07.11.10
15:15
Здравейте, ще се наложи сигурно да ходя на доктор да ми снимат ръката, но за всеки случай да питам и тук. Малко ще ми е трудно да опиша проблема, но ще се опитам.
Вижте снимката, там съм показал и това го усещам при упр. за бицепс с права щанга прав. Когато пускам щангата в момента, в който я пусна усещам рязка болка точно в тази кост за около 1-2секунди. Както и при гребане с щанга за гръб, в същия момент се усеща болката, като пускам щангата и по- лека по време на серията.
За доктор ли съм ?
07.11.10
16:54
Тази кост е откъм вътрешната страна (към тялото) , ако изпълняваш бицепсово сгъване- казвам го в случай, че се бъркаш на рентгеновата снимка. Нормално е, много хора със слаби мускули на предмишницата ги боли при оставянето на щангата например- и мен понякога ме болят предмишниците. Болката не е от костта, а от меките тъкани. Няма нужда от лекар, а от малко търпение, за да мине. Трябва и да ти заякнат ръцете. Някои си ги боли постоянно.
Мен пък ме болят възглавничките под палеца и кутрето на ръката (thenar и hypothenar). Няма оправия. Трениращ без болежки няма.
Мнението беше редактирано от introducer на 07.11.10 16:57.
07.11.10
17:06
Аз пък залагам на възпалени сухожилия...стига се до там когато силата на мускулите се увеличи много бързо и сухожилията немогат да компенсират тази сила след което се възпаляват и започват да болят почти хронично.
07.11.10
17:28
@introducer, за същото място става въпрос. Например докато дланта ми гледа към тавана се пада в ляво. Най- много като че ли усещам болката точно там.
От 2седмици и малко взимам креатин, покачи ми се силата... може Делев да е прав. Болката е усещам единствено при тези упражнения, никога другаде в ежедневието или в залата. Само бицепсово сгъване, като в началото като започнах да тренирам усещах болка на същото място, но мноого по- лека и само при бицепсовото сгъване, а сега усещам и при гребане с щанга.
27.11.10
21:14
Имам абсолютно същия проблем..Само, че аз май повечко я изтормозих и сега при най-малкото завъртане на ръката и използване на някаква физ. сила /да си придърпам масата, примерно/ усещам същата болка, ама до 2-3 дена мисля, че ще отшуми, понеже вече изобщо не е като вчера..От това, което разбрах проблема е в сухожилия/меки тъкани, но докога?Трябва да ми порастне предмишницата, за да спрат болките?