11.11.10
08:32
Здравейте. Миналата вечер (не снощи, по-предната) не знам как съм спал, но като се събудих имах ужасни болки във врата. Аз попринцип спя много “разхвърляно”. Вчера не можех да си въртя главата на дясно от болка. Днес мога да си я въртя, но пак имам остра болка. Боли ме точно в една точка... все едно са ми вкарали пирон там. Ето примерна картинка - http://img40.imageshack.us/img40/763/dsayn.jpg
Болял ме е много пъти врата, след сън, но минава за около ден... Този път вече 2 дена боли, но както казах вече мога изцяло да си движа връта. С нещо да го мажа ли, или ще мине от самосебе си? Според мен докато съм спал така съм си завъртял главата че съм прескрипал някакъв нерв. Като натискам с леки въртеливи движения точката болката сякаш утихва леко и почва да пари.
11.11.10
10:43
Споко и аз имах този проблем 2-3 дена ме болеше. Получил си тая болка от съня, сигурно си спал повече часа на една страна и ти се е схванал врата. Ще ти мине от самосебеси.
11.11.10
20:42
Дам. По ирония на съдбата се питат неща, от които лично съм патил :D
Значиии... тва е възпаление на коренчетата на шийното нервно сплетение, доста болезнено на другия ден като станеш; води до едностранно “схващане” на един от мускулите на врата, лопатката и понякога по дължината на гърба (едностранно).
Вариант 1:
Ако ти се струва, че нещо прекалено е зачестило (на мен лятото 2-3 пъти така и преди 2 седмици пак) иди на рентген за коси и полукоси проекции по Колие, дали са със запазена ширина интервертебралните отвори, дали има калцификати, остеохондроза (ошипяване) и т.н. При млади не са редки.
Вариант 2:
Няколко дни и ти минава от самосебе си, 2 седмици поне почивка от зала... През това време Feloran, Dicolfenac, Fastum Gel, Ibuprofen….. Под душа с гореща вода много леки въртеливи движения от врата, масаж на болезненото място.
Вариант 3:
Взимаш направление за невролог и да те види за всеки случай дали всичко е наред. Аз смятам дори един скенер да си направя, защото и сега ме е страх да не заспя накриво и да се събудя изкривен
п.с.
Пробвай едно нещо : Отиди пред огледалото и напълно отпуснат гледай напред. Виж дали спокойно застанал ти е наклонена главата.
12.11.10
09:45
Вече почти ми мина, съвсем леко усещам болката. Иначе пред огледалото всичко е наред :)
02.03.13
09:21
Имам същия проблем, само че ме боли от 1 месец вече. Болката не винаги се усеща но по някога е много остра и не мога да си движа главата надясно. Бях си разтегнал този мускул веднъж и 2 дена не можех изобщо да си мърдам главата леко да я мръдна и ми се схващаше цялата дясна част на тялото. Въпроса ми е ще мине ли ако го мажа с някакви мехлеми или да отида на доктор?
Оф вчера си засуках и аз врата в студена маза тренирах ,а целия бях вир вода мокар и ме заболя изведнъж врата и малко надолу и до вечерта огромна прерязваща болка ,цяла нощ не можах да мигна ставах 5 пъти през ноща и незнам какво да правя купих някъв аулин за ужасната болка + още едни хапчета ,леко го мажа с паста понеже четох ,че не трябва да се натиска ... и нз до кога ще ме боли така ,но е много шибано ,че ще пропусна да тренирам тези дни заради това ...................някои ако знае нещо дето облекчава и минава бързо моля да сподели ...
12.09.13
22:11
Движение.
Само че трябва да изпълниш следните условия:
- да не те боли
- да не те опъва, стяга, дърпа или по някакъв друг начин да ти причинява дискомфорт. Ако има нещо такова - нека да е много малко.
Един от съветите на introducer също ми допадна - това нещо да го правиш под душа, докато се обливаш с топла(но не гореща) вода.
а аз си мислех,че не трябва да има движение ,защото е по лошо ако се движа ,а трябва да лежа и да е обездвижено така четох в нета но 2 дена пия аулин за болките + мажа с волтарен и пия едни хапчета и ме поотпусна...Благодаря дано до довечера ме отпусне още повече и успея да направя някоя тренировка ..
16.09.13
20:38
Съжалявам, че чак сега виждам какво си написал. На твое място едва ли бих тренирал следващите 5 дена, независимо дали ме боли или не :(
Дано всичко ти е наред.