Кифоза

АЧ

29.10.10
15:53

От много години насам имам кифоза - грабначно изкривяване и съм все едно прегърбен, но не много. :) Сигурно съм го получил, когато седя на компа, в часоете като малък и съм седял прегърбен и гръбначния стълб се е изкривил леко. Има ли някакъв шанс и какъв е той, за да си имам правилната стойка на тялото ?

ВН

29.10.10
19:14

Разбира се че има. Трябва да тонизираш и развиеш средните и долните дялове на трапецовидните си мускули, средните дялове на дългите гръбначни мускули и ромбоидите.

АЧ

29.10.10
19:23

Как да ги тонизирам и развия ? Какво да правя ми обясни. :)

29.10.10
19:30

Тренировки за тях ;)

АЧ

29.10.10
19:36

казано от Biad__ на 29.10.10, 19:30:

Тренировки за тях ;)

Какви ? Обяснете ми.

ВН

29.10.10
20:07

1. Хоризонтално раменно разтваряне на скрипец
2. Навеждане с щанга (”Добро утро”)
3. Придърпване на вертикален скрипец

Тест за това дали си свършил добра работа е, да се научиш да изпълняваш тази техника добре.
4. Железен кръст

Има още десетки, но тези имаме описани.

АЧ

29.10.10
20:22

Противопоказания

Упражнението не се препоръчва при самостоятелни тренировки на хора с патологични изкривявания или дискови хернии в гръбнака, както и контузии/патологии в тазобедрени стави. При тях движението може да се включи по преценка на терапевт/треньор и при консултация с лекар.

ПАТОЛОГИЧНИ ИЗКРИВЯВАНИЯ какво ще рече ? От тия 4 дето ми даде, мога да изпълнявам това и със скрипеца.

ВН

29.10.10
20:29

Или да си намериш треньор/кинезитерапевт. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1