Болка от рамото до китката

12.11.10
20:56

Случи ми се нещо много странно днес в залата - понеже се опитвам да правя low bar squat и съответно трябва да изпъвам раменете повече, на последната серия при оставянето на щангата рамото ме заболя адски страшно много, чак се замислих да седна да си порева. Сега ме боли от рамото през бицепса, лакътя, предмишницата и чак до китката. Особено много като сгъна ръката в лакътя, болката е точно в свивката, не знам как по-детайлно да го опиша. При бутане не ме боли, освен че ме е страх. Не мога да си спомня да е имало такава тема, но съм сигурен, че има и други хора, които са се срещали с този проблем. Дано да има :)

12.11.10
21:47

Ако не минава на лекар.

13.11.10
09:48

Ти хубаво си се сетил за мен, ноподобна болка не мога дори да си я представя. Моят опит с клека е довел до изводите,че аз такъв не мога да изпълнявам заради коляното си. Има и нещо друго - появява се една тъпа болка в рамото когато оставям лоста на стойките. Според инструктора съм хващал прекалено широко, а това поставяло в неудобно положение рамото.
Локализираш ли къде е източника на болката - точка, която като я натиснеш и те стрелва надолу до китката? Травмирал си конкретно място, но както при нервите, болката плъзва надолу. Установи къде точно е травмата, в коя част на рамото. Почини и виж дали отшумява. Ако не, не се занимавай с лични лекари и т.н., а направо отиди примерно в Правителствена или Токуда (ако си от София) за да могат поне да разполагат с някаква по-съвременна техника.
Без да внасям и какпа доза категоричност в казаното - според мен си прищипал нещо с лоста, което нещо не е било изначално в адекватна за изпълнението на движението позиция.

13.11.10
10:03

Днес не ме боли толкова и мога да кажа къде точно е проблемът - вътрешната страна на лакътя, както и да се нарича мястото (не знам и не се сещам къде да търся ;) ) Точно там, където свърша бъцепсът и започва предмишницата. Случвало ми се е и друг път, но не е било толкова силно, че да ме боли цялата ръка, когато съм опитвал да дръпна нещо с повече сила, отколкото трябва. Мисля, че е от неестествената позиция на ръката при клека и липсата на мобилност в раменете, а може би и несъзнателно да се опитвам да стискам лоста при движението. Не съм обърнал внимание. Следващият път ще се опитам да разтегна достатъчно раменете, въпреки че всеки път го правя, и да намеря подходящата позиция на лоста на гърба, въпреки че си мислих, че съм я намерил. Ще се наредят нещата, само че малко по-трудно този път :) Сега съм взел да свалям едно видео за low bar squats, дано оттам науча нещо в тази насока.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1