Постоянно болка в кръста

04.11.10
14:49

Здравейте,
След доста четене из интернет относно проблемите с кръста, не можах да намеря някакви обяснения за моя проблем. А той е следния. Преди около година започна да ме наболява кръста и до ден днешен болката не е спирала. Трудно мога да опиша самото чувство в кръста си. Болката е тъпа и постоянна. Сякаш кръста ме стяга. Чувството е отвратително... Не знам как съм изтърпял толкова месеци, но е факт, че още си я нося с мен. Като казвам постоянна, имам предвид, че не спира да ме боли кръста в каквото и положение да съм. Прав, седнал, легнал, няма значение. Най-много ме боли след като седя продължително време, също така и след сън. Сутрин като стана, направо не знам къде се намирам, докато не загрея малко кръста. Супер много ме стяга. От както започна да ме боли, спрях тренировките, но за съжаление това не помогна. След време пак започнах, полека навлизах, загрявах добре, не ползвах големи тежести. Дори eдинственото краткотрайно облекчение на болката е точно когато тренирам. И специално когато има упражнения, които товарят кръста. Никога не ме е болял кръста по време на тренировка. Винаги когато го загрея хубаво и започна да го натоварвам с постепенно увеличаване на тежестта, облекчението е най-голямо. Дори при клек с щанга с 90-100кг. не усещам болка или напрежение в кръста. Преди няколко дни отидох при личния си лекар, обясних му за проблема и той ме прати да си направя рентгенова снимка на лумбалните прешление. Оказа се, че нямам протрузии, дископатия, дискова херния, изкривяване на гръбначния стълб или други такива сериозно проблеми. Всичко си е нормално. Единственото, което ми каза лекаря е, че има леко уплътняване на междупрешленните дискове (или на прешлените, не съм достатъчно запознат и не си спомням точно какво ми каза). Но това което ми беше казано е, че е нормално да има такова уплътняване при трениращите и не ми казаха да спра тренировките, а просто да се пазя повече, да не се претоварвам и да ползвам колан при по-тежките серии. Та, така, успокоиха ме, че ми няма нищо. Но аз все си мисля, че тази болка не идва заради това уплътнение на дисковете. Точно тогава, когато ми започнаха болките, аз тренирах по такъв начин, че почти не съм товарил кръста и това ме навежда на мисълта, че не тренировките са първопричината на болката. По-скоро застояването в седнало положение или неправилната стойка на стола. Но аз в момента не знам как да започна да се лекувам. Ще отида пак при личния си лекар, но бих желал да ми дадете някакви напътствия какво да му кажа. Аз почти знам какво ще ми каже. Или че всичко е наред и болките ще отминат, или ще ми предпише инжекции и ще каже, че след тях болките ще отминат.
Аз ви моля, ако знаете нещо по въпроса, обърнете внимание на темата. Наистина, вашите съвети ще са ми наистина от полза. Не знам в момента какво да правя, къде да ходя, да си правя ли някакви други изследвания, снимки? Всички предложения и идеи биха били от полза. Благодаря ви!

Анонимен

04.11.10
14:57

Ортопед/травматолог. Отивай веднага

04.11.10
15:37

Бих казала, че дискова херния не се вижда на рентген, а на скенер или ЯМР.
Най - вероятно специалистът, от когото имаш нужда, е невролог.
Нещата, които описваш, на мен са ми познати от собствен опит. Разбира се, дано в крайна сметка се окаже, че нищо ти няма.
Масажът помага...за кратко.

Владимир Недков

04.11.10
15:46

Снимай кръста си и на Paint отбележи с точка точно къде те боли. Снимай стойката си в профил и в анфас.

06.11.10
19:46

Наистина отиди на невролог, все пак inis9 говори от личен опит :) Но и аз да предложа нещо.

Твърде стегнати сгъвачи на бедрото могат така да дърпат кръста, че да те боли в почти всякакво положение на тялото.

http://www.youtube.com/watch?v=qKFJOTk-cUE

Ако тръгнеш да разтягаш наистина е добра идея да вземш точилка да хванеш единият край с две ръце и да се опиташ да забиеш другят край в земята, няколко сантиметра пред предният крак. Прилагай силен натиск върху точилката през целия стреч. Също така се опитай да “удължиш” кръста си. И двете хватки целят да активират корема рефлексно и да изолират стреча където трябва да е, така че се очаква да осетиш разтягане отпред на бедрената става.

Здравей. Прочетох поста ти за болките в кръста. Надявам се да си се оправил вече. Аз имам същите симптоми от няколко месеца. Можеш ли да ми кажеш при какъв лекар си ходил и каква диагноза са ти поставили и евентуално лечение?

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1