22.10.10
13:59
Първа се извинявам ако мястото на тази тема не е тук !
Значи като почна да вдигам за бицепс и по някое време(започва от средата,края на 3 тата серия) пръстите ми изтръпват също и някой път за трицепс но там изтръпването е много слабо.Та въпросът ми е това нормално ли е ?
Темата беше редактирана от G-zone на 22.10.10 14:00.
22.10.10
16:07
Може да е свързано с кръвонапълването, при което мускулите се изпълват с кръв и притиска нерви. Може да и неврологичен проблем. Кои точно пръсти изтръпват?
казано от Владимир Недков на 22.10.10, 16:07:
Може да е свързано с кръвонапълването, при което мускулите се изпълват с кръв и притиска нерви. Може да и неврологичен проблем. Кои точно пръсти изтръпват?
Когато вдигам за бицепс ми изтръпват всички,а когато вдигам за трицепс трите крайни(към кутрето).Това изтръпване е от скоро,преди нямах такива проблеми,изтръпването не ми пречи да вдигам същите тежести нито влияе по някакъв начин на упражненията просто не е удобно като ги хващам .
23.10.10
09:14
И това е нещо което ти се е случило в последната тренировка или продължава от известно време?
казано от Владимир Недков на 23.10.10, 09:14:
И това е нещо което ти се е случило в последната тренировка или продължава от известно време?
Първо беше с трицепса,после и бицепса.Ми от около 2-3 може би и 4 тренировки.
23.10.10
17:59
Може да е заради притиснат нерв. Ако искаш да се успокоиш, посети личният си лекар и говори с него за направление за невролог.
23.10.10
20:08
Тези изтръпвания не са нормални. А и ако са на двете ръце най-вероятно става дума за дискретни увреждания от периферен тип. Уточни дали са и на двете ръце и дали си имал някакви травми преди време. Иди на невролог, както вече те посъветваха.
23.10.10
20:42
Ако е това, то е съвсем в началото. Имам трайно увреждане в дясна предмишница и помня, че в началото имах изтръпвания. Поинтересувах се чак когато това обхвана цялата длан, а вече беше късно. Все пак да не шашкаме момчето, може да се касае за притиснат нерв или пък вродени допълнителни шийни ребра в комбинация с преразвит пекторалис минор и напомпване. Може да е в следствие на удар, натиск стягане, което прави докато тренира някое упражнение и не усеща. Неврологът трябва да го прати да му изследват проводимостта с апарат, май беше ЕМГ. Тогава ще е ясно.
24.10.10
20:27
Да, ЕМГ-то показва за провеждането дали е намалена скоростта. Специално невритите на n.ulnaris / radialis, са от хронични травми с използването на патерици често при пациенти в болниците. Упражненията с щанги са абсолютно възможна причина - от смесен характер исхемия/ травма. Но не е зле да се провери за локални промени на шийните прелшени с рентген, КТ и МРТ- може дето каза шийно ребро да е, или спондилартрозни промени.
Така или иначе: нестероидни противовъзпалителни, физиотерапия, Галантамин при парези, а ако се окаже исхемично (каквото е почти сигурно) - вазоактивни медикаменти.
Владо, къде точно изтръпвания и за колко време се влоши? Сега как си служиш с ръката?
Мнението беше редактирано от introducer на 24.10.10 20:28.
24.10.10
20:52
Аз съм с диагностицирана брахиална плексопатия, но не е уточнено каква е причината за възникване. Нервните импулси при мен не достигат в пълна степен до някои мускули. Имам нарушена функционалност на предмишницата и даже, някои мускулчета по дланта, кутрето и безименния са с частична атрофия. Интересното е, че докато тренирам и натоварвам предмишницата мускулната и маса отстъпва със съвсем малко на другата. Спра ли, започва измръзване, крампи, тремори.
25.10.10
13:53
С какво се занимаваш извън сайта? Възможно е след време да ти пречи сериозно в работата. Опеарция не, но е добре да ходиш на профилактични прегледи и да следиш как са нещата. Някаква рехабилитация може и да ти помогне, не би трябвало когато спираш тренировките да получаваш тремор.