09.03.05
21:18
кое е по добре да се яде?
Еми ако си в период за маса можеш да си позволиш сиренето , има мазнинки , но има и яки протеини.Ако си на релеф е за препоръчване да ядеш извара , заштото съдържа по малко мазнини.
Ами при всички положения е по-добре изварата, освен ако нямаш в предвид някакво обезмаслено и несолено сирене. Ако става дума за обикновено пълномаслено сиренце, ами не е за препоръчване! Защото е дасто мазно, източник е на наситени мазнини, и разбира се е солено. Повечето от продаваната извара е обезсолена и обезмаслена (суроватъчна), все пак като купуваш гледай опаковката или ако не пише питай.
Абе виж какво ако ядеш обикновено сирене , нищо не ти пречи да го сложиш покрито до горе с вода.След 2 часа пак сменяш водата и така правиш още 1-2 пъти и сиренето се обезсолява.
ми аз точно така права. ям обикновено сирене потопено във вода по 0.5кг на ден, а мазнините които има в него много не ми се лепат щото съм ектоморф. но все пак мисла да мина на извара, от темите които прочетох във форума се насочих към нея, секи казва че е по добра от сиренето
Ми според мен изварата, но може и да си хапваш и сирене... не е проблем ! Аз лично наблягам на сиренето че от изварата нещо ми се повдига :wink:
Е ако го обезсолиш е +, пък и е по-добро на вкус от изварата, но аз лично го избягвам заради мазнините, щото ми се лепят а и на 100г не са хич малко (зависи от сиринето, но все са много).
маика ми купи няква кашкавалена извара. какво ше ми кажете за нея? добра ли е?
според мен сирането! :) понеже изварата е с въглехидрати. Сирането може да се използва вечер преди лягане според мен без проблем. А тия готините сирена с намалени мазнини са перфектни аз такива ям и доста ги харесвам.
по-здрави
[quote author=“emil_mlo”] А тия готините сирена с намалени мазнини са перфектни аз такива ям и доста ги харесвам.
по-здрави
Какви са тея сирена, дай малко повече инфо 8)
Ами значи добавен е протеин и е обезмаслено некак си. Гергана се казва и е обезсолено. Един приятел ги прави тия сирена и намаление взимам от него имат щанд в Халите.
по-здрави
[quote author=“emil_mlo”]Ами значи добавен е протеин и е обезмаслено некак си. Гергана се казва и е обезсолено. Един приятел ги прави тия сирена и намаление взимам от него имат щанд в Халите.
по-здрави
Кажи ми че ги има и в фантастико и билла, че халите са ми далече
Еми братле незнам! Търси ги по име “Гергана”. Пакитирани са и с етикет на опаковката.
по-здрави
Емо, знаеш ли процента на мазнините/протеина в това обезмаслено сирене и къде по-точно се намира този щанд в Халите, те и на мен са ми далече, но като минавам оттам мога да си вземам по няколко килограма.
Братле вчера си купих, но изгубих опаковката с етикетчето. Та щанда се намира до изхода откъм пиротска и там до щанда на аптеката. Ако минаваш до халите мини да се видим аз работя в малкия цум 2рия етаж.
по-здрави
мерси братле, аз много рядко минавам покрай тази част, но ако мина ще ти се обадя. :D
А някои може ли да даде информация за точното съотношение на хранителните вещества в изварата, че аз попаднах на 3 коренно различни варианта.
Според мен и Господ не може да ти каже какво има в изварата. Смятай я като 10гр протеин на 100гр и няма проблеми :wink:
[quote author=“Martin”]Според мен и Господ не може да ти каже какво има в изварата. Смятай я като 10гр протеин на 100гр и няма проблеми :wink:
Е... малко повечко са, ако е по сухичка така... :)
Иначе въпроса СИРЕНЕ ИЛИ ИЗВАРА, не го разбирам...
Вариант 1- искаш да сваляш, значи извара
Вариант 2- искаш да качваш - сирене+ИЗВАРА
Варинат 3-пазиш тегло- извара с кисело мляко/може и сирене, ако се опасяваш от спадане.
Това е... Няма какво толкова да му се мисли. Аз биЧа сирене,извара и кисело мляко, всичко е супер :)
01.04.05
15:25
Извара
01.04.05
21:59
[quote author=“alex”]Ми според мен изварата, но може и да си хапваш и сирене... не е проблем ! Аз лично наблягам на сиренето че от изварата нещо ми се повдига :wink:
Аз съм подобен случай.Мразя извара и много мразя чушки.Майка ми обаче направи салата с точно салата със пасирана извара и пасирани чушки и направо изринах купата.Пробвай в микс и резултат ще има.
Кисело мляко 200 гр. 1,5% + 120 гр обезмаслена извара е супер диетично ядене.
Може да се използва и като “закуска преди сън”. Ще те захранва с аминокиселини докато спиш, и ще те пази от катаболни процеси.
Мнението беше редактирано от Светльо на 10.09.16 21:25.
казано от Светльо на 10.09.16, 21:19:
Кисело мляко 200 гр. 1,5% + 120 гр обезмаслена извара е супер диетично ядене.
Може да се използва и като “закуска преди сън”. Ще те захранва с аминокиселини докато спиш, и ще те пази от катаболни процеси.
11 години по-късно :D