Травма

BA

10.03.05
10:30

Здравейте, ще карам по същество. Става въпрос за следното нещо. Преди 3 месеца претренирах десния бицепс 2 месеца след което спрях всякакви натоварвания, но няма никакви подобрения и до ден днешен ! Искам да знам какво бихте ме посъветвали да направя ?

10.03.05
10:42

Здравей и добре дошъл във форума. Пожелавам ти времето, прекарано тук да е приятн и ползотворно за теб.
А относно въпроса ти - дай малко повече информация, какъв е бил проблема, как се е получил, къде точно те боли, кога...? Защото претрениране и травма са две различни неща (въпреки че първото може да доведе до второто).

BA

12.03.05
11:26

В продължение на 1 седмица  работих тежка физическа работа изцяло съсредоточена във движение което ми натоварва дясната част на гърба и десния бицепс. Ако го формолирам като упражнение бих казал че е изтегляне на кабел водоравно. Гърбът ми издържа, но бицепса се претовари много, болката е във външната част на бицепса, но се отразява и на другата. 2 месеца не съм тренирал бицепса и гърба, но не съм го пазил в извън тренировката. 2 седмици спрях всички други тренировки и правих само крака. От този понеделник след краката всеки ден правих по отделно трицепс, рамо и гърди, като съм изпълнявал упражнения които не натоварват бицепса, но незнам дали натоварването на ставата, като цяло, се отразява на травмата от претренирането. Сега не чуствам болка във бицепса, но имам чуството че е слаба и ме е страх да я натоваря, дори си мия зъбите с лявата ръка.
Имам нужда от компетентно мнение и съвет и се надявам вие да ми помогнете. По нататък ще имам още въпроси, но това в момента е на 1-во място по важност.

13.03.05
00:13

Ами според мен е претоварена и травмирана ставата, поне така раазбрах от поста ти (имай предвид че от седмица съм уморен до степен полунеадекватен)
Но това доколко съм разбрал правилно не е чак толкова важно. Факт е че е нещо наистина лошо и не мисля че проблема може да бъде отстранен по интернет, затова според мен е по-добре да идеш на лекар, рехабилитатор или нешо такова
Оправяй се и дано няма повече травми

14.03.05
11:56

Пробвай да потренираш, но с много леки тежести. Докато няма болки, всичко е ОК.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1