karfi4ka тренира - нови интервали

Прескочи до:

24.01.17
07:40

Ти си Сила! С всичко ще се справиш Карфик! :* Каквото и да се случва горе главата и продължаваш напред (колкото и банално да звучи) ;)

24.01.17
17:43

Благодаря, Санчи (sun)

Лошото на цялата работа е, че ми провали тренировката. Отидох нахъсна в залата, но силата я нямаше никаква, т.е. имаше я, но всичко ми тежеше и десетте секунди бяха мираж след петия похдод при тягата. При лежанката спазих десетте секунди, но темпото на подхода беше незадоволително и просто ми тежеше. Чудя се как беше правилно да постъпя:
а) да натисна (както направих, докато не стигнах до суинговете, където едва ПОВДИГНАХ 32ката, какво остава да суингвам с нея);
б) да намаля тежестите;
в) да се откажа от тренировката изцяло.

Реално погледнато движенията бяха с добри тежести, но тренировката не летеше, тежеше ми сякаш с по 10 кила отгоре. Усещах, че заспивам. Както казах, като достигнах суинговете, се отказах. Седнах на стълбата, сложих си главата в коленете и започна да ме унася.

Айде да го разпиша сега:

24.01.2017г.

Храна:
- телешко със зеле;
- едно “Барни”;
- фурми;
- пица;

Тренировка № 15:
През 10 секунди:

- 10х2 х трапбар (ниски дръжки) @52,5кг;
- 10х2 х лежанка@38кг;

Ще мине.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 26.01.17 06:04.

26.01.17
06:03

25.01.2017г.

Храна:
- свинско с картофи, бисквитена торта;
- мъничко парче мица, един “Барни”;

Скандално.

26.01.17
12:10

26.01.2017г.

Храна:
- кафе;
- кисело мляко с овес и протеин;

Тренировка № 16:
През десет секунди:

- 10х2 х преден клек@33кг;
- 10х2 х набиране с успореден хват;
- 10х2 х раменна преса с успореден хват@2х9кг;

Отделно:
- 3х20 х руски туист@10кг;
- 3х5 х 2/3 колелце от стоеж;
- 3х30сек х планк;

Тази нощ ударих дъното със съня - точно два часа. Прибрах се в 23:00 от курс, хапнах, легнах, не можах да заспя около час, станах, пак легнах в 01:00, но на дивана при Дамян, въртях се, след много мъка, вероятно около 01:30, съм заспала, в 03:30 Дамян започна да шава неспокойно, стана, изпишка се, легна, искаше д алегна до него, легнах до него, шава, шава неспокойно, пи водя, легна, дойде на дивана да се гушкаме, шава неспокойно, върна се на леглото си, искаше да си сложа главата на възглавницата му, сложих я, шава неспокойно, пи вода, дойде пак на дивана...и така до 05:00, когато го питах дали иска да става, каза, че иска, аз го питах дали иска да се облича за градина, той каза не, аз му казах да заспива тогава, легна, около 05:30 е заспал дълбоко, въртях се до 06:00 и станах.

Чудех се дали в тази ситуация да ходя да тренирам въобще, но реших пак да се напъна. Получи се хубава тренировка, задоволителна, с оглед състоянието ми, приемлива, ако се абстрахираме от състоянието ми.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 26.01.17 14:33.

28.01.17
13:51

27.01.2017г.

Храна:
- две мини вафлички “Гуйон”;
- парче солена палачинкова торта;
- тортила в “Before and after”;
- тънка пица с много плънка, точко както най-не я обичам :D;
- сироп от мурсалски чай;

Аз се поуспокоявам. Но на работа рефлектирането на човешкото неудовлетворение върху отношението към другите заема все по-невероятна форма. Наспиването отново беше мираж, но спах 5 часа в четвъртък срещу петък.

28.01.2017г.

Храна:
- пилешко, коричките от снощната пица, напитка с l-carnitine, няколко бисквити “Гуйон”;
- хлебче от литъл, суджук, синьо сирене, сушен домат, чесън на трушия, мариновани гъби, един бонбон “Моцарт”;

Тренировка № 17:
През 10 секунди (15 на тягата след петия подход):

- 10х2 х мъртва тяга@58кг;
- 10х2 х лежанка@38кг;
- 20х2 х руски суинг@32кг;

Тази нощ спах, с будене, но спах без да ставам. Станах само в 23:30, защото Даме се събуди с много рев, отидох в стаята, беше се изправил в кревата и крещеше. Гушнах го и го взехме при нас, така си осигурихме 8 часа сън без ставане.

Тренировката беше свежа. Умората от седмицата определено оказва влияние, но допуснах няколко, даже може би една, грешки, които оказаха влияние на цялата тренировка. Ето какво стана:
Нагласих си тягата с два диска по 20 кг, качени на два диска по 10кг. Обаче реших, че мога да си позволя да махна повдигането, макар че аз слагам повдигащ диск не, за да ми повдигне щангата толкова, колкото за да не се пързаля. Но реших да махна повдигането , та махнах дисковете и оставих върху гумата. Оказа се, че гумата, която е също леко повдигаща, около 1см, е неравномерно вдлъбната и щангата се пързаля повече от приемливото, и ми разваля фън шуя. Махнах и гумата. Установих, че щангата е слязла по-ниско от подходящото за мен. Но много ме мързеше да слагам пак повдигащи дискове. До четвъртия подход беше идеално, спазвала съм си десетте секунди, никакви проблеми, но после започна много да се усеща, че ми идва много ниско и се позимъчих. Намалих темпото, не нарочно, а просто така стана, съответно, след петия подход не успявах да се вместя в десетте секунди. Не мога да кажа, че ме е измъчила тягата, защото щангата не ми тежеше, но идваше от твърде ниско и ми беше некомфортно. Уморих се. Това оказа влияние на лежанката, последното повторение беше отказ.. При лежанката почивките бяха стриктни, но ми тежеше повече от подходящото за протокола и съответно темпото не беше на нивото, което се изисква. Суинговте бяха що годе добре, изключваме, че една госпойца мина пред пудовката и ме разсея, защото се уплаших, че ще е ударя, а после един господин ми мина отзад, твърде близо до мен, пернах го с късата си опашка, значи е бил доста близо!

Снимах за Кобрата два клипа. Не са представителна извадка, виждам грешки в изпълнението, например в първия клип (а и във втория, но се усетих) пристъпям на пръсти, не стоя достатъчно стабилно на земята на цяло стъпало, не знам защо, обикновено се стремя да съм ан цяло стъпало, това е от нещата, за които мисля, когато суингвам. Предполагам, че съмс е разсеяла от снимането и не мисля много :D Приемам съвети, критики, забележки.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.01.17 17:38.

29.01.17
12:38

29.01.2017г.

Храна:
- цариградски кюфтета, чесън на туршия, мариновани гъби;

Тренировка № 18:
През десет секунди:

- 10х2 х преден клек@35кг;
- 10х2 х набиране с успореден хват;
- 10х2 х раменна преса с успореден хват@2х9кг;

Надявам се някой ден да стигна на клека някаква прилична тежест, че направо ме е срам, че се лигавя с тия 30 кила. Ама ми тежи, бе, да му се не види. Все нещо не мога да се наглася, вс епозицията не ми е удобна, а времето ме припира и въобще ... Спазвам почивките, но темпото ми е ниско, в началото на позитивната част имам един момент, дето запецвам докато избутам хубаво, в желанието си да не избързвам със задника. Набиранията доста прилично, един отказ в осмия подход, след седмия малко по-половинчати, за да не стигам отказ, но съм доволна. Раменната преса и тя малко се е закучила, 10 кила ми са тежки за десетте подхода, а девет са ми леки за първите 7… Куца работа.

Спах 11 часа. Надявам се съм се стабилизирала. Надявам се следващата седмица да не е кошмарна.

01.02.17
22:59

30.01.2017г.

Храна:
- лимецова тарта със зеленчуци и яйце;
- цариградски кюфтенца, чесън, мариновани гъби;

Тренировка № 20:
През десет секунди:

- 10х2 х трапбар @50кг;
- 10х2 х лежанка@38кг;
- 20х2 х руски суинг@32кг пудовка:

31.01.2017г.

Храна:
- лимецова тарта със сирене и зеленчуци, киш на живота (някакви неща - зелен фасул и нахут, другото не помня какво беше);
- 3 бисквити “Гуийон”;
- циньо сирене, цариградски кюфтета;
- парче милинка;

01.02.2017г.

Храна:
- две кюфтета, зелева салата, полови питчица бял хляб;
- кафе;
- палачинка с кашкавал, пилешко филе и топено сирене;

Тренировка № 21:
През десет секунди:

- 10х2 х преден клек@35кг;
- 10х2 х набиране с успореден хват;
- 10х2 х раменна преса с успореден хват@2х9кг;

02.02.17
20:30

02.02.2017г.

Храна:
- мини кексче;
- кафе, два бонбона “Рафаело”;
- картофи на фурнас топено сирене и бекон;
- цариградско кюфтенце, сушени домати маслини, разбит хайвер, мини кексче;

Честит празник на майките, родили мъжко дете! (sun) Да са ни живи и здрави момчетата! (h)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.02.17 21:13.

02.02.17
21:49

Много благодаря, Карфичке, чак сега ги разгледах.
Както описа , правиш си го със 1-2 маха засилка, така изглежда съвсем нормално, просто не можех да си го представя без засилка.  :)
От както правя суинг се чудя колко трябва да се прикляква и колко да се навежда гърба- всички уроци в нета са различни.
Ти почти нямаш приклякване, но се навеждаш много- почти до хоризонтала. При мен е по-различно- малко повече свивам коленете, но не навеждам така в кръста, но трябва да се снимам отстрани.
Някои пък дават и двете- и силно свиване на коленете и навеждане напред. 
Ако може да ми поясниш кое има предимство и кое е препоръчително, ще е супер. Тука примерно са дадени някакви ъгли и мерки, които трябва да си сравня дали се доближавам до тях. http://www.strongfirst.com/is-there-a-perfect-swing-or-the-quest/
Прави ми впечатление, че пудовката ти не лети нагоре в горна позиция, а увисва . Това от самата форма на дръжката ли е или заради голямата тежест?

02.02.17
22:10

По-скоро е заради голямата тежест, защото все пак аз съм 50 кила и при всички положения не мога (все още) да я изстрелям, както правя с 20кг :D Не мога да ти кажа кое е по-правилно, защото не знам. Спазвам определени правила, останалото е както го усещам. Не мисля, че може да се прави аналогия между моето и твоето тяло, аз съм 150см висока. Предполагам биомеханиката има доста голямо значение за движението. Факт е, както Митко забеляза, че довършвам движението не от таза, т.е. доиздърпвам я. Имам върху какво да работя :) За съвети и насоки питай специалистите :D Но аз приклякане нямам в движението, освен в приемливата степен на необходимост, така ми се вижда. Може би се навеждам малко повече, отколкото е нужно, но както виждаш в двата клипа има разлика и по отношение на навеждането. Както казах, не са съвсем представителна извадка, защото камерата ме притеснява и не мисля много :D

П.п. За маховете за засилка съм казала в онзи пост, в който ти бях писала по-нагоре. В интервалите не изглежда баш така, тук правя повече бройки и не бързам. В интервалите се старая да има експлозивност от ще първото движение, за да няма излишно губене на  време, имам макс един мах повече за засилка, или ако нещо се сгромоляса, просто правя един суинг повече.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.02.17 22:13.

03.02.17
18:19

03.02.2017г.

Храна:
- кексче;
- картофи с бекон и топено сирене на фурна;
- лимецова палачинка;
- свинско със сушен домат, синьо сирене, хлебче, сладолед от Конфетарницата;

Добре...днес се предадох и не успях да стана да тренирам сутринта. Даме имаше температура през нощта, почти не съм спала, и сутринта, когато Десо дойде да ме събуди, му казах, че днес просто не мога да се събера, сетих се за онази злополучна тренировка от миналата седмица, само като си я представих... Та, не станах да тренирам. Вместо това, след като Десо взе Даме да се инхалира, аз поспах още половин час, станах, изчаках сестра ми да дойде и отидох на работа.

Днес рожден ден има моят единствен и неповторим съпруг Десо, когото срещнах на тренировките в 10-то, и който понякога толкова ме ядосва, но пък реално е най-прекрасният, най-грижовният, най-подкрепящият, най-добрият, най-красивият, най-силният, най-пристрастеният към захар (и още нещо най- !!!, ама няма да го казваме, че ще възникне въпросът откъде знам, че е най-, а и няма да можем да го съотнесем към баща :D :D :D ) мъж и баща на света, и аз съм безкрайно благодарна и щастлива, че го има, и е до мен (h) И му пожелавам да е здрав! И на мен си пожелавам да е здрав! (h)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 03.02.17 18:26.

03.02.17
18:24

Според мен не е предаване, а разумен избор. ;) Ще наваксаш, когато си в кондиция.
Честит рожден ден на съпруга ти! Да е жив и здрав! (party)

03.02.17
20:28

Тате (nlove4)

http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/narodni-nosii-na-vazrast-ot-60-do-160-godini-v-lichna-kolekcija.html

05.02.17
16:36

Както и предния път, през юли месец, когато бях тренирала известен продължителен период по тази схема, в пика ми нещо ме вади от строя и излизам от реда, който съм създала. За съжаление този път вирустр на Даме ми се лепна. Вчера не можах да тренирам, днес и дума не можеше да става. Тъй като имам запланувани дела, няма да мога да отсъствам от работа, което значи...маска цял ден (puke) Но пък, ако стринта съм в кондиция, с оглед на услията за възстановяване, които полагам, може би ще се метна до залата. Хубавото е, че вече са изтекли дори повече от 72 часа от първите скапани симптоми. Ама сама съм си виновна, честно казано, защото хем взех мерки, хем пък преседях на едно доста хладно ямсто по риза в петък. Също в новата ми стара стая е ужасна жега, независимо, че не пускаме климатика и проветряваме, въздухът изсъхва адски и ей ги на налице резултатите.

Имам теория, че силата в семейството ни е константна и Десо, с неговите рекорди вчера, я е изчерпал, и нищичко не е останало за мен :D

Храната и двата дни е прилично неприлична, малко повечко хляб хапнах. Обаче Дамян трети ден отказва да яде друго, освен солети и сме е видели в чудо.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 05.02.17 16:40.

12.02.17
12:47

12.02.2017г.

Храна:
- пълозърнето хлебче, пилешко, синьо сирене, целина, едно “Барни”;

Тренировка № 22:
През десет секунди:

- 10х2 х преден клек@33кг;
- 10х2 х набиране с успореден хват;
- 10х2 х пуш преса с успореден хват@2х10кг;

Отделно:
- 3х10 х повдигане на крака от вис@7кг;
- 4х20 х руски туист@10кг;
- 3х5 на ръка х ренегадско гребане@2х12,5кг;

Слабичко. Спазих почивките долу-горе, но темпото беше ниско. Интервалите приключих за около 10 минути, в последно време минават за 8:30, така че доста съм се забавила. Бях на ръба да си изплюя белия дроб. Но хубавото е, че поне тренирах и тренировката не беше лоша, а очаквана, с оглед десетдневната ми почивка (почивка да не се прима в буквалния смисъл).

Туй то. 4 дни бях в командировка и не бях виждала Даме. Като се завърнах, той вече казва, че се казва Даме, а мама се казва Иглика, а татко - Десо. Това знание го имаше и преди, но не го казваше точно. Така, де, отключва му се говорът и е много яко (inlove)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.02.17 13:47.

13.02.17
11:22

13.02.2017г.

Храна:
- кафе;
- половин банан;
- два стръка целина, половин авокадо, едно яйце;
- половин авокадо, маслини, едно мъничко кюфте, едно яйце;
- два стръка целина, една тортила, бри, маслини, три малки кюфтенца от телешко;

Течности (ще бъде опреснявана, но започвам да я отчитам, защото достигнах скандални стойности):

- 500мл - чай;
- 500мл - вода;
- 500мл - вода;
- 500мл - вода;
- 500мл - чай;

Тренировка № 23:
През десет секунди:

- 10х2 х мъртва тяга@53кг;
- 10х2 х лежанка@38кг;
- 15х2 х руски суинг@32кг;

Отделно:
- 3х40 секунди х планк;

За тягата си взех бележка от клека вчера и сложих по-малка тежест от тази, на която се разболях. Респективно - отлично темпо, спазени почивки. За лежанката обаче не проявих тази разсъдливост и си сложих 38-те кила. От което последва занижено темпо и отказ в десетия подход. Същата неразсъдливост проявих и при суинговете, като вместо 24ката, си взех 32ката. Това доведе до хубаво темпо и спазени почивки, но недостатъчна височина на суинговете, както и до отказ в петнайстия подход, поради което подходите останаха петнайсет. Но съм доволна от тренировката. Ще вляза в ритъм, надявам се.

На курса разбирам абсолютно всичко, нямам никакви въпроси, всичко ми е ясно. Но като седна да си пиша домашното - няма никой. Това малко ме депресира. Не съм глупава и ми се отдава много повече отколкото някога съм си мислела, че би ми се отдало такова нещо! Проблемът е, че не ми стига времето. И точно в този момент трябва да се реорганизирам и препланирам, защото иначе ще стане дупка и ще изпусна веригата.

Също така започвам диета. Напоследък ям повече хляб, отколкото е нужно и приемливо, както и повече захар.

Също така за пореден път започвам работа по течностите, защото съм скандална.

Мускулната треска днес е уникат.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.02.17 22:59.

14.02.17
15:53

14.02.2017г.

Храна:
- мини кюфтенца от телешко, парче тортила, целина, бри, маслини;
- мини кюфтенца, маслини, бри;
- бял ориз, 1/2 авокадо, 2 свински кюфтета, горгонзола, целина, салата от ряпа, морков, цвекло и ябълка;

Течности:
- 700мл - напитка с БЦАА;
- 500мл - вода;
- 500мл - вода;
- 500мл - сок от компот от малини;
- 500мл - вода;

Тренировка № 24:
През десет секунди:

- 10х2 х преден клек@30кг;
- 10х2 х набиране с успореден хват;
- 10х2 х пуш преса с успореден хват@2х10кг;

Отделно:
- 3х20 х руски туист@10кг;

Намалих тежестта на клека, за да увелича темпото, много добре стана. Набиранията не бяха добре, много се забавих и след шестия подход бях близо до отказите, та ставаха половинчати. Пресата добре, пуш е, защото .... не знам защо, за да разнообразя :D

Във фейсбука прочетох, че днешният ден е причината за това голяма част от хората да имат рожден ден през ноември :D Аз съм родена през ноември, синът ми също :D :D :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 14.02.17 20:37.

казано от karfi4ka на 14.02.17, 15:53:

Във фейсбука прочетох, че днешният ден е причината за това голяма част от хората да имат рожден ден през ноември :D Аз съм родена през ноември, синът ми също :D :D :D

СлОчаеноС? (sun)

14.02.17
16:46

казано от Кольо Пияндето на 14.02.17, 15:54:

СлОчаеноС? (sun)

Не мислА?! (inlove)

14.02.17
22:09

А ?!-и в нашето семейство има 4 ноемврийски случаености....:D

14.02.17
22:40

Казвам ви аз, днес е денят :D :D :D

15.02.17
12:23

15.02.2017г.

Храна:
- прясно изцеден сок от портокал;
- 1/2 кофичка кисело мляко, доза изолат, 2 с.л. овесени трици;
- салата от цвекло, морков, ряпа и ябълка, горгонзола, авокадо;
- 1/2 кофичка кисело мляко, доза изолат, 2 с.л. овесени трици;

Течности:
- 300мл - сок от портокал;
- 500мл - вода;

Тренировка № 25:
През десет секунди:

- 10х2 х трап бар тяга (ниски дръжки)@50кг;
- 10х2 х лежанка@38кг;
- 20х3 х руски суинг@24кг;

Отделно 3 кръга, без почивки:
- 40 сек планк;
- 20 къси коремни преси;

Времето лошо. Тягата беше с много добро време - под 3 минути. Обачележанката ме забави, защото ми тежеше и темпото беше смотано. В тази връзка усетих, че няма да ми се получат добре нещата с 32ката, затова взех 24ката и правих тройки.

16.02.17
16:21

16.02.2017г.

Храна:
- кафе, ябълка, 2 оризовки, 20тина бадема;
- винен кебап;
- 20тина бадема, ябълка;

Течности:

- 500мл - вода;
- 500мл - вода;

Тренировка № 26:
През десет секунди:

- 10х3 х гоблет клек@12кг пудовка;
- 10х2 х набирание с успореден хват;
- 10х3 на ръка х раменна преса@8кг пудовка;

Тренировката днес се наложи да е от къщи, радвам се, че не се отказах, защото бях изключително ядосана и се върнах вкъщи именно с тази идея, но премислих. Хем съм спазила протокола, хем не съм. Получи се приятна колкото-да-не-е-без-хич тренировка. Много ми е тъпо, че ми се развали хубавата серия, така се напънах, след снощната умора и късно лягане, днес да стана рано, да изчистя носа, да оправя детето така че да излезем 5 минути по-рано, за да успея да тренирам и да стигна навреме ан работа. И след като свърших всичко и се справих...както и да е, шит хепънс.

Следва Боровец (inlove), така че няма да тренирам силово, но пък се надявам да карам три дни ски.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.02.17 16:26.

19.02.17
17:22

17.02.2017г.

Боровец, ден 1:

Храна:
- кафе;
- две филии хляб с чеснова паста, кашкавал и щпек;
- “Барни”;
- свинска вратна, зеле с моркови, малка “Слевнска перла”;

Течности:

- вода - окло 2л, но след 16 часа, за да не ми се припишква по пистите, че тоалетната горе не работеше;

Силен първи ден, макар че първото ни спускане беше сравнително късно, но трябваше да изчакаме да ни станат готови каартите по определени прични. Слязохме почти към края на работния ден, следобеда се опразни и беше изключително приятно за каране. Като ски-база на Банско повече ми харесва, по-добра е връзката между пистите и съоръженията, което дава възможност за по-голямо арзнообразие. Но пък от друга страна точно по същата причина Боровецми харесва повече, защото си малко по-ограничен. Като човек, който миналата година поднови скьорстването, паузирано за дълъг период от време, на този етап предпочитам да не се разсейвам с нови трасета, а да се съсредоточа върху техниката, върху която, за съжаление, имам доста работа. А за съжаление, защото, както във всичко друго, главата много ми пречи. И обувките. Целия ден не можах да си нагодя точното затягане, и ту краката ми мърдаха и нямах добра връзка със ските или бях твърде затегната и....пак нямах връзка :D Тъй де. Въпреки тези несгоди, чудесен, разнообразен първи ден, обиколихме всички червени писти, които ми се сториха леко по-леки отколкото червените на Банско, на Банско са също и по-дълги, като не знам дали за мен това е позитив или негатив, според настроението и деня. Равносметката беше, че бях каталясала, доста спускания направихме, раздадохме се на пистата. Едно пребиване, пистата беше сенчеста и не видях, че влизам в изринат участък, поднесох, преместих тежестта назад и се катурнах, слава Богу, най-големият ми кошмар (да не ми се откопчаят ските ииили да се откопчаят и да тръгнат сами надолу) не се сбъдна, ските се откопчаха и си застанаха до мен. Краката ми бяха леш и вечерта се лекувах със...Сливенска перла :D :D :D Легнах си в 21:30, въпреки протестите на сестра ми и зет ми, че съм пенсионерка.

18.02.2017г.

Боровец, ден 2:

Храна:
- две филии хляб с крема сирене, свинско филе и кашкавал, една вафла “Роден край”;
- две “Барни”;
- зеле и морков, свинска вратна, малка “Сливенска перла”;

Течности:
- вода - пак така - 2л след 17:00;

Вторият ден също супер каране. Със сестра ми бяхме самостоятелни, защото пратихме Алфата с брат му да се посилят малко, че аз  го бавя, понеже все ме следи, като истински Алфа. Покарахме добре преди обед. След обед сестра ми и зет ми ме въвлякоха в каране по затворена необработена писта, небработена да се разбира изрината. В първата част, отворената, беше много яко, ама в част от затворената беше супер гадно, а и те ме подмамиха, казаха ми, че ще минем оттам, детов ече са минали и са проверили, че е приемливо и аз се подлъгах. Ама междувременно смениха маршрута и стигнахме до супер ш*бан, изрит участък, който съсипа спускането, макар че в другата си част пистата беше добра. Доста покарахме пак, накрая, каталясали, хванахме якия ски-път (беше доста по-яко от този на Банско). Краката пак бяха като олово. От бедрата до малките пръстчета. А на всичко отгоре и десният трицепс (!?). Жесток ден, както и предния - слънце и тихо време.

19.02.2017г.

Боровец, ден 3:

Храна:
- две филии хляб с крема сирене, кашкавал и шпек, една вафла;
- тортила, свинско със сушен домат, оризовки, авокадо, целина;

Течности:

- ;

Последен ден, за съжаление. Имаше яко мъгла, беше доста по-студено, имаше вятър, първото спускане беше ужасно, защото нямаше слънце и всичко се сливаше, въпреки очилата, изобщо не се виждаха бубуни, изрити участъци, лед, всичко равно, ама само за очите.
Днес карах сама почти през цялото време, защото си се забих на една от червените писти, за да си упражнявам и да си работя по техниката, без разсейване от трасето. Имам още мнооого работа, но поне, още вчера, намерих жестока политика спрямо обувките. Стягам в началото на пистата, така че да ми държат здраво краката и да имам добра връзка със ските и след последното ускорение, по пътя към лифта, откопчавам и така до горе. Така краката ми почиваха, пръстчетата също. Въобще супер добре ми се получи тоя път и карането беше супер комфортно. Но имам още много работа, както казах. Бяга ми едната ска, не успявам да си движа петите заедно, единият крак винаги се бави, горният, спред посоката, и от бавенето се повдига. Това понякога ми нарушава баланса, убивам скоростта повече отколкото искам, което ми нарушава ритъма. Поне знам къде греша :D Каране си трябва :D И пустият страх като се залетя, хем ми е кеф, че ги управлявам ските, хем ме е страх, че може да загубя управлението. Открих защо ме боли само десният трицепс - от носенето на ските до и от кабината :D :D :D

Беше много яко, надявам се на още поне 3-4 дни на куп и няколко поотделно до края на сезона,

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 19.02.17 19:37.

20.02.17
09:04

20.02.2017г.

Храна:
- кафе, домашна баница с кайма, 1-2 фурми;

Бях планирала тренировка днес, но е по-вероятно да не се случат нещата, доста ме боли всичко :D По приятен начин, де :D Особено десният трицепс :D Ако все пак тренирам, ще си добавя тренировката.

Още малко Боровец:

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 20.02.17 10:10.

21.02.17
20:44

21.02.2017г.

Храна:
- картофи със сметана и бекон на фурна;
- мини оризовки с половинка глазура;
- горгонзола, целина, мини кюфтенца, чери домати, маслини;

Течности:
- вода - 2л;

Тренировка № 27:
През десет секунди:

- 10х2 х мъртва тяга@55кг;
- 10х2 х лежанка@33кг;
- 13х3 х руски суинг@32кг пудовка;

Прилична тренировка, лежанката много ми натежа, за суингове нямах време да ги направя 20, защото бързах за работа (не, че не закъснях).

23.02.17
16:11

22.02.2017г.

Храна:
- сурово барче с какао;
- шопска салата, свински ребра, пилешко на сач, зеленчуци на сач;
- някаква риба, шопска салата, едно триъгълниче чесново хлебче с кашкавал, малка ракия;

Течности:
- вода - 2л;

Тренировка № 28:
През десет секунди:

- 10х2 х преден клек@33кг;
- 10х2 х набиране с успореден хват;
- 10х х пуш преса с успореден хват@2х10кг;

Отделно:
Без почивка, 3 кръга:

- 30 х къси коремни преси;
- 30 сек х планк;

Пак на Боровец, но в командировка :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 26.02.17 12:48.

23.02.17
18:23

23.02.2017г.

Храна:
- сурово барче със смокини;
- агнешко, свинско, зелена салата, чушки с катък, половин шоколадово суфле;
- сурово барче със смокини;
- цариградски кюфтета, салата от моркови и ряпа, целина;

Течности:
- вода - 2л;

Другата седмица, живи и здрави, три дни Банско! (inlove) Снощи, като гледах нощните писти, таааака ми се караше, много ме хвана яд, че нямам екипировка, можех да направя едно нощно, така или иначе към 20:30 приключихме с работата :D

25.02.17
18:40

24.02.2017г.

Храна:
- две дози протеин, 4 с.л. овес, една кофичка кисело мляко (разделено на две хранения);
- руска салата (купена), погача, катък;

Течности:
- вода - около 1,5л;

Тренировка нямаше, защото бях нанизала 3 проверки, една след друга и трябваше наистина да стигна навреме на работа.

25.02.2017г.

Храна:
- бъркани яйца, бекон, чиабата, сладолед (малка порция, изядох от нея 1/3, защото момчето от витрината не се беше пестило никак (inlove), а аз нямам толкова пространство), кафе;
- тортила, сушени домати, две варени яйца, синьо сирене;

Течности:
- вода - около 2л;

Тренировка № 29:
През десет секунди:

- 10х2 х мъртва тяга@55кг;
- 10х2 х лежанка@35кг;
- 20х2 х руски суинг@32кг;

Отделно:
Без почивка, три кръга:

- 20 х руски туист@10кг;
- 30 сек. х планк;
- 20х къси коремни преси;

Снощи трябваше да оставим Даме у сестра ми, но той пожела да си дойде “къщи”, така че сутринта трябваше да го заведем да го водят на рижден ден. Това попречи на сутрешната ни тренировка и ни отведе в ... “Конфети”, случайно, бяхме тръгнали за кюфтета! Даже я отписахме тренировката, защото трябваше да уча. Обаче ученето беше мираж, така че след като се прибрахме, поизчакахме малко и отидохме да тренираме. Не мога да кажа, че тренировката беше лоша, но беше бавна. Имах силна, но издържливост никаква. При тягата, след петия подход, осезаемо започна да ми тежи (!?), кръстът участваше повече отколкото предпочитам, но изпълнението все пак беше добро. Но бавно, след петия подход почивките може би са стигнали докъм 12-13 секунди. Лежанката добре ми се получи, макар и с по-ниската тежест, хубави, стриктни изпълнения. СУинговете - много сила, но всеки подход ми вадеше въздуха, не знам ‘що така. Т.е. знам. Абе, следобед и след като съм яла, изобщо не е моето време за трениране. Но, не мога да се оплача от тренировката все пак, бавна, ама приемливо.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 26.02.17 12:49.

26.02.17
12:32

26.02.2017г.

Храна:
- тортила с горгонзола, варено яйце, сшен домат, морков;
- банан;
- 3-4 фурми, “Зидо” суров бар с какао;
- салата моркови със синьо сирене, пиле “Рокфор”, две резенчета “Маргарита”, тънко парче сливов сладкиш, малка сунгуларска отлежала;

Течности:
- вода - 500мл;

Тренировка № 30:
През десет секунди:

- 10х2 х преден клек@33кг;
- 10х2 х набиране с успореден хват;
- 10х2 х пуш преса@2х10кг;

Отделно:

- 4х10 х повдигане на крака от вис@5кг;
- 4х20 х къси коремни преси със задържане;

Добра тренировка. Продължаваме напред. В петък, живи и здрави, заминаваме за Банско за още 3 дни скьорстване, което значи, че силови тренировки няма да има. Та се чудя как да си организирам тренировките, дали да продължа и да се напъна да тренирам 6 дни последователно (с изтеклите два), за да ми останат четири тренировъчните дни или утре да почина и да тренирам вторник, сряда и четвъртък, и да останат само три тренировъчни дни, или пък да напъна до сряда, а четвъртък да почивам, за да не са ми леш краката преди ските. Обмислям. Клони към понеделник, вторник и сряда да тренирам, а четвъртък да почивам, но ще видим, може и да не планирам, а да оставя нещата според зависи.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 26.02.17 21:48.

27.02.17
23:05

27.02.2017г.

Храна:
- 1 кисело мляко, две дози протеин, 4 с.л. овес (разделено на две хранения);
- зелева салата, лястовиче гнездо;
- свински кюфтета, чери домат, салата ряпа, цвекло, морков и ябълка, авокадо;

Течности:
- вода - около 1л;
- чай - 500мл;

Тренировка № 31:
През десет секунди:

- 10х2 х мъртва тяга@55кг;
- 10х2 х лежанка@35кг;
- 20х2 х руски суинг@32кг;

Без корем днес, че нямах никакво време! А иначе доста експедитивна тренировка, добро темпо.

28.02.17
18:35

28.02.2017г.

Храна:
- домашно приготвена баница със сирене;
- два шоколадови трюфела, два бонбона “Тофифифи”;
- свински кюфтета, горгонзола, салата от ряпа и цвекло, няколко фурми, тортила, сушени домати;

Течности:
- напитка с нещо си - 500мл;
- вода - 1л;

Тренировка № 32:
През десет секунди:

- 10х2 х преден клек@33кг;
- 10х2 х набиране с успореден хват;
- 10х2 х раменна преса с успореден хват@2х9кг;

Отделно:
- 3х30 х руски туист@12кг пудовка;
и в сс:
- 3х30 сек х планк;
- 3х20 х къси коремни преси;

Много хубава тренировка, много добро темпо. Наложи се да натисна доста клека, защото го правих в почивката на едно момиче, което ми отстъпи, за да “нацъкам”. Набиранията прилично...с прилична близост до отказа :D Коремът ми гръмна на планковете, не знам защо, но чак сега установих какво значение има дишането при планковете, та намерих начин коремът ми да гърми. Не, че ще имам плочки, но все пак :D

Много работа на рбота, цяло чудо е, че и това, дето съм го яла, го ядох.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.02.17 18:36.

Yoga Man

28.02.17
18:54

казано от karfi4ka на 28.02.17, 18:35:

28.02.2017г.

Храна:
- домашно приготвена баница със сирене;
- два шоколадови трюфела, два бонбона “Тофифифи”;
- свински кюфтета, горгонзола, салата от ряпа и цвекло, няколко фурми, тортила, сушени домати;

Течности:
- напитка с нещо си - 500мл;
- вода - 1л;

Тренировка № 32:
През десет секунди:

- 10х2 х преден клек@33кг;
- 10х2 х набиране с успореден хват;
- 10х2 х раменна преса с успореден хват@2х9кг;

Отделно:
- 3х30 х руски туист@12кг пудовка;
и в сс:
- 3х30 сек х планк;
- 3х20 х къси коремни преси;

Много хубава тренировка, много добро темпо. Наложи се да натисна доста клека, защото го правих в почивката на едно момиче, което ми отстъпи, за да “нацъкам”. Набиранията прилично...с прилична близост до отказа :D Коремът ми гръмна на планковете, не знам защо, но чак сега установих какво значение има дишането при планковете, та намерих начин коремът ми да гърми. Не, че ще имам плочки, но все пак :D

Много работа на рбота, цяло чудо е, че и това, дето съм го яла, го ядох.

++


С дихателна техника и аз успях да постигна личен  Рекорд-планк на лакти-13 минути.....,след което ми посиняха бицепсите което означава,че не са готови да понесът натоварването.....,но все пак ще потвъдя,че правилното дишане е от значение при по дълго задържане в планк

28.02.17
19:44

Най-сетне нови ръкавици, че старите все едно без тях :D

01.03.17
23:09

01.03.2017г.

Храна:
- 1/2 кофичка кисело мляко, 2 с.л. овес, 2 ч.л. чия;
- мъфин със спанак и сирене;
- две свински кюфтета, тортила, чери домати;

Течности:

- вода - 500мл;
- чай - 500мл;

Тренировка № 33:
През десет секунди:

- 10х2 х мъртва тяга@55кг;
- 10х2 х лежанка@35кг;
- 10х2 х руски суинг@32кг;

Тренировката кратка, но от сърце, че имах дело в 09:00 и просто нямаше как да остана нито секунда повече в залата. Но пък се раздадох, много добро темпо.

06.03.17
23:12

03-06.03.2017г. Банско

Храна:
- доста зле откъм качество, да кажем вповече тесто и вповече захар, но, да кажем, около 60% чиста :D;

Движение:

- един ден почивка;
- един ден разходка;
- един ден каране, с незадоволително качество - лоши условия => непреодолим дискомфорт => липса на почти всякакво удоволствие + едно комично, зверско, безболезнено пребиване вследствие набиване в гигантска пряспа от киша, тъй като пистите бяха предимно киша и лед; за човек със съмнителни скьорски умения, какъвто съм аз, това не беше подходяща обстановка; но пък имам зверска мускулна треска :D

07.03.17
21:06

07.03.2017г.

Храна:
- свинска вратна, салата “Витамина”;
- няколко шоколадови трфюфела;
- оризовки;
- пилешка пържола, две три залчета чесново хлебче с кашкавал, месна пръчка;

Течности:
- около 2л;

Раздвижване:
- набирания с успореден хват - 5х5;

Уж отидох д атренирам, обаче закъснявах не бях в настроение и само се понабирах, и си заминах към делото.

08.03.17
22:45

08.03.2017г.

Храна:
- мусака, салата домати, краставици, чушки, лук, сирене, тиквички;
- вафла “Мура”, кафе;
- неточно определено количество черен Джони;
- бонбон, карначе, яйце, сушен домат, горгонзола;

Тренировка № 34:
През десет секунди:

- 10х2 х гоблет клек@17,5кг;
- 10х2 х набиране с успореден хват;

Без раменната преса, нямах време. Сутринта с Дамко пак не можахме да станем и пак укъсняхме, а аз пак имах дела и те така.

Изненадващо емоционален ден, най-вече вечер. Няма снимка, защото усещанията не се снимат.

Честит празника на работещите жени! С всяко придобито право, губим поне една привилегия.

15.03.17
22:57

14.03.2017г.

Тренировка № 35:
През десет секунди:
- 10х2 х гоблет клек@24кг;
- 10х2 х набиране с подхват;

В събота и в понеделник преди това по около 30 набирания в серии от по 5-6-7-8.

18.03.17
10:30

18.03.2017г.

Тренировка № 36:
През десет секунди:
- 10х2 х гоблет клек@24кг;
- 10х2 х набиране с подхват;
- 10х2 на ръка х раменна преса@8кг пудовка (редуване на ръцете, без почивка);

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1