Interactive muscle guard elite......?

01.10.10
16:52

Здравеите
Решил съм да взема Interactive muscle guard elite http://www.maxefect.com/store/InterActive-Muscle-Guard-Elite-3?vmcchk=1&pop=0
Какви са вашите мнения за този продукт,останали ли сте доволни?
Спрях се на него защото не е от наи-скъпите добавки и мога да си го позволя и съм решил да го комбинорам с аргинин и протеин.
Щях да взимам креатин,но се отказах защото като чета из форума разбрах,че с опита които имам и годините(17)...ми е рано за него.
Също така искам да попитам дали съставките които съдържа:
Sodium Phosphate
D-Pinitol
Bioperine
Имат някакви нежелани ефекти защото за първи път ги срешам.....,за останалите:
L-Glutamine  
L-Leucine
L-Valine  
L-Isoleucine  
L-Glycine
Знам,че нямат.

Мерси за отделеното време и на всички отзовали се.

02.10.10
10:28

никои ли няма да напише нещо....?

Изгодна комбинация от БЦАА и Глутамин, марката е читава.Ако търсиш добро възстановяване, грабвай.

02.10.10
11:59

Някои може ли да ми каже нещо за Sodium Phosphate,деиствие,нежелани ефекти ,всичко свързано за него.
За всички други намерих информаия но не и за него.

ВН

02.10.10
16:32

Мононатриевият фосфат (NaH2PO4), разговорно се нарича “натриеви фосфат”. Това е сол, която се съдържа естествено в клетките ни. Има разностранно приложение: от алтернатива на натриевият нитрит за обработка на месо, през анален пургатив за клизми преди операции, до добавка за лечение на редица симптоми в хуманната и ветеринарната медицина.

Някои хора са чувствителни към мононатриевият фосфат, когато последният се прилага мащабно в голяма концентрация. Част пациентите (1-4%) третирани с орален мононатриев фосфат имат склонност да натрупват солите му под формата на кристалчета в каналите на бъбречните легенчета.

В какъв контекст питаш за МНФ?

KY

02.10.10
22:38

Натриевия фосфат си е натриев фосфат Na3PO4, а NaH2PO4 се нарича натриев дихидроген фосфат. Никъде не видях да пише моно-/ди-хидроген фосфат или моно-/ди-натриев фосфат. Ако се отнася за хидрогенфосфат (кисел фосфат), а е описано като фосфат значи производителя е химически неграмотен - нещо, което е обикновено нормално и често срещано явление за тази сфера на търговия. Като гледам, че пише и “L-” пред глицина, то това е налице.
Смисъла на хидроген (моно- или ди-) фосфатите, за разлика от нормалните фосфати е висока степен на дициация - т.е. по-голямо количество на “свободен” натриев йон. С две думи неорганичен източник на “активен” натрий, както и на фосфати.
От състава(http://www.sports-nutrition.nl/Interactive-nutrition-Muscle-Gaurd-Elite-600-gr-p-16196.html):
Each scoop (20 g) contains:
L-glutamine 5000mg
L-Leucine 2250mg
L-Valine 1500mg
L-Isoleucine 1250mg
L-Glycine 2500mg
Sodium Phospate 100mg
Potassium Phosphate100mg
D-Pinitol 16mg
Biopering2mg
се вижда, че съдържа и калиев фосфат, който като гледам, че е в същото количество си представям какъв “гений” го е замислил.
По принцип заедно с правилен баланс на някои соли (най-често натрий и калий) се подобрява транспорта на някои нискомолекулни вещества през клетъчната страна. Иначе за самия продукт може да се каже, че е направен опит да се свали цената, чрез включване на глицин и L-глутамин, които са в пъти по-евтини от BCAAs. Като цяло идеята му е по-добра от само чисти BCAAs, но изпълнението от химична и медицинска гледна точка е смешно. Всичко е комбинирано на принципа “на кило”, а не на база физиологична активност.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 02.10.10 23:43.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1