02.11.10
12:38
Здравейте , нова съм тук може би вече има такива теми извинявам се ако се повтарям , но имам няколко въпроса и ще се радвам ако ми помогнете.На 15 години съм и съм висока 1.62см тежа 52 кг и това ми е добре имам стегнато и хубаво тяло мерките ми са 88 на 61 на 88 подгръдната ми обиколка е 71см а обиколката на баджака ми е 50 см (казвам тези неща ако са нужни за нещо) искам да почна да тренирам сериозно, да се храня здравословно и да пия някакви добавки, ако може да ме посъветвате за добавките освен ел-карнитин какво да взимам като за начало по колко пъти седмично да тренирам и по колко време и как да увеличавам постепенно за храната горе долу какво да ям не искам чак строги диети но горе-долу някакъв режим съня има ли значение и за това и за разтеж на височина всякакви ваши съвети ще са ми от полза благодаря много сега че ви дам клип на тялото което най-много се доближава до това което искам да постигна не искам да стана прекалено мусколеста искам крака , корем , гърди без гръб,рамене,ръце
ето Лияна (певицата) тялото и ми харесва много:) ще съм ви много благодарна чакам отговори мерси :))))
Здравей.
С уговорката, че мнението което ти давам не е най-акуратното, почвам. Първо ми се наби това с добавките.. та ти си на 15, момиче!
При положение, че харесваш тялото си и то е “стегнато и хубаво”, съветвам те да наблегнеш на качествената храна, на добрата храна - тази, която не включва снаксове, чипсове, солетки, сладкишчета.. джънк фууд. В това число влизат хубавото месо, млечните изделия, зеленуците.. ти сама би могла да прецениш кое ти харесва и не, пазара е голям.Виж какво са белтъци, въглехидрати, мазнини. Не говорим за диета тук.. говоря за режим на хранене. Балансиран режим, спрямо нуждите на тялото ти. В този форум би могла да намериш изключително полезна информация, стига да пожелаеш. Добавките са хубаво нещо, но според мен ти е твърде рано .. научи се да се храниш правилно. Като даваш на тялото ти необходимата и правилна храна, то ще ти е благодарно също - ще тренираш по-пълноценно, ще живееш по-пълноценно. За фитнес тренировките ти.. според мен е добре да са кръгови, т.е. да тренираш цялото тяло с многоставни упражнения, такива натоварващи повече мускулни групи.Незнам на какво натоварване си свикнала, но 3 -4 пъти в седмицата е отлично. В търсачката има информация и по този въпрос. Така би изградила основата на сградата, която ще строиш занапред.. т.е. твоето тяло. Според мен за едно добре изваяно тяло е добре да тренираш всичко - гръб, гърди, ръце, крака.. за корема бих те посъветвала кардио повече- тичане, степери, велоергометри, спининг е интересно.. и др. Сънят е важен, да. Много е хубаво, когато има хора интересуващи се от себе си! А тук, всички са такива. Въпросите са ти обект на много обширни теми.. затова те съветвам да се поразтърсиш по форума и ще намериш отговор на повечето. Успех! :)
02.11.10
13:34
благодаря много ми беше полезно твоето мнение :))) ще се поразровя чакам и други отговори :))
Лиана е бивша лекоатлетка,нейната визия наистина е впечатляваща.Доста високи цели си си поставила,но не са невъзможни.
Интересното е че мъжките теми са “как да кача маса”,а женските “искам да тренирам но да не качвам.
Скъпи дами за мъжете,които имат доста повече тестостерон,отнема година за да постигнат някакви резултати в тази насока,не се притеснявай няма да станете като професионални състезателки по бодибилдинг,това от което се плашите.Нито сте им на тренировките нито на впечатляващата химия,която те пият за да се превърнат в почти мъже.
02.11.10
21:42
ami az ne sum izobshto pulna i celta mi ne e da otslabvam ami tazi koiato kazah veche prosto smiatam che vse pak triabva da ima niakakva cel