01.11.10
16:31
Здравейте,може ли да ми кажете каква храна е най-добре да се яде след тренировка (на какво да е богата) и горе долу колко време след тренировката .
Бързи въглехидрати(банани, мед) и някака храна, богата на протеини(месо, яйца)
01.11.10
18:12
Веднага след тренировка бърз въглехидрат (банан, мед, локум) 20 мин след това протеинов шейк и 50-60 мин. след това месо + въглехидрати.
Да използвам темата на колегата горе долу за какъв грамаж бързи въглехидрати говорим като прием за след тренировка.
02.11.10
06:56
казано от St0yan на 01.11.10, 18:27:
Да използвам темата на колегата горе долу за какъв грамаж бързи въглехидрати говорим като прием за след тренировка.
Пффф...за точна цифра зависи от режима ти, човече, но дори и да прекалиш няма проблем, понеже точно тогава гликогенните депа са на припадане и глюкозата е добре дошла :D
Мен ме интересува защото сега съм в период на качване и почнах да взимам по 1 лъжица мед след тренировка но ми се струва малко.
02.11.10
11:54
Не претендирам за абсолютна точност, но в една лъжица мед (около 20 грама) се съдържат около 17 грама въглехидрати, при това всичките са прости т.е. захари и 64 калории. На 100 грама мед има около 82 грама прост въглехидрат и 300 калории. Ако това ще е единствения прост въглехидрат, който поемаш след ядене можеш да изядеш 3-4 лъжици :) Ти си прецени :)