Добре си ме разбрал по-горе:)...Спорта може да не ти е приоритет...но най-малкото можеш да държиш ниво на Вик(което е доста високо) и лифтовете му не са никак любителски...!!!...също да не спираш да се образоваш и усъвършенстваш...
Приоритетите сам си ги нареждаш и определяш в зависимост как ти се развива живота, мисленето, възприятията, какви хора срещаш, кои остават до теб...разбира се и професията, с която ще се изхранваш, ако го позволява...можеш да тренираш сериозно до....не знам кога...тялото ще ти каже...Някои клякат с 250 на 60 години и бягат 100м. за 13сек и пикаят напред.....други стоят пред кабинентите на гп-тата и говорят за остеопороза и подагра...ти от кои искаш да бъдеш?...:))
(y)
Днес много добра тренировка :) Описана е в кросфит раздела. Натоварването беше яко и приятно. Успяхме да натоварим доста добре мускулните групи, а флиповете стават все по-добри. Днес ни беше малко срам от камерата и само я изпускахме, но утре ще се постараем повече и ще постнем един клип. Определено любимото ми стана снача с хващане на топката горе :) И една много яка комбинациика. С 16 е ОК, ама с 24…..не знам как ще е
Попринцип в средносрочен план ще наблегна на клека. Тягата ще мине на заден план. Целта ми е тройка на 150 някъде и почвам Смолов.
17.05.11
23:58
Ти си буквално като барман с тая пудовка и тия сначове с хващане за самата тежест не за дръжката, тоя страничния флип е много готин :) Утре найстина трябва да се постараем да заснемем нещо без толков излагане :D Пък за клека само напред и нагоре :) ти си машина скоро ще го направи6 :)
Вчера се надъхах нещо и отидох в залата да правя клек. Час и половина само клек с почивка 4-5 мин. Достигнах двойка на 120, което е към 80-85 % от макса и след това свалих.
Днес много як рожден ден направихме, повече информация - по-късно. Малко се поизложих на комплекса, тия скокове не ги мога...
19.05.11
22:03
Е,чоек,ае пиши в скайп,че неска напрао ма разби психически дге...
Триразова тренировка :Д Предвартелно беше планирана, не е случайно явление :)
Първа част:
Клек: единици до 115 с 5 минути почивка, към 8 серии.
Лежанка: до 90 кг, отново с 5 минути почивка.
Snatch с клек (пълен): до 40 кг, но върнах на 35. Отново единици през 5 минути. 8-9 серии
Clean and Jerk: на 50 кг. през 5 минути. 8 - 9 серии
На олимпийските се средоточих на техниката.
Това до 1 часа
След това почивка до 3 часа :
Втора част
Преден клек: единички на 100 кг, през 3-4 минути. Дълбоко, но без пружинация - контролирано.
Power snatch: до 40 кг., но усетих че няма скорост и сериите бяха към 4-5.
Power Clean from rack( на височината на онази работа) до 40 кг. Единици, не беше тежко, но трябваше да тръгваме за третата част!1 :)
Трета част:
Snatch balance: до 40 кг. беше добре, на 50 стана кривотия :Д
Overhead Squat: Първия път на 60 се поуплаших и си ги пуснах на главата при пуш пресата. След това направих един стабилен опит на 60 и 65. :) Което е лично постижение, разбира се, благодарение на коучинга на Слави :) Предишното постижение беше на 50-55.
Power Clean: на 60 кг за техника, гледахме се кой, къде бърка. :) Уж добре ги дръпнах, но усещам, че не завършвам с таза...то е и вижда.
После малко борба с Теран...няма никакъв шанс (giggle), малко лаф и това беше!
Абе яка работа....ще видим утре как ще е..., но след третата тренировка имахме желание за още една, но за съжаление нямаше какво да правим вече. :(
На обяд хапнах между първата и втората и сега хапнах :) Витамин Ц, Омега 3 и Магнезий :)
Мнението беше редактирано от Valleri на 20.05.11 21:34.
20.05.11
21:37
Чуек,имам някво чувство ,че съм тренирал с тебе дге :D
20.05.11
21:39
Мале машиниии!!!Напрао сте се размазали :) :D
Чоек....не си тренирал с мене, не можеш да издържиш 3 тренировки (wasntme)
20.05.11
21:40
Сигурен съм ,че няма да издържа 3 с собствено тегло ,че камо ли с олимпийски !!! :) МАШИНИ
ПП, ааа то не било за мен тва :ЛД:Д:Д
Мнението беше редактирано от Пешо Флешо на 20.05.11 21:40.
20.05.11
21:40
Ба,ама на борбата ти беше зор дге,ама ме метна дееба :D
20.05.11
21:42
Пешо,пишем един през друг и за това така се получава :D
Ем ...ти имаш 1 метър и половина обиколка на задника...как да го обхвана дге....ама ще проаме още един път :) Боби и Слави ще ни подхвърлят деа...ама все пак сме начинаещи :)
ба...тъкмо преди да се хвърлите(не видях кой кого) спрях да снимам...хахахаха...чакам сега Боби да даде клипа:)
20.05.11
23:44
ахаххаха,баси лудия клип :D
Днес много тъпа тренировка, но поне се видяхме с Влади и Теран и се състезавахме на пуш преса ;)
Голямо ядене преди тренировката и след това ми беше заспало, но бях на бал ся...няма да се правя на Лили Иванова.
Мъртва тяга до четворка на 140
Пуш преса до единица на 80 - бих теран, можех и още - поне 85-90, но не бях свеж.
Малко шръгове с щанга над глава - снач хват до 50 кг. Но усетих умора от вчера и спрях.
Прасец до петица на 110…абе не стана тренировка, но поне безплатна излезе и повдигахме набързо :)
Hang Power Clean - 5 @ 40 ; 2x3 @ 50 ; 3 @ 55 kg. Пооправи се техниката :)
Преден клек - 3 @ 90, 2 @ 10, 2 @ 110 ( не беше тежко, най-леката ми серия сигурно...) 3 @ 100 - тук тегаво
Пуш преса - 5х5 @ 60 кг.
Прасец с лост зад врат - петици на: 110 : 120 ; 130 ; 140 ; 150 кг Накрая малко тегаво, късо беше движението.
26.05.11
13:30
Дай ,момче!
Вече съм в едно хотелче в Уисконсин :) Пътуването беше доста дълго - 10 часа с самолет от Рим до Чикаго и 5 часа автобус (такова друсане не бях виждал през живота си, а съм се возил на каруца....) до Уисконсин Деллс.
Марин ми даде книгата SUpertraining - много ДОБРА!!! Не мога да спра да я чета....такива работи научавам..супер интересно е. :) Стигнах до 64 страница и още съм в началото, по-нататък ме чакат много яки неща! Нямам търпение. Утре ще проверя за зала в града. Ще набивам на мазнини и протеин. Цените са ОК, но за един бекон към 300 грама и кило и 700 мляко дадох 7 и 50 долара....не знам каква пара ще върна в БГ :)
28.05.11
10:18
“Supertraining” на Мел Сифф и Веркхошаски е библията на атлетическите тренировки. Като я прочетеш ще може и да я проповядваш вече :)
Радвам се, че ти е харесала. Наистина е много ценна. Аз трябва да я препрочета пак за да си препомня това-онова, все пак съм я чел преди 7-8 години :)
Успех в USA и да пишеш редовно в дневника.
28.05.11
11:43
Успех в Хамериката Валери :)
Благодаря, момчета :) Имам една лоша новина обаче.....няма свестни зали..или поне в нета не намерих....днес ще обикалям дано намеря нещо, че не ми се прекарва цяло лято с бърпита, ще се върна светлинни години назад.
Успех в САЩ ! За залите не се тревожи - дори и да не намериш, българина е изобретателен все ще успееш да измислиш нещо ;)
Ем човек, аз добре ще измисля бърпита и други работи ама щанга ми трябва :)
Взех си шунка, 12 яйца (1.40 долара) и мляко 2 литра. :) Потичах малко, но още не съм се възтановил от пътуването и сигурно утре ще тренирам :)
Много интересни работи има в тая книга. Ето сега видях едно относно:
Effects of High versus Moderate Intensity Exercise
“A comparsion of strenght- and endurance-trained group subjects revealed that the area of both fast and slow twitch muscle fibers was greater in the strenght trained group.
Защо не може да тичаме след яко щанги:
A six month long, heavy resistance training resulted in a decrease in the activity of enzymes involved in aerobic metabolic pathways (hexokinase, creatine kinase, myofibrillar ATPase, citrate synthase, myokinase and phosphofructokinase )
Като няма кво да правя и пиша в дневника....Тук съм с едни македонци, абе много шум вдигат, после ше съм с некфи молдовци и други такиа и пак сигурно ще праят проблеми ама те сички са много атрофирали, типични работяги, ама колко работат не се знае...абе ше ги строявам няма да им цепа басма. Момичетата са доста мъжки такиа едни дебелани с голямо самочувствие и пак бачкаторки ама тфа е ...нема спортисти....говорим си за ала бала ама то нямаме ни една обща приказка.....Абе яденето е добре засега. Или нещо съм се прецакал или храната им е пълна с нещо засищащо, макар че няма логика защото така ще взимаме по-малко от тия работи........взимам си мляко, бекон, шунка, яйца.....:) това ще е цяло лято..сладките работи са доста евтини и сникерса е вариант за преяждане вечер....но сигурно ще приложа преяждането утре.
29.05.11
09:18
Наблягай на яйцата, купувай си качествено масло и ги махай тези шунки!
Да, яйцата са евтини и ме кефят ама ще си зимам и бекон от време на време и ще намаля млякото. Абе горе долу ще се справя, искам да видя какво ще стане на работата и да ги питам там за зала щото ми казаха че най-добрата зала е в самия комплекс дето ще работя. Нямам много апетит, но си похапвам. Мазнините по корема започват да изчезват нещо, което ме притеснява - нещо ми се е объркало храненето.
ХУбавата новина е че днес направих една кратка тренировка, прекъсната на 2 пъти от хора.
Табата бърпита 20/10
Малко колелце
Ренегадско гребане - табата 20/10
След това 2 раменни преси...бях уморен от тренировката, но довечера ще направя още една сесия с по 2-3 раменни преси в серия.
Сега ще ям яйца, шунка. ДОвечера ще си взема малко сникерси и отново яйца сигурно нз....
ДОбра новина имам за вас :)
Тоя комплекс дето бачкам предлагат за работниците си фитнесче..... :):):) хахаха ще има сцепване, ще им изправя косите на американците ДГЕ.... :Д:Д:Д:Д:
Начи много съм доволен и от хапването...малко растителни мазснини ама питай си/...
Масълце...много добро....моцарела кашкавал - мнгоо мазен....хлебче мн приятно......супер яко..........хапнах си добре :):)>):) :>!
Начи другото....кво свиркат тия американци с клаксона дге...начи попринцип секи който ходи пеш покрай пътя е или студент или ретард някаф - джънки или хоумлес......и те свиркат...ами както съм спокоен човек ако ми дойдат до мене така и ми свирнат, така ще ги пляскам.....иначе са печени - екскюз ми, хело хай, ала бала хауарю,....добре е .........Утре отиам до работата да вида ко ше ста и така :Д
Ако администраторите имат желание могат да ме направят модератор, без това по-цяла нощ ще съм онлайн, като нощен страж :)
30.05.11
12:01
ахахахаххахха,човек ,кефи ме как полудяваш,продължавай в същия дух да пишеш глупости и дневника ти ша стане като моя :DDD (hug)
Мнението беше редактирано от FlashTerran на 30.05.11 12:01.
ЕМи.......чоек всеки се стреми да има като твоя дневниук...
Днешната тренировка
10х3 раменни преси от стойка на ръце с малки почивки -2 минути и як шръг в горно положение. Представях си че правя джъркове но не е същото. Мисля малко да са попеча навън пред хотела да плаша туристи и студенти :) Много жега стана изведнъж баго. След тренировката изчаквам ся да огладнея и почвам яко :Д
30.05.11
21:28
Нервиш ма.Дневника ти е пумия!Почни да тренираш с щанги или не пиши тука.Срам и позор си за форума ,момчеее :D Не бе ебавам са.Брао ,Валенка ,ама са стягай да та е...
Стягам са бе, фетесс
Само да ми дадат достъп до фитнеса и ще им изправя косите.....барем ме сложат на рецепцията в фита да им правя сплитове за бицепсите :Д:Д Ше видим дге :Д