10.11.10
15:09
Привет,
наскоро приключих горепосочената комбинация и бих искал да споделя впечатленията си. Ще следвам образеца за раздела и ще се опитам да съм максимално конкретен.
Тренировъчен опит + предишен опит с подобни продукти
Към датата на ревюто гоня 12-та година активно спортуване. Като предишен опит може да броим една кутия No-Xplode, една Cell Mass и две Purple Wraath. Конкретни резултати от първите две не съм имал, но се въздържах да пиша ревю “против”, тъй като, съдейки по отзивите тук, явно работят. Причината може да е била у мен.
Причина за избора
Този стак минава за “старичък” на пазара и следейки коментарите за него, си дадох сметка, че има вероятност да извлека ползи. Като казах “старичък”, визирам, че избягвам да скачам на супер нови и иновативни суплементи, които правят чудеса от изпомпване и прочие, след което, видиш ли, производителят ги изтегля обратно. Разбира се, това е съвсем субективно виждане за пазара и не желая да давам тежест на ревюто с него.
Предварителни очаквания
В общи линии не съм имал. Имах такива към No-Xplode + Cell Mass, които не се оправдаха, затова реших да подходя без излишни амбиции. Харесваше ми, че имах по-добро възстановяване от Purple Wraath (от предишния прием), така че разчитах поне това да се запази.
Какво количество е прието от продукта преди пускането на ревюто
По една кутия от всеки от посочените.
Цена
Нямам база за сравнение, затова ще се въздържа от коментар.
Вкус
И трите са ужас и безумие на вкус. То не бяха ябълки, грозде, лимони, малини и все с вкус на някакъв разтворим сок, но нищо общо с плода. Държа да отбележа, че плодовите вкусове на каквито и да е суплементи не са ми харесвали. Тези също не направиха изключение.
Разтворимост
Влиза (в шейкъра) прах, излиза течност. :) Не мисля, че е от значение в случая. Нека само отбележа, че PW иска повече вода (поне 500 мл на мерителна лъжичка) - иначе става като шербет и няма пиене.
Сила и издръжливост
Дойдохме си на думата. Изключително доволен съм от повишаването на силата и силовата издръжливост на всяко едно от упражненията, които правех. В началото на стака тренирах 5 дни седмично, към средата се наложи да намаля до 4 (като увеличих обема им), а в края отидох до 6 пъти, като запазих същия обем. И при променен интензитет, и при променен обем, покачването на силата и силовата издръжливост беше налице. С някои съфорумци тренираме, бяха свидетели как тежестите мърдаха напред.
Мускулен растеж
Напред съм с близо 3 кг, според мен чисти.
Странични ефекти
В началото бустерът раздрусва и първите няколко тренировки преминаха с по-голям заряд, който обаче на мен не ми допада. Подобно е на усещането, когато се прекали с кофеин може би - много серии, много вдигане, много нещо, но се съмнявам резултатът да е по-добър. След 5-6-та тренировка това изчезна и остана едно припарване около 30 минути след изпиването на стака, което утихва по време на тренировката.
Обща оценка
Нека приемем следния сценарий: тренирате от доста време, оптимизирали сте храненето и тренировъчния процес, но все си оставате на платото и малко по малко идеите ви за промени намаляват. В такъв случай приемът на стака е добра идея. При мен проработи, след няколко месеца ще знам, дали съм успял да запазя постигнатото (което реално е важното в случая).
Надявам се да съм бил полезен на тези, които имат апетити към CL. Едва ли успях да се доближа до добрите ревюта в раздела, така че ако ви интересува нещо допълнително, ще се радвам да отговоря.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 10.11.10 15:11.
10.11.10
17:10
... при променен интензитет, и при променен обем, покачването на силата и силовата издръжливост беше налице.
Браво, хубаво ревю. Е това е важното, поне за мен. И аз се изкушавам от един стак на CL, може би с Green Mag/Orange OxiMega/Purple In train (или новата им BCAA формула, ако я има на пазара де). Много добри впечатления имам от каквото съм пробвал на тази фирма, макар и само Purpe Wraath и White Flood.
10.11.10
18:32
Вкус
И трите са ужас и безумие на вкус. То не бяха ябълки, грозде, лимони, малини и все с вкус на някакъв разтворим сок, но нищо общо с плода. Държа да отбележа, че плодовите вкусове на каквито и да е суплементи не са ми харесвали. Тези също не направиха изключение.
Не знам колко е умесно да коментирам само вкуса в тази тема, но имам известни наблюдения и експерименти относно връзката състав/вкус.
Повечето от влагани аромати биха дали очаквания вкус ако в продукта се съдържат единствено някои моно- и олигозахариди, подкислители - най-често лимонена, ябълчна и винена киселина, сгъстители - карагенан, арабик гум и т.н. и подсладители. Така формулиран състав е характерен за инстантни безалкохолни напитки - Step, Tank и т.н., а не за продуктите които са упоменати в ревюто.
Кофеина има специфично горчив вкус и само няколко аромата може да го “маскират, но при положение, че е вложен само той. При наличието на вещества като чист L-аргинин, който има “сода”-подобен вкус автоматично във вкуса се получава “твърдост”. Прилагането му под кисели форми дават още по-неспецифични вкусове, които още по-трудно се маскират. Влагането и на други вещества като BCAAs, характерезиращи се със своята хидрофобност подчертава тази “твърдост” и в даден момент вече е невъзможно да напасне вкусово продукта, защото все пак неговата основна цел е доставка на активно действащи вещества. В някои случаи по-голямо количество подсладители биха спомогнали за намаляване на “неадекватния” вкус, но да не забравяме, че и за тях си има норми за влагане.
Г-н Михайлов добро ревю! ;)
Един бърз въпрос:
Бихте ли изпозлвали продуктите 2ри път ?
Мнението беше редактирано от tra^la^la на 10.11.10 18:55.
10.11.10
19:58
Ако отново стигна платото с подобна цел - определено да. Не бих рискувал тепърва с други чудодейни отвари. Едва ли обаче ще планирам такова нещо в близко бъдеще.
определено вкусовете на CL ме отблъскват, прекалено сладки и много силен афтъртейст
Какво имаш предвид под да запазиш постигнатото (”При мен проработи, след няколко месеца ще знам, дали съм успял да запазя постигнатото (което реално е важното в случая”). Имаш предвид да запазиш телесното си тегло иработната тежест ли ? И успя ли да го направиш ? :)
Мнението беше редактирано от Julius на 11.07.11 01:15.
16.07.11
12:21
Визирах работната сила, като приоритет и да - не съм падал надолу от тогава. В интерес на истината, активното тегло също е запазено.
От 2 седмици пия Green Magnitude и мога да си споделя някои отвпчеталенията засега:
Вкусът, който си избрах е лимон и очаквах да има вкус на лимонада -така е, което е хубаво :)
Първите 2 дни ме болеше глава сутрин, по-скор ми натежаваше, странно усещане, не вярвам да е от креатина, насилих се и спрях да пия кафе - сега съм повече от добре.
Нямам стомашни проблеми, не мога да кажа, дали е от креатина или от всичко, което спазвам в момента като режим, но увеличих тежестите на всички упражнения със средно 5 до 8кг, което може да ви се стори смешно, но за мен е много.
В началото на месеца не можех да изтласкам 35кг на лежанка, сега правя 2 до 3 повторения.
Ще правя почивка 20 дни, после имам още 40 дози за изпививане, защото съм си взела голямата разфасовка. Като я изпия пак ще коментирам за действието.
След като вече привършвам втората опаковка, мога да кажа, че това е продукт с уникално и моментално действие. Възстановява ме перфектно, имах учудващ за мен прогрес по време на тренировките. В комбинация с енергостимулиращи продукти и напитка върши страхотна работа за една ефективна тренировка. Препоръчах на още двама познати, които в момента се радвата на прогреса си в залата.
Препоръчвам го с две ръце!
Мнението беше редактирано от Блажка на 22.02.12 14:56.
09.10.12
22:15
Как приемаше този стак в нетренировъчни дни? Може би въпроса ми е задаван стотици пъти, но на мен ще ми е за първи път да използвам тези добавки и много не ми е ясно!!! Поздрави
Той и в момента го приема. Разгледай му последните 10тина дни от loga и ще добиеш представа