Минус пет килограма чиста мазнина за шест-осем месеца?

08.11.10
19:28

Знам, че няма невъзможни неща, затова пиша тук!
На 15 години съм. Имам около 14% мазнини. За да премина на едно по-високо ниво в спортната си “кариера”, трябва да ги редуцирам и то доста. След прости сметки, достигнах до извода, че свалянето на около 5 кг мазнини ще ми вдигне постиженията в пъти(2х е достатъчно).От диети не разбирам...
Тренирам 3-5 пъти седмично, като тренировките ми са между 1 и 2,5 часа. 2-3 пъти месечно имам по-дълги тренировки(3-4 часа). За 1 тренировъчен час горя около 700ккал, като тези от мазнини са ~300, а тези от въглехидрати ~400.
Това всичко + ходенето на училище, нямам идея какъв калориен баланс прави.
5кг мазнини никак не са малко, но мисля, че имам достатъчно време(повече от половин година), за да ги сваля равномерно.
Искам да запазя мускулната си маса на 100%(или поне близо до тези %-ти). В момента ям и пия г/д всичко и килограмите не мърдат нито надолу, нито нагоре.
Нямам никаква идея от къде да започна! Имам представа за съдържанието на храните, но как да ги комбинирам - не. Също така и не съм особено запознат със суплиментите - кое с кое да се комбинира за запазване на мускулите и изгаряне на мазнините.
Знам, че тук е пълно с диетолози, които просто не са се реализирали професионално като такива :D , затова знайте, че разчитам на вас!! Не се притеснявайте да изразите мнението си!! :):)

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 20.04.11 13:28.

09.11.10
12:18

казано от High Carb Idiot на 08.11.10, 19:28:

От диети не разбирам...

Не ти и трябва! И аз не разбирам, но гледам да тренирам здраво и да се храня достатъчно добре да се възстановявам и подобрявам постиженията си и го слятам за достатъчно!!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1