26.08.11
16:00
казано от GreyKnight на 26.08.11, 09:45:
Едно от най-важните неща, които научих с Ефо - слушайте си телата... Ако тялото ви боли, но мозъка казва да тренирате - не тренирайте. По-добре почивайте и нарушете графика и тренирайте на следващия ден. Иначе контузията е в кърпа вързана.
Много вярно!
@valerious : задният клек с малките килограми бързо ли го правиш или пак си е контролиран ?
Така е, така е...аз претренирвах с кикбокса и в началото с кросфита...сега недотренирвам.. :))
Слави, ще ставаме яки, няма начин :) И кат каза щангети...хубаво ли е да си купя едни..какви са предимствата им?
Роджър: На леките кила също е контролирано и плавно. На по-тежките, разбира се, е по-бавно....На предния клек не използвам много пружинация :)
Power clean from knee:
2 @ 25
2 @ 38
2 @ 42
1 @ 47
1 @ 51
1 @ 56
fRONT Squat
5 @ 47
3 @ 65
2 @ 78
1 @ 86
1 @ 93
1 @ 98
1 @ 102
Към 50 кофички общо, по 5 между сериите на клиина и предния клек.
Ба миналия път ми беше много зор на повер клиина....ся напрао ги наковах тия кила без проблеми...
На Предния клек избухнах...стараех се да не вдигам пулса преди движението, а подходих спокойно...след това следях за пулса след движението. На 98 не се покачи много след единицата, на 102 вече усетих повишен пулс и спрях...като опит беше стабилен, коленете не мърдат наляво-надясно, изправен съм....ПОЧВАМ вече да къртя предния клек няма закъде да се бавя...
Dead lift:
5 @ 55
3 @ 100
1 @ 130
1 @ 147,4
1 @ 161, 2
1 @ 170
Надхват, хуук грип, с футболни чорапи.. :)
Определям опита на 170 за 93-94 процента от макса :) Даже по-малко
Мнението беше редактирано от Valleri на 28.08.11 20:18.
Малко по-подробно за вчера. Сутринта ми беше доста умряло, преди работа малко се съживих, после пък малко нерви на работата и имах доста физически труд. Връщам се, никой не иска да идва с мен към залата, айде тръгвам сам в 10 и 30 от мотела, следват 6-7 км ходене пеш, събота вечер е, всички са пияни...абсолютно всички, без значение от възраст...отивам в залата, там 2-ма като мене, зарязали нощния живот и отдали се на спорта....започвам аз...амиии това ходене пак ме е убило, рпеди да тръгна бях свеж...там ми се доспа...викам си ОК, няма проблеми и без това вече не вдигам с допълнителна емоционална възбуда или “надъхване” така че ще го карам така....след опита на 160 се посъбудих малко, много красив опит. На 170..много бързо съм почнал да вдигам, може би откакто спрях нискоинтензивните тренировки и комплексите съм натрупал повече бързи влакна....ей..опитвам се да я вдигна бавничко, плавно, не стаа - тръгна ли, опъвам я веднага....това виках и на Теран да дига по-бавно ама ся разбирам как е...е въпреки това техниката ми мисля че е безопасна. След това на връщане в 12 и 30 през ноща от фитнеса....много пияни американки, нагласени, много красиви, циркове...аз си ходя с тренировъчните дрехи кат пич :Д...много ми се доспа по пътя назад....следват 3 дни почивка защото има доста работа, след това пак на 101 % :)
Ае тука всичките станали мутанти...некви тяги на 150+, некви луди работи... Е как така немое направите серия с 100кг на лег, а дърпате по 170-180 тяга ?!?
Ко общо има тягата и лега, момче....Изчакай малко и ще направя над 100 лег дге...don`t rush me…аз съм бавно животно : ))
Иначе и тягата е слаба чоек...не че тия 170 ми тежат, мога и поече ама нема смисъл ся да си пробвам лимита на скъсване :) Споко като си дойда в БГ ще има още рекорди Най-вече на снача и клиин енд джърка, че там имам нужда от малко коучинг и след тфа фърча...Разбрах от сигурен източник, че залата по вдигане на тежести във Варна работи и има даже доста състезатели....:)
Понеже Freelancer ми лайк-на мнението, мисля че се е досетил защо съм ги правил тия кофи при малък брой в серия....Начи тренирам нервната система, бързо ще се възтановя от тая тренировка и утре отново и така докато се адаптирам, малко стрес, защото бутащите ми мускулчета са доста слаби, имам малко проблеми при сплит джърка защото са ми слаби лактите и горе стават едни бързи заключи-отключи, и после ме болят лактите...нещо подобно е на 50-те набирания, които момчетата правеха. Стрес, стрес...утре ще накарам съквартиранта да ме дърпа за краката при кофите....пак малко повторения, много серии, големи почивки :)
Голяма адаптация ще падна на нервната система с 5 повторения...към какво точно я адаптираш...да правиш всеки ден по 5 кофички в серия ли?!?!?!?
Марин прави 5 месеца, всяка тренировка единици на 100 кила лег...това към какво го адаптира?...и къде е прогреса...
Аз недоумявам, като се пишат такива неща...
29.08.11
11:35
казано от slavko на 29.08.11, 11:04:
Марин прави 5 месеца, всяка тренировка единици на 100 кила лег...това към какво го адаптира?...и къде е прогреса...
Аз недоумявам, като се пишат такива неща...
Славко, прогреса е от 100 на 110 килограма на лежанката от 04.07.2011 до 22.08.2011. Като за това време съм свалил 2 килограма лично тегло - от 71 паднах на 69 килограма. За мен това е отличен прогрес. Ако искаш сърчни с гугъла за “Synaptic Facilitation”+“Pavel Tsatsouline” ;)
29.08.11
13:26
казано от Freelancer на 29.08.11, 11:35:
казано от slavko на 29.08.11, 11:04:
Аз недоумявам, като се пишат такива неща...Славко, прогреса е от 100 на 110 килограма на лежанката от 04.07.2011 до 22.08.2011. Като за това време съм свалил 2 килограма лично тегло - от 71 паднах на 69 килограма. За мен това е отличен прогрес. Ако искаш сърчни с гугъла за “Synaptic Facilitation”+“Pavel Tsatsouline” ;)
Марине,не ме разбирай погрешно,но тези килограми си ги вдигал и преди много отдавна.
Мнението беше редактирано от FlashTerran на 29.08.11 13:27.
29.08.11
13:35
Да, вдигал съм ги, но един път и то преди доста време. След това имах голяма пауза, която ме върна много назад в силата. Преди 04.07.2011 не можех да вдигна 100 кг - факт! Ей , аз продължавам с експеримента, ще видим как ще прогресирам от тук на сетне. Да се има в предвид обаче, че вече съм над 1.5х(Личното тегло) и е нормално прогреса да е по-труден. Също така ,че от добавките пия само Омега-3, малко витамини и минерали и от време на време ако не знабравя и по малко БЦАА.
Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 29.08.11 13:40.
До края на годината ако не удариш 120 лег + 180тяга ... ша ма черпиш кафенце... :D
Мнението беше редактирано от Madboy на 29.08.11 14:06.
Защо да няма адаптация...3 повторения са си 3 повторения, извършил съм движението 3 пъти и общо 100 за вечерта без да се натоварвам, ако го направя на 5 серии по 20…..ще извърша същата работа за по-малко време, т.е. по-голяма мощност, мен по-голяма мощност не ми трябва, трябва ми да събудя тия нерви, да ги науча да работят...така утре ще мога да правя отново, разбира се няма да карам така до безкрай, ще почна с тежест много ясно...но като в почивен ден мога да потренирам нервната система без мускулна умора. За какво ги правите тия 50 повторения набирания за ден? Защото Ефо е казал, а той има резултати, съответно трябва да се прави...
Аз мисля че ще има резултати от тия тренировки...Прогреса на Марин е бавен, но няма контузии, няма умора....и аз му казвам да натисне съвсем малко повече...с 5 % и всичко ще е 6 :)
Чак сега намерих пилешки дробчета...1.40 долара 500 грама, супер храна, май ще ставам вътрешностиЯД вече....ба тфа е пълно с протеини и витамини дге....в комбинация с яйца...СУПЕРХРАНА ДГЕ!
Иначе да допълня за Марин....за 120 лежанка не съм сигурен до края на годината дали ще може, но 180 тяга ги вдига още сега..тоест при пик, не когато ви е угодно : ))) Сега почивам малко и в сряда ще гръмна :)
Така...и този месец е към края си :) Нямам търпение да се прибера в България и да видя приятелите си. Ще платя 40 долара за фитнеса, защото моя приятел се отказа, но не мога 20 дни да карам отново без щанги...много ми пада силата, а малко се депресирам докато я възвърна. Общо взето в момента прогресирам с всяка тренировка, така че не мисля да се напъвам излишно или прекалено, всичко върви добре. Днес на работа тия американци ме убедиха за пореден път че са много глупави..при 15 градуса температура, дъжд и вятър тия идват да се къпят...накрая на деня бяха 10 човека, а спасителите - 15….измръзнах яко...после направих един топъл душ, но не усещах дали водата е топла или студена...Успях да направя на една от позициите към 15 минути в клекнало положение....добра тренировка :) Утре ще потренирам, но без помощ за щангата...пак ще се връщам на леките кила..но мисля че отново ще прогресирам яко...имам го горе в главата...в България за 2 седмици ще съм отново в формата с която дойдох тук. Общо взето се кефя..още 20 дена и идвам....
тренировка:
Front Squat:
3 @ 38
3 @ 55
5 @ 65
3 @ 70
2 @ 75
3 @ 70
Няма помощници вече, взимам я с пауър клиин или скуат клиин...ебаси пауър клиина напраих на 75….горките ми китки...
Малко кофички с тежест...и се поядосах заради клека, та...реших да прасна една тяга...
Тяга -снач хват, единици:
100, 110, 130, 140 Продължих с нормална защото усетих че имам повер...ама повера бързо падна....150- 161 - 175 (0) - 170 (0)
Двете нули на 175 и на 170 - отлепих я усетих че ще направя някоя кривотия и я пуснах...така че нема кривене....немах пауър вече...
Има и такива тренировки деба...ups and downs…малко се депресирах ама ще почина 2-3 дена и отиам отново...големи глупости напраих за една тренировка, добре че нема болки или контузии....ще се поуча от тая тренировка деа...
Измислил съм си една пргорама, че ми писна да се лутам и да се чудя какво да правя.
Понеделник - Snatch, Clean and Jerk (за техника или до 80 %) , Заден клек, Лежанка, кофи
Вторник - Почивка
Сряда - Snatch, Clean and Jerk ( отново леко), Тяга, може би - раменна преса, пуш преса
Четвъртък - Почивка
Петък - Снач, клиин енд джърк, Преден клек, Лежанка, и некфи спомагателни - кофи или тесен хват
Събота - почивка
Неделя - почивка
Какво мислите?
Мнението беше редактирано от Valleri на 01.09.11 23:09.
01.09.11
23:09
На мен ми харесва. Само бих вкарал и набирания някъде, но това съм аз.
Кофите и раменните преси не са задължителни, за набирания няма място..пък и не правя от бая време : ))) специализирал съм се яко...ако добавя още упражнения ще стане прекалено много...така мисля че е добре..
02.09.11
00:45
Правиш я месец, ако ти харесва продължаваш, ако не мислиш какво да промениш :)
Чудих се, чудих се дали да ходя до уолмарта да пазарувам...викам си - “Не, тряя да песта пари...! ” Ок, направих си ориз.....секаш ям хартия...заболя ме главата...и си викам “Ай сиктир, от хранене няма да мога да спеста” :Д Отидох до уолмарта и изнесох към 4 кила мазнина от там: 60 яйца, масло, фъстъчено масло, 1 кило пилешки дробчета.....ан така де...исками се повече да не ям въглехидрати...няма никаква полза от тях...нито за некфи функции, за нищо не са..единствените въглени които мога да приемам са от плодове дге, щото природата таак е казала......и ся яко нагъвам...главата ми мина..сичко е наред....
За олимпийските в началото: Лекички ще са...мисля да са нещо такова...2 серии по 1-2 повторения и след това 3 опита, като на олимпиада....асистиращите ги заибавам..няма файда от тях - после кат тряя изпълна цялото и се чувствам несигурен...плюс това са адски много трябва да стоя цял ден в залата...3-те пауърлифтерски лифта на макс дге..тряя ми стабилна основа за олимпийските, много тренери процедират по следния начин: яко асистиращи и тежки лифтове, наблягат на скоростта...всъщност както спомена бат Вики преди няколко страници..скоростта не е определяща, тя е много относителна....ако си бърз на 100 кила снач, на 110 скоростта ще е по-малка и това че си тренирал на 100 да е супер бързо няма да помогне много на по-тежките кила. Абсолютната сила е определяща когато говорим за максималки постижения на олимпийските...така че натискам на основните...Тягата - дава ти сигурност на двата лифта, поне на мен ми дава много..т.е. ако усетя тежка щангата долу и в ръцете ме е страх да я пулл-вам нататъка. Клека - Клиин енд джърка според мен 90 % се определят от това колко си силен на клека...силна мъртва, секонд пул, влизаш под нея..ако имаш преден клек на 200, 150 кила ще ги клиинеш безпроблеми..ако си техничар обаче и си бърз при секонд пула и влзиането, но с по-слаб преден клек...малко зор ще е ...е това са общи приказки но...според мен скоростта на изпълнение на лифтовете не е определяща...виждаме по състезанията различни стилове на вдигане...Лежанката...амиии откакто се въведе сплит джърка, повечето щангисти предпочитат лежанката, по-простата причина, че като подемеш с краката, после само трябва да я заключиш, ако са ти кекави лактите, там според мен са възможни най-много контузии. Така че според мен..пауър лифтинга върви ръка за ръка с вдигането на тежести.
03.09.11
10:00
според Дан Джон мисля - обръщането = 0,9 предния клек ИЛИ можеш да обърнеш това което можеш да клекнеш за тройка.
пестенето от храна само при китайците ида от ориза(щото нямат друго завалиите). аз пестя от храна като си поръчвам 1 килогрма масло и половината седи във фризера, вместо да плащам опаковките. или като ям свинско, вместо пилешко. или като закусвам сланина с дробчета, вместо маскарпоне с прошуто(което не пречи да опосках една кутия маскарпоне за 2 дена).
03.09.11
10:03
за лежанката - има противоречиви мнения. ако гледаш старите руски филми за тежка атлетика - правят лежанки. ако гледаш какво се говори за българската школа - лежанката само ти стяга гърдите и ти преебава техниката на lockout и преден клек. вероятно пътя е някъде посредата.
например както смяташ да правиш лежанка за да ти се подобри заключването на ръцете(ако приемем че гърба ти издържа) и сметнем че трябва да ти се засилят трицепсите - трибойците са царете на трицепсите(борд преси, ластици, флор преси, ДжМ преси и всякакви такива).
Евала Цецо, много полезна информация! :) За заключването не съм сигурен, найстина, кой е правилния вариант, но със все по-тежки джъркове надали ще стане малко е опасно...може би с пуш преси ще е най-добре?
Абе от предния клек малко ме стяга трапеца (ромбоиди ли са, не знам..) между лопатките от едната страна...като изнеса лактите напред и ми се преместват и лопатките напред, и се изгърбвам малко точно в областта на лопатките...досега не съм имал проблеми с това де...нещо не ми харесват тия тренировки тука...все си тръгвам с някаква лека болежка...
03.09.11
17:05
Прави гръб.И без това там правиш леки тренировки,прави БИЛДЪРСКИ гръб.
Чоек ако добава още нещо ще тряя стоя в залата над 2 часа...и ако ми пораснат още бицепсите няма да мога да държа предния клек и кат тръгна да дърпам клиин ще дигам много на бицаги....ще потренирвам от време на време гърба. Иначе за лежанката - ще правя с тесен хват и кофички...от време на време баш лежанка.. не мисля че ще се одървя толкова...не знам, като почна щангите в Варна ще науча повече. Само да няма контузии сичко ще е наред...
по-скоро само едни набирания вкарай раменен под/надхват,мисля , че ще са достатъчно на целия фон от упражнения който имаш?
Snatch:
38 - 42 - 47 - 49 (Power snatch, нещо главата ме предаде..пък и я дръпах много високо и я ресиивнах в полуклек..което не е лошо де..) - 49 (пак същата история) - 46
Clean and Jerk:
47 - 51 - 55 - 64
Тука - стабилно
Front Squat:
2 @ 55- 64 - 77 - 82
КЛЕК!
8 @ 55
5 @ 81
3 @ 88,6
2 @ 98
2 @ 106
2х2 @ 98
Тфа колоездене до залата ме изморява..имах сила, но нямах енергия тоя път...бах много ми писна да г бия тия байри направо дропа психика докато стигна...още 9 дена имам в тая зала и на работата и след тфа 7 почивка щото пътувам и след тфа пак на макс...
Мнението беше редактирано от Valleri на 07.09.11 10:26.
07.09.11
11:10
Искам преди да си дойдеш тука,2-ка на 115.
Чоек, да ги е*б*а смешните кила,,,105, 110, 115 тфа са пълни смешки...ама на 106 деа докато ги извадя от примитивния ми рак, който зглобих...тряя ги вада на един крак..въобще само се почупвам тука, ама ако спра тр почвам от нулата..така че съм пред дилема....схе натискам тука колкот мога и така...то не остана де.....аа..тряя си земем щангетки чоек...
Е деба...
Начиии..преди 1-2 седмици, не помня, мисля че от предния клек разтегнах некаф трепец ли е, ромбоид ли е, абе между лопатката и гръбнака....и още не е минал...ама аз го подцених това де и тренирах орез това време така че му сложих още.....и сега ще почивам докато не мине....мисля че е защото зарязах набиранията и ми е отслабнал гърба....и оп....от предния най-много го усещам..разтегнал съм деа...само да не е нещо с гръбнака там...това ми е първата “сериозна” контузия и малко съм се спекъл... :(
ИДВААААААААААМ СИИИИИИИИИИИИИИИИИИ ХАІХА)ХА-АХАХА-ХАХА !!! : ) :) : ) :) :>
[3:42:40 AM] Теодор Радев: начи
[3:42:42 AM] Теодор Радев: представи си човек
[3:42:46 AM] Теодор Радев: след 10 години
[3:42:54 AM] Теодор Радев: сравняват методиките на абаджиев
[3:42:56 AM] Теодор Радев: и мойта
[3:42:58 AM] Теодор Радев: на абаджиев е
[3:43:10 AM] Теодор Радев: 95% 1ци и 2ки
[3:43:13 AM] Теодор Радев: по 15 серии
[3:43:16 AM] Теодор Радев: по 3 пъти на ден
[3:43:17 AM] Теодор Радев: мойта е
[3:43:19 AM] Теодор Радев: ахахххааххаа