Сухожилия

21.10.10
19:06

От време на време си имам лек дискомфорт в единия лакът от вътрешната страна - сухожилието. Какво е решението? Би ли повлияло благотворно допълнителното заздравяване на предмишницата (имам предвид да вкюлча упражнения и за нея)?

21.10.10
20:12

А причината каква е? Ако е претоварване допълнителните упражнения биха му повлияли зле.

21.10.10
20:17

Причината е стара травма. В смисъл такъв, че дори да не тренирам 2 седмици, подпра ли се примерно на подлакътника в колата, пак има вероятност да усетя лека, тъпа болка.

Включи упражнения за предмишница щом сега не правиш. И да не помогнат за проблема няма да навредят. Опитай.

И аз съм имал такива усещания, но са отшумявали след време.

21.10.10
20:33

казано от Георги Гайдов на 21.10.10, 20:28:

Включи упражнения за предмишница щом сега не правиш. И да не помогнат за проблема няма да навредят. Опитай.

И аз съм имал такива усещания, но са отшумявали след време.

Така ще направя, ще я тренирам. И при мен ту отшумява, ту се появява.

22.10.10
15:28

Каква ти е старата травма?
И за кое точно сухожилие става въпрос, защото от вътрешната страна на лакътя най-големите сухожилия са на бицепса и на брахиалиса?
Пиеш ли рибено масло? При мен се усеща доста ясно разликата, особено ако имам по-голямо натоварване. Ако не пиеш, само ще ти се отрази добре да започнеш.

Иначе, по мои наблюдения, за отшумяване на болки в сухожилията добра работа вършат изометрия или много бавни повторения.

16.12.10
10:51

старичка е темата, ама искам да помогна. Стоянчо имам доста проблеми с лакътя- и сухожилия и нерви. Така както описваш
кога усещаш дискомфорт много ме съмнява, че май имаш проблем с улнарния нерв. Хубаво е да покажеш на някоя снимка къде точно те боли, а най-добре консултация със специалист

17.12.10
12:28

@The_scouser - благодаря за вниманието! Проблемът се реши след като замених пудовките с дъмбели. Обясних си го с това, че при някои ключови упражнения, ако се изпълняват само с пудовки, то тежестта стои винаги от едната страна (за разлика от дъмбелите, които имат тежести от двете страни) и това товари иманно мястото, където усешах дискомфорт. Проведох една седмица тренировки само с дъмбеи и установих, че нямам никакви проблеми и че съм прекалил с пудовките. Сега тренирам отново само с дъмбели и от време на време разцъквам пудовките. :)

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 17.12.10 12:31.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1