Протеин и термо обработка ?

07.04.04
14:21

Такааа :)
идеята ми е такава - какво ще стане с протеина на прах, ако примерно го ‘ръгна’ в сместа за палачинки или гофрети?
Дали при изпичането протеина ще се прецака или изобщо дали ще му стане нещо, така че да буде неусвоим и негоден?

ВН

07.04.04
18:55

Не няма да пострада :), що се отнася до протеина в храната, топлинната обработка ускорява смилаемостта му.

07.04.04
19:01

10x bro.
Аз за този на прах имах предвид, то е ясно за другия :)
Това чул ли си го или си го пробвал и изобщо има ли смисъл?

ВН

08.04.04
13:14

Питай Sax, той яде протеинови гофрети :D !

25.07.08
04:43

Има такива протеини на които си пише, че са подходящи за добавяне в сместа за палачинки, например,
но марка и цена не мога да ти кажа. Личното ми мнение е, че ако на кутията не пише нищо по-добре не експериментирай.

25.07.08
07:17

Абе зимаи си го с мляко или вода..Чиста работа.С тея палачинки е тегаво..

Само да вметна, че темата е на 4 години  :exclaim:

А как така нищо няма да му стане на протеина?! Няма ли да се денатурира? Тогава ще загуби биологичната си стойност. Не случайно праховете се правят при ниски температури с цел да запазят качествата му и био активността.

BO

25.07.08
12:58

Има си такива специализирани протеини :) като примерно 100% Any whey Protein ON.За други не се сещам,може и да има.

TO

25.07.08
20:24

А ако протеина се добави към топло...мляко например?

25.07.08
21:35

казано от Ради Хаджирадев на 25.07.08, 12:14:

А как така нищо няма да му стане на протеина?! Няма ли да се денатурира? Тогава ще загуби биологичната си стойност.

Да, и аз така знам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1