Извара Матев село Горан

20.11.10
16:16

Здравейте!
Попаднах на тази извара,на която пише,че на 100гр. продукт съдържа:
мазнини-10гр.
сол-2гр.
белтъци-30гр.
Според вас възможно ли е да е  с такова голямо количество белтъчини при положение ,че по принцип изварите съдържат около 17гр. белтък.
цена:
1,40лв-400грама
В сравнение с другите извари е на ниска цена.
Като се замисля 100гр. от тази извара пасирана с  кисело мляко си е един дорър протеинов шейк.

Темата беше редактирана от kakadykaka на 20.11.10 16:22.

20.11.10
16:38

Преди само нея взимах, но я спраха в Троянските магазини, не знам защо, но ми се виждаше добра. Естествено, протеина не е толкова, смятай го 15 на 100. Също така продуктите на Матев са все нискомаслени, така че тази извара да е максимум 3-4-5 мазнини, не е 10.

ВН

21.11.10
19:00

Ако етикетът е истински, изварата трябва да има изключително суха текстура. Все пак 30% ми се струва нереалистично.

22.11.10
15:29

Защо.Попринцип колкото е по-суха една извара е с толкова повече белтъчини ли?
Тази извара е доста мазна.Ще приема отговора че е около 15% белтъчини.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1