвата, та се набирах надхват (не подхват, защото беше много високо и нямаше как бързо да се залавям за лоста). Дъмбелите бяха 7,5 и 10кг, затова правих военна преса. Между набирането и военната преса имаше по-дълга почивка, докато си наглася тежестите. Щеше да е с 22,5кг, но, както казах, дисковете започват от 2,5кг. Хубава тренировка. Много съм доволна, приключих за 10 минути.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.01.17 20:01.

10.01.17
15:26

Да беше ударила една дължина до шамандурата и обратно :D

10.01.17
16:32

Обмислих, само фактът, че нямаше шамандура, ме спря... :D :D :D

10.01.17
17:25

Предложиха ми да започна още през лятото, ама отказах!

10.01.17
17:29

казано от БПН на 10.01.17, 17:25:

Предложиха ми да започна още през лятото, ама отказах!

Извинявай, но не ти разбирам поста.

10.01.17
18:29

... да работя като шамандура. :D

10.01.17
18:30

казано от БПН на 10.01.17, 18:29:

... да работя като шамандура. :D

Сега щеше да си напуснала заради неприемливи условия на труд, в частност - ниски температури :D

11.01.17
14:06

11.01.2017г.

Храна:
- две препечени филии “пълнозърнест” хляб, намазани със “сирене” и жълтък, чай, кафе;
- свинска вратна, катък с чушки;
- капучино;
- мандарини;
- телешки кюфтета, картофена и бобена салата;

Тренировка № 7:
През десет секунди:

- 10х2 х мъртва тяга@55кг;
- 10х2 х лежанка@35кг;

Отделно:
- 1х5 набиране с подхват;
- 1х5 набиране с надхват;
- 3х10 х коелце от коляно;

Хубава тренировка от гледна точка на време на паузите между подходите и от гледна точка на тежестите. Но се наложи да чакам за лежанката, а за суинг нямаше пудовка и не можах да пригодя нищо (все пак суингвам с 32кг, дъмбелите не са вариант, а движението е съвсем различно), така че просто оставих сунговете. Планът ми всъщност беше да направя вместо суинговете по +5 подхода на тягата и лежанката. Обаче понеже дисковете са с малък диаметър, се наложи да си кача щангата на по два диска, а дисковете са едни такива обли и в деветия подход вече всичко се местеше, станах нестабилна при оставянето и затова спрях на десетия. Обаче пък бяха безпроблемни десет двойки на 55кг с точно по 10 секунди пауза.

В залата имаше професори, но пък бяха така мили да ми помагат с разнасянето на тежестите, така че не им се сърдя. Един човек беше почти любезен да ми бъде спотър на лежанката, дойде с недоволство, но пък стоически издържа. Фактът, че не му беше приятно ме накара да не правя над десет подхода. Е, разбираемо е, все пак му отнех 3 минути, така че не му се сърдя.

Днес времето е ФАНТАСТИЧНО, а морето е невероятно красиво, различно красиво от вчера, когато духаше, беше смрачено и т.н. Насладих се на невероятната му красота с ивична разходка и събиране на рапани. Чувствам се заредена...за пътя по затворената магистрала :D :D :D :D :D Че кефът ще ми излезе през носа, е ясно :D :D :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 14.01.17 14:15.

11.01.17
18:28

Още мъничко зимно море, но вечерно (inlove)

13.01.17
11:56

12.01.2017г.

Храна:
- кафе, една оризовка, една филия препечен бял хляб, намазана с жълтък, маслини;
- капучино;
- телешко кюфте, картофена салата, бобена салата, няколко пълнозърнести бисквити, няколко пурички, капучино;
- мандарини;
- свинско кавърдисано, няколко мандарини;

1-ви ден МЦ;

13.01.2017г.

Храна:
- 4 бисквити;
- пица;
- пенне “Карбонара”;

Живи и здрави се прибрахме безпроблемно в София. Вчера имах три дела, едно от тях - великолепно, от ония дето така си се нахъсал и ядосал, че трябва .... да си свалиш пуловера. Едва ли ще намеря този гъдел в друга професия. :) Но нищо не се знае.

И пак в София. Гадна София.

Дамето си е болен, уикенда следим теммпературата, защото, ако вдигне, ще трябва да идем на рентген. Има обструкция и някакъв си малък спазъм, не е пневмонична находка, както каза педиатърът, обачеее - винтолинченце :D

14.01.17
16:08

14.01.2017г.

Храна:
- лимецова курабия, кафе, портокалов сок;
- тортила с два жълтъка, сушен домат, телешко кюфте;

Тренировка № 8:
През десет секунди:

Отделно, в суперсерии:

1х30@5кг, 2х20@10кг х руски туист;

Много хубава тренировка, много съм доволна. Клекът ме смачка, но за първи път, след като клекът ме е смачкал, набиранията бях повече от приемливи!

14.01.17
16:13

Натоварена ти е професията. Аз имам 2 дела за януари, о ‘чудо - в един ден :) Чак ти завиждам за нахъсването- при мен само прибелвам очи, пъшкам и ще заспя, докато слушам другия адвокат да си изсмуче нещо от пръстите.

15.01.17
11:50

Кобре, натоварена е длъжността ми :) Обичам си я, харесвам си я, при настоящото началство давам всичко от себе си, работи ми се, понякога губя вяра, че има смисъл, понякога твърдо вярвам, че има. Понякога зависи дали делото е за непроведен инструктаж или е непроведен инструктаж, ама е последвала смъртна злополука. Всичко е много относително. Понякога в нещо, което може би няма смисъл, ти самият трябва да вложиш смисъл, за да придобие то смисъл. Понякога е въпрос на отношение. Не към самата дейност, а към живота по принцип. Дразня се на много неща, бих ги променила, в момента работя за тези, които може би мога да променя, а за тези, които не мога, не мисля, на този етап, на този етап последните има с какво да компенсирам. Но и това е временно. Както и да е :)

15.01.17
11:59

15.01.2017г.

Храна:
- кафе;
- 1/2 чиабата с маслини, синьо сирене, варено яйце, пилешко от бут;
- чиабата с маслини, синьо сирене, варено яйце, чушка;
- мандарини, райска ябълка;

Тренировка № 9:
През десет секунди:

- 10х2 х трапбрат тяга (високи дръжки)@60кг;
- 10х2 х лежанка@38кг;

Отделно:
В суперсерии:

- 3х20 х руски туист@10кг;
- 3х10 х колелце от коляно;

Много добра тренировка. Реших да сложа вече 38кг на лежанката и се получи добре. Обаче бях добре подсилена от чдесната тяга. Днес и суинговете бяха много силни, макар пудовката да ме повлачва след десетия подход, но ще станат нещата скоро (въпросът е какво ще правим като се адаптирам към суинг с 32кг пудовка :D :D :D :D :D).

Дотук имам 15 дни с 9 тренировки. Мисля, че съм доволна :D Дано продължавам така дисциплинирано.

Ама лошото е, че докато не си рестриктирам/ревизирам/започна да обръщам внимание на храната с цел намаляване на подкожните мазнини, няма да стана нацепена...кака, в моя случай...мамка :D :D :D

Даме е добре, утре е на лекар за слушане. Десо се разболя. Ако тая седмица успея: да гледам детето, да работя и да тренирам по график, ще се самообявя за факир.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.17 13:32.

16.01.17
14:18

16.01.2017г.

Храна:
- кафе;
- овесена бисквита;
- свинско шишче, бобена салата, салата зеле и моркови;
- кафе, овесена бисквита;
- банан;
- един яйчен мъфин с чушка, парче мица от телешко с маслини;

Тренировка № 10:
През десет секунди:

Нямах време за нищо отделно, защото сутринта се успах, а трябваше да изведа кучето и пристигнах късно в залата, пък трябваше да съм навреме на работа.

Колкото до тренировката - много добре протече. Клекът пак си ме смачка, но това е вече нормално състояние. Разширих малко разкрача и разтворих една идея още пръстите, не знам защо, но ми беше малко по-тежко. Също така го усетих повече в горната част на задните бедра (и в задника, но там и иначе го усещам стабилно), иначе го усещам повече в предните бедра. Набиранията пак бяха силни, тотален отказ в десетия подход, второто повторение. Иначе до четвъртия подход беше свежо, после постепенно стана по-трудно, но отказите се изтеглят след шестия подход вече, доволна съм от това развитие. Не знам дали правилно усещам, но напоследък, ако клекът ми е по-тежък, набиранията са по-леки. Бе, добре, много добре даже.

Вчера малко изведохме Дамчи на студеничкото (по-скоро топличкото на фона на температурите предните дни :D ).

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.17 20:35.

17.01.17
09:20

17.01.2017г.

Храна:
- кафе;
- овесени ядки с кисело мляко и протеин;
- пилешко от бут, овче сирене, оризовка;
- кафе, овесена бисквита;
- 100 мл уиски;
- свинско със сушен домат, оризовка;

Тренировка № 11:
През десет секунди:

- 10х2 х трапбар тяга (ниски дръжки)@50кг;
- 10х2 х лежанка@38кг;

Отделно:

- 3х15 х повдигане на крака от вис@6кг;
- 3х10 х планк-длани -> планк-лакти;

За съжаление пак се случи така, че ми се събраха четири тренировъчни дни подред. Обаче в четвъртък и в петък няма да мога да тренирам, защото съм командировки, четвъртък Мездра+Своге, а в петък - Самоков, все дела, за които трябва да се тръгне в 7 - 7:30 при тази пътна обстановка. Така че, ако четвъртък и петък няма да тренирам, трябва да си изпълня графика чрез последователни тренировъчни дни. Лошото е, че и утре ще се наложи да тренирам, защото пък иначе ще се съберат 3 дни почивка, а така, аз лично, лесно излизам от ритъм. Среден вариант е да тренирам утре вечер ((puke)). Ще видим.

Колкото до тренировката - учудващо свежа. Леко разконцентрирана бях на лежанката, ту без да искам (!?) неусетно сменях с няколко милиметра ширината на хвата, правех го по-широк, което аз доста усещам, ту тръгвах леко назад, но като цяло много хубава лежанка. Отбелязвам за тягата, че в деветия и десетия подход левият диск ми бягаше и ми пречеше, и ме разконцентрираше, но нямаше как да променя това, занапред - щипки. Но е важно да отбележа и, че много ми харесва трапбара с ниските дръжки, много е яко, но ще си ги редувам - трап-високи - трап-ниски - лост, мисля, че така най-много ми допада. Суинговете ми спряха тока тоя път, вероятно, защото лежанката, колкото и да беше хубава, 38 кила през десет секунди си взимат. Но пък бяха (суинговете) много хубави, с пудовката 32кг сме все по-сигурни заедно :D :D :D

Вчера си разцъках дневника, за да видя как са протекли горе-долу тренировките ми първия път като започнах по този протокол, но стана много късно и стигнах само до първото прекъсване на тренирането от 20 дни. Като довърша анализа, ще си напиша, но успях да си номерирам тренировките, до първото прекъсване на 2ри юли, за периода април - юли (като не броя за прекъсване десетте дни, вкоито леко бях изменила упражненията заради падането върху ръката), имам 57 тренировки. Но ще имам по-пълен анализ. Което отново ме кара да се чудя, защо им е на хората да си трият дневниците, защо им е да ги водят, щом ще ги трият, като след време не могат да си направят разчет. :x

Десо отказва да иде на лекар. Понякога имам чувството, че отглеждам две деца (САМО!) в това отношение!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 17.01.17 21:38.

17.01.17
09:23

Ако ще правиш трап бар - само с ниските дръжки. От високите няма смисъл при здрав и прав човек, особено пък неначинаещ(то и за начинаещ няма много смисъл, освен ако не тоталния рахит). Остави Десо да се мъчи с високите, ти се дърпай с ниските.

17.01.17
09:25

казано от James Hinks на 17.01.17, 09:23:

Ако ще правиш трап бар - само с ниските дръжки. От високите няма смисъл при здрав и прав човек, особено пък неначинаещ(то и за начинаещ няма много смисъл, освен ако не тоталния рахит). Остави Десо да се мъчи с високите, ти се дърпай с ниските.

Слушам, шефе :D Махам високите :D Ама да знаеш, че на високите дърпам повече кила :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 17.01.17 09:25.

17.01.17
09:30

Нищо, че са повече, след като не са ефективни. Високите имат много специфично приложение(противно на общоприетото мнение), за да има полза от тях,.

17.01.17
09:35

казано от James Hinks на 17.01.17, 09:30:

Високите имат много специфично приложение(противно на общоприетото мнение), за да има полза от тях,.

Какво? (Питам, защото ми е интересно, но нямам време в моменат да търся отговор, затова го търся на готово :D)

17.01.17
09:38

казано от James Hinks на 17.01.17, 09:30:

Нищо, че са повече, след като не са ефективни. Високите имат много специфично приложение(противно на общоприетото мнение), за да има полза от тях,.

ЦЦЦЦЦ няма ,няма и разстрои (садне ,както казва пубера)  няккой  от форума (мен))))

Мнението беше редактирано от nervak на 17.01.17 09:39.

17.01.17
09:48

казано от nervak на 17.01.17, 09:38:

ЦЦЦЦЦ няма ,няма и разстрои (садне ,както казва пубера)  няккой  от форума (мен))))

Знаех си, че ще се натъжиш...  :D

17.01.17
09:49

Ами например ако имаш много силна тяга, но имаш и трудности във фазата около заключването.

18.01.17
17:35

18.01.2017г.

Храна:
- овесена бисквита, кафе;
- кисело мляко (една кофичка) с протеин (две дози) и овесени ядки - разделено на два пъти през деня;
- три бонбона “Линд” - разхвърляни през деня;
- мини кюфтенца, паста с босилеково песто;
- три мандарини;

В крайна сметка делото ми в петък за Самоков отпадна от моя гръб (:D) и ще си тренирам преди работа, а днес почивам. Но имам мускулна треска навсякъде.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 18.01.17 23:07.

19.01.17
22:24

19.01.2017г.

Храна:
- две кюфтета, топъл бял хляб, печена чушка;
- не по-малко от 100мл уиски (nervaka и Боби преди време ми бяха направили забележка, че пия рядко и малко. Момчета, поправям се :D :D :D );
- паста с босилеково песто, няколко мини кюфтенца, банан;

Мммнооооооооооого емоционален ден. Трите дела в Мездра отнеха... близо 4 часа! Признавам, че на едното загубих контрола над нервите си и....съдията ми се скара, и ме заплаши с глоба, и ми чете морал 15 минути, и беше прав, защото...наистина много се ядосвах, а наистина не можех да контролирам възмущението си. Наложи се да се извиня за емоционалните (понеже бяха няколко) възражения, които направих срещу приемането ан безумни доказателства и изобщо анализирането на обстоятелства, които са крайно неотносими към нашия....казус. Но тъй или иначе, един час разпити за подобно дело....не знам, явно аз не съм У ред! Не успях да стигна до Своге, защото когато последното дело в Мездра приключи, началните часове на делата в Своге бяха отдаааавна минали :D Всичко това отне толкова време, че първото ми ядене за деня беше в 16:00 часа!!!!!!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 19.01.17 22:33.

20.01.17
07:51

Талия - 60;
През корема и паласките - 80;
Ханш - 87;
Бедро горна част - 52;
Бедро през средата - 46;
Бицаги (стегнати) - 27;
Гърди - 88;

20.01.17
15:25

20.01.2017г.

Храна:
- кафе, два бонбона “Мерси”;
- дюнер;
- още един бонбон “Мерси”, половин парче сметанов фъч от “Аби” (от една кутия, донесена за подарък за колега, беше пълна със сладости на “Аби”);
- кюфте, мица;
- пица с бекон и царевица;

Тренировка № 12:
През десет секунди:

Oтделно:
3х10 х повдигане на крака от вис@6кг;
3х40сек х планк;

Много силна тренировка. Наблюдавам отново много добри набирания при клек, който ме мори, сякаш адаптацията настъпва постъпателно упражнение след упражнение, защото сега, при добри клек и набирания, раменната преса ми тежеше повече от обикновено. Но силна, силна тренировка.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 22.01.17 12:10.

21.01.17
12:23

21.01.2017г.

Храна:
- кафе;
- шопска салата, свинка пържола, две парчета пиле в корнфлейкс, торта с маскарпоне;
- кафе с капка граппа, една топка сладолед;
- свинска пържола;

Тренировка № 13:
През десет секунди:

- 10х2 х мъртва тяга@58кг ( (party) );
- 10х2 х лежанка@38кг;
- 20х2 х руски суинг@32кг;

Отделно:

- 2х15 х руски суинга@32кг ( (party) );
- 3х20 х руски туст@10кг;
- 3х10 х колелце от коляно;
- 3х5 х 2/3 колелце от стоеж (никога няма да ми се получи...;( )

Не знам какво да кажа даже. Силата ми изригва изведнъж. Тягата не я усетих, беше по-лека от 55-те на морето (които сложих изнасилено, заради липсата на тежести), не бях планирала да слагам 58, гласях се за 53, но едно момче ме помоли да прави две серии преди мен и сложих дискове от 20кг на лоста и после не исках д аго карам да ги сменя с 15ки, пробвах 58 направо и видях, че са моята тежест за днес. Времето стриктно, за около 3 минути, но бързах за лежанката и забравих да отчета точно. А лежанката я отнесох, определено, имах страхотен спотър, който никога не ми беше пазил досега, но много адекватно се вработи в протокола и се чувствах страшно спокойна, отлично просто. СУинговете също много добре, но до края се задъхах доста, де. ОБАЧЕ! Като приключих, си легнах до пудовката, да си почина. Като починах, тъкмо ставах, за да правя досадните упражнения за корем (то зат’ва имам 20см разлика между талията и корема, щото упражненията за корем са ми досадни :D), и се сетих, че с Ники (един от шефовете на залата) говорихме какво ще правя като се адаптирам към 32ката. Той ми каза, че като направя 50 суинга (руски, според уговорката) с 32ката, без почивка, ще обсъдим нова пудовка :D :D :D И така реших да проверя колко суинга мога да направя без почивка. Достигнах до 15 като имах аванс за поне още 5 докато откажа, оставих аванс, за да не става макс. Но тъй или иначе 15 суинга с 32ката!!!! През 2011 година не можех да я мръдна!!!!

Много добра тренировка! Супер доволна съм. И тук е мястото отново да се присмеем на клека ми :D Единственото упражнение, което прогресира със скоростта на охлюв.

От понеделник натам следват два, вероятно, кошмарни месеца. Започвам курс, който ще бъде всеки понеделник и сряда от 19:00 до 22:00 часа. На работа се разчита много на мен (аз съм доволна и щастлива от това, макар финансово, към този момент, това да няма отзвук, но за момента, точно  в този момент, акцентирам не на финансовата част, а на една друга, включваща предимно изграждането на взаимоотношения с хора (не в пошлия смисъл, разбира се, а отношения на база взаимност) )и сама се натоварих с много работа, за да подсигуря поне някаква част от качеството. Абе, много е да се говори, просто ще ми е много натоварено. Вече имам и много дела по провинцията и ще трябва да балансирам между работата на място, работата по делата, курса, Даме и Десо и тренирането. Надявам се просто да бъда здрава и дисциплинирана. И Всички да са здрави вкъщи.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 22.01.17 12:21.

21.01.17
15:31

казано от karfi4ka на 21.01.17, 12:23:

Не знам какво да кажа даже. Силата ми изригва изведнъж.

Десо да му мисли...

Той нещо спря да си попълва уж подновения дневник. Най-вероятно се е засрамил от жена си. :)

Браво, баци!

21.01.17
22:35

казано от Boby_ на 21.01.17, 15:31:

казано от karfi4ka на 21.01.17, 12:23:

Не знам какво да кажа даже. Силата ми изригва изведнъж.

Десо да му мисли...

Днес с недоволство заключи, че вече е принуден да прави трапбар с ниските дръжки... :D

Бац, и аз го питах за дневника, каза, че си помнел всичкоми щял да си го напише, но ти не го контролираш....(wait)

22.01.17
12:16

22.01.2017г.

Храна:
- кафе;
- 3-4 какаови зърна (докато търсех кутийка да си преместя зеления чай от найлоновото пликче, достигнах до едно бурканче, в което съм забравила, че съм сложила какаовите зърна, мислех, че нямаме; много им се зарадвах, отдавна не съм яла;);
- мини багета с домашно овче сирен, маслинова паста и сушен домат, половин кофичка кисело мляко с доза протеин и едри овесени ядки;

Тренировка № 14:
През десет секунди:

- 10х2 х раменна преса@2х9кг;

Отделно:
- 3х5 х 2/3 колелце от стоеж;
- 3х40сек х планк;
- 3х10 х повдигане на крака от вис@9кг;

Много съсредоточена, стегната тренировка, паднах под 10 минути, клекът за около 3:20. ДОбър клек, добри набирания, без тотални откази, някак и те започнаха да дърпат. Раменната преса - пушнах само последното повторение, защото усетих, че не мога да го избутам.

Трети тренировъчен ден подред, очертава се и утре да тренирам, защото после, мисля, имам два дни сутрешни дела из областта и няма да мога преди работа, за сряда съм сигурна, че няма да мога преди работа, а вторник, дори да нямам дела, просто пети тренировъчен ден подред ще дойде малко безмислено, защото започвам да усещам умора. Отбелязвам много силна мускулна треска от вчерашната тренировка.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 22.01.17 12:53.

22.01.17
12:55

15-20 суинга с 32ката са МНОГО  голяма сила (bow) (bow)  Преди моята пудовка да я намаля на 25кг, рекордът ми беше 10 суинга с 33кг свръх сили, а съм 15 кила по-тежка от теб. Много здраво ядро и задник имаш :)
Само че не разбрах (мисля, че те питах и преди) как се прави суинг от място, без засилката- аз ползвам първия мах поне за засилка, а при 33 кг поне първите 2, докато се генерира инерция.

22.01.17
13:05

Още тогава съм ти обещала да го снимам. Фактически, в интервалите, реално правя 2 суинга и половина, дори понякога три sуинга и половина, но си ги броя за два, точно, защото имам механично време да засиля пудовката, тъй като 32 кила са ми наистина доста. Тази седмица няма да имам време, но идния уикенд ще снимам. Май и тогава ти казах, че гледах едно клипче на Диддлина, където взима пудовката от отпред и я дърпа директно назад, по този начин мога да я засиля още с издърпването. Така го усещам, не знам дали съм права, ако някой има мнение, ще се радвам да прочета. Иначе Десо все ме юрка да я слагам отзад и оттам да я изстрелвам, но на 32 кила нямам такава експлозивност и ме е страх, защото, вече по-малко, но все пак се случва, тя ме влачи надолу и аз трябва да й противодействам и ме е страх, че, ако я дръпна отзад, няма да успея да й противодействам, ще ми трябва 100% чиста сила, която няма да имам и ще се контузя. И без това правя суингове въпреки забраната и обяснението, че с тази хипомобилност на лопатката, суинговете съвсем не са полезно упражнение за мен (но аз много го обичам  и всъщност ги правя като адски много внимавам, и ако с другите упражнения не допускам компромиси в техниката, то за суинговете това важи умножено по много).

П.п. Между другото, по отношение на суинговете с 32ката, сега съм много по-силна от миналия път, когато обсъждахме. Сега определено я чувствам по-лека, не ми трябва толкова време да й свикна, не ми трябва толкова време да я засиля. И това става някак изведнъж, сякаш прескачам някаква бариера. Преди (предния път като тренирах по протокола от една страна, от друга - в смисъл преди две седмици) правех много повече нулеви суингове, сега 2 в интервалите са 2,5 или 3,5 в единични случаи.. То си зависи и откъде се брои движениението, де.

П.п.2 В този протокол, колкото по-тежки са били тягата и лежанката, толкова по-леки са ми суинговете. Не знам дали има логика, но така го усещам.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 22.01.17 13:15.

24.01.17
05:40

23.01.2017г.

Храна:
- кафе;
- огретен;
- мица с яйце и чушка, две мандарини;

Да се каже, че беше ужасяващ за този понеделник ще е много, много слабо казано. Вчера, на работа, ми плеснаха такъв шамар, че главата ми се превъртя три пъти. Цял ден не можах да се успокоя. Цял ден ме цепи главата. Вечерта не можах да заспя, събудих се в 4:00 (очевидно). Ако не беше шефът и ако не трябваше да съм малко по-неемоционална, вчера едно заявление за прекратяване щеше да отлети. Не съм вярвала, че може да ми се случат такива неща, каквито ми се случиха вчера. Но аз съм овцата, аз съм за бой, за пребиване направо.

Храната ми е изключително малко. Главоболието продължава.

Започна новият ми курс, успях да преодолея емоциите от деня и за три часа се разсеях за секунди само 2-3 пъти, та успях да остана сравнително съсредоточена. Но ще е тежко, ще има четене + писане. Но, живот и здраве, когато това свърши, пак да кажа живот и здраве, планираме една много приятна пътешественическа емоция...към мечтана дестинация (inlove), но да оцелеем и стигнем до там.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.01.17 05:43.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1