Личен опит

05.10.10
15:48

Здравейте!Вече е есен , но искам да споделя с вас хранителния ми режим и програмата с която свалих десет килограма /от 103 на 92 кг. при ръст 181 см. 27 години/почти без загуба на мускул за 3 месеца и да помоля за съвет.
Хранене:
1.7.30 - 8.00 ч. - Закуска - Овесени ядки/100гр./ и 2-3 цели варени яйца , витамини.
2.12.00ч. - Обяд - Нещо готвено/задължително с месо/ , салата /домати , зеле и др./ 2-3 филии типов хляб
3.16.00 - 16.30ч. - Нещо с пилешко месо и салата
4.ок.18.00 - доза суроватъчен протеин
18.30 - 19.30 - тренировка/първо с тежести последвана от ок.15 минути кардио/
5.20.00 часа - доза суроватъчен протени.
6.ок.22.00 - доза протеин /матрица - суроватъчен, казеин, яйчен и соев/.
Това ми е примерен режим за хранене и е ориентировъчно като единственото задължително нещо беше , че почти винаги след тренировка имах два приема на протеин на прах/суроватка след тренировка и матрица около час преди лягане/ без твърда храна.
Тренировка - всяка мускулна група по веднъж седмично без крака /имам травма/ сплит 2-1-2-2.
Дотук всичко е чудесно обаче тази система просто спря да работи и стоя на едно място а имам да сваля още поне 6-7 килограма.Тотален застой.Дали приема само на течна храна след тренировка /по принцип вечер/ е грешка?Дайте някакъв акъл.

Темата беше редактирана от bojinatora на 05.10.10 15:48.

05.10.10
15:53

Поради факта , че работата ми не позволява по- често хранене през деня гледам да наваксам в часовете преди и след тренировка.Както се вижда тогава приемам общо около 110 - 120 грама белтъчини на три пъти за период от около 4-5 часа.Предполагам , че се усвояват защото нали след тренировка тялото преработва много бързо всичко.

05.10.10
15:56

Много е малко храната, следобед имаш само прахчета. Вкарай повече месо и въглехидрати.
Типично НВД - за това идва и застой след известно време. Изпробвай РБД или ротация. След тренировка приемай въглехидрати (не прости въглехидрати веднага след тренировка, ами в следтрен. хранене - например 80-100гр овес с някакъв протеин). И тренирай крака! Много по-бързо и лесно ще сваляш, ако имаш тренировка за крака.
Каква ти е травмата? Почти съм сигурен, че просто е оправдание, за да не ги тренираш, но дано греша ;)

05.10.10
18:00

Значи още като започвах да се занимавам сериозно с базови упражнения през далечната 1999г./бях на 16г. тогава/ правих извънземни /за мен/ клекове с по 110 кг., хакен клек и т.н. и в момента колената ми са много зле.Просто хрущяла е износен и трябва да ги пазя.Но ще гледам да вмъкна в единия ден една лег преса и разгъване/сгъване  ,както и нещо за прасеца. А това за овесените ядки вечер въпреки , че са комплексни въглехидрати не са ли противопоказни при чистене?

ВН

05.10.10
18:21

Не сваляй калориите! Добави кардио сесии по 40 минути + коремна и кръстна мускулатура (поясна) в почивните дни. Т.е. започни да тренираш 6 пъти седмично. Използвай ходене по наклон при целеви пулс. Виж статията Знаем ли всичко за кардио тренировката?

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 05.10.10 18:21.

10.10.10
11:11

Благодаря за съветите вече ги опитвам и ще пиша за резултатите!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1