Кога да започна тренировка!

07.10.10
08:51

Здравейте!Преди около 2 седмици направих една контузия на гръбнака(поне така мисля)!При едно испълнение на гребане с щанга направих грешна стойка,особено на врата,и чух едно “Пук” оставих щангата и постепенно започна да ме боли и така 2-3 дена исчаках да видя дали ще мине,но не минава!Тогава отидох на чакръкчия ,размачка ме и на следващия ден усетих подобрение !И след 2-3 дена определено можех да правя всички движения,но усещам лека болка отстрани на гръбнака посредата някаде на гърба!На месото е болката и незнам,защо така!Но мисля,че това е,защото е било болно място там и затова!Искам да ви попитам след колко време мога да започна да ходя на фитнес както трябва с тежките килограми,но без да правя гребане с щанга,мъртва тяга или мечка(поне за сега)!И ако няма да мога да ходя сега на фитнес,ще ми навреди ли ако тренирам бокс?

ВН

07.10.10
09:10

Иди на тренировка, загрей добре и използвай 30% от работните си тежести. Запомни 30%! Без значение колко силен се чувстваш след първите серии. Тренирай точно гърба. Изпълнявай сериите с по 10 плавни и контролирани повторения, ослушвайки се за болка.

Целта на тази тренировка е рехабилитация, затова техниката е на първо място. После докладвай и ще имаме по-ясна картина. :)

07.10.10
09:28

Благодаря,че ми отдели внимание!Още утре ще отида да видим какво ще стане!Аз сега испитвам една лека тъпа болка!Не испитвам болка когато вдигам нещо,но когато съм в седноло положение и испитвам лека тъпа болка!И това ме притеснява,че е точно до гръбнака,а не на него !

ВН

07.10.10
09:33

Ако има кой да те снима, качи клиповете при изпълнение на техниките за гърба (с кадър отзад и странично). После ги качи в youtube.com. При такъв вариант, тренирай по тениска/потник, така че да можем да видим кинезиологията.

07.10.10
09:37

Ами мисля,че ще мога да взема човек с мен да ме снима,но качеството няма да е много хубаво !  1.3 мега пиксела :(

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1