08.03.05
22:38
Ужас. От 3 дни имам тоя проблем. Скачам на въже след тренировка и на 10тата минута макс близо до лявото слепоочие започва да ме цепи силно и немога да продължа. Тва от неправилно дишане? Незнам. Или пък от умора? Щот ако е нещо по-сериозно да не се напъвам много. Помагайте ако знаете нещо.
батка, барни още некво инфо, хм, кажи некви добавки, кафета, такива работи взимаш ли, пиеш ли, какво? Диети ли спазваш, спиш ли достатъчно - подробности трябват за да ти помогнем с нещо :)
Оке доке. Начи за храната нямам кво да кажа. В момента поддържам тегло (80кг на 186 см, още може, ама да не бързаме), та си се храня горе долу стандартно. Вземам млечно-яйчен протеин и глутамин. Кафе не пия. Но за спането ето тук вече е проблем. Режима ми е кофти. Понеже тренирам късничко вечер (от 8 до 9-10) и организма кат се стъфне и не помня от кога не съм заспивал преди 1.30 да речем. И понеже без сън не се живее си наваксвам с около 3 часа следобедно спане. Би трябвало следобяд да трейнвам, ама немога, уморен съм, а и много съм затънал в тоя режим че да го сменя с правилен. Освен тва незнам никакви други негативни предпоставки за проблема ми.
относно режима трябва да го вкараш в ред спри тренировките за 1 седмица и после започни да тренираш слеобяд!
Ееееее спането ти е отвратително! Прочети статията на сайта за съня, ще ти е от полза. Просто гледай да промениш програмата с късната тренировка. И съня следобед нищо не наваксва даже прави нещата по-зле! Съня е важно нещо и не бива да се стига до хапчета за да се оправят нещата. Отиди за общи иследвания и си направи и кардиограма.
по-здрави
09.03.05
13:00
Хм.
Аз също тренирам по това време - между 8 и 10…
И често съм на подобен режим. нО често и не.
Тренировките ми не са от най - леките и никога след тях не ми е било проблем да трупна и да заспя.
Искаш ли да ти кажа как виждам аз проблема? Не толкова в късната тренировка, а в лош режим, към който си се адаптирал.
Предполагам, след тренировката ядеш? Предполагам към 11-12 часа? Как да заспиш после...
Освен това после се къпеш, почиваш, гледаш филми да речем... Направил си го един - два пъти и после си се адаптирал. Сигурен съм, че ако се прибереш след трен, изкъпеш се и си легнеш ще заспиш без проблем... Просто не си навикнал така :)
Освен това 3-те часа следобеден сън и вероятното късно ставане ме навеждат и на мисълта, че не работиш, откъдето тотално ти липсва режим и си склонен да караш по инерция.
Направи си един дневен режим и се стреми да го спазваш.
Иначе Емо е прав - неправилен сън, неправилно хранене, болест или кръвно са най - честите причини за болки в главата.
Поздрави!
Какво говорите, аз давам по 2 нощни седмично и се разсипвам тотално. Както каза Емил спането е много важен фактор и ако пича дето е пуснал темата може да си оправи режима и да ляга да спи преди 12 вечерта ще е екстра...
Още един въпрос към него относно главоболието: с кръвното как си?
Майка ми току що го измери. Каза, че било нормално. За всеки случай ще ми пусне едно изследване, лаборант е. Между другото Слейд, ти где бачкаш ?
Мерси за съветите, ще спра тренировките за известно време, и при това май понастинах днес. Та ще се опитам да фиксна спането, но все пак задължително ли е да спра вечерните тренировки? То късното заспиване мисля, че е резултат от следобедното спане, не от самата тренировка. Та получава се порочен кръг и ми се ебава майката дет се вика. Както и да е. Ще видим.
Има известни културисти, които тренират вечер и това не им пречи. Виж си изследванията и ако всичко е наред - тренирай.
На въпроса ти (ако някой нервен мод пак не го изтрие) - и аз бачкам в лаборатория, но предимно нощни смени.
причината за болките в главата (особено ако са в задната част) най-често се дължат на неправилно дишане. Опитай се да спазваш някакъв равномерен дихателен ритъм и задължително намали темпото на кардиото. Тъй като ще ти е малко трудно при скачането на въже можеш за известно време да го замениш с нещо друго, после пак започни като болките окончателно отшумеят.
Във всеки случай късният час на тренировките няма отношение към проблема.