02.11.10
18:19
Здравейте !
Първо искам да кажа на всички,че тренирам от скоро.Започнах да тренирам може би преди 15 дни :) .Започнах да тренирам с мисълта да сваля някое килце и да си стегна тялото.Най-много имам нужда да намаля обиколката на ханша и бедрата.Не мисля че съм дебела или прочие,но наистина искам да отслабна малко и да се стегна и затова започнах да ходя на фитнес.Но въпросът ми е може ли да ходя всеки ден на фитнес ? Няма ли да натрупам мускулна маса по този начин ! Питам за това,защото не желая да трупам мускули,но ме е страх 4е като ходя всеки ден ще се получи нещто такова.Като ходя на фитнес минавам почти през всички уреди.Нямам определена програма.Най-много наблягам на пътеката и на колелото,но както споменах правя и упражнения за крака,ръце и др.Трябва ли да се съобразявам със упражненията или мога всеки ден да си правя от всичко по малко без да натрупам мускули ? :)
02.11.10
19:03
Я дефинирай “натрупам мускулна маса”? Качи картинка как изглеждаш сега, как би искала да изглеждаш и как не би искала. А че няма да натрупаш кой знае колко мускулна маса, това е ясно. :) Просто много дами си падат по анорексична визия, със снимки всичко ще изясним.
Ако ходиш всеки ден ще претренираш и няма да качиш грам мускули. Начинаеща си, а тренираш по твоя си програма, така няма да стане.
В момента нямам възможност да кача снимка,защото не съм на моя компютър :) Под това ,,да натрупам мускулна маса,, имам предвид да не стана с много големи мускули или да увелича още повече обиколката си.На 16 г. съм,тежа 58 кг. и съм висока 169-170 см.-ако това има значение :) А и междо другото започнах да пия Л-карнитин (течен 1000 мл.)
Мнението беше редактирано от Hilary на 02.11.10 19:12.
02.11.10
19:47
ечи 58кг на 170см е добре си мисля :)
няма значение.. :) аз искам да намаля обиколката на ханша и на бедрата !
Мнението беше редактирано от Hilary на 02.11.10 20:28.
тренировка всеки ден не е добра идея - то и господ си е починал на седмия ден ;). тъй като не си бог, бих ти препоръчал 3-4, мах 5 дена да тренираш :) това, което искаш да свалиш е въпрос на хранене в по-голяма степен, отколкото на тренировки - замисли се за подходящ хранителен режим (не гладуване) и подходящи тренировки - добре си се ориентирала в началото да тренираш цялото тяло в един ден, поне докато не придобиеш подходящия двигателен опит, но това не означава, че трябва да се обикалят безцелно всички уреди в залата ;)
тренировка всеки ден не е добра идея - то и господ си е починал на седмия ден ;). тъй като не си бог, бих ти препоръчал 3-4, мах 5 дена да тренираш :) това, което искаш да свалиш е въпрос на хранене в по-голяма степен, отколкото на тренировки - замисли се за подходящ хранителен режим (не гладуване) и подходящи тренировки - добре си се ориентирала в началото да тренираш цялото тяло в един ден, поне докато не придобиеш подходящия двигателен опит, но това не означава, че трябва да се обикалят безцелно всички уреди в залата ;)
Благодаря за съвета :)