23.10.10
19:27
Аз лично ям по 6-7 жълтъка на ден. Интересувам се дали се влияете от теориите че многото жълръци били вредни, вдигали холестерола “не трябва да се яде повече от 1 яйце на седмица” и т.н. Тука става въпрос за броя на жълтъците, белтъците е ясно-и 50 да изядеш нищо няма да ти стане.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 28.10.10 13:18.
23.10.10
19:39
За последните две години рядко не минавам със закуска съставена от 5 цели яйца, а често когато нямам време за готевене някое от следобедните ми храненета пак е с яйца и то цели.Гласувам за 5-6, а изследвания които ми бяха направени от работодателя показаха, че холестерола ми е в норма. Нещо повече изследвания в дебеля ми период показваха, че холестерола ми е над нормата.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 23.10.10 19:41.
от 4 до 8 стигат на ден жълтъците при мене, ял съм и по 10-15 на ден, но нещо почнах да ги сънувам :D
23.10.10
20:05
5,6,7 :)
23.10.10
20:18
Спокойно си яж на ден по 3-4 жълтъка с белтъка, а относно белтъците както каза и ти може и 50 да си ядеш.
Без да искам вотнах 0, но ям между 4 и 6. Ония ден имаше изключение и изядох 9.
24.10.10
10:51
Средно между 3-6 ,но често съм стигал и над 10
между 4 и 10.от около 2 години ям така.последни изследвания - всичко в норма ;)
Дневно съм изяждал 70 белтъка, а иначе цели яйца дневно съм стигал до 20-22.
24.10.10
12:01
Владо за тебе трябва да отворят отделна птицеферма да те снабдява с яйца :D
пп: Разширявам темата: в перидиоте кога сте консумирали много жълтъци избивали ли са ви пъпки и когато спрете махат ли се? Доста хора твърдят че от много яйца организма се натравя.
Мнението беше редактирано от CircleOfPain на 24.10.10 12:02.
24.10.10
12:08
Аз имам, но не ги дължа на яйцата...всеки огранизъм е различен...имам приятели, които са яли по 10+ яйца на ден (както повечето тук) и не им се отразява на външния вид. Пубера си е пубер :D
24.10.10
12:08
Средно 10,12 яйца на ден. Имам и дни с 20+. И всичко това като се има в предвид, че ги ям на едно хранене ;)
Обикновено всеки ден ям яйца (винаги цели) - най-често 2, понякога 3. От известно време съм ги спряла, но темата ме подсети за тях и ще ги включа отново (sun)
Имах период, в който хапвах по 4 цели яйца всеки ден и след десетия наистина ми избиха специфични пъпки. Като спрях яйцата, изчезнаха. Но да се има предвид, че тогава личното ми тегло беше 43 кг :)
казано от CircleOfPain на 24.10.10, 12:01:
пп: Разширявам темата: в перидиоте кога сте консумирали много жълтъци избивали ли са ви пъпки и когато спрете махат ли се? Доста хора твърдят че от много яйца организма се натравя.
Аз имах един период, в който избих целия. Не бяха пъпки, а някакви гадни неща по кожата. Месец спорих с наш’те, че не е от яйцата, но като ги спрях се оправих. Сега го нямам тоя проблем, но го имам предвид.
Иначе ям по 3-4. Стигал съм и до 10.
24.10.10
14:00
Мда и аз сякаш откакто увеличих яйцата ми избиват малко повече пъпки... Преди бях почти чист, само 3-4 по цялото тяло. Смятам лятото да почна стабилно по 20хапа бирена мая на ден и да ям само белтъците и за месец и половина-2 трябва да се изчистя ;)
Мнението беше редактирано от CircleOfPain на 24.10.10 14:00.
Ето малко интересна информация:
1. Яйцата са храната, която съм ял по най-много различни начина.
2. В едно яйце съм намирал 2 и 3 жълтъка. Веднъж даже нямаше жълтък!
24.10.10
19:15
казано от CircleOfPain на 24.10.10, 14:00:
Смятам лятото да почна стабилно по 20хапа бирена мая
Я ми обесни какво прави тая бирена мая. Виждам съм, че я споменават в някой друга тема, но не помня, а и не ми се търси :) За какво ти е ? :)
ПП - Извинете за офтопика :(
Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 24.10.10 19:16.
Аз пък преди да почна да ям яйца имах много пъпки.Сега ям по 15 яйца на ден и имам по-малко пъпки,но много гъста брада ми изби от яйцата нещо.
Еееми аз протеина си го набавям предимно от месо, но мисля, че наистина многото жълтъци качват холестерола.Затова аз ям 2-3 жълтъка на СЕДМИЦА.
Иначе белтъци почти всеки ден по 3-4.
П.П. Ама вие сериозно ли нагъвате по 20 яйца на ден :O ? На мен от повече от 5 наведнъж ми се повдига :D .
казано от power_up на 25.10.10, 19:30:
Еееми аз протеина си го набавям предимно от месо, но мисля, че наистина многото жълтъци качват холестерола.Затова аз ям 2-3 жълтъка на СЕДМИЦА.
Иначе белтъци почти всеки ден по 3-4.
П.П. Ама вие сериозно ли нагъвате по 20 яйца на ден :O ? На мен от повече от 5 наведнъж ми се повдига :D .
Яж повече чили тогава...
26.10.10
08:13
Владо постни някоя екзотична рецепта с яйца, че да разнообразим малко :D
Аз съм ял:
Варени, на омлет, бъркани, на очи/панагюрски, пържени
Бирената мая са витамини извлечени от...... БИРЕНА МАЯ :D
натурални са и спомагат за изчистване от пъпки, както и правят косата и ноктите по-здрави.
26.10.10
09:07
Момчета,бирената мая няма да ви помогне,а от яйца може да се обринете(тук е индивидуално),но не и да имате акне.Решението е козметик и мазила и кожата ви ще е като на бебе.
Иначе по темата -всеки ден по 4 цели яйца,но може и повече.
За рецепти-яйца със сирене,кашкавал,лук,мед дори.Вижте в live to lift е пълно с рецепти.
http://www.livetolift.com/2010/09/16/%d0%b3%d0%be%d1%82%d0%b2%d0%b8-%d1%81-live-to-lift-%d1%8f%d0%b9%d1%86%d0%b0-%d1%81-%d0%bc%d0%b5%d0%b4-%d0%b8-%d1%81%d0%b8%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b5/
http://www.livetolift.com/2010/09/02/%d0%b3%d0%be%d1%82%d0%b2%d0%b8-%d1%81-live-to-lift-%d0%b1%d1%8a%d1%80%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d1%8f%d0%b9%d1%86%d0%b0/
http://www.livetolift.com/2010/07/19/%d0%b2%d0%ba%d1%83%d1%81%d0%bd%d0%b8-%d1%80%d0%b5%d1%86%d0%b5%d0%bf%d1%82%d0%b8-%d1%81-%d1%8f%d0%b9%d1%86%d0%b0/
По-здрави!
26.10.10
09:54
Бирена мая пил ли си? Когато бях в пубертет преди около 3 години лятото целите ми крака бяха в пъпки, един ден броих около 60-70 гнойни пъпки само по краката. За месец и нещо бирена мая по 15 хапа останаха само тук таме най много 5 да са били.
Козметиката не е толкова ефективна, колкото твърдят.
Мнението беше редактирано от CircleOfPain на 26.10.10 09:54.
26.10.10
10:21
Да,пил съм бирена мая и то много пъти.Води се полезна и,че пречиства кръвта,което май наистина е така.Но лично аз ефект не съм усетил нито към пъпки,нито към апетит и пр.Иначе ти говоря за акне по лицето,аз по тялото някога не съм имал,то и по лицето нямам почти,но просто ти казвам кое наистина действа.Ако порите не се почистват от козметик или с ултразвук и не се поддържа лицето с разни продукти,просто ефект няма.Иначе геловете и другите козметики,които рекламират по телевизията,че премахват черните точки и почистват порите нямат такъв ефект,ако не се почиства лицето мехнично.
п.п.Това е от мен,стига флууд по темата.
Жълтъците са най-вкусното нещо на тоя свят, стига да имам мога да изям над 100 на ден!!!
радвам се да видя толкова хора, които явно са се поинтересували и са се отърсили от предразсъдъците тип “жълтъка вдига холестерола” и ала-бала и си консумират най-качествената част от яйцето:)
аз преди хвърлях жълтъците, да не “омазнявам”, ама тогава бях доста заблуден:)
лощото е, че все още свръх компетентни “диетолози” си прокламират по един жълтък на седмица, че е нормата и не ги бърка:)
Аз повече от 1 макс 2 жълтъка на ден не пипам (с 5 макс 10 белтъка) защото ми стават пъпки...рядко си позволявам 2. След като ми избиват пъпки от повече следователно не са добре дошли за огранизма тези жълтъци ;) Няма кой да ме убеди че не е вредно да се плющат жълтъци с някви бройки над 1-2 дневно. Има хора които пушат по 60 години и нищо им няма , има и такива които хващат рак на 5-тата година. Тук си говорим за системно, ежедневно поглъщане на жълтъци пичове а не за “днес ми се хапват яйца чакай да си ръфна 4-5 цели”
Защо да предизвиквам съдбата и да проверявам дали не съм от тези на който нищо не им става.
Мнението беше редактирано от Manigga на 26.10.10 15:11.
казано от Manigga на 26.10.10, 15:09:
Защо да предизвиквам съдбата и да проверявам дали не съм от тези на който нищо не им става.
Представи си, че развиеш алергия към белтъка... В момента предизвикваш съдбата с 5-10 такива дневно.
АИма хора които пушат по 60 години и нищо им няма , има и такива които хващат рак на 5-тата година.
Документирани случаи за двете твърдения имаш ли или просто си теоретизираме?
Edit: Разбира се, когато човек започва с “няма кой да ме убеди че..” няма как да се води смислен диалог, а и на мен времето когато го водех точно този диалог ми е минало отдавна. Приеми горното не като желание за спор, а като повод да призова да се мисли каквото се казва преди да се каже, защото съм почти сигурен, че нямаш наблюдения за нито едната част на твърдението, а просто нареждаш някакви думи, които си чувал от тук и от там. Ако не е така - ще ме прощаваш.
Мнението беше редактирано от G33K на 28.10.10 14:35.
Manigga:”Аз повече от 1 макс 2 жълтъка на ден не пипам (с 5 макс 10 белтъка) защото ми стават пъпки...рядко си позволявам 2. След като ми избиват пъпки от повече следователно не са добре дошли за огранизма тези жълтъци Няма кой да ме убеди че не е вредно да се плющат жълтъци с някви бройки над 1-2 дневно.”
Пъпките се дължат на това че не приемаш достатачно цинк(спомага за регенерацията на кожата,косата и т.н) или го приемаш не когато трябва! Яйцата съдържат калций , а той пречи на усвояването на цинка. Т.е. за да нямаш такива проблеми просто ги приемай в различни части на денонощието.
казано от Ensiferum на 28.10.10, 14:27:
Представи си, че развиеш алергия към белтъка... В момента предизвикваш съдбата с 5-10 такива дневно.
Алергия може към белтъка може да се развие само , ако се приема суров . След топлинна обработка това се избягва !