15.10.10
17:00
Здравейте другари напълно нов съм в форума така ,че незнам дали темата е в правилният раздел.Така искам да ви се представя на 16 почти години съм тренирам фитнес(домашен и от 1 седмица в истински фитнес) от 1 год.Да ви запозная също накратко с моята история миналото лято претърпях тежка операция и тогава бях 54 кг. 174 см. висок , преместих се в друга държава и до зимата т.е юли - декември бях 104 кг 182 висок Ужассс!.И от тогава почнах да се оправям , от тогава до сега нямах възможност да правя кардио всеки ден защото просто няма места и не се шегувам няма места каде да бягам да карам колело и т.н защото съм в друга държава така че го карах на 5-10 кг. гири и танци т.е имам хоби да танцувам в къщи почнах и диета същото време и до сега съм 80 кг стабилно тегло 188 висок от XXL смалих на XL - X което съм доволен. Отказах доста храни за дълго време от 1 седмица почнах фитнес ,защото тези 10 кг. гири ми станаха доста леки и исках да се оформям. Така още ми е 1вата седмица , но от кардиото което правя на фитнеста (30мин.) всеки ден с тази тренировка и ядене което ще спомена по долу не мърдам от 80 кг. Защо дали не свалям кг. , дали свалям мускулна маса а качвам мазнини и вода , или свалям мазнини а качвам маса? Незнам нов съм горе долу затова исках да се допитам до вас другари.Сега ще опиша програмата която ми направи инструктора ми и яденето ми.
Програма - всеки ден ходя без неделя всеки ден по 30 мин кардио (колелото ) + 150 коремни ,но аз ги правя 8x45(различни пози).
Едният ден правя Гърди/Бицепс/Ръмене а другия Гръб/Трицепс/Крака
1вата ми програма е :1:Изтласкване на щанга от лег тип “Гилотина” 4x10 (кг немога да ви кажа защото не съм ги смятал честно ,но не са много).
2:Пак изтласкаване на щанга самоче от лек наклон нагоре неможах да го намеря в раздел упражнения 4x10
3:Пек-Дек 4x10 (15кг)
4:Затваряне на ръце с гири от тилен лег 4x10 (5кг всяка гира)
Това беше за Гърди.
Бицепс -1:Бицепсово сгъване с дъмбели 3x10 (10кг)
2:Концентрирано сгъване 3x10 (10кг)
Това беше за Бицепс.
Ръмене -1:Повдигане на ръце встрани 3x10 (5кг)
2:Неможах да го намеря това упражение също но е все едно се набирам на лост прав самоче изтласквам гири в тази посока 3x10 (5кг).
Това ми беше за Ръмене и 1вата ми програма която я редувам с другата на през ден.
2рата програма -
Гръб: 1-Придърпване на вертикален скрипец - С широк прониран хват пред гърди : 4x10 (30кг)
2- Придърпване на вертикален скрипец - С широк прониран хват зад врат : 4x10 (30кг)
3-Придърпване на вертикален скрипец - С тесен прониран хват (класически, или още “войнишки” вариант на набирането) 4χ10 (25кг).
4-Придърпване на долен скрипец 4x10 (22-25кг)
Това беше програмата за Гръб.
Трапец: 1:Привеждане на горен скрипец с прави ръце 3x10 (20кг).
2: Неможах да го намеря това упражнение но е с 1 гира за едната ръка ръката е вдигната и свита с тежеста зад мен и бавно вдигам гирата нагоре зад връта ми (дано сте ме разбрали ) 3χ10 (5кг)
Това беше програмата за Трапец.
Крака: 1:Бедрено разгъване - 3x10 (15кг)
2: Бедрено сгъване - 3x10 (25-27 кг )
Това беше програмата за Крака и 2рата програма.
+ тези упражнения пак ще кажа всеки ден 30 мин на колелото като средно въртя с 80-90 но като се изморя свалям най-много на 75km/h. и 150-200 коремни преси това е програмата ми.
Сега за храната която ям. От 8 месеца т.е от тазгодиният март месец до сега за закуска ям 1-3 пържения(варени) яйца + 75-100гр. сирене. Плодове ям 2-3 пъти в седмицата защото не обичам ваобще сладко и захар ! А от плодовете ям най-често портокали,грозде,ябълки,сливи,киви,праскови. Пия средно на ден вода- лятото повече защото беше голяма жега но сега пия 2 литра от сутринта до 3 часа слетобед и от 3 до вечерта още 1.5-2 литра. И по 1 литър на тренировките. Не ям пържени картофи т.е не съм ял от 1 год :D и като цяло пърженото съм го спрял както и мазните храни кетчуп,майонеза,салами,кренвирши,топени сирена,баници, газирано не обичам ,така че не ми е проблем и не го пия ,нито алкохол ,нито пуша или съм пушел.Тези месеци ям много варени картофи,ориз + пилешко,телешко,свинско риба не обичам не съм ял никога освен 1-4 годишна възраст и ми става лошо от нея. Каймата гледам да я избягвам ,но ако ям кайма ще е само смляно чисто свинско+телешко месо.Макароните многоо рядко ям като ми писне от горните неща + руло стефане.Супи не обичам много ,но си по-хапвам някой път пилешка,булюнова супа или картофена супа.Ям често боб,леща,грах.Ям и пия почти всяка сутрин прясно мляко и ям кисело мляко.Бадемите и другите ядки не съм им фен ,но от време на време похапвам.Общо взето това ми е яденето Сутрин/Обед/Слетобед много рядко/Вечер. Не преяждам и затова не ям няколко пъти на ден в повечко.Общо взето на този режим за хранене съм от доста време ако има нещо по него питайте или кажете ще бъде от полза.
Това е за моята тренировка и за яденето ми сега дано сте разбрали какво качвам какво свалям и дано ми отговорите след 1 седмица може да пратя и снимка да ме видите и да прецените сами зашотото искам поне 2 седмици фитнес да направя.И сега се мъча да стопя всичките мазнини по бедрата които имам малко в задните части гърдите за да се оформят и изпъкнат както и корема+ паласките които ще са последни сиг за да ми изпъкнат плочките и много много малко в рацете около бицепса за да изпъкне и той но да не се виждат вените .. и това е имам още работа дано по тази програма и ядене да ги премахна близките месеци до май месец преди лятото и да се оформя както трябва. Това е от мене благодаря ви предварително за всичко което ще напишете и отговорите и питате.
Темата беше редактирана от Jivko Petrov на 15.10.10 17:06.
15.10.10
17:26
Извинявай, но какъв точно е въпросът ти?
15.10.10
17:29
Въпроса ми е от това хранене което правя + упражненията какво качвам и какво свалям като от доста време съм на тях а съм 80 кг.Другият ми е дали този начин на хранене е здравословен и дали го бива + тези упражнения които правя като за начинаещ в фитнеса.Последният ми е дали трябва нещо да променя в храната? Това са :)