Терзанията на Крисчо..

Прескочи до:

е това всичкото нали го правя в следващите упражнения след базовото ( когато правя по 6-10 повторения )  :) а и моментната сила си има значение в крайна сметка това е тренирането на нервната система с малки повторения ( или дори 1ци ) и големи тежести :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 29.07.11 22:36.

AD

29.07.11
22:45

Какво ли ти се бъркам, ти си познаваш тялото най-добре, а и от снимките ти си личи че си постигнал добри резултати. :) Щом работи добре така, не го променяй, ако стигнеш до някакъв застой, тогава евентуално може да разнообразиш.

Няма проблем да си казваш мнението ако погледнеш страниците назад ще видиш, че такъв смислен диалог като нашия сега не се е провеждал :D :D В момента тренирам така... за есента и когато тръгна да качвам по старателно килограми ще намаля сериите още повече и ще вдигна повторенията.. правил съм го и преди и това е най-успешния за мен подход... като намалям сериите имам в предвид една серия на упражнение само в 6-12повторения в зависимост от мускулната група :)

AD

29.07.11
23:11

То се подразбира, но като правиш само една серия, вероятно използваш тежест с която последните две повторения са ти много трудни, а може би дори използваш помощта на партньор? Ако е така, е доста логично. А в самия тренировъчен цикъл редуваш ли упражненията? Мисля че и това доста би помогнало. Аз по принцип запазвам базовите, а изолиращите често ги редувам.

амии при една серия аз правя 5-6максимално чисти повторения с още 2-3форисрани и 2-3 половинки ( половината от ампилтудата или колкото мога да помръдна тежеста - това не важи за упражнения с който мога да се затисна както и не важи за клек и мъртва тяга ) самата серия е много дълга защото ползвам контракция в горно положение и бавна негативна част... Като цяло метода е популяризиран от Дойран има и негова серия в ютуб известна като ‘‘dorian yates blood and guts’’ напиши го в ютуб и виж клиповете с тренировките там :) е моята програма е на същия принцип просто сега съм сложил базови 5серии в началото така де после като дойде време и съкратя от 5 на една серия тежеста трябва да се увеличи значително - такава е идеята

Упражненията ги сменям само когато усетя застой ( всяка тренировка се опитвам да вдигна чистите повторения и да намаля чийт повторенията с помощ или половинките така в началото ако имам 6 чисти + 3 форсирани + 3 половинки накрая трябва да имам примерно 10 чисти + 2 форсирани само...тогава качвам тежеста по преценка и почвам пак отначало. Всяка тренировка се стремя на +1 чисто повторение :) )

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 29.07.11 23:27.

30 Юли 2011 - Крака и прасци

1.Заден клек - 5,5,5,5,5 х 70,80,90,100,110кг
2.Лег преса - 12х 240кг
3.Хакен клек - 12х 100кг
4.Разгъвач с един крак - 12х 35кг
5.Римска тяга от стойка - 5,5,5 х 60,80,100кг
6.Сгъвач от лег - 12х 45кг
7.Сгъвач от седеж с един крак - 12х 35кг
8.Сгъвач от стоеж - 12х 30кг

Абемна тренировока малко се заговорих с един бивш културист и затова така ( 70минути ). Загрях хубаво в началото доволен съм и накрая хубав стречинг имах абе така трябва да се тренират крака :D Като смъкна времето на 50-55мин ще сложа и прасеца днеска просто щеше да се проточи много работата. Прасеца и без това доста се натовари при упражненията за крака в крайна сметка не съм тренирал така от месец, че и повече и стреса беше на лице. Храненето малко под критика но си имам оправдание... нямаше газ до обяд и ориза го ядох чак след тренировка преди това само на месо и сирене карах без въглени. След хубавата тренировка за гърди треската мина сравнително бързо това ме навежда на мисълта, че бързо се възстановявам :)

TN

30.07.11
18:24

казано от kristiancho на 30.07.11, 17:12:

\ След хубавата тренировка за гърди треската мина сравнително бързо това ме навежда на мисълта, че бързо се възстановявам :)

Обаче не е нито от ориза,нито от месото,нито от сиренето :D

Защо пък да не е ?! :D :D какво намекваш пак ти чадо0о !? :D :D :D

TN

30.07.11
19:05

Нищо не намеквам :D Предпазвам хората , да не си помислят,че след твоите тренировки ще се възтановяват само с ориза и месото , ти вземаш и други неща,ама тук е забранено дискутирането им :D

Хехе.. ще го приема като комплиент но ако бях на козметика ( нали така е модерно да се казва ) щях да съм по състезания и прочие... а не да мисля като сега какво да правя

31 Юли 2011 - Почивка

Слабичка треска на краката... може би засиления стречинг вчера помогна за това днеска да се движа добре :) Храненето биващо :)

31.07.11
14:59

http://shapie.bb-team.org/krissko0/photos/5819

А тоя обрив от какво е ? :D

това беше от яйцата.. снимката е преди месеци от както ям месо ( а не яйца ) нямам проблеми или силно избледнели са пъпките :) Стига и вие с тая химия :D на 35см ръка ква’ химия ви гони ще е много фалшива нещо... :D :D :D

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 31.07.11 15:06.

Това е от анадрола и всички го знаем....

01 Август 2011 - Рамене, трицепс и корем

1.Раменна преса с щанга - 5,5,5,5 х 55,60,65,70кг
2.Изнасяне пред тяло с пълна амплитуда - 20х 10кг
3.Разтваряне в страни с дъмбели - 10х 10кг
4.Разтваряне с една ръка на скрипец - 12х 7.5кг
5.Лег с тесен хват - 5,5,5 х 65,70,75кг
6.Френско от лег - 8х 42.5кг
7.Разгъване с широк хват - 7х 37.5кг
8.Повдигане на крака от вис - 10,10,10 х СТ

Яка тренирвка беше :) хареса ми, че направих и 5ца на 70кг... Изнасянето реших да го правя като Арнито с пълна амлитуда и много добре усетих натоварването :) ммм разтварянето отново много добре особенно скрипеца ... 10 повторения и още 2 с помощ от свободната ръка... супер стана. Трицепса мина добре... малко трудно френско но все пак добра форма на изпълнение... не ми хареса разгъването... не го усетих добре в трицепса може би е прекалено широк хвата... чудя се с какво да го замения ще видим до другия път ще измисля нещо...накрая корема ей тъй набързо ( мързи ме да правя корем .. )  пак ми се появиха пъпките мамка му и анадрол :D

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 01.08.11 16:29.

10

01.08.11
16:45

Ей, анадролчоооооооооооооооооооооо :D

TN

01.08.11
16:48

Раменните преси на машинка,нали ?

свободна тежест - щанга.... нямаме смит машини и такива екстри :D взимам една пейка слагам я под стойката за клек и давам газ :D

10

01.08.11
16:50

Съмнявам се.

Кофти :D

10

01.08.11
16:53

Не, не, тва беше за преди твоя пост. Съмнявам се, че са били на машина исках да кажа.

TN

01.08.11
16:55

Е как нямаш такива екстри,бе пич :D Т’ва във всички що-годе добри зали го има :D

е наща зала е на два етажа и е супер ама смит машини нямаме :) има машина за рамо на която за две години и половина тренировки тренирах само един път и се контузих като цяло разчитам изцяло на свободни тежести освен при кракта там ползвам машини :) А и да има смит машина не е ли по-гъзарско с щанга :D

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 01.08.11 17:01.

02 Август 2011 - Гръб, задно рамо и трапец

1.Мъртва тяга - 5,5,5,5,5 х 115,125,135,145,155кг
2.Набиране - 10+2 х 15кг+СТ
3.Мечка - 10х 85кг
4.Гребане с щанга ( стил Арнито ) - 10х 60кг
5.Гребане с дъмбел - 10х 35кг
6.Полуовър с дъмбел - 10х 40кг
7.Пулдаун с неутрален хват - 10х 75кг
8.Обратен пек-дек с една ръка - 12х 50кг
9.Трапец с дъмбели - 12+8 х 45+ помпещи

Пфууу... тежка тренировка днеска ставам с воля, ям с воля и тренирам с воля... голям органичен мързел беше... все пак подкарах някаква тренировка.... гребането максилано приведен и много добре се усети и очерта гърба след серията :) Само полуовъра беше на ниво другия път 45кг ще взема :) Трапеца го правих в 1серия а не в 2 както обикновенно щото простооо .... :D накрая лек събуждащ позинг пред огледалата и готово :D Имам проблем със загрявката на задника и задното бедро ужжж напоследък загрявам добре ама нещо не се получава... някви кофти изтръпвания и схващания в задника....

03 Август 2011 - Почивка

Почвен ден днеска... съвесем лека треска на трапеца и задното рамо.. гърба е перфектен ( демек не ме боли ) :D

TN

03.08.11
16:27

Е това означава,че се възтановяваш по-бързо или си променил нещо в тренировката вероятно :D

ПП: Нещо май ни изтриха коментарите с бисерите по-горе,опс чекай да погледна да видя дали някой ме е вписал в бисерите :D :D

Аз ги помолих да изтрият коментарите ... повечето от тях си бяха тъпи :) Незнам дали се възстановявам добре, защото реално не се храня толкова добре както зимата а пък тежестите са ми малко по-високи :) дано не съм измислил нов метод за претрениране без да се усещам :)

04 Август 2011 - Гърди, бицепс и предмишници

1.Лег с дъмбели - 10,8,6,4 х 25,30,35,40кг
2.Полулег с дъмбели - 8х 30кг
3.Флайс от полулег - 8х 25кг
4.Кофички - 10+4 х 25кг+СТ
5.Сгъване с щанга от стоеж - 5,5 х 40,45кг
6.Скотово с дъмбел - 9х 15кг
7.Едновременно сгъване от седеж - 8+2 х 12.5кг + 2 полседователни сгъвания

Уф уф.... нямаше никой наетажа и трябваше сам да си тренирам много кофти за това и не тернрах на макс... с дъмбелите докъде мога вдигах... като се качих на горния етаж вече имаше кой да подаде дъмбела за кофичките и така :) След това бицепса стана супер там имах помощник :) като цяло предвид обстоятелствата прилична тренировка :) Предмишници пак реших да пропусна доста се натовариха с гърдите и бицепсите :)

Въпреки всичко се самонаградих със втора пържолка в следтренировъчното хранене (blush)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 04.08.11 21:34.

05 Август 2011 - Почивка

Почивен ден.. тука в Русе времето е предимно кофти, дъжд и пак кофти. Не ми се яде много незнам защо... почти не усещам гърдите ( мускулна треска или нещо от сорта ) за бицепса да не говорим аз съм имал мускулна треска там 2пъти за времето през което съм тренирал :D

TN

05.08.11
14:32

Е не ядеш,не ядеш,нямал апетит,а пък се възтановяваш бързичко :D И аз се чудя вече защо нямам мускулна треска в гърдите..Преди 2 месеца с по 3-4 дена ..

ами аз в началото като започнах да тренирам така с малко серии... по 5-6дена мускулна треска имах от тренировка до тренировка :D все пак си го обяснявам с факта, че вчера не вдигах много.... самичък се мъчих и от там не натоварих гърдите максимално :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 05.08.11 15:00.

06 Август 2011 - Крака и прасци

1.Клек с щанга - 5,5,5,5,4 х 75,85,95,105,115кг
2.Лег преса - 12+5 х 255кг + 5половинки
3.Хакен клек - 12+5 х 110кг + 5половинки
4.Разгъвач с един крак - 13х 30кг
5.Римска тяга от стойка - 5,5,5 х 70,90,110кг
6.Сгъвач от лег - 14х 50кг
7.Сгъвач от седеж с един крак - 12х 30кг
8.Калф от стоеж - 30х 60кг

Тежичка тренировка... 4тото повторение на клека доста грозно... затова спрях до там. Лег пресата в добра техника мога да кажа спусках доста добре накрая 5половинки супер се получи. Хакен клека не се различаваше - хубава амплитуда с половинки накрая... проблем ми е след разгъвача краката не ме дъжат а имам римска тяга... затова вместо да почивам 5минути докато дойде пауър... разтягах усилено предното бедро та’ беше малко по-поносимо после. Реших да прасна един прасец накрая набързо да не се сърди и това е...

ще слагам клипове да стане по-шарено, че е като вестник дневника ми :D

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 06.08.11 17:13.

До долу ли клякаш вече ?

Да - така смятам поне трябва да сложа клип но преди на 115кг 8-9повторения вчера едва 4 :) А като гледам имше едно мнение само... следил си форума и дневника ми преди ли ?! или си някой старо куче с нов профил просто ?!

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 07.08.11 10:56.

Нов профил - имах и дневник дори, стария профил се казваше Vonok4ec… Но в момента не тренирам, ходя на лостове и септември като се захлади пак захващам щангите. Иначе 115 кг. клек е добре като се има в предвид целите ти. Още малко и ме настигаш...

07 Август 2011 - Почивка

Почивен ден... умствени напъни за създаване на диета Въглехидратна ротация :)

Да няма да чистиш ?

Неее... аз съм си скелет и сега за съжеление :) качване на килограми е идеята :) дори и в деня без въглехидрати ще съм в калориен излишък :) Опит за съчетаване на ВВД, РБД и ВМ-НВД... Като я измисля ще направя тема за да коригирате където трябва :) При КБ малко под 2400 калроии аз ще се целя към 2600 ( т.е. 200 калории и малко в излишък )

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 07.08.11 14:42.

Не ти трябват ротации и т.н. Ако искаш да качваш няма как да не омазниш т.е. поне според мен 200 калории са ПРЕКАЛЕНО малко за качване. Примерно на мен ми трябваха 3200 kcal. А аз добавях още минимум 1000-1500 kcal. Ще видиш - ще имаш много повече сила, ще качист доста повече мускул отколкото ако се мъчиш да качваш чисто. Малкко преди зимата и аз броях калории, държах се доста релефен мислех да качвам чисто, но като видях, че това е до един момент, реших да направя една bulking фаза - почнах да ям яйцата цели, пак си ядох кафяв ориз, картофи и тези чисти въглехидрати и пилешки пържоли, но добавях няколко литра пълномаслено домашно мляко, повечко зехтин и маслини и т.н. От 70 кгма много релефен станах 79 с преса, но без вените по нея, след което дойде лятото и се отказах да тренирам заради жегите. Но все пак ти си решаваш, просто давам съвет от личен опит.

Мнението беше редактирано от Калоян Чолаков на 07.08.11 14:55.

аз тази зима държах 200-300калории отгоре и качих 7-8кг тегло и пак си имах преса и т.н. както казваш ти :) то и във Ротацията може да ядеш цели да пиеш мляко и да добавяш и зехтин... все пак при ВМ-НВД дните... калориите идват от мазнини главно :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 07.08.11 15:03.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1