L-carnitine + CEE

21.10.10
16:25

Здравейте, не съм тренирал от повече от година, и никога с добавки. Последната зима се умазних страшно много от 85кг, станах близо 95. Като цяло физическа подготовка не ми липсва (дължи се на ген може би... знам ли). Та идеята ми е да отслабна до 80 максимум 85 колограма. И все пак ми трябва малко сила и нещо за отслабване.
Изчетох доста матеряли из форумите. На места пише, че тази комбинация не е добра, другаде, че няма проблеми.
Главното което разбрах е, че creatine ethul ester за разлика от creatine monohydrate не задържа вода, а само дава сила. А ролята на l-carnitine е да освобождава масните кисели като те служат за гориво и съответно премахва водата от мускула...
Та въпроса е добра комбинация ли е или първо L-C и после CEE?

Темата беше редактирана от Свилен Иванов на 21.10.10 16:28.

КК

21.10.10
16:34

Нямаш проблеми, вземи си и аминокиселини или протеин. Карнитинът може да заместиш с бърнър (Oxyelite Pro е лидер в категорията), не очаквай нещо да се случи от л-карнитина, ефектът е минимален. Бих взел Scitec Mega Kre-alkalyn вместо естера. Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1