27.09.10
16:27
Ето и каква диета си направих, естествено гледам да е от евтина по-евтина - хаха.
Преди училище:
100гр. овес+кофа кисело мляко
3 яйца
Извара(около 100-тина грама, но може и по-малко :Д)+300гр. кисело мляко
След училище:
50гр. овес+150гр. кисело мляко
50 гр. месо
Сирене(ям го с месото, но не винаги, ям колкото ми трекне)
2 филий хляб(бял, знам, че се лепи в шкембака, но само него мога да ям)
Преди тренировка:
50гр. овес+150гр. кисело мляко
100гр. месо
ТРЕНИРОВКА
След тренировка:
2 банана
3 яйца
Вечеря:
150гр. месо
Сирене
2 филий хляб
Преди лягане:
Извара+мляко
Хм.. мисля, че трябва да обясна някои неща, които може би ще ви се сторят странни. В първото хранене имам извара, мляко, яйца и т.н. за да забавя усвояването на протеина, защото другото хранене е чак след като се върна от училище. След училище имам само 50гр. месо, защото 1-2 часа след това имам друго хранене, към което ми трябва повечко протеин, пък не мога да ям толкова много. Вечерята мисля, че е най-добре, но не знам. А преди лягане слагам извара, писна ми от тея яйца, дето 3 часа след това се усвояват и си ебе майката туда през деня. Само след тренировка не знам дали правилно се храня(то и в другите часове де :Д), защото навсякъде чета, че трябва да имам 30-40гр. протеин, като половината да е бърз(на него не залагам, затова и не съм си купувал). Искам да добавя, че с това което съм предоставил горе не целя да качвам по 5-6 килограма на месец, а около килограм. Искам и повишаване на силата, колкото се може повече, знам че с толкова въглехидрати няма да стане, но ще опитам.
27.09.10
20:10
сега като искаш да качваш кила трябва да приемаш много калории в зависимост от това колко си висок и колко тежиш се изчислява колко калории хабиш в покой и после ги омножаваш по един индекс в зависимост колко си активен и за да качваш мускол накрая добавяш 500калории таа нека видим (аз съм 180см 80 кг давам ти себе си за пример да се ориентираш ,значи в покой хабя приблизително 1900 калории по 1.5 са 2850 калории + 500 =3350 калории това е границата която трябва да подържам за да качвам що годе чиста мусколна маса) трябва да приемаш по 3гр протеин на килограм телесна маса и същото количество въглехидрати суответно 3х80 =240 грама протеин можеш и 300гр да го направиш вече не помня всички изчисления но примерно за моите кила трябва около 1200 калории да имам от протеин и 1200 от въглехидрати 1гр потеин= 4 калории(същото нещо е и за въглехидратите ,мазнините са равни на 9) значи да кажем че е 300 гр потеина който трябва да приема за деня и 300 гр са въглехидратите останалите калории там 950+- са ти от мазнини таа цялото това обяснение е малко излишно но все пак да знаеш какво правиш целта ти е да направиш полужителен калориен баланс колкото до въглехидратите зависи какъв тип ти е тялото ако качваш лесно бързи въглехидрати можеш да ядеш само сутрин на гладно и след тренировка за да не се умазниш много ако пък качваш трудно не е проблем кога какво ядеш стига да си на положителен калориен баланс колкото до изварата вечер е много хубаво ,защото тя е казеин бавно усвоим протеин който хтани тялото ти цяла нощ. Надявам се да съм бил полезен приемам и критики :)
Пак казвам горепосочените мерки са според моя ръст и тегло ти трябва да пресметнеш свойте мерки и да си изградиш диетата според теглото ти :)
ето ти калкулатор на БМР http://www.bmi-calculator.net/bmr-calculator/ ако тренирраш от 3-5 пати в седмица полученото от този калкулатот умножи по 1.5 и добави 500 така ще получиш колко калории трябва да приемаш
Ако имаш въпроси питай :)
Мнението беше редактирано от Филип Буцев на 27.09.10 20:14.
02.10.10
15:19
Здравейте,искам да попитам добре ли е да се пият два протеина,без нищо друго за покачване на маса и протеините да са Muscle juice и Serious Mass.Juice сутрин след ядене,защото малко омазнява,а Mass преди и след тренировка.Значи 92 кила съм и искам да стана 100 кила.Тренирам два дена един след друг и един почивам.Хранителния ми режим е предимно варени яйца,меса,пържени картофи,пици и кебапчета в даскало,а и късно вечер каквото има сготвено.
02.10.10
15:36
не... на кутията на всяка хранителна добавка пише ‘’Не замества пълноценното и разнообразно хранене’’ ако под ‘’нищо друго’’ имаш предвид други добавки може само с протеини .....но храна ти трябва и то полезна храна
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 02.10.10 15:37.
02.10.10
17:37
Интересно ми е дали двата протеина са добре съвместими,ще ги пия в тренировъчен ден 3 пъти и два пъти в не тренировъчен,това прекалено много количество протеин ли е ?
02.10.10
18:23
зависи от съдържанието на протеина... зависи колко протеин си набавяш от храната.С протеина просто трябва да запълниш нуждите си от протеин за деня