08.10.10
12:54
Здравейте имам следният въпрос. До миналата година бях актовно спортуващ баскетбол и до тогава съчетавах с фитнес и бях силен, голям и пъргав. Но сега спрях за известно време и се чудя дали да продължа само с фитнес или лостове. Да го кажа на кратко кое е по добро? от кое се получава по голяма сила оформяне релеф пъргавина бъзина и тн. Благодаря предварително
08.10.10
15:37
Бързина, пъргавина - лостове бих те посъветал. Иначе ако искаш мусколи - залата !
Зала с няколко с 2 ръце.
1.Можеш да правиш упражненията от лостовете в залата + стотици други упражнения.
2.Метеорологичните условия са си проблем и провалят тренировките навън.
Пристрастно ще кажа фитнес залата. Най-малкото, че по лостовете краката няма как да ги тренираш. В залата има по-голямо разнообразие.
За тяло-задължително зала и то билдърски трен.А иначе взависимост какво искаш и каква сила,но дори и за експлозивна винаги бих избрал залата,но с различна методика на трен.
08.10.10
16:20
Всичко според целите си.
08.10.10
16:32
аз като тренирам в зала да не би да съм бавен бегач... или не поврътлив... в залата има и лостове и дъмбели и успоредки и Топло има в залата а навън няма сега ;дд ...
08.10.10
16:53
В някои зали не може да се гъзиш пред всички, т.е. отпадат доста от упражненията, които е добре да се правят на лостове. Но като се има впредвид, че 99% от трениращите знаят само 1% от упражненията със собствено тегло, които могат да се правят...
Относно темата - поканили дядо поп на сватба и го попитали ракия ИЛИ вино ще иска. “И бира, чада мои!” - отговорил дядо поп.
Аз мисля, че ако лостове и фитнес се съчетават е най-добре :) лостовете в залите са ми много неудобни, а и предпочитам тренировки на открито и със собствено тегло :)
тренирам и на двете - няколко месеца зала, 2-3-4 месеца лостове .... и така - постигам каквото ми трябва ;)
13.12.10
14:21
В залата можеш да работиш по сякакъв начин ,зависи дали знаеш как (релеф,маса ...) В това време ,което е сега незнам каква тренировка можеш да правиш .
13.12.10
18:24
Леко в страни, но касаещо темата. Преди 2 години се разболях, лекарите за 1 година ме натъпкаха с лекарства в килограми. Преди да ритна камбаната се оказа, че имам алергия към прах. За периода в който бях болен не съм тренирал т.к. кашлях, като прасе. Накратко преди година бях болен, като куче и не можех да се възстановя лесно.
На фитнес не можех да ходя т.к. прахта дори в елитните фитнеси е с тонове. Изпрах естествено лостове и добро хранене. За една година върнах килограми и приличам на човек. След една хубава диета мога да ходя и на фитнес и това не ми пречи.
Мисля, че дилемата не е само кое е по-добро, но и кое в даден момент е най-доброто.
Успех на всички с “лостовете” :)