Щангьие

Темата е заключена.
Прескочи до:

19.03.13
22:57

Ами всъщност първи е Иван Марков в категория 85 :D
Тези, които са на лагер, им се признават резултатите и не ходят на Републиканско, имат официална контрола, Марков е в тази категория, и мисля има 160/190. Гледах протоколите, ама не се сещам с точност.

Мнението беше редактирано от Блажка на 19.03.13 22:59.

19.03.13
23:54

Е Иван Марков на колко годин е?

19.03.13
23:58

казано от valerious на 19.03.13, 23:54:

Е Иван Марков на колко годин е?

Е, наборче ми е, ти за юноши ли ми говориш?

20.03.13
00:10

Момчето е на 22…ся не знам дали състезанието е и за младежи или само за мъже аммаа тфа си говорят, че има 3 чоека в категорията....

21.03.13
17:13

Мара :)
След почивката вчера ( сряда ) ми дойде голяма сила : )) и смелост, която е плод може би на едни други събития, които ме мотивираха доста силно.
Въпреки 5-те часа сън и тренировката на гладно:

Изхвърляне с клек:
2 @ 55, 60, 0 @ 65,  2 @ 65 ( замалко 3-ка ама ми избяга щангата деа...беше много близо..щангата адски бавно се изхлузи...) , 1 @ 65 (0-ла на второто) , 3 @ 60, 1 @ 55

Изтласкване:
2 @ 70, 75, 80, 85
Доста стабилно на 85….надявам се макса да е вече към 95 :)

Заден клек:
2 @ 115, 1 @ 125, 1 @ 135, 2х3 @ 120

Дигне ли се задния клек, да кажем 150 да го напрая...80/100 са мой ;)

а колко трябва да ти е предния клек ?

21.03.13
21:31

135

и смяташ, като клекнеш 135кг.преден клек ще вдигнеш 80/100 -освен да ти пожелая успех ;)

21.03.13
21:59

То късмет няма да ми помогне ама мерси все пак

21.03.13
22:02

Е че аз със 110 преден клек, как обръщам 100 подклек ? За тласкането не знам, щото сега се уча и съм тласкал най-много до 90 подклек. Или да ми е повече предния клек ли, щото като съм го правил макс, май никога не съм бил свежарка. И не се заяждам, ако не се разбира, просто питам информативно.

Мнението беше редактирано от Kirilov на 21.03.13 22:03.

21.03.13
22:24

Е да, всеки щангист различно. Аз съм свидетел на момчета, които клякат над паралела и на задния и на предния ииииии тласкането им е супер мощно, също така правят много тяги и обръщането не ги сваля чак до дъното...тоя метод на големите кила няма как да проработи, затова работя на дълбочината. Аз няма да успея да обърна 100 подклек....максимум 90…амааа ще видим. Засега предния и задния клек са ми близки, което ме успокоява защото показва, че успявам да ги синергирам почти като Про...ама тряя да са с 150 кила отгоре : ))) Силата е всичко...тряя да трупам, ся ще направя още една поредица без почивка ииии ще видим до края на месеца искам да дръпна :) Тласкането вече не го мисля...е да, понякога малко по-слабо подемам, друг път по-бързо...амаа днес останах мн доволен.

21.03.13
22:26

260 преден и 300 заден и си патрон ;)

Скъпи мои надъханяци (blush),сигурна съм ,че никой от вас не се е напъвал на какво и да е било поради това че не сте оптимизирали техника и сила-за кето е нужно постоянство,тренировка,усъвършенстване.Да уточня “напъване”(да теглиш,а тя да не мърда а да трябва да я тласкаш,едвам да я вадиш а да трябва да клекнеш и да станеш (giggle)най-вече-тежест която е на границата на успеха,с която не можеш да си правиш ‘чукчета”,бицепс,раменна преса,тяга и клек по амнайси повторения.
И така, в общи линии тяга,клек и др. спомагателни се правят да подобрят постиженията на основните -изхвърляне и изтласкване.Обработете си тази сила която имате!
днес нещо ми става щом  пиша (dull)

21.03.13
23:37

Аз не съм щангист и нямам и претенции да бъда. Тренирам движенията, за да си подобря техниката и постиженята, което да ми помогне да съм по-бърз и ефективен в комплекси(въпреки че съм малко против онлайн напътствията, може да ми погледнеш клипчетата, ще се радвам да чуя именно твоето мнение, ама то май ще е утре, когато няма вече да пишеш :Р) . Стана ми интересно просто това за прендия клек, което написа и споделих за себе си. И със 100 не знам дали ще мога да правя бицепс :)

Мнението беше редактирано от Kirilov на 21.03.13 23:39.

22.03.13
00:13

Ооо каква чест : ))) Аз и аз ще взема да пиша ся.
Окей ся...трябва да е тежко да разбирам, ами хубуу де, на мен ми е тежко ииии ако изтласкам 95 за мен ще е постижение каквото и 195…щот не съм могъл преди и съм станал по-силен. Тряя се оценяват тия дребни успехи. Техниката не ми е идеална и няма и да бъде. Иначее за спомагателните - ясно, за това ги правя...Тяги - не ама 4-5 упражнения правя и целта ми е да вдигам повече в Тотала...ся дали сме надъханяци...ко ше рече това? Тоест...аз като стана 5-ти на Европейско и аз ли ще мога да ползвам такива обръщения? И те така, дигаме си, опитвам се да го сложа на 1-ви приоритет ама не се получава...и така...тфа не значи че не може да се тренира на макс..а че ще стане по-бавно цялата работа. :)

Кирилов, ще видя клипчетата ама ся съм на работа...ще ти разгледам и дневника, явно все ми се криеш на 2-ра страница : ))

22.03.13
10:01

Със сигурност не се напъваш, това мога да ти дам гаранция, на мен 80 кила на изтласкване не ми тежат, нито 85, 90 малко зор вече ама се обръщат, друг е въпросът, дали ще ги тласнеш и неуспехът няма да е от това, че ти тежат.
Оня ден на Марков 200 кила май бая му тежаха, викам си - нема да ги дръпне,смазаха го, да, ама не - тласна ги и тогава вече не изглеждаха да са му тежки. И после 210, 220 загубих вече докъде стигна. И на всички опити изглеждаше яко мъчение да я отлепи тая щанга от земята.
И сега се сещам за Тодорка как обърна в подклек 90 кила преди няколко седмици и после се сетих как едва ги дърпа на конвенционална тяга... и двете неща не ги е тренирала от доста време, второто май никога :D
Та, има разлика и то голяма, това е искала да ти каже, а не да се изтъква какъв шампион е и колко знае, което разбира се е факт.
Надъханяк ми вика и на мен, така че няма нищо обидно в това обръщение.

22.03.13
10:32

казано от Todorka Ivanova на 21.03.13, 22:46:

днес нещо ми става щом  пиша (dull)

Това може да се разбере двуяко, ама все така да ти става и да пишеш, че ти си много телеграфна, пък все чакаме да откраднем нещо.
А за напъването...някои сме се напъвали бая, вервай ми...
Не на вдигане на тежести, но да избягаш 100м.  за 11сек, пак не ти трябва трицепсово сгъване и скрипец:)

22.03.13
12:11

Валерката много бързо може да стане зверски як и го е доказал, просто нещо много се щади, но това е защото от доста скоро се занимава.
За който не знае, преди 1-2 години беше вдигнал 230 235 тяга :D

Мнението беше редактирано от Madboy на 22.03.13 12:11.

22.03.13
14:29

Верно е, мога да се напъна и за кратко да кача много сила, просто трябва да се настроя добре. :)

Тренировката днес:
Заден клек:
2 @ 115, 2 @ 125, 1 @ 130, 2х3 @ 120

Изхвърляне подклек:
2 @ 50, 55, 60, 55

Изтласкване подклек:
2 @ 65, 75, 80 , 1 @ 85

Преден клек:
2 @ 105, 110, 115

Днес няма да се напъвам много на ядене, някво по-леко ще го карам. А междудругото спах 8 часа, ядох преди тренировка обаче нямаше много сила на задния клек. Сигурно вчера съм натоварил бая нервната система.

23.03.13
21:32

Ухуууу : ))) Вчера лягам в 5, ставам в 9 и на работа цял ден, и отново баси тренировката стана....супер яка. Ама това е от атмосферата в залата и компанията на бат Виктор и Ивето и само замалко, Милен : )) Нямаше други желаещи днес. Та...ето...

Изхвърляне с клек:
2 @ 60, 1 @ 65, 1 @ 70, 1 @ 72.5, 1 @ 75, 0 @ 77.5 - замалко да вляза деа...хвана ме яд, че съм толкова близо.

Изтласкване:
1 @ 80, 1 @ 85, 1 @ 92.5 !!! :)
Хахах има и клипче ииии като цяло съм изненадан от изпълнението си...разбира се ще се намерят и кусури.

Заден клек:
1 @ 125, 1 @ 135, 1 @ 140 :)

Много добра тренировка!! Благодаря на Вик за подкрепата и снимковия и видео материала, които ще бъде качен по-късно. :)

23.03.13
21:37

казано от valerious на 23.03.13, 21:32:

Заден клек:
1 @ 135, 1 @ 140 :)

Много се вдига покрай бат Вики...:)))

23.03.13
22:11

55 мисля че...малко пауър се получават:

65 - нестабилно малко : )))

75 кг.

23.03.13
22:13

77.5 деа...

Изтласкване:
75 кг

92.5 кг

24.03.13
17:08

Тренировка ( в новата зала :) )

Изхвърляне с клек:
2 @ 60, 1 @ 65, 0 @ 70, 1 @ 70, 2х0 @ 72.5, 2 @ 65

Изтласкване с клек:
2 @ 75, 1 @ 85, 1 @ 90

Преден клек:
2 @ 110, 1 @ 120, 1 @ 130 !!!! :) Още един личен рекорд : )))

24.03.13
19:41

казано от valerious на 24.03.13, 17:08:

...
Преден клек:
2 @ 110, 1 @ 120, 1 @ 130 !!!! :) Още един личен рекорд : )))

25.03.13
10:00

Пфф най-накрая да намеря време :)
Много добре, само не бутай тея колена напред при изхвърляне, иначе си си екстра :)

25.03.13
12:25

Ади де.... : ))) Надявам се да е заради щангетите, щото бях без. Ако ми се повдигнат петите коленете ще се приберат малко при старта...ако за старта имаш впредвид.

25.03.13
12:29

Не, имам предвид крайната ти позиция, вече като ги изхвърли, при малко по-голяма тежест тея колена ще те занесат напред, от собствен опит говоря, но всичко е до тренировки.

И аз така да споделя:
на изхвърляне много ти е широк хвата,не разгъваш лактите и влизаш много не сигурно и бавно което се дължи на всичко взето заедно влизането в разножка не е за красота и атракция, а да вдигаш повече.Изтласкване:обръщането ти е добро ама вдигаш таза,много я чакаш преди да я тласнеш,не използваш краката при подем(ти не правиш подем)само подклякаш и разчиташ на влизане.Стига с критиките,че мога още да изброя.
Абе като цяло добре си вдигаш има хляб в теб... ;)

25.03.13
14:48

казано от Todorka Ivanova на 25.03.13, 14:44:

...
на изхвърляне много ти е широк хвата...

Ръцете му са адски дълги, хваща лоста в самия край... Ако събере хвата, няма ли да му е по-трудно да се намъкне под щангата?

казано от Vic на 25.03.13, 14:48:

казано от Todorka Ivanova на 25.03.13, 14:44:

...
на изхвърляне много ти е широк хвата...

Ръцете му са адски дълги, хваща лоста в самия край... Ако събере хвата, няма ли да му е по-трудно да се намъкне под щангата?

В профил така изглежда,а с ръце само се прибира щангата и горе са закачалки.На всеки хвата е различен според антропометрията

25.03.13
17:26

Благодаря за мненията. Значиии за ширината на хвата при изхвърляне - пробвал съм по-тясно и просто я удрям много ниско в краката даже....за да иде на тазовите кости трябва да е такава ширина. Не разпраг това разгъване на лакти какво е, ако е за добутване - никога не ми се е случвало да добутвам на изхвърляне - или я качвам или пада. Трябва да ми разясните тук.

За тласкането  - да, иска ми се само да вляза под нея без подем...но не съм Халил Мутлу, ръцете са ми много дълги и е абсурт да вляза под щангата така, ножицата не ми е супер дълбока също.
За таза съм съгласен, може би заради това, че съм без щангети е още по-вдигнат от обикновенно...интересно е че щангата ми върви далеч и не чуквам, а досега проблеми с обръщането съм нямал...интересна работа.
Ще се подобряват нещата с времето, няма да свалям нито 1 кило от щангата да уча техника, в загряващите серии е достатъчно. Иначе - дано има хляб в мен : ))
Не само се прибира щангата с ръцете, а се печели и височина, както каза Вик...

Мнението беше редактирано от Valleri на 25.03.13 17:28.

25.03.13
17:29

Споделяйте ги тия още критики де, тия видеота за какво са :)

25.03.13
17:32

Не удряй щангата с тазовите кости, че ще ти се иска да изхвърляш, ама няма да можеш дори да се наведеш, камо ли да почнеш движението :D

25.03.13
17:42

Е аз не че я джасам там, просто я хлъзгам, исках да кажа, че като я хвана с тая широчина и щангата си застава там където трябва.
Не е нормално да не можеш да вдигаш защото си си премазал костта...трябва да измислиш нещо за да не се случва....то като увеличаваш килата по-зле ще става.

казано от valerious на 25.03.13, 17:26:

Благодаря за мненията. Значиии за ширината на хвата при изхвърляне - пробвал съм по-тясно и просто я удрям много ниско в краката даже....за да иде на тазовите кости трябва да е такава ширина. Не разпраг това разгъване на лакти какво е, ако е за добутване - никога не ми се е случвало да добутвам на изхвърляне - или я качвам или пада. Трябва да ми разясните тук.

За тласкането  - да, иска ми се само да вляза под нея без подем...но не съм Халил Мутлу, ръцете са ми много дълги и е абсурт да вляза под щангата така, ножицата не ми е супер дълбока също.
За таза съм съгласен, може би заради това, че съм без щангети е още по-вдигнат от обикновенно...интересно е че щангата ми върви далеч и не чуквам, а досега проблеми с обръщането съм нямал...интересна работа.
Ще се подобряват нещата с времето, няма да свалям нито 1 кило от щангата да уча техника, в загряващите серии е достатъчно. Иначе - дано има хляб в мен : ))
Не само се прибира щангата с ръцете, а се печели и височина, както каза Вик...

Винаги съм си мислила:
-Защо се месиш Тоди! (dull) Хората си имат треньори,”състезателите”разбират нещата............Къде си трънала да обясняваш?!
И така: Целия смисъл на щангите е това да печелиш време,височина,и.........Вдигането е едно” надлъгване “.

Мнението беше редактирано от Todorka Ivanova на 25.03.13 17:50.

25.03.13
18:13

Ем не ве просто не сте свикнали като обясните нещо да получите насреща съмнение и отговор...амиии просто искам да знам къде да ги разгъна, какво ще рече това...коленете къде да ги бутам при изправянето иии защо да нямам подем на 90 кила...малко повече аргументи, щангисти хора сме, а не учени : )))

25.03.13
21:20

казано от Todorka Ivanova на 25.03.13, 17:50:

Винаги съм си мислила:
-Защо се месиш Тоди! (dull) Хората си имат треньори,”състезателите”разбират нещата............Къде си трънала да обясняваш?!
И така: Целия смисъл на щангите е това да печелиш време,височина,и.........Вдигането е едно” надлъгване “.

Подхода работи, Тодито продължава да пише...!!!
Капка по капка и всичко ще каже:)

26.03.13
17:19

Тренировката днес:
Изхвърляне с клек:
3х2 @ 65 - Много стабилни опити, близко до тялото.

Изтласкване с клек;
3х2 @ 80 кг.

Заден клек:
2х2 @ 130
2х4 @ 120

27.03.13
17:27

Тренировка:
Преден клек:
2 @ 90, 2 @ 105, 2х2 @ 115, 3 @ 115, 2 @ 115
като цяло това ми е личен рекорд за повторения - попринцип ми е много трудно на големи повторения преден клек. Свикнал съм от трибоя да се събирам за 1 повторение и второто винаги е много криво...на всичко съм така.

Изхвърляне подклек:
2 @ 50, 55, 60 / 1 @ 65

Изтласкване подклек (НИКАКВА СИЛА БААА !!! тоя преден клек деа..)
2 @ 65/ 1 @ 75…и то едвам едвам :ДДД Викам си , ще прая с клек - 1 @ 60, 1 @ 75, 1 @ 85 - Обръщане и после трицепс с 85 : ))) Никакъв подем баго...

Тясна тяга с изтегляне:
3 @ 90, 3 @ 100, 2х3 @ 110 - абсурт да ги обърна

Раменна преса: до 3-ка на 55 кг

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1