Може ли без никакво месо да вдигнеш килограми и да станеш здрав?

07.11.10
07:59

За месо, може би само луканка и шпекови салами. Спрямо тая таблицата http://www.kak-da.com/%D1%85%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2-%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5.html луканката защо има повече белтъчини от храните над нея?

Темата беше редактирана от pointedmail на 07.11.10 08:03.

CI

07.11.10
08:20

Ако не е домашно по-добре недей защото купешките са боклуци, за саламите няма да коментирам. Какво ти пречи да ядеш месо щом не си вегетарианец? Научи се да си ги приготвяш и няма да имаш проблеми. Относно луканката-тя е исушено месо, с много по-малък % вода-25 а месото има около 65… Примерно от 200грама месо стават 120грама луканка като се губи вода но белтъчините остават!
Да не говорим за това колко е мазна...

Мнението беше редактирано от CircleOfPain на 07.11.10 08:20.

07.11.10
09:15

Да, липсата на вода е причината за по-високото съдържание на белтъци и мазнини, както каза Васко тя е по-мазна (от добавената мазнина в нея), което обаче, аз не виждам като минус. Доколкото знам обаче, суроватката за хранителната промишленост (ПикКо, например) се използва и в месопреработването, тоест хапваме си я и в саламите, а сигурно и в луканките.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1