цепи ме глава при кардиото !

08.03.05
22:38

Ужас. От 3 дни имам тоя проблем. Скачам на въже след тренировка и на 10тата минута макс близо до лявото слепоочие започва да ме цепи силно и немога да продължа. Тва от неправилно дишане? Незнам. Или пък от умора? Щот ако е нещо по-сериозно да не се напъвам много. Помагайте ако знаете нещо.

08.03.05
22:45

батка, барни още некво инфо, хм, кажи некви добавки, кафета, такива работи взимаш ли, пиеш ли, какво? Диети ли спазваш, спиш ли достатъчно - подробности трябват за да ти помогнем с нещо  :)

08.03.05
23:04

Оке доке. Начи за храната нямам кво да кажа. В момента поддържам тегло (80кг на 186 см, още може, ама да не бързаме), та си се храня горе долу стандартно. Вземам млечно-яйчен протеин и глутамин. Кафе не пия. Но за спането ето тук вече е проблем. Режима ми е кофти. Понеже тренирам късничко вечер (от 8 до 9-10) и организма кат се стъфне и не помня от кога не съм заспивал преди 1.30 да речем. И понеже без сън не се живее си наваксвам с около 3 часа следобедно спане. Би трябвало следобяд да трейнвам, ама немога, уморен съм, а и много съм затънал в тоя режим че да го сменя с правилен. Освен тва незнам никакви други негативни предпоставки за проблема ми.

09.03.05
08:56

А дишането как е? Колко време тренираш (преди кардиото)?

09.03.05
12:41

относно режима трябва да го вкараш в ред спри тренировките за 1 седмица и после започни да тренираш слеобяд!

09.03.05
12:46

Ееееее спането ти е отвратително! Прочети статията на сайта за съня, ще ти е от полза. Просто гледай да промениш програмата с късната тренировка. И съня следобед нищо не наваксва даже прави нещата по-зле! Съня е важно нещо и не бива да се стига до хапчета за да се оправят нещата. Отиди за общи иследвания и си направи и кардиограма.
по-здрави

Хм.
Аз също тренирам по това време - между 8 и 10…
И често съм на подобен режим. нО често и не.
Тренировките ми не са от най - леките и никога след тях не ми е било проблем да трупна и да заспя.
Искаш ли да ти кажа как виждам аз проблема? Не толкова в късната тренировка, а в лош режим, към който си се адаптирал.
Предполагам, след тренировката ядеш? Предполагам към 11-12 часа? Как да заспиш после...
Освен това после се къпеш, почиваш, гледаш филми да речем... Направил си го един - два пъти и после си се адаптирал. Сигурен съм, че ако се прибереш след трен, изкъпеш се и си легнеш ще заспиш без проблем... Просто не си навикнал така :)
Освен това 3-те часа следобеден сън и вероятното късно ставане ме навеждат и на мисълта, че не работиш, откъдето тотално ти липсва режим и си склонен да караш по инерция.
Направи си един дневен режим и се стреми да го спазваш.
Иначе Емо е прав - неправилен сън, неправилно хранене, болест или кръвно са най - честите причини за болки в главата.
Поздрави!

10.03.05
00:03

Какво говорите, аз давам по 2 нощни седмично и се разсипвам тотално. Както каза Емил спането е много важен фактор и ако пича дето е пуснал темата може да си оправи режима и да ляга да спи преди 12 вечерта ще е екстра...

Още един въпрос към него относно главоболието: с кръвното как си?

10.03.05
22:31

Майка ми току що го измери. Каза, че било нормално. За всеки случай ще ми пусне едно изследване, лаборант е. Между другото Слейд, ти где бачкаш ?
Мерси за съветите, ще спра тренировките за известно време, и при това май понастинах днес. Та ще се опитам да фиксна спането, но все пак задължително ли е да спра вечерните тренировки? То късното заспиване мисля, че е резултат от следобедното спане, не от самата тренировка. Та получава се порочен кръг и ми се ебава майката дет се вика. Както и да е. Ще видим.

13.03.05
03:07

Има известни културисти, които тренират вечер и това не им пречи. Виж си изследванията и ако всичко е наред - тренирай.
На въпроса ти (ако някой нервен мод пак не го изтрие) - и аз бачкам в лаборатория, но предимно нощни смени.

14.03.05
10:22

причината за болките в главата (особено ако са в задната част) най-често се дължат на неправилно дишане. Опитай се да спазваш някакъв равномерен дихателен ритъм и задължително намали темпото на кардиото. Тъй като ще ти е малко трудно при скачането на въже можеш за известно време да го замениш с нещо друго, после пак започни като болките окончателно отшумеят.
Във всеки случай късният час на тренировките няма отношение към  проблема.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1