Домашен кардио уред

02.11.10
19:01

Здравейте! Искам да си взема някакъв домашен уред за кардио тренировки. Прочетох доста теми и мнения из форума и съм се спрял на три основни вида уреди:
1. Велоергометър. Тук предимството е сравнително простата и надеждна конструкция, сравнително компактен като размери и лесен за вписване в интериора на стаята. Като минус от прочетеното видях само че с него се тренира и оформя само долната част на тялото.
2. Крос тренажор. Много по комплексен уред, изискващ повече място, много движещи се части и от тук много възможности за отказ.
3. Гребен тренажор- този уред ми е изцяло непознат. Никога до сега не съм ползвал подобен уред. От прочетеното: комплексен уред за цялото тяло, сравнително проста конструкция и малки размери.

Общо взето това са ми разсъжденията. Бюджета ми е около 400 лв. За момента клоня повече към велото, понеже останах с впечатлението че за тези пари мога да си купя приличен уред. Приемам всякакви съвети и препоръки, както за уред така и за марка и модел.

На твое място не бих се набутвал с 400 лева което в днешно време не са си малко пари. По добре се ориентирай към някаква тежест и си направи някой кросфит комплекс. Ще гориш повече енергия отколкото с кардиоуреда и със сигурност няма да умреш от скука докато вървиш или въртиш педалите.
Мои приятели пред две години ми подариха велоергометър и от месеци стой в нас като закачалка и само го обикалям, а вече не мога да го продам защото е непродаваем.
И понеже клониш към велото, най добре си е велоСИПЕД отколкото велоЕРГОМЕТЪР :).

03.11.10
06:03

казано от Иван Шишманов на 03.11.10, 05:30:

На твое място не бих се набутвал с 400 лева което в днешно време не са си малко пари. По добре се ориентирай към някаква тежест и си направи някой кросфит комплекс. Ще гориш повече енергия отколкото с кардиоуреда и със сигурност няма да умреш от скука докато вървиш или въртиш педалите.
Мои приятели пред две години ми подариха велоергометър и от месеци стой в нас като закачалка и само го обикалям, а вече не мога да го продам защото е непродаваем.
И понеже клониш към велото, най добре си е велоСИПЕД отколкото велоЕРГОМЕТЪР :).

х2
И моя вело седи вкъщи, събира прах и ако го изпозлвам то е само за закачалка ;)
За 400 лв. наистина можеш да си вземеш нещо (и да ти останат много), което не заема даже и толкова място и да си направиш някакви комплексчета, с които наистина ще гориш сигурно 2 пъти повече калории ;)
Иначе за тази сума можеш да си вземеш някое хубаво велоергометърче, но въпроса е дали си струва ;)

Правилно са ти отговорили, но с презумцията, че кардиото ще ти е за отслабване. Ако става въпрос за възрастен/болен човек, с проблеми в ставите и т.н., то тогава нещата се променят.
За здрав и прав кардиото вкъщи е излишно нещо. Винаги може да се иде навън и да се потича, или до басейн и да се поплува. Ефектът ще е много по-добър и за физиката, и върху психиката :)
За 400лв се купуват два разглобяеми дъмбела, швейцарска топка, въженце за скачане и ластици. Друг вариант е две пудовки, една от 24кг и една от 32кг. Съчетаването им в комплекси със собствено тегло е достатъчно.
ХУбав гребен тренажор също е вариант, но там цените са много по-нагоре.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1